agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 1 Gönderen siflera12
  • 1 Gönderen siflera12
  • 1 Gönderen siflera12
  • 1 Gönderen siflera12

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-01-2019, 19:27   #1
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Coco De Mer ( Lodoicea Maldivica )

Forumda bu Hindistan cevizi için konu göremeyince bende konu açmak istedim , aşağıda bilgiler vericem okumak isteyenler için keyifli okumalar.

Genellikle deniz hindistancevizi olarak bilinen Lodoicea,
coco de mer veya çift hindistan cevizi hurma ailesindeki monotipik bir cinstir. Tek tür Lodoicea maldivica, Praslin adalarına özgüdür.
Seyşel Adaları'nda Curieuse. Eskiden, hepsi Praslin'in yakınında bulunan St Pierre, Chauve-Souris ve Ile Ronde adacıklarında da bulunmuştu, ancak yakın zamanda yeniden ortaya çıkana kadar bir süre boyunca nesli tükenmişti.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mangonas beğendi.
siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2019, 19:28   #2
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Ağaç genellikle 25-34 m boyunda büyür. Kesimden sonra zeminde ölçülen en yüksek kayıt, toplam yükseklikte 186 feet (56.7 metre) idi. Olgun bitkilerde yapraklar yaprak şeklinde, 7-10 m uzunluğunda ve 4.5 m genişliğinde olup, 4 m sapı vardır. Bununla birlikte, çocuklar çok daha uzun yaprak sapları üretir; 29 '6 "(9 metre) veya hatta 33 fit (10 metre)' e kadar.Ayrı erkek ve dişi bitkilerle birlikte dioekestir. Erkek çiçekler, tüy benzeri bir çiçeklenme şeklinde düzenlenmiştir. 10 yıl boyunca polen üretmeye devam eden, en fazla 1 m uzunluğunda, bilinen en uzun canlı salgınlarından biri olan olgun meyve 40-50 cm çapındadır ve 15-30 kg ağırlığındadır ve bitkideki en büyük tohumu içermektedir. krallık: Olgunlaşması 6 ila 7 yıl ve çimlenmesi için iki yıl süren meyvelere bazen deniz hindistan cevizi, aşk somunu, çift hindistan cevizi, koko fesse veya Seyşeller somunu denir.
Lodoicea'nın fonksiyonel özellikleri nemli tropik alanlardaki diğer monodominant orman ağaçlarına benzerken, benzersiz özellikleri arasında devasa bir tohum, etkin huni mekanizması ve yakından ilişkili hayvanların çeşitli topluluğu bulunur. Bu özellikler nispeten istikrarlı koşullar altında uzun bir evrimsel tarih göstermektedir. Seyşeller'deki altı monospesifik endemik avuç içinden Lodoicea, "Seyşeller bitki örtüsünün benzersiz bir özelliği olan Seyşeller çiçekli bitkileri arasındaki ada büyüklüğü" nin tek gerçek örneğidir.Beş adet botanik kayıt tutuyor: Bugüne kadar kaydedilen en büyük yabani meyveyi üretiyor, 42 kg ağırlığa kadar (evcil kabak ve karpuz çok daha ağır olabilse de); 17.6 kg ağırlığa ulaşan olgun tohumlar dünyanın en ağırlarıdır, Çimlenme üzerine tohum, bilinen en uzun kotiledonu, dört metreye (13 fit) kadar üretir. Dişi çiçekler, avucunun en büyüğüdür. ve Lodoicea, moribund yapraklardan besinlerin geri kazanılmasında bilinen en verimli bitkidir.
Altı endemik avuç içinden, farklı bitkilerde yer alan erkek ve dişi çiçekleri olan tek diocious türdür.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mangonas beğendi.
siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2019, 19:32   #3
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Yapraklar
Taç, sert, yaprakları 10 m çapa kadar avuç içi ve iki ila dört metre uzunluğunda yaprak saplarıyla oldukça yoğun bir bitki örtüsüdir. Yaprak tabanda plicate, üçte bir veya daha fazla, genellikle sarkık olan bifid ucu ile 4-10 cm genişliğinde kesimler halinde kesilir. Yaprak sapı tabanında üçgen bir yarık gelişir.Avuç içi yaprakları, yağmur yağdığında gövdenin tabanına akan partiküllü malzemeyi, özellikle poleni yakalayan büyük bir huni oluşturur. Bu şekilde, Lodoicea besin arzını ve dağınık-sınırlı yavru yavrularını iyileştirmektedir.
Çiçekler
