![]() |
|
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Zaten minik domateslere cherry domates deniyor ![]() çiçeklerini dökmesinin sebebi fazla sulaman. Daha ayrıntılı bilgiyi klimanjaro'nun açtığı Balkonda Kış Sebzeleri yetiştirme başlığında bulabilirsin. Başlık biraz içerekle uyuşmuyor ama eminim yakında klimanjaro gerekli değişikliği yapacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Domates yetiştiriciliği ile ilgili bilgiler yazacağım ama onun için daha erken diye düşünüyorum en erken mart 15 te sera ortamına ekilir o yüzden daha ondan behsetmek erkendir diye düşünüyorum. Kışık sebzelerden bahsedeceğim daha ziyade... Yetiştiriyorum da ve soru varsa yardımcı olmaya çalışırım tabi! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
domates
Bende bu sene domates yetiştirmeye karar verdim.Bazı sorularım olacak yine. ![]() Domatesler cherry değil.Ben acı biberlerimi direk tohumları serpip üstüne 1cm kadar toprak koyup su fısfısıyla su püskürtüp çimlendiriyordum.Domateslerde bu şekil çimlenir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biber daha zor. ![]() Ya da bana öyle geliyor. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2006
|
Alıntı:
Çiçekleri oluşup birkaç gün sonra dökülüyordu. Sonra çiçeklerini incelerken kendi halinde tozlaşamayacağını farkettim. Evde saç kurutma makinası(soğuk) rüzgar yapıp tozlasmalarını sağladım. Artık biberlerim var ![]() Siz de bir deneyin isterseniz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
domates
Ben yeni edindiğim bilgilere göre en az 25 cm derinlikte olması lazımmış ama ne kadar yüksek ve ne kadar büyük çapta olursa o kadar iyiymiş.Direk güneşin altında durmaması lazım,aydınlıkta ve az güneş gören yerde.Sulama yaparken en uygunu sabah yapılması lazımmış.Çünkü öğlen sıcakta yapılırsa kökler haşlanırmış,gece sulanırsada uykuda olduklarında sevmezlermiş.Birde resimde gösterdiğim gibi yaparsanız daha verimli olur.Umarım güzel çizmişimdir ![]() ![]() Düzenleyen caploonba : 18-02-2007 saat 12:21 Neden: düzenleme yapıcağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Google da Pembe domatesler sahifesine bakın. İstanbulda bir grup evlerinde cam kenarlarında Pembe domates üretiyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Ben o sitede ki Pembe Domates Ağı logosunu hazırlayan ve insanlarla bu konuda toplantılar organize eden Şubat Yayıncılığın sahibesi Hümeyra Konyar Özalp ile görüştüm. Talep gelirse ağaçlar net üyeleride istedikleri zaman pembe domates tohumu alabilecekler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Mahmut bey , bu pembe domatesler genetik yönden oynanmış sebzeler sınıfına mı giriyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ŞükranAyalp Pembe domatesler yerli bir ırk. Trakya bölgesinde çok yetişirdi eskiden. Google da Pembe Domatesler için organize olan yürekli insanlar sayesinde tekrar üretilmeye başlandı.Herkese az bir miktar tohum veriyorlar ****** bazı şartları var.Önce Google dan pembe domatesleri bir okuyun daha fazla bilgi sahibi olacaksınız . Ben de o oluşumdaki dostlarım Hümeyra ve Rasim Konyar çifti vasıtası ile tanıştım Pembe Domateslerle. Yani Genetik Yönden oynanmış sebzeler sınıfına GİRMİYOR ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Levent valla tam link yok . Direk google da ara .Birkaç adet Pembe domates konusu çıkıyor. Hepsi aynı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu tarz bir yetiştimede çimlenip 5-6 cm boy yapıp fideleriniz ölüyorlarsa düşünelim: 1-Fideleri aşırı suladığınızdan boyları uzar, eğer ısıtma ortamı yapıyorsanız aşırı sera etkisinden fideler pişer, aşırı sulamadan kaçınıp gündüzleri bol bol havalandırmalısınız. Bu tarz boyları uzamış ve çok ince olan beyaz bir gövdeye sahip fideler direkt güneş ışığına çıkarırlarsa bile güneşten yanarlar çünkü pişkin değillerdir nazik ve narin gövdeler güneş ışınlarına dayanamaz adeta sıcaktan pişerler. 