05-11-2009, 19:56 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Dikenli Domates
Dikenli domatesler çok güzel boy verdi ve çiçek açtılar. Meyve tutmuyor bir iki olsa da misket büyüklüğünde (1cm. çapında). normal dikenli domateslerin büyüklüğü ne kadar oluyor? |
18-03-2010, 12:33 | #3 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: kayseri
Mesajlar: 1,842
|
Alıntı:
Kışın ölmedi mi ? eğer kışın ölmüyorsa çok güzel bir domates çeşiti bu dikenli domates , her sene domates dikmeye uğraşmayız bir kere dikeriz tamam bu bitkinin tohumlarını nereden alabiliriz ? |
|
18-03-2010, 12:51 | #4 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Geçen yıl bende bahçeye dikmiştim.Domatesleri kiraz büyüklüğünde ve çok çekirdekli,Çok lezetli bir domates türü.Sizdekinin domates tutmaması yerinin gölgelik ve sulak olması.Bu havada bitki boyuna çalışacağından domates vermeye bilir.Havalar ısınınca kesinlikle tutacağını sanıyorum.Normal domates'te olduğu gibi aşırı sulamamak gerekiyor. Saygılar |
|
18-03-2010, 13:18 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Ben tadını pek beğenmedim. Bence çok çekirdekli, kalın kabuklu, ufak, tuhaf buruk bir tadı var, bildiğimiz domatese benzemiyor, onun gibi mis kokmuyor... Ayrıca bitkinin yaprakları dahil her yeri dikenli, eldivensiz (eldivenden bile geçiyor dikenler) toplamak imkansız. Benimkiler kışı atlatamadı. Sevdiğimi söyleyemem, bir daha yetiştirmeyi düşünmüyorum. |
18-03-2010, 13:30 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Bir de tozlaşmak için mutlaka haricen bir yardıma ihtiyaç duyuyor. Geçen yıl yetiştirdiğim dikenli domatlarım, etrafta (balkonda) böcek, arı vs olmadığı için ancak üç tane meyve verdi. Yüzlerce çiçek meyveye dönmeden kuruyup gitti. |
19-03-2010, 14:37 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 307
|
dikenli domatesin bir de mor çiçek açanı vardı. Benim ektiğim sene o kadar çok meyve verdiki ama hiç beğenmedim, bu domates ne işe yarar acaba? Yenecek bir çeşit değil belki suyu sıkılabilir, hülasa; şimdilik bir daha ekmeyi düşünmüyorum. Düzenleyen cagatayyucel : 20-03-2010 saat 00:26 |
12-09-2010, 12:09 | #11 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 870
|
Dikenli domates sote Tohumları fazla olması sebebiyle dikenli domatesin çiğ olarak tüketilmesi tercih edilmeyebilir. Ancak yağda hafif sotelenen dikenli domates çok daha lezzetli oluyor. Dikenli domatesleri elle ortadan ayırıp akan suya tuttuğumuzda tohumlar etinden çok kolay ayrılıyor. Sonra yüksek ateşte 5 dk kadar soteleyip üzerine az limon sıkılırsa oldukça lezzetli oluyor. İster direk yemek olarak tüketebilir; ya da sos amaçlı kullanabilirsiniz. |
02-01-2011, 20:33 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
|
afiyet olsun |
03-01-2011, 21:21 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,734
|
Sayın Mahon'un yaptığı soteyi görünce bu saatte yemek yiyesim geldi |
|
|