![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Komşum kendi yetiştirdiği bir kaç pembe domatesi bize verdi ve ilk işim tohumlarını almak oldu. Ancak bunlar sizin resminizdekiler gibi düzgün değil, yamrı yumru şeyler. Güzel bir domates ama çook dayanıksız. Ancak taze tüketime elverişli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
bu domateslerin lezzeti çok güzel.şeklinin düzgün olmayışının sebebi ise hormonsuz olmasıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2008
|
Belki sadece o komsunuzun sahip oldugu dunyada baska hic bir eyrde bulamayacaginiz heirloom - tarihi tohumdur. O domates hakkinda bilgi almaya calisin, ve turk tohum bankasina gonderin. Heirloomlar dunya hazinesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2009
|
biziğm yerli domates deiğimiz domateslerden sekline bakma en ğüzeli ve en lezzetlisidir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
bu yerli domateslerden sn. Meyveli tepede var. Meyveli tepe sitesinde ben görmüştüm. Artık o tohumlardan bulmak çok zor. Ayrıca hoşgeldiniz. Umarım iyi vakit geçirirsiniz ve bilgi, deneyimlerinizi bizimle paylaşırsınız. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2005
|
Evet. Meşhur pembe domatesler. Lezzetlerinin, söylediğiniz gibi emsalsiz olduğu düşüncesine inanıyorum. Ama benim poirelerimi görmeden nasıl seviyorsunuz bunları bir türlü anlamıyorum. Bir üstteki düzgün şekilli olan pembeler sanki, nasıl desem, fazla yıkanmış ve rengi kaçmış çamaşırlar gibi pembe Ve onun altındakileri ben hobi olarak dahi yetiştirmem. Biraz kıskançlık yapmamda sakınca yoktur umarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
ağaç dostu
|
Hmmm! Sayın Cemada, sanırım hem kıskançsınız hem de narsisitik. Neyse bana bir zararı yok. ![]() Size söylediğim gibi sebzeler.com'a girip de yazılarınıza ilgi yapabilmiş değilim çünkü şifremi unuttum. Malina duymasın lütfen, unuttuğum YD şifremi daha yeni verdi. Bu arad avatarınızın yazdıklarınızın önüne geçtiğini bilmenizi isterim. Çok şirin Pembe domates konusuyla ne ilgis var bunların??? Offf anlayın işte canım sıkılıyor, muhabbet arıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
Bir cok heirloom - tarihi pembe domates turu var. Bu meshur dediginiz hangi cins? bir ismi var mi? yoksa sadece pembe domates mi? bu arada F1 hybrid mi yoksa tarihi mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Aybalanın şişman tavşanından daha şirin değil mi benim tavşanım? Bir daha söyler misin, keskindir kulağı aybala'nın, hemen damlar ama ortalığı dağıtır da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
ağaç dostu
|
Eeee, ehem... öhö öhö... Aslında sizin avatarınızın şahaneliği ile Aybala'nın avatarının muhteşemliği arasında bir tecih yapılması mümkün değil çünkü karşılaştırılmaları mümkün değil. Sonunda ben kötü olurum kesin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Duyamadım. Şifreyimi unutmuştunuz? Malina bilmesin mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bahçeye gireceksin domatesi koparacaksın sonracıma toprağa oturacaksın domatesi şöyle ikiye böleceksin o sırada domates dalından gelen kokuya domatesin tadı karışacak ekmeğini tuzunu alıp gitmişsen bahçeye iki de biber koparmak yakışır hani canım nasıl çekti snıf snıf domates mi kokuyor ben Konya'ya hasan beyin komşusunun bahçesini basmaya gidiyorum bu arada domatesin yaprağı feci kaşındırır ısırgan gibi ![]() cemada bunu gördün mü? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2008
|
Alıntı:
abi ayakta alkisliyorum seni ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
İyi cinslerin tohumlarını saklamalıyız.
