16-10-2014, 18:03 | #1 |
agaclar.net
|
apelasyon.com
Apelasyon Apelasyon Dergisi, 2013 yılında yayın hayatına başlayan bağımsız bir internet dergisidir. İki yıl kadar önce kendi aramızda paylaşımlar yapmak için küçük bir grupla yola çıktık. Yemeğimizi yiyip, şarabımızı içip, sohbetimizi yapıyor farklı konuları tartışıyorduk. İlk odağımız bağcılık ve gastronomiydi. Bu bağ iyi, şu üzüm güzel, o yemek pek leziz, şu lokanta harika… Zamanla grubumuz büyümeye başladı. Farklı sektörlerden dostlarımız katılmaya başladı sohbetlerimize. Üzümden zeytinyağına, kahveye, peynire, yöresel lezzetlere, gezi güzergâhlarına, tarihe ve felsefeye girildi. Hepimizin ortak sevdası bağ ve üzümdü; üzüm ki tüm dünya dinlerinin kabul ettiği kutsal ve ölümsüzlüğün sembolü, tarihi, felsefeyi, geleneği, emeği, teri, ahengi, ölümsüzlüğü, aşkı, tekniği görmek isteyenlerin bitkisi. Hepimizin anlayabileceği ve öğrenebileceği ortak bir dil konuşmaya çalışmak, korkusuzca ben bunu sevdim, şunu sevmedim çünkü şu nedenle diyebilmek, ezberlemeden öğrenerek konuşmak, kimseyi küçük görmeden, en iyi ben bilirim demeden ahenkle paylaşım yapmak grubumuzun ana hedefi oldu. Zamanla konuştuğumuz konular daha da zenginleşmeye ve farklılaşmaya başladı. Bizler de bilgilerimizi ve birikimlerimizi dostlarımız, sektörümüzdekiler ve dünya ile paylaşmaya karar verdik ve ortaya çıkıverdi “Apelasyon”. |
17-10-2014, 12:56 | #2 |
agaclar.net
|
KASIM 2013 / SAYI: 1 APELASYON - Argun TANRIVERDİ BİYODİNAMİK TARIM - Sinem ÇELİKTEN - Tarım GASTRONOMİ VE TURİZM - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi, Turizm ÜZÜM ŞIRASININ SAĞLIĞIMIZ ÜZERİNE YARARLARI - Ufuk YÜCEL - Gastronomi, Sağlık, Yaşam SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN YERİ - Harun UYSAL - Gastronomi, Sağlık BİR YUDUM KEYİF: SEFERİHİSAR - Emre BAŞARAN - Kültür, Turizm MANTAR TIPA - Bülent ERKAN - Tarım ASMAYI BEKLEYEN TANRI, DIONYSOS - Zeynep ÇOLAKOĞLU - Felsefe ULUSAL PAMUK KONSEYİ - Bilge KEYKUBAT - Tarım ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜMDE TERBİYE ŞEKİLLERİ - Sacit İNAN - Tarım ZEYTİN HASADI - Murat ÖZALTAŞ - Tarım KURU İNCİRDE KURUTMA VE DEPOLAMA - Nilgün TAN - Tarım VAR MIYIZ? YOK MUYUZ? - Bilge KEYKUBAT - Tarım MAKRO FOTOĞRAFÇILIK - Hobi, Yaşam REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARI - Bilge KEYKUBAT - Tarım "BOTTLE SHOCK" ya da "PARİS YARGISI" - Argun TANRIVERDİ - Film & Kitap YAZAR MISINIZ? |
17-10-2014, 12:57 | #3 |
agaclar.net
|
