agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 1 Gönderen Zeferan
  • 1 Gönderen Kiraz
  • 1 Gönderen soberman
  • 1 Gönderen sakagun

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-09-2008, 14:11   #1
Ağaç Dostu
 
Zeferan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: Manyas
Mesajlar: 256
Galeri: 1
Tek porsiyonluk ekmekler

Akşam yemeğinizi kendi yaptığınız ekmeklerle yemeğe ne dersiniz? Sade ve oldukca çabuk hazırlanan bir ekmek çeşidi. Hamburger bile yapa bilirsiniz bu ekmekle...

AKŞAMA 2 SAAT KALA (Kolay ekmek tarifi)

Fırınlarda satılan papatya ekmeğine benziyor...




Malzemeler:

3 su bardağı ılık su
1/2 bardak şeker
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı maya (1/2 yaş maya 41 gr.paket kullanıcaksak)
2 yumurta
7-9 su bardağı un

Hazırlanışı:

Maya ılık suda eritiliyor. Üzerine şeker,sıvıyağ,tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra yumurta ve un da ilave edilir.Yumşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yumurtalardan birinin sarısını ayırmayı unutmayın. 1 saat bekleteceğimiz hamuru her 15 dakikada bir biraz yoğuruyoruz. Daha sonra hamurdan bezeler hazırlayarak tepsiye diziyoruz. Bu bezeler 1 saat bekletiliyor. Sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Ekmekleri ister sade,isterseniz benim gibi üzerlerine çörekotu, susam,haşhaş serpebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor.

Not: Bu ekmeği çocuklarınız veya yakınlarınız evde yokken yapmaya çalışın. Kesinlikle kendinizin yaptığınızı söylemeyin. Yoksa her akşam yapmak zorunda kalırsınız. Benim gibi. Çünkü tadına bakan hep ister.



Afiyet olsun

Türkan beğendi.
Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2008, 14:39   #2
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Bu bezeleri tepsiye dizerken aralıklı mı dizmek gerekiyor yoksa dip dibe mi? Hamur çok mu kabarıyor az mı?

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2008, 14:53   #3
Ağaç Dostu
 
Zeferan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: Manyas
Mesajlar: 256
Galeri: 1
Dipdibe. Bezeler fazla büyük olmasın. Resimde gördükleriniz yumurtadan az büyük. Yeterince kabarıyor. Denemenizi tavsiye ediyorum ))

Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2008, 14:55   #4
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Peki, teşekkürler.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 18:45   #5
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sevgili Zeferan, tarifin için teşekkürler. Çocukların okula götürebilmeleri için minik ekmeklrinden yaptım. 15 dakikada bir yoğuramadım ama yine de harika oldular.

Name:  ekmek00001.jpg
Views: 3053
Size:  37.0 KB

Name:  ekmek00002.jpg
Views: 3030
Size:  35.8 KB

Türkan beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 20:46   #6
Ağaç Dostu
 
Zeferan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: Manyas
Mesajlar: 256
Galeri: 1
Eline sağlık, sevgili Nurbahar. Güzel görünüyor. Benim kızlar da çok seviyor bu ekmeği. Zaman buldukca yapıyorum.

Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2008, 14:25   #7
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
sevgili Zeferan tarifin için çok teşekkür ederim.Bir erkek olarak bana uygun olmaya bilir. ancak 5-6 sene ahçı çıraklığı yaptığımdan ondan pek yadırganacaklarını sanmıyorum.
tekrar teşekkür ederim.
saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2011, 20:57   #8
Yeni Üye
 
şeb-nem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-02-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Annem tarafının yaptığı dızmana dedikleri bir hamur işi vardır. Hamur aynı, bezeleri daha minik yapılıp, içine lor konur.Aynı sizin tepsiye dizdiğiniz gibi dizilip, üzerine yumurta, yoğurt çırpılıp dökülür.Fırınlanır. Sabah kahvaltısı için ben de sizin minik ekmeklerinizden yapacağım.Umarım sizin kadar başarılı olabilirim

şeb-nem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2011, 21:58   #9
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Lale ve Başak Ekmekleri ile muhtelif çörekler...

Bu hafta sonu için;
Un, su, tuz ve mayadan müteşekkil yumuşacık Lale Ekmekleri ile bol tahıllı ve kıtır kabuklu Başak Ekmekleri...
Karamelize soğanlı-cevizli-kekikli ve naneli çörek ile tereyağlı altın çörekler...

Name:  sob1.jpg
Views: 1897
Size:  31.5 KB
Lale Ekmekleri

Name:  sob2.jpg
Views: 1765
Size:  39.4 KB
Başak Ekmekleri

Name:  sob3.jpg
Views: 1825
Size:  34.2 KB
Karamelize soğanlı-cevizli-kekikli ve naneli çörekler

Name:  sob4.jpg
Views: 1752
Size:  44.0 KB
tereyağlı altın çörekler

Name:  sob5.jpg
Views: 1804
Size:  30.2 KB
Tereyağlı altın çöreklerin pamuk dokusu

Türkan beğendi.

