27-09-2008, 14:11 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Tek porsiyonluk ekmekler
Akşam yemeğinizi kendi yaptığınız ekmeklerle yemeğe ne dersiniz? Sade ve oldukca çabuk hazırlanan bir ekmek çeşidi. Hamburger bile yapa bilirsiniz bu ekmekle... AKŞAMA 2 SAAT KALA (Kolay ekmek tarifi) Fırınlarda satılan papatya ekmeğine benziyor... Malzemeler: 3 su bardağı ılık su 1/2 bardak şeker 6 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı maya (1/2 yaş maya 41 gr.paket kullanıcaksak) 2 yumurta 7-9 su bardağı un Hazırlanışı: Maya ılık suda eritiliyor. Üzerine şeker,sıvıyağ,tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra yumurta ve un da ilave edilir.Yumşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yumurtalardan birinin sarısını ayırmayı unutmayın. 1 saat bekleteceğimiz hamuru her 15 dakikada bir biraz yoğuruyoruz. Daha sonra hamurdan bezeler hazırlayarak tepsiye diziyoruz. Bu bezeler 1 saat bekletiliyor. Sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Ekmekleri ister sade,isterseniz benim gibi üzerlerine çörekotu, susam,haşhaş serpebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor. Not: Bu ekmeği çocuklarınız veya yakınlarınız evde yokken yapmaya çalışın. Kesinlikle kendinizin yaptığınızı söylemeyin. Yoksa her akşam yapmak zorunda kalırsınız. Benim gibi. Çünkü tadına bakan hep ister. Afiyet olsun |
25-12-2008, 14:25 | #7 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili Zeferan tarifin için çok teşekkür ederim.Bir erkek olarak bana uygun olmaya bilir. ancak 5-6 sene ahçı çıraklığı yaptığımdan ondan pek yadırganacaklarını sanmıyorum. tekrar teşekkür ederim. saygılar |
04-03-2011, 20:57 | #8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2
|
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Annem tarafının yaptığı dızmana dedikleri bir hamur işi vardır. Hamur aynı, bezeleri daha minik yapılıp, içine lor konur.Aynı sizin tepsiye dizdiğiniz gibi dizilip, üzerine yumurta, yoğurt çırpılıp dökülür.Fırınlanır. Sabah kahvaltısı için ben de sizin minik ekmeklerinizden yapacağım.Umarım sizin kadar başarılı olabilirim |
06-03-2011, 21:58 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
|
Lale ve Başak Ekmekleri ile muhtelif çörekler...
Bu hafta sonu için; Un, su, tuz ve mayadan müteşekkil yumuşacık Lale Ekmekleri ile bol tahıllı ve kıtır kabuklu Başak Ekmekleri... Karamelize soğanlı-cevizli-kekikli ve naneli çörek ile tereyağlı altın çörekler... Lale Ekmekleri Başak Ekmekleri Karamelize soğanlı-cevizli-kekikli ve naneli çörekler tereyağlı altın çörekler Tereyağlı altın çöreklerin pamuk dokusu Düzenleyen soberman : 10-03-2011 saat 22:54 Neden: Fotoğraflar foruma yüklendi |
07-03-2011, 12:47 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
|
Yani yazmama ihtimali de mi var ? |
07-03-2011, 13:12 | #12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Alıntı:
Sayın Zeferan; Görüntü harika hemen mutfağa gidiyorum... Güzel olursa, bir de tam buğday unundan deneyeceğim. Ellerinize sağlık. Sağ olun... Düzenleyen Uzaylı : 07-03-2011 saat 16:12 |
|
07-03-2011, 19:01 | #15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-05-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 32
|
Süper görünüyorlar. Ellerinize sağlık. |
07-03-2011, 23:01 | #16 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
|
Tek porsiyonluk ekmekler
Alıntı:
iyi dilek ve olumlu yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Fotoğrafları bizzat çekiyorum ama tahmin edemeyeceğiniz şartlarda; Hafta sonları akşama doğru ekmekler pişer, mutfağın oda bölümünde çay ve kahvaltı sofrası hazırlanmıştır, ben hariç herkes masanın başında sabırsızlıkla beklemektedir. Fırından ekmekleri hemen ocağın yanına alırım, arkadan özellikle kızlarımın acele etmemi istirham eden yakarışları gelir. Bana kalan sadece bir kaç dakikadır. Bu arada fotoğraflar çekilir. Bu nedenle hep aynı köşe ve hep aynı arka plan. Sonra komşular için bir - iki numune ayrılır ve doğru sofraya servis