OCAK 2014 / SAYI: 2 DUYGULAR, SEVGİ VE ZAMANIN DEĞERİ ÜZERİNE - Ufuk YÜCEL - Felsefe, Yaşam GELENEKSEL AYAKÜSTÜ MUTFAĞIMIZ FASTFOOD'A KARŞI - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi, Mekanlar FALINIZA BAKILIR - Bilge KEYKUBAT - Gastronomi, Kültür, Tarih, Yaşam E-DERGİ de NE? - Kökten Ulaş BİRANT - Yaşam TARLADA SOSYAL MEDYA - Duygu BALKAŞ - Tarım, Yaşam KARAVAN TURİZMİ - Hasan Hulusi TAYANÇ - Turizm, Yaşam OBEZİTE - Harun UYSAL - Gastronomi, Sağlık İYİ PAMUK UYGULAMALARI DERNEĞİ - Tarım TIBBİ AROMATİK BİTKİLER - Hüseyin AKDEMİR - Sağlık, Tarım DOĞANIN MUCİZEVİ MEYVE SUYU: ZEYTİNYAĞI - Yağmur ŞENTÜRK - Sağlık, Tarım BUTİK ZEYTİNYAĞI - Murat ÖZALTAŞ - Tarım KLAZOMENAİ (URLA) ZEYTİNYAĞI KÜLTÜRÜ ve İŞLİĞİ - Necdet ŞENOĞLU - Tarih, Tarım, Turizm, Yaşam ZEYTİNDOSTU DERNEĞİ - Abidin TATLI - Tarım ZEYTİNDE VERTİCİLLİUM SOLGUNLUĞU - Ayser BİLLOR - Tarım VİNOTERAPİ - KEYİFLİ ve LEZZETLİ BİR GÜZELLİK KÜRÜ - Hüseyin KIRBIYIK - Sağlık, Turizm, Yaşam DÜNYA ve TÜRKİYE BAĞCILIĞI - Selçuk KARABAT - Tarım SULTANİ ÇEKİRDEKSİZ ve BAĞ KURMAK - Süleyman YÜKSEL - Tarım BAĞCILIĞI BEKLEYEN TEHLİKE - Kemal GÜRCAN - Tarım TADIMIN ANATOMİSİ - Zeynep ÇOLAKOĞLU - Gastronomi KADEHİMDEKİ MEYVELER - N. Neslihan İVİT - Gastronomi, Tarım KADEH ÖNEMLİDİR - Argun TANRIVERDİ - Gastronomi, Yaşam YEM GIDADIR - İlker AĞIN - Hayvancılık İNCİR BAHÇELERİNİN TESİSİ - Hilmi KOCATAŞ - Tarım TARIMSAL SULAMA AMAÇLI ALTERNATİF ENERJİ KULLANIMI ve HİBE DESTEK PROGRAMLARI - Tarım |
17-10-2014, 12:57 | #4 |
agaclar.net
|
MART 2014 / SAYI: 3 APELASYONLAR ve SORUNLARI ÜZERİNE - Tuğba ALTINÖZ AIWS - Hobi, Tarım AŞ TUZ İLE, TUZ ORAN İLE - İnci Özay HATİPOĞLU - Gastronomi, Sağlık ÖLÜMÜNDEN SONRA KIYMETE BİNEN: Charles Pierre Baudelaire - Cem KARAGÖZLÜ - Felsefe, Yaşam İÇİNDEN 'MUTFAK' FIŞKIRAN ŞEHİR: İSTANBUL - Çağlar KUZLUKLUOĞLU - Gastronomi, Mekanlar, Yaşam BİR ÜZÜM BİR ÜLKE - N. Neslihan İVİT - Gastronomi, Tarım, Yaşam APELASYON İZMİR'LE BİR ZEYTİNYAĞI TADIMI - Argun TANRIVERDİ - Gastronomi, Hobi HEDEF: ORGANİK TARIM - H. Zafer CAN - Tarım AYVAYI YİYELİM - Müge ŞAHİN - Gastronomi, Sağlık İNCİR - Hatice ZEYBEK - Tarım ÇİFTÇİNİN YOL ARKADAŞI TRAKTÖR - Duygu BALKAŞ - Tarım ZEYTİNYAĞI: DOĞADAN GELEN SAĞLIK - Nilay GEZGİN - Gastronomi, Sağlık ZEYTİNYAĞI TADIMI - Yağmur ŞENTÜRK - Gastronomi, Hobi, Yaşam BAĞDA KURŞUNİ KÜF HASTALIĞI ya da BOTRYTİS - Ayser BİLLOR - Tarım BAĞCILIKTA KIŞ BUDAMASI - Sacit İNAN - Tarım ZEYTİN HALKALI LEKE HASTALIĞI - Ayser BİLLOR - Tarım SULTANİ ÇEKİRDEKSİZ BAĞCILIK - Süleyman YÜKSEL - Tarım BAĞCILIKTA SİNSİ TEHLİKE: DON - Turcan TEKER - Tarım BAĞLARDA FUNGAL HASTALIKLAR - Bilge KEYKUBAT - Tarım TÜRKİYE'DE ÇÖLYAK ve ŞEKER HASTASI OLMAK - F.Derya SAKARYA - Gastronomi, Sağlık BESLENME KÜLTÜRÜ VE BESLENME ÜZERİNDE YAŞANAN BİLGİ KARMAŞASI - Ufuk YÜCEL - Gastronomi, Sağlık SOFRADA BEŞ DUYU - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi BİR TADIMLIK KİMYA - Zeynep ÇOLAKOĞLU - Gastronomi, Hobi KALİTELİ YAŞAM, SAĞLIKLI GIDA ve ORGANİK BESİN - Cevahir DURUKAN - Gastronomi, Sağlık RIESLING GEÇ HASAT: KURYENİN AZİZLİĞİNDEN KAYNAKLANAN MÜKEMMELLİK - Hüseyin KIRBIYIK - Hobi, Tarım, Yaşam |