Düzenleyen soberman : 10-03-2011 saat 22:54 Neden: Fotoğraflar foruma yüklendi
soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 10:56   #10
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Sevgili Soberman bunların tariflerini de yazabilir misiniz? Çook güzellerr...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 12:47   #11
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Yani yazmama ihtimali de mi var ?

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 13:12   #12
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
sevgili Zeferan tarifin için çok teşekkür ederim.Bir erkek olarak bana uygun olmaya bilir. ancak 5-6 sene ahçı çıraklığı yaptığımdan ondan pek yadırganacaklarını sanmıyorum.
tekrar teşekkür ederim.
saygılar
Sayın Bahtiyar02 neden öyle diyorsunuz. Eşim bir pizza yapar ki, bilen herkes sıraya girer. O da bunu bildiğinden biraz nazlanır. Ancak yılda bir kaç kez yapar. Eşimin çok iyi aşçı arkadaşı da var. Yemeklerde onunla yarışıyorum da, hamur işinde onu bir türlü geçemiyorum. Usta kişi. O da erkek... Yetenekler kendimizle gururlanmamızı sağlar.

Sayın Zeferan; Görüntü harika hemen mutfağa gidiyorum... Güzel olursa, bir de tam buğday unundan deneyeceğim. Ellerinize sağlık. Sağ olun...


Düzenleyen Uzaylı : 07-03-2011 saat 16:12
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 14:18   #13
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi livadi Mesajı Göster
Yani yazmama ihtimali de mi var ?
İlgilemezsek neden yazsın ki.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 18:12   #14
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sn.Soberman bu fotoğrafları siz mi çektiniz? Fotoğraflar o kadar güzel ki ekmeklerin kokusunu alıyorum sanki.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 19:01   #15
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-05-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 32
Süper görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

alihan34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 23:01   #16
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Tek porsiyonluk ekmekler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sn.Soberman bu fotoğrafları siz mi çektiniz? Fotoğraflar o kadar güzel ki ekmeklerin kokusunu alıyorum sanki.
Arkadaşlar,

iyi dilek ve olumlu yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Fotoğrafları bizzat çekiyorum ama tahmin edemeyeceğiniz şartlarda;

Hafta sonları akşama doğru ekmekler pişer, mutfağın oda bölümünde çay ve kahvaltı sofrası hazırlanmıştır, ben hariç herkes masanın başında sabırsızlıkla beklemektedir. Fırından ekmekleri hemen ocağın yanına alırım, arkadan özellikle kızlarımın acele etmemi istirham eden yakarışları gelir. Bana kalan sadece bir kaç dakikadır. Bu arada fotoğraflar çekilir. Bu nedenle hep aynı köşe ve hep aynı arka plan. Sonra komşular için bir - iki numune ayrılır ve doğru sofraya servis yapılır. Bazen sadece çayla, bazen peynirle, bazen de tereyağla yorumlar yapılarak porsiyonluk ekmekler tüketilir.

Hayatımıza lezzet katan karelerden olduğunu söyleyebilirim. Malum, çocuklar büyüyünce ortak yaşayabileceğiniz faaliyet ve zevkler çok azalıyor.

Tarifler doğrudan yapılan ekmeklere ait olarak hazırlanıyor. Dolayısıyla biraz detaylı olduğundan buraya doğrudan alamıyorum ama fotoğraflar yayımlandıktan sonra tarifleri 3-4 gün içinde Ekmek Sanatı sitesine konulmaktadır. İlk sahifede en son yapılanları, üzerine tıklayarak da ilgili linke gidebilirsiniz.

Çok detaylı oldukları için buraya yazmamamı lütfen maruz görün.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 07:42   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soberman Mesajı Göster
Arkadaşlar,

iyi dilek ve olumlu yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Fotoğrafları bizzat çekiyorum ama tahmin edemeyeceğiniz şartlarda;

Hafta sonları akşama doğru ekmekler pişer, mutfağın oda bölümünde çay ve kahvaltı sofrası hazırlanmıştır, ben hariç herkes masanın başında sabırsızlıkla beklemektedir.


Evinizin adresini bir bulabilsek. Bir hafta sonu. Tanrı Misafiri....

Bunlara 1500 km yol yapılır.