Merhaba. Herkesin domates yetiştirme çabaları çok güzel. Demek ki dış güçler tohumculuğumuzu bitiremeyecekler. Konuya böyle girmemi mazur görünüz. Söylediklerim abartı değil. Bazı ülkeler uluslararası karteller aracılığıyla tohumculuğumuzu bitirmeye çalışıyor.Artık sömürü eskisi gibi yapılmıyor. Herşeyin sömürüsü ayrı yapılıyor. Savaşı askerler değil artık firmalar yürütüyor.Bizim gibi şekerpancarını bol üreten bir ülkenin şeker üretimini mısıra çevirmeleri de bu yüzden. Çünkü Mısırı hangi ülkelerden ithal ettiğimiz ortada. Sadece domates değil bütün eski tatlarımızı korumalıyız. Kanada,Norveç ve İngiltere şimdiden tohumlarını güvenceye almak için kıyamet ambarları yaptırmış. Kendileri tarımlarını geliştirip destekleri artırırken, bize tam tersini yapmamız için baskı yapıyorlar. İster hormonlu tohumları bedavaya dağıtsınlar, isterse toprağı şifreleyen ve birkaç yıl içinde verimsizleştiren hibritler geliştirsinler, Biz izin vermediğimiz sürece Çanakkale Domatesini,Amasya Elmasını,Tokat Yaprağını,Gönen Pirincini,Diyarbakır Karpuzunu ve Kavununu Trabzon Hurmasını ve buna benzer tadlarımız asla yok edemeyecekler. Balkonumuzda yetiştirip, yine de yok olmalarına izin vermeyeceğiz. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Komşu ile birlikte bende domates ektim. Kalın kabuklu, içi damarlı ve sarı. Yaz boyunca çirkin dometes yemekten bıktım, geçen gün gittim pazara kocaman, kıpkırmızı Çanakkale domateslerinde aldım afiyetle yedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
heirloom - tarihi domates ekmeyi deneyin. Ne yazik ki hic bir turk tohum sirketi bulamadim tarihi domates tohumu satan. Ama posta ucreti oldukca ucuz olan bu sirketlerden bulabilirsiniz. Ilki en buyuk heirloom tohum satan sirketlerden biri, tum dunyadan tohumlar var. Digeri italya'dan heirloom satiyor. http://rareseeds.com/seeds/ https://growitalian.com/Qstore/Qstor...edsofItaly.asp |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bizim bahçemizde bu sene sarı ve pembe cinsli domatesler vardı . Fidesi köyümüzden geldi. Burada fazla bitki olarakta dayanmıyor. Ama köy havasında verim ve dayanıklılığı daha fazla. Rakım 1300 civarı afyon ahır dağları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
bende işyerimdeki bilgisayarımda olacaktı resimleri- flash diske atıp getireyim photobuckete yükleyeyim. ancak rengi ne üsttekilerden ne alttakilerden. güvez mi desem soluk kırmızı mı? dikim zamanı perestesi pazarda bulunuyormuş. sonbaharın ilk donlarında domatesleri yeşilden pembeye döndüyse kökleyebilirsiniz. eylül sonu ekim aşı gibi bizimkiler kırağı yemişe döndü. turşu için de pek uygun değil. dograyınca suyunu çekirdeklerini alıp konkase yapmanız gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
alttaki resimin 3 yöne doğru çıkıntı yapıp etibank logosu gibi olmaı galiba dediğiniz hastalık. http://www.bitkisagligi.net/Domates_Cateface.htm düşük sıcaklıktan bahsetmiş. yapabileceğimiz bişi yok dolayısıyla. aslında mecburi kalmadıkça insektisit haricinde ilaç da kullanmıyoruz. gübre de tavuk gübresi vermiştik 1 önceki yıl. gübre de pek kullanmıyoruz. ancak salatalıklara deneme amaçlı pronzym natura veya pronzym fertilizer gibi bişi vermişler yapraktan sırt pompasıyla. oldukça da verimli olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
http://www.readytogrow.co.uk/seeds/c_tomatoes.htm bu kadar çok domates türü olduğunu bilmiyordum..inanılmaz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Ben doğanın insanlara sunduğu; hiçbir canlı üzerinde oynanması taraftarı değilim.Gençliğimizde hormonlu yiyecekleri ebeveynlerimiz daha besleyici çocukları daha çabuk geliştiriyor diye bizlere yedirdiler şimdi bizim nesil hormonlu yiyeceklerin sebeb olduğu hastalıklar boğuşuyoruz.Rengarenk boyanan civcivlerin bile daha gelişemeden öldüklerini gördük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu.
|
Ben Ağaçlar.net'teki bir başka konu sayesinde tanışmıştım; Pembe Domates Ağı. Bu da benim Pembe Domates güncem ![]() Selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
MSaygin , Pembe Domates Günceniz de " 2.Selim Güleç'in Hatay'ın Serinkuyu beldesinden gönderdiği 20 yıldır doğallığı bozulmamış pembe domateslerin çekirdekleri" denilmiş.. Nasıl yani ? 20 yıl bozulmadan nasıl kalıyor tohumlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|