2-Toprağınız çökerten denilen fungus kaynaklı hastalıkla bulaşıktır. Bakırlı ilaçlarla ilaçlamalısınız (Derginin 2007 Mart sayısında bu tür konular var) bitkileri bahsettiğiniz şekilde devirir bırakır. 3-Tohumları o kadar sık ekersiniz ki bazen bitki kendisini seyreltmek zorunda kalır ve bu da bahsettiğiniz etkiye yol açar Yapabilecekleriniz: 1-Temiz bir toprak/torf ortamı kullanın 2-Tohumları seyrek ekin 3-Gündüzleri bol bol havalandırın 4-Direkt olmasada üstten güneş görmelerini sağlayın. 5-Fideyi yetiştireceğim diye çok fazla uğraşmayın bazen aşırı ilgide fidelere yaptığınız deneme yanılma yöntemleri nedeniyle yanmalarına sebep olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Yarın Pembe Domates tohumlarım gelecek ,bende karşılığında Fethiye den getirdiğim iri boy (Yumurtadan büyük) Bodur cevizlerden vereceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Todor cinsini bilemiyorum ama çok ilginç geldi. Fethiye de satan köylü kadın Üzümlü de biz buna hayatımızı verdik çok uğraştık bu hale getirene kadar dedi. Buna Bodur Ceviz deniyor dedi. Bir miktar aldım bir yerlere dikerim diye. Yumurtadan büyük,lezzetli bir ceviz. Kabuğu ince avcumda sıkınca kırılıyor.Hoşuma gitti velhasıl. Hafta sonu yağmur olmazsa köye geleceğiz bakalım. epeydir ihmal ettik. Dün akşam Uğur Dündar İhsaniye Köyünden yayın yaptı . Daha doğrusu oradaki ihtiyacı olan bir aile için yaptığı prefabrike evi tanıttı. Ev beton üzerine Çelik konstrüksiyon. Duvarları OSB+Camyünü+Alçıpan dışı ise OSB+Mavi Köpük+Shiding Kaplama, Çatı ise Yine OSB+Camyünü+OSB+Shingıl idi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Mahmut Bey, Leziz ve aromalı mı o cevizler? Bir de menşei neresi imiş o cevizlerin acaba? Ben; Gaziantep'ten gelmiş bir ceviz ağacının cevizlerinden çimlendirdim geçen sene, şu an elimde 3 tanecik, 1 karış boyunda fidecikler var... Hepsini de kendim çimlendirdim... Çok güzel bir duygu... Bu baharda coşmalarını bekliyorum. Ana ağacın meyveleri inanılmaz lezzetli idi... Eğer elinizdekiler leziz ve aromalı ise o cevizlerden 12 tane verebilir misiniz bana? Var mıdır o kadar elinizde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Levent var var. Olmazsa da Fethiyeden getiririm tekrar. Fuara giderken alayım yanıma ,**** uygun gördüğün zaman buluştuğumuzda verebilirim. Menşe i ni bilmiyorum. Kadıncağız Fethiye Üzümlü de ürettiklerini söyledi. Bu arada Pembe domates tohumlarıma kavuştum bugün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
pembe domates için saksıdan daha çok bahçesi olanlar şanslı...saksıda bence zahmetli, derin toprak istiyor... saksıda domates isteyenler, "çeri eksin" derim...çeri domatesler her daim ürün veriyor..kopardıkça yenisi geliyor..ufak kızımın bu duruma ne kadar sevindiğini anlatamam ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Pembe domates bizim köyde dayımların bahçede tamamen organik şekilde oldukça güzel yetişir. Yıllardır eker ve aynı zaman da tamamen sarı olan domatesleride vardır. Birde bu cherry lerin tohumunu aldım daha önce ekmiştim. Bu aldığım tohumun içinden 15 tane zor çıkmıştır. Firma ile görüştüm en az 40 adet diyor , değiştirelim ama tohumları getirin dedi.Bende az da olsa ektim diye bir şey yapamayız dedi, ama ben yine bir koçtaş a gidip soracağım ne yapabilirler diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Benim de pembe domateslerim olacak kısmetse. Pazarda alışveriş yaptığım köylü bir hanım söz verdi. Fide getirecek. Bir de cherry domatesiniz var mı demeye utandım. Cherry domateslerin tohumunu nerelerden alıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|