Ekmekler böyle ise yemek masasını bir düşünün.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 08:50   #18
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Sayın Soberman; Daha uykudan yeni kalktım. Ağaçlar nete bir bakayım dedim. Bu sayfayı açıp okuyunca öyle bir anlatmışsınız ki, yeni çıkan ekmeğin buharını yüzümde hissettim. Çıtır çıtır olsa ne güzel olurdu şimdi. Şimdi kahvaltı yapmaya gideceğim. Bu zulüm yapılır mı? Ben az önce eşimin gidip aldığı soğuk bakkal ekmeğini nasıl yiyeceğim. Şimdi yapmamı da beklemezler. Bundan sonra erken kalkmak şart oldu.

Ellerinize sağlık.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 10:16   #19
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın soberman, mesajınızı okur okumaz kendimi verdiğiniz linkte buldum ve derin derin of, off, of çekmeme vesile oldunuz.

Oldum olası taze çıtır, çıtır ekmeğin köşesini yemeğe bayılırım.
Karadenizli bir arkadaşımdan ekmeğin o kısmına guduk denildiğini öğrenmiştim. O gün bu gün sanki bu tabir benim oldu da ekmeğin köşesi, ucu demeği bıraktım, ekmeğin guduğu benim demeye başladım.

Yüklediğiniz fotoğrafları gördükçe yutkunmaktan bir hal oldum.
Alacaksınız sıcacık, çıtır çıtır ekmeğin guduğunu. İçine hafifçe boşaltıp dolduracaksanız içine Allah ne verdiyse (neyi seviyorsanız).
İki yakasını bir araya getirmek için hafifçe sıkacaksınız. Bu arada çıkartığı çıtırdıyı da duyacaksınız veeee kocaman bir ısırık. Amannn ne güzeldir. Yanında da mis gibi demlenmiş bir çay. Of, off, of. İşte bu büyük bir mutluluktur benim içi, inanın.

Ellerinize sağlık.

Bir arkadaşım MSA nın yemek kursuna devam etmişti. Orada öğrendiklerini tuttukları notlardan kopyalamıştım. Biraz inceliyeyim de sizlere ekmek tarifleri yazarım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 10:55   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
valla süper bu pazar kahvaltisi icin deniyecem bende,aylardir simit yapmaya calistim sonunda basardim,simdi sira ekmeklerde

arimayam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 11:02   #21
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soberman Mesajı Göster
Tarifler doğrudan yapılan ekmeklere ait olarak hazırlanıyor. Dolayısıyla biraz detaylı olduğundan buraya doğrudan alamıyorum ama fotoğraflar yayımlandıktan sonra tarifleri 3-4 gün içinde Ekmek Sanatı sitesine konulmaktadır. İlk sahifede en son yapılanları, üzerine tıklayarak da ilgili linke gidebilirsiniz.

Çok detaylı oldukları için buraya yazmamamı lütfen maruz görün.
Siteniz de en az fotoğraflarınız ve anlatımınız kadar güzel. Bundan böyle müdaviminizim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 12:23   #22
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Ekmek Sanatı sitesinden isteklerimiz

Buradan devam edelim mi?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 13:45   #23
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Galeri: 4
Tebrik ve teşekkür ediyorum. Çok güzel...Tarifler anlaşılır ve uygulanabilir..Scali Rolls ekmekciklerinden yaptım, nefis oldu..

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 14:18   #24
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Sayın Soberman; Muhteşem bir site. Tamam artık, karar verdim. Bugünden başlayıp, evin bütün ekmeklerini sadece kendim yapacağım.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 14:27   #25
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Cevizli Ciabattaya bayılıyorum mesela. Yıllardır severek yediğim ekmek. Bazen hipermarketlerde erken bitiyor. Kahvaltıda üzerine bir de şokella sürüyorum. Offf şimdi olsa da yesem. Karnım acıktı galiba...

Oley! artık kendim yapacağım. Bahçeye de Köy fırınını yapınca... Gayrı gerisini düşünemiyorum. Neyseki bahçe geniş. Eritiriz...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 14:40   #26
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Birazdan ziyafet var.
Teşekkürler Zeferan. Mutlaka siz de deneyin.

Eklenen Resimler
  
Türkan beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 15:40   #27
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Harikasın Sakagun; Dün aksilik çıktı yapamadım. Birazdan ben de deneyeceğim.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 19:04   #28
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Bunları ekşi maya ile yapıyorsunuz değil mi?
Hiç malzeme bilgisi göremiyoruz

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 19:59   #29
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Bana soruyorsanız ilk mesajdaki Zeferan'ın tarifine göre yaptım sayın Malina. Instant maya kullandım.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 21:24   #30
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Ben de ınstant maya ile yaptım. Tarifi kağıda yazarken açıklama kısmını eksik yazmışım ekmeği yaptıktan sonra farkettim. Benimkiler poğaça gibi oldu. Neyse bir sonraki gün gene deneyeceğim. Yılmak yok. Neler yaptım ben nelerr. Bunu da yaparım. Ama daha dikkatli..

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024