agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-02-2011, 17:22   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Ev ekmeği (yaş ya da kuru mayalı)

Bugün ekmek günü sanırım

Ben klasik biçimde yaptığım için mayalamaya öğleyin başladım. İkinci ekmek 10 dakikaya pişmiş olur

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 17:33   #2
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Mis, mis )

Sade ekmek mi?

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 17:53   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Sade ekmek; biri beyaz un, diğerinde çavdar unu da var o kadar

Name:  ekmek4.jpg
Views: 2093
Size:  31.4 KB

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 18:13   #4
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Oy oy oy ) Eline sağlık harikalar.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 19:46   #5
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Kokusu geldi valla. ) Eline sağlık.
Maya olarak ne kullandındı? Orada olsam yarısını ben götürmüştüm onların ya neyyse, ben geldiğimde yine yaparsın.
Afiyet olsunn.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 22:31   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Forumda normal, "sıradan" ekmek yapma başlığı yok diye burada yazıyorum, sonra taşıyayım

Yaş maya kullandım, kuru maya da aynı işi görüyor...

Not: sözünü ettiğim konu başlığı ne olsun bilemedim Her türlü ekmek başlığı var, buna ne denir ki?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 22:48   #7
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Sayın malina elinize sağlık. Bizim burada ev ekmeği diyorlar.

Eskiden kayınvalidem sürekli yapardı. Ve her yaptığı ekmekten, mayalık hamur ayırır, buzdolabında saklar, bir sonraki yaptığı ekmekte o mayayı kullanırdı.


Düzenleyen Sevgi Durul : 04-02-2011 saat 22:57 Neden: Ekleme
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 23:29   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Kayınvalidenizin yaptığı bu sanırım:

Ekşi Hamurlu Ekmek

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2013, 11:55   #9
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sütlü ekmek

Tadı ve görüntüsü ufaklıklara çok cazip geldi. Aktif kuru hamur mayası ve su yerine süt kullanarak ve bir de yumurta kırarak yaptım.

Eklenen Resimler
 
maki01 ve limon_sever beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024