05-05-2011, 16:05 | #1 | |
Ağaç Dostu
|
Yoğrulmadan yapılan ekmek
Alıntı:
Bu yoğrulmayan ekmek dokusu ve lezzeti itibariyle kraliçeymiş. Ben bir ara makinede denemiştim. İnstant mayayla nispeten ortaya çıkıyordu ama ekşi mayayla elde yapmakta oldukça zorlandım doğrusu. Biliyorsun ki ekşi maya çok nazlıdır. Keyfi olursa gelir, olmazsa gelmez. Elde yapmaktaki zorlanmam ise hamurun sulu bir kıvamda olması. Hamuru zaptedemiyorum. Bir de bunu pişirmek için iyi bir kap istiyorum(senin dökümü alırım bir günlüğüne artık). Onu da halletmem gerek. O Esse'deki tencereye de kafam ondan takılmıştı ama sırlı oluşu düşündürdü beni. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış ya taktım şimdi ben buna. Yani, bir gün o hamuru zaptedecek beceriye ulaştığımda değmen keyfime |
|
05-05-2011, 16:09 | #2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada sizinle meslekdaş olduğumuzu gördüm profilinizden , şaşırdım ve memnun oldum |
|
|
|