17-10-2014, 12:58 | #5 |
agaclar.net
|
MAYIS 2014 / SAYI: 4 ÖLÜMSÜZ AĞAÇ ZEYTİN: KUTSAL TÖREN (DERLEME) - Bilge KEYKUBAT - Felsefe, Kültür, Tarih DUYGUSAL BİTKİLER - H. Zafer CAN - Hobi, Tarım ATEŞ ve OCAK - Ahmet UHRİ - Kültür, Tarih, Yaşam HOMEOPATİ ve YARATICISI HAHNEMANN - Hasan Gökhan ŞENTÜRK - Sağlık, Yaşam GIDA MANİFESTOSU - Cevahir DURUKAN - Gastronomi, Sağlık İYİ, TEMİZ ve ADİL GIDANIN YAŞAM BULDUĞU YERYÜZÜ HAREKETLERİ - Ufuk YÜCEL - Gastronomi, Sağlık, Turizm BATI ŞARABIN ADINI ANADOLU'DAN ALMIŞ - Nejat KUTUP - Gastronomi, Hobi, Tarih TANIDIK TATLAR ve YENİ KEŞİFLERLE BALKANLAR'DA BİR HAFTA - Çağlar KUZLUKLUOĞLU - Gastronomi, Turizm ŞARABI MUTFAĞINDA TATMAK - N. Neslihan İVİT - Gastronomi, Hobi BİR EFSANE: RIEDEL - İnci Özay HATİPOĞLU - Gastronomi, Hobi ULUSAL ŞARAP ÖRGÜTLERİ: BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR MI? - Tuğba ALTINÖZ AIWS - Gastronomi, Hobi MEŞE FIÇI - Bülent ERKAN - Gastronomi, Hobi KAN KIRMIZI SAĞLIK: DOMATES - Nevin Tükel YONTAR - Sağlık, Tarım OT DEYİP GEÇMEYİN - Burçin ÇELİKEZER - Gastronomi, Sağlık GREENPEACE - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi, Sağlık, Tarım GDO ve TÜRKİYE - Bozkurt ÖZSEREZLİ - Gastronomi, Sağlık, Tarım ÖLÜMCÜL SORUN: HAVA KİRLİLİĞİ - Harun UYSAL - Sağlık, Yaşam ZEHİRLİ GÜZELLİK: HELLEBORE - Zeynep ÇOLAKOĞLU - Gastronomi, Sağlık, Tarih BAĞLARDA YAZ BUDAMASI - Süleyman YÜKSEL - Tarım MUCİZENİN KARA YÜZÜ - Nilay GEZGİN - Tarım BORDO BULAMACI - Abidin TATLI - Tarım BİTKİ GELİŞİMİNİ ARTTIRAN KÖK BAKTERİLERİ - Müge ŞAHİN - Tarım ZİRAAT FAKÜLTESİNDE ÖĞRENCİ OLMAK - Merve AKTAŞ - Yaşam SON ADIM: MÜLAKAT - Nursel KEYKUBAT - Yaşam |
17-10-2014, 12:58 | #6 |
agaclar.net
|
TEMMUZ 2014 / SAYI: 5 İTB MECLİS BAŞKANI ile PAMUK SOHBETİ - Argun TANRIVERDİ, Bilge KEYKUBAT - Tarım SARI KANTARON: DOĞANIN ALTIN RENKLİ ŞİFACISI - Müge ŞAHİN - Gastronomi, Sağlık, Tarım DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İLK HAVARİSİ: GIORDANO BRUNO - Nejat KUTUP - Felsefe, Tarih BİYOYAKIT ve GIDA GÜVENLİĞİ: GIDA MI YAKIT MI? - Bozkurt ÖZSEREZLİ - Gastronomi, Tarım HIZLANSIN METABOLİZMALAR (YAZA ÖZEL BESLENME FORMÜLÜ) - Burçin ÇELİKEZER - Gastronomi, Sağlık ŞİFA SANATI HOMEOPATİ - Hasan Gökhan ŞENTÜRK - Sağlık, Yaşam BAKİ ve ŞEYHÜLİSLAM YAHYA - Cem KARAGÖZLÜ - Felsefe, Tarih ÖYKÜYÜ YARATAN KOKULARDIR - Zeynep ÇOLAKOĞLU - Gastronomi, Hobi, Yaşam HER AN ÖLÜMÜ YAŞAYAN KUTSAL AĞAÇ: SAKURO - Bilge KEYKUBAT - Felsefe, Tarım, Yaşam MUTFAK ÜTOPYALARI, ÜTOPYA'NIN MUTFAĞI - Ahmet UHRİ - Gastronomi, Tarih WALDORF OKULLARI - Nilay GEZGİN - Yaşam KADIN SESİ, TAT ve TOKLUK - Çağlar KUZLUKLUOĞLU - Gastronomi, Yaşam EXECUTIVE ŞEF İBRAHİM TUNUSLU ile AŞÇILIK ÜZERİNE - Argun TANRIVERDİ, Bilge KEYKUBAT, Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi BAĞCILIĞA YÖN VERENLER - Sacit İNAN - Tarih, Tarım ZEYTİNYAĞI HAKKINDA GÜNCEL ARAŞTIRMALAR - Abidin TATLI - Tarım MÜZİK GÜBRELEMESİ - H. Zafer CAN - Felsefe, Hobi, Tarım İNCİRLERDE DÖLLENME - Hilmi KOCATAŞ - Tarım MUCİZE TOHUMLAR - Nevin Tükel YONTAR - Gastronomi, Sağlık SİYASET BİLİMİNİN İFLASI - Selin TOZKOPARAN - Yaşam (KİŞİSEL) MARKA - Çimen MUTLU - Yaşam OTELLER SOSYAL MEDYADA SOSYALLEŞMELİ - Duygu BALKAŞ - Yaşam YENİ NESLİN İLETİŞİMİ - Kökten Ulaş BİRANT - Yaşam DONDURMAYLA HEM BESLENELİM HEM EĞLENELİM - Harun UYSAL - Gastronomi, Sağlık DOĞUMA ALTERNATİFLER - Gözde DEMİRSOY - Sağlık, Yaşam ŞARABI MATEMATİKLE ANLATMAK - Ufuk YÜCEL - Gastronomi, Hobi DÜNYA ŞARAP ÜRETİM ve TÜKETİMİNDE SON YILLARDA YAŞANAN GELİŞMELER - Selçuk KARABAT, Turcan TEKER - Gastronomi, Tarım ŞARAP İLE YEMEĞİN EVLİLİĞİ - N. Neslihan İVİT - Gastronomi, Hobi ÜZÜM KOKAN ADA: BOZCAADA - Emre BAŞARAN - Turizm KADEH YIKAMA MEVZUSU - Argun TANRIVERDİ - Hobi, Yaşam SON MASTORİ'DEN... - İnci Özay HATİPOĞLU - Gastronomi BABİL'İN ASMA BAHÇELERİ - Merve AKTAŞ - Tarih KARAVANCI KİMDİR - Hasan Hulusi TAYANÇ - Hobi, Yaşam |
17-10-2014, 12:59 | #7 |
agaclar.net
|
EYLÜL 2014 / SAYI: 6 TOHUM ve TOPRAK: Balkonumda Biberler - Toprak Cadısı - Hobi, Tarım ANIT AĞAÇLAR: ZEYTİN - Hande Uçar ÖZKAN - Felsefe, Tarım, Yaşam ŞEYTAN SOFRAMIZDA - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi, Sağlık BAŞARILI GENÇ EXECUTIVE ŞEF CÜNEYT DALGIN ile SOHBET - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SENARYOLARINDA MENDERES HAVZASI ve İNCİR - İlknur KÖSOĞLU - Tarım İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ - Oğuzhan SOLTEKİN - Sağlık, Tarım, Yaşam GERÇEKTEN ORGANİK Mİ? - M. Ufuk PEKER - Sağlık, Tarım, Yaşam APİTERAPİ - Mustafa KÖSOĞLU - Sağlık GIDA İSRAFI - Bozkurt ÖZSEREZLİ - Gastronomi, Sağlık, Yaşam ZEYTİN PAMUKLUBİTİ - Abidin TATLI - Tarım MEĞER İZMİR'DEN YÜZ YILLAR EVVEL BİR YILDIZ KAYMIŞ - Tuğba ALTINÖZ AIWS - Gastronomi BORDEAUX - N. Neslihan İVİT - Gastronomi, Turizm AĞZI GÜZEL, YEMEKLERİ GÜZEL DENİZLİ - Çağlar KUZLUKLUOĞLU - Gastronomi, Yaşam BUNALTAN SICAĞA BESLENME ÖNERİLERİ - Burçin ÇELİKEZER - Gastronomi, Sağlık INTERNET ve SANAT, YENİ MEDYA ve net:art - Nejat KUTUP - Kültür, Yaşam |
