agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2011, 22:27   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,766
Galeri: 90
Pancarlı Ekmek

Gülmeyin

Ispanaklı piruhiyi (yeşil rekliydi) beğenince, başka ne ne renk yaparım diye düşünüp, pancarlı yapmaya karar vermiştim.

Evde, iri bir yumurta büyüklüğünde bir tane pancar buldum. Kolay haşlansın diye ince doğrayıp, az bir su koyup haşladım. Püre haline getirdim. İçine bir yumurta (o da bir tane kalmıştı biraz tuz ve aldığı kadar un koyup karıştırdım. 2 kişilik piruhi yapınca, hamur neredeyse hiç azalmadı

Sarıp dolaba koydum. Bu akşam üzeri gözüme çarpınca ekmek olarak değerlendirmeye karar verdim. 1 çay kaşığı instant maya, yarım bardak un, biraz su ile hamur yapıp, ikisini birlikte yoğurdum. Bir iki saat içinde kabardı ve pişirdim.

Pembe bir ekmeğim oldu Yarın fotoğrafını çekip eklerim.

 
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2011, 22:49   #2
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Ellerine sağlık. Bu gün ben de nette şöyle bi dolaştım; bakalım milet ne'li ekmekler yapmış diye... Pancarlıyı görmüştüm, ama baya bi pembeydi, fuşyaya kaçan bir pembe )
Elmalı ekmek denemiş birisi, ama benim kafamı karıştıran, "hadi beehh!" dedirten portakallı ekmekti. Portakal kabuğu rendelemiş ekmek hamuruna... Aslında "normal ekmek"ler yapmaktan bıkınca, şöyle portakallı ekmeklere doğru açılıcaz gibi görünüyor.
Artık biz de evde portakallı ekmek yapan, sıradan, normal bi kişi olucaz ))

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 00:42   #3
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,043
Galeri: 4
Bir kaç tane kırmızı pancar, hamurun ihtiyacı kadar su ile haşlanıp, bu su yoğrululursa daha pembe oluyor.

Aynı şekilde balkabağı da yapılabilir. Haşlanır, ezilir. Suyuda kullanılır. Hafif kavuniçi renginde ve tatlımsı oluyor.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 05:24   #4
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Valla ne yalan söyliyim..Başlıgı okuyunca güldüm ama mutfagı ve hamur işleriyle ugraşmayı ve yemeyi seven biri olarak,kesinlikle çok yaratıcı bir fikir oldugunu söyleyebilirim...Hatta nasıl bişey oldugunu merak ettigimden,oturup yapıcam...

yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019