Lekeli çiçek kümeleri spiral olarak düzenlenmiştir ve çok sert deri gibi köşeli parantezlerle çevrilidir. Her birinin küçük bir brakolü, silindirik bir tüp oluşturan üç sepals ve üç loblu bir corolla vardır. 17 ila 22 organ var. Pistillat çiçekleri solucandır ve rakurun açılarında taşınır ve kısmen bir fincan şeklinde batırılır. Üç taç yaprakları ve üç taç yaprakları ile ovaldirler. Bulundukları ormanda yaşayan endemik kertenkeleler gibi hayvanlar tarafından döllenebilecekleri öne sürülmüştür.Rüzgar ve yağmurla tozlaşmanın da önemli olduğu düşünülüyor.Sadece Lodoicea, 11 ila 45 yaş ve üstü arasında değişebilen çiçek üretmeye başladığında, bitkinin cinsiyetini görsel olarak belirlemek mümkün. Nektar ve polen ayrıca bazı endemik hayvanlar için mesela; parlak yeşil kertenkeleler (Phelsuma sp.), beyaz sümüklü böcek (Vaginula seychellensis) ve böcekler.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mangonas beğendi.
siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2019, 19:39   #4
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Meyveler 40 ila 50 cm uzunluğunda ovaldir ve sivridir ve genellikle bir fakat bazen iki ila dört tohum içerir. Epicarp düzdür ve mesocarp liflidir.
endosperm kalın, nispeten sert, içi boş ve homojendir. Embriyo iki lob arasında sinüsün içinde oturur. Çimlenme sırasında boru şeklinde
kotiledon yaprak sapı, genç bitkiyi tohumla birleştiren gelişir. Borunun uzunluğunun yaklaşık dört metreye ulaştığı bildirilmektedir.İçinde
Vallee de Mai tüp 10 m uzunluğa kadar olabilir.
Lodoicea'nın bir zamanlar deniz çekirdeği ya da sürüklenen bir tohum olduğuna inanılıyordu; Bununla birlikte, artık canlı somunun yüzmek için çok yoğun olduğu ve deniz yüzeyinde sadece çürümüş somunların bulunduğu bilinmektedir, bu nedenle ağaçların neden sadece iki ada ile sınırlı olduğunu açıklar.Lodoicea derin, iyi drene toprakların bulunduğu açık ormanlarda ve açıkta kalan yamaçlarda; Her ne kadar bu aşınmış topraklarda büyüme azalsa da.Kullanımları
Türler tropik bölgelerde birçok alanda süs ağacı olarak yetiştirilir ve türlerin korunmasına yardımcı olmak için Seyşeller'deki Mahé ve Siluet Adaları'nda ek topluluklar kurulmuştur. Meyveler Siddha ilaçlarında, Ayurveda ilaçlarında ve ayrıca geleneksel Çin tıbbında kullanılmaktadır. Yemeklerde tipik olarak güney Çin mutfağındaki çorbalar için lezzet arttırıcılar olarak bulunur;
Kanton ülkesi.
Lodoicea'nın tohumları yüzyıllar boyunca oldukça değerlidir; Nadirleri kraliyet mahkemelerinde büyük ilgi ve yüksek fiyatlara neden oldu ve Sufi / Dervish dilenci-salak kashkul kaseleri ve diğer enstrümanlar gibi kaseler yapmak için sert dış tohum kabukları kullanıldı.Taksonomi
Lodoicea, Coryphoidae alt ailesine ve kabilesi Borasseae'ye aittir. Borasseae, Madagaskar'da dört, dünyadaki yedi kişiden biri Seyşel Adaları'nda bir kişi tarafından temsil edilmektedir. Hint okyanusunu çevreleyen kıyı bölgelerine ve içindeki adalara dağıtılırlar. Lodoicea'ya en yakın cins olan Borassus'un "eski dünya" da beş türü, biri Afrika'da, biri Hindistan, Güneydoğu Asya ve Malezya'da, biri Yeni Gine'de ve biri Madagaskar'da iki tür var.
Tehditler
Sömürünün tarihi bugün devam ediyor ve fındık toplama, Silhouette'teki yeni tanınmış nüfus hariç, tüm doğal popülasyonların yenilenmesini neredeyse durdurdu. Bu avuç, yabani alandan, eski menzili içindeki üç Seyşel Adaları'ndan kaybedilmiştir.Habitat kaybı, kalan popülasyonların hayatta kalması için en büyük tehditlerden biri, Praslin ve Curieuse adalarında çok sayıda yangın çıkmış ve bu adaların büyük kısımlarında sadece olgunlaşmamış ağaçlar kalmıştır.
Koruma
Seyşeller bir Dünya Mirası Alanıdır ve alanın üçte biri şimdi korunmaktadır.Lodoicea'nın ana popülasyonları, Praslin ve Curieuse Ulusal Parkları içerisinde bulunur, ve fındık ticareti, 1995 tarihli Coco-de-mer (Yönetim) Kararnamesiyle kontrol edilir.yıkıcı yangınların nüfus içinde süpürülmesini önleme çabasıyla siteler.Ekili avuç içi başka adalarda yetişir ve botanik bahçelerinde yaygın olarak bulunur; Oysa bu popülasyonları toplayabilmek için tohumların toplanması kalan doğal stantlar için başka bir tehdit olabilir.Koruma öncelikleri, nüfusların sürekli korunması, düzenlemelerin uygulanması ve etkin yangın kontrolüdür.Hindistan'da, türler vahşi doğada tükenmiştir. Bilinen tek örnek, Botanik Bahçesinde.Kalküta, Hindistan Botanik Anketi tarafından sağlanmıştır. Başarıyla yapay olarak tozlandı.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mangonas beğendi.
siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024