Domates, uzun süre kullanım için yöntemler
Biz kendi ürettiğimiz domatesi uzun süre tüketebilmek için şöyle yaparız:
Kırağı yağmadan önce gök domatesleri toplarız. Serin, loş ve kapalı bir yere, yatak hazırlarız. Alta koli, onun üstüne de saman atarız. Domatesleri sap yerleri aşağıya gelecek şekilde yerleştiririz. Bu şekilde uzun süre dayanır. Ben bu yöntemle, 2012'nin domatesini 2013 şubat ortasına kadar tükettim. Bitiremediğimi de eşe dosta dağıttım. Saygılar.. |
3 Eklenti(ler)
Dediğinizi biz de yapıyoruz ama samansız ve domates sapları yukarıda olacak şekilde. ;)
Çatlak, çürük, ezik vb. domatesler birden bozuluyor. Sağlam domatesler bu uygulama için uygun. Eklenti 432748 Eklenti 432749 Eklenti 432750 |
Gök domates demekle ham olmamışları mı kastediyorsunuz?
|
Çok değerli bir bilgi. Teşekkür ederiz sayın mügem.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Dediğinizi biz de yapıyoruz ama samansız ve domates sapları yukarıda olacak şekilde. ;)
Sayın limonsever,öğrenmeden önce ben de gelişigüzel koyuyordum.Genç yaşta rahmetli olan,bahçıvan bir ağabeyimiz öğretti.Sapları kopararak ters çevirmek dayanıklılığı arttırıyor.Çürüyenler de hayvanlara gidiyor. |
Domatesleri toplarken yaralamamaya özen göstermek gerekir. Çünkü sonuçta bozulma oksijen sayesinde oluyor. Kabuk ne kadar sağlam olursa olsun sap kısmındaki bir yara depoladığınız domateslerin ömrünü kısaltır.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024