17-10-2014, 12:59 | #8 |
agaclar.net
|
EKİM 2014 / SAYI: 7 123 YILLIK ÇINAR İTB'NİN BAŞINDA BİR KADIN: IŞINSU KESTELLİ - Argun TANRIVERDİ, Bilge KEYKUBAT - Tarım, Turizm ZEYTİNCİLİK ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ - Kerem SAVRAN, Murat ÖZALTAŞ - Tarım YEMEK YEMENİN ORTADOĞUCASI - Ahmet UHRİ - Film & Kitap, Gastronomi ÇOCUKLARDA BESLENME - Nilgün Tosun TÜRKDOĞAN - Gastronomi, Sağlık, Yaşam BİR BARDAK KANSER ÇAYI ALABİLİR MİYİM? - Gözde DEMİRSOY - Gastronomi, Sağlık HEREDOTTAN BU YANA İNCİR - Ramazan KONAK - Felsefe, Tarih, Tarım YANIBAŞIMIZDAKİ DOKTOR: KABAK ÇEKİRDEĞİ - Nevin Tükel YONTAR - Gastronomi, Sağlık BİLGİ KARŞISINDA İNANÇ - H. Zafer CAN - Gastronomi, Sağlık BAĞLARDA GÜBRELEMENİN ESASLARI - Özen MERKEN - Tarım TOPRAK ANALİZLERİ VE ÖNEMİ - Bihter Çolak ESETLİLİ, Dilek ANAÇ - Tarım ASMALARDA FUNGAL GÖVDE HASTALIKLARI - D. Soner AKGÜL - Tarım BİR KÜLTÜR, TARİH, SANAT VE LEZZET YOLCULUĞU - Didem HEPDİZİCİ, Ufuk YÜCEL - Gastronomi, Turizm KALAN ZAMAN NE OLACAK? - Kökten Ulaş BİRANT - Yaşam 70'LERDE ÇOCUK OLANLARA - Selin TOZKOPARAN - Kültür, Yaşam SÜTÜ LEKELEMEYİN - Harun UYSAL - Gastronomi, Sağlık |
17-10-2014, 13:59 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Üye olup birkaç yazıya hızlıca bir göz attım. Karşılıklı sohbet havasında ve gerçekten de satır aralarında bilmediğim birkaç detayı da öğrendiğim keyifli yazılar. Boş kaldığım zamanlar ilk sayıdan başlayarak ilgi alanıma giren konular başta olmak üzere tamamını okumayıa çalışacağım. Kimbilir belki ben de (bir sakıncası olmazsa) çevirisini yaptığım şarap kitabından alıntılarla bir miktar ahkam keserim |
17-10-2014, 14:08 | #10 |
agaclar.net
|
O "ahkam"dan biz de isteriz |
17-10-2014, 14:36 | #11 |
Ağaç Dostu
|
Seve seve. İşlerim biraz hafifleyince konu ile ilgili bir başlık açalım o zaman. Başlığı siz uygun yere uygun bir adla açın oradan devam edeyim. Hem kitaptan alıntılar yaparım hem de yabancı kaynaklardan derlemeler yapıp onların çevirilerini koyarım. |
17-10-2014, 15:10 | #12 |
agaclar.net
|
|
17-10-2014, 20:30 | #14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 11
|
Sayın Malina, öncelikle bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederim. Bizim grubumuzdaki (Apelasyon) pek çok kişi "bağcılık, şarap yapımı, şarap ve şarap tadımı", "zeytincilik, zeytinyağı ve zeytinyağı tadımı" konularında çok deneyimli ve bilgili arkadaşlardır. Bir gün sizleri de toplantılarımıza bekleriz. Sevgiyle kalın. |
17-10-2014, 20:41 | #16 |
agaclar.net
|
Apelasyon' daki çok önemli bir yazıyı bizim forumda yayınladık. Bütün üyelerimizin okumalarını tavsiye ederim. BİLGİ KARŞISINDA İNANÇ |
|
|