agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Doğasever, İnsansever, Hayvansever Web Siteleri (http://www.agaclar.net/forum/dogasever-insansever-hayvansever-web-siteleri/)
-   -   * Günahımızı Kaç Ağaç Temizler ? (http://www.agaclar.net/forum/dogasever-insansever-hayvansever-web-siteleri/9673.htm)

Kaktüs-Çiçeği 25-07-2008 10:50

* Günahımızı Kaç Ağaç Temizler ?
 
http://yesil.ntvmsnbc.com/CevreTesti/Test.aspx


Dünyaya ne kadar zarar veriyoruz? Günahımızı kaç ağaç temizler?
Yukarıdaki linkten test edebilirsiniz. Şaşıracaksınız.

tener 28-07-2008 11:11

Test ettim.Benim günahımı ,yeterince yüksek bir miktar bile zor temizliyor. Halbuki ben onları yok etmeyi ne kadar isterdim.
Ağaç dikme konusunda daha duyarlı olacağım.:(

gurses70 16-10-2008 23:21

arkadaşlar çevrenizdeki ağaç kesimlerini önleyin dikim yapmanıza gerek yok.
günahınızda kalmaz sevabınız ağır gelir.

Birde şu türkçeyi doğru yazıp anlamını kavrasak çok iyi olacak , ne kadar ağaç dikme yapsam az diyon , dikme demek ağaç dikmeyin hazır varsa kesin anlamındadır.

örnek: OTO YIKAMA YAĞLAMA yazar petrollerde adamlara soruyom ne demek yahu bayakı diyor. adam ne yazdığını bilmeyene ne denir.
benim anladığım sakın arabanızı yıkatmayın yağlatmayın , sizin arabanız çok iyi arabanızı kendiniz yıkayın demektir. doğrusu OTO YIKANIR YAĞLANIR yazılırsa o zaman otomu başkalarına yıkatır yağlatırım.

yapma deyince yap , yap deyince yapma , alamı olan güya okumuşlar yeri varmı ?
istiklal marşımıza , ATATÜRK,ün gençliğe hitabasine bakın 1940 kadar olan yazılarımıza bakın anlamı yanlş anlaşılacak kelimeler cümleler yoktur.
teşekkür eder herkese sevgi ve saygılarımla hoşca kalın .

zerdüşt 17-10-2008 19:43

Ben de testi uyguladım. Sonuç olarak seksen ağaç dikmem gerekliymiş... Ortalamanın da altındayım ama bu yeter mi? Tartışılır tabi ki....

NOT:
Sevgili gurses70,

Bu kadar serzenişte bulunmakta haklı mısınız bilmiyorum; çünkü bazı kelime öbekleri artık deyimleştiği için herkesçe aynı anlamı taşımaktadır ve o şekliyle kabul edilmiştir.

Yanı sıra bu kadar şikayet edip, siz bu anlatmak istediğiniz kurallara riayet ediyor musunuz? İsterseniz yazdıklarınızı tekrar kontrol edin. Örneğin "türkçe" yazımı yanlıştır bana kalırsa, çünkü "t" nin büyük olması gerekir. Ona keza İstiklal Marşı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi derken de aynı kurallar geçerlidir ve bunlara gelen ekler "opustrof" ( ' ) ile ayrılır.

Bir de sitemizdeki iletişimlerde tüm Türkçe yazım kurallarına uyulmaktadır. Cümleye başlanılan kelimelerin baş harflerinin büyük olması, kelimelerde harf atlamadan yazılması, noktalama işaretleri gibi.

Saygılarımla....

kömür 17-10-2008 20:20

34 ağaç dikmeliymişim.
Bu haber sanırım pek fena değil, 70 adet saksım var.
(10 adedi ağaçsı) Zamanla + ya geçerim umarım.

Mermaid 17-10-2008 20:27

Testi uyguladım 36 ağaç dikmem gerekiyormuş. Kolları sıvamak lazım ve dikilenleri korumak.

mustafakazar 19-10-2008 22:58

Bilimsel bir değeri olmamakla beraber psikolojik ve eylemsel bir gerçekliği olduğu bana göre kesin.
Denedim aşağıdaki sonuç çıktı.


GERÇEK BİR ÇEVRE DOSTUSUNUZ
Endüstrileşmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık karbon tüketimi oranı 11 ton. Dünya ortalaması ise 4 ton. Bu pencereden bakıldığında siz iyi bir çevre dostusunuz ama size bir iyi, bir de kötü haberimiz var. Evet siz endüstrileşmiş ülkelere göre ortalamanın altında kalıyorsunuz ve yaptıklarınızla pek çok dünya vatandaşına göre örnek bir insan olduğunuzu kanıtlıyorsunuz ama aslında küresel ısınmanın ortadan kalkması için herbirimizin 2 tondan daha fazla karbon üretmemesi gerekiyor. Biraz daha gayret ederseniz bu rakama ulaşabileceğinize şüphe yok.

Testi çözdüm, yaklaşık 30 ağaç dikmem gerekiyormuş.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024