yapılır. Bazen sadece çayla, bazen peynirle, bazen de tereyağla yorumlar yapılarak porsiyonluk ekmekler tüketilir. Hayatımıza lezzet katan karelerden olduğunu söyleyebilirim. Malum, çocuklar büyüyünce ortak yaşayabileceğiniz faaliyet ve zevkler çok azalıyor. Tarifler doğrudan yapılan ekmeklere ait olarak hazırlanıyor. Dolayısıyla biraz detaylı olduğundan buraya doğrudan alamıyorum ama fotoğraflar yayımlandıktan sonra tarifleri 3-4 gün içinde Ekmek Sanatı sitesine konulmaktadır. İlk sahifede en son yapılanları, üzerine tıklayarak da ilgili linke gidebilirsiniz. Çok detaylı oldukları için buraya yazmamamı lütfen maruz görün. |
|
08-03-2011, 07:42 | #17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evinizin adresini bir bulabilsek. Bir hafta sonu. Tanrı Misafiri.... Bunlara 1500 km yol yapılır. Ekmekler böyle ise yemek masasını bir düşünün. |
|
08-03-2011, 08:50 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Sayın Soberman; Daha uykudan yeni kalktım. Ağaçlar nete bir bakayım dedim. Bu sayfayı açıp okuyunca öyle bir anlatmışsınız ki, yeni çıkan ekmeğin buharını yüzümde hissettim. Çıtır çıtır olsa ne güzel olurdu şimdi. Şimdi kahvaltı yapmaya gideceğim. Bu zulüm yapılır mı? Ben az önce eşimin gidip aldığı soğuk bakkal ekmeğini nasıl yiyeceğim. Şimdi yapmamı da beklemezler. Bundan sonra erken kalkmak şart oldu. Ellerinize sağlık. |
08-03-2011, 10:16 | #19 |
Moderatör
|
Sayın soberman, mesajınızı okur okumaz kendimi verdiğiniz linkte buldum ve derin derin of, off, of çekmeme vesile oldunuz. Oldum olası taze çıtır, çıtır ekmeğin köşesini yemeğe bayılırım. Karadenizli bir arkadaşımdan ekmeğin o kısmına guduk denildiğini öğrenmiştim. O gün bu gün sanki bu tabir benim oldu da ekmeğin köşesi, ucu demeği bıraktım, ekmeğin guduğu benim demeye başladım. Yüklediğiniz fotoğrafları gördükçe yutkunmaktan bir hal oldum. Alacaksınız sıcacık, çıtır çıtır ekmeğin guduğunu. İçine hafifçe boşaltıp dolduracaksanız içine Allah ne verdiyse (neyi seviyorsanız). İki yakasını bir araya getirmek için hafifçe sıkacaksınız. Bu arada çıkartığı çıtırdıyı da duyacaksınız veeee kocaman bir ısırık. Amannn ne güzeldir. Yanında da mis gibi demlenmiş bir çay. Of, off, of. İşte bu büyük bir mutluluktur benim içi, inanın. Ellerinize sağlık. Bir arkadaşım MSA nın yemek kursuna devam etmişti. Orada öğrendiklerini tuttukları notlardan kopyalamıştım. Biraz inceliyeyim de sizlere ekmek tarifleri yazarım. |
08-03-2011, 10:55 | #20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
|
valla süper bu pazar kahvaltisi icin deniyecem bende,aylardir simit yapmaya calistim sonunda basardim,simdi sira ekmeklerde |
08-03-2011, 11:02 | #21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
08-03-2011, 12:23 | #22 |
agaclar.net
|
|
08-03-2011, 14:18 | #24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Sayın Soberman; Muhteşem bir site. Tamam artık, karar verdim. Bugünden başlayıp, evin bütün ekmeklerini sadece kendim yapacağım. |
08-03-2011, 14:27 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Cevizli Ciabattaya bayılıyorum mesela. Yıllardır severek yediğim ekmek. Bazen hipermarketlerde erken bitiyor. Kahvaltıda üzerine bir de şokella sürüyorum. Offf şimdi olsa da yesem. Karnım acıktı galiba... Oley! artık kendim yapacağım. Bahçeye de Köy fırınını yapınca... Gayrı gerisini düşünemiyorum. Neyseki bahçe geniş. Eritiriz... |
08-03-2011, 15:40 | #27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Harikasın Sakagun; Dün aksilik çıktı yapamadım. Birazdan ben de deneyeceğim. |
08-03-2011, 19:04 | #28 |
agaclar.net
|
Bunları ekşi maya ile yapıyorsunuz değil mi? Hiç malzeme bilgisi göremiyoruz |
08-03-2011, 21:24 | #30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Ben de ınstant maya ile yaptım. Tarifi kağıda yazarken açıklama kısmını eksik yazmışım ekmeği yaptıktan sonra farkettim. Benimkiler poğaça gibi oldu. Neyse bir sonraki gün gene deneyeceğim. Yılmak yok. Neler yaptım ben nelerr. Bunu da yaparım. Ama daha dikkatli.. |
|
|