10-08-2013, 22:57 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Domates, uzun süre kullanım için yöntemler
Biz kendi ürettiğimiz domatesi uzun süre tüketebilmek için şöyle yaparız: Kırağı yağmadan önce gök domatesleri toplarız. Serin, loş ve kapalı bir yere, yatak hazırlarız. Alta koli, onun üstüne de saman atarız. Domatesleri sap yerleri aşağıya gelecek şekilde yerleştiririz. Bu şekilde uzun süre dayanır. Ben bu yöntemle, 2012'nin domatesini 2013 şubat ortasına kadar tükettim. Bitiremediğimi de eşe dosta dağıttım. Saygılar.. |
12-08-2013, 01:01 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Güler ablacım,domatesleri tam yeşil olarak koyarsak,tam kırmızılaşmıyor.Ama alagök tabir ettiğimiz,beyazlamış ya da hafif pembelmiş olursa,kızarması daha kolay oluyor.Tabii ki kışın ortasında,taze domates yemek adına pembelmiş olanlar da çok tatlı oluyor.İlaçlısını yemektense... |
12-08-2013, 01:06 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Dediğinizi biz de yapıyoruz ama samansız ve domates sapları yukarıda olacak şekilde. Sayın limonsever,öğrenmeden önce ben de gelişigüzel koyuyordum.Genç yaşta rahmetli olan,bahçıvan bir ağabeyimiz öğretti.Sapları kopararak ters çevirmek dayanıklılığı arttırıyor.Çürüyenler de hayvanlara gidiyor. |
12-08-2013, 09:05 | #8 |
Moderatör
|
Domatesleri toplarken yaralamamaya özen göstermek gerekir. Çünkü sonuçta bozulma oksijen sayesinde oluyor. Kabuk ne kadar sağlam olursa olsun sap kısmındaki bir yara depoladığınız domateslerin ömrünü kısaltır. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|