agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Doğasever, İnsansever, Hayvansever Web Siteleri (http://www.agaclar.net/forum/dogasever-insansever-hayvansever-web-siteleri/)
-   -   elindebelinde.com (http://www.agaclar.net/forum/dogasever-insansever-hayvansever-web-siteleri/43242.htm)

pria 23-05-2019 12:42

elindebelinde.com
 
Elibelinde Tarım | Taze ve Yerel Kuşkonmaz

''Yaş 35! Yolun, çizilen değil seçilen olduğunu anladığım zaman. Ömrün yarısı mıdır bilemiyorum ama buraya kadar olan kısmın hızla geçmesinden dehşete kapıldığımı; daha çok hayal kurup daha fazla özlem duyduğumu çok iyi biliyorum. İzmir’deki mutlu çocukluğumu, ODTÜ’teki öğrenciliğimi, İstanbul’daki çok yıllık profesyonel iş ve hayat tecrübemi bir cebime; hayallerimi ve iyi yemek tutkumu diğerine koydum…
Şimdi evine, Ege’ye, toprağa dönen beyaz yaka bir çiftçiyim. Her gün toprağa dokundukça şaşkına dönen, eken, ektiğini emekle büyüten, büyüttüğünden ekmek yiyen bir çiftçi…

Önce 2,5, sonra 24, ardından ilave araziler derken bugün 40 dönüme ulaşan Elibelinde Kuşkonmaz tarlalarımızı, Muğla’nın Yeşilçam Köyünde komşularım olan 7 kadınla birlikte 2015’ten bu yana işliyoruz. Bu süreçte ahırdan dönüştürdüğümüz damı; içinde deposu, soğutma sistemi ve soğuk odası bulunan, tüm izinleri tamamlanmış bir paketleme tesisi yaptık. Gıda güvenliğine uygun; çevre, hayvan ve insan sağlığını gözeterek sürdürülebilir üretim yaptığımızı onaylayan Tarım Bakanlığı’ndan İyi Tarım Uygulamaları Sertifikamızı aldık, ilaç ve kimyasal gübre kullanımını tamamen reddedip Organik Tarım'a geçiş sürecimizi başlattık. Yeni projemiz Sade Yağ ile saf inek süt yağımızı sizlerle buluşturmaya başladık…
Üretmek bağımlılık yapan enfes bir doyum, sizlerle paylaşmak ise heyecanımızı katlayarak çoğaltan en büyük keyif!''

chelik26 23-05-2019 14:12

Kuşkonmaz kanseri tetikliyor! Kuşkonmazın zararları nelerdir? - Sağlık Haberleri
Bu yazıda çok ilginç

pria 23-05-2019 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 (Mesaj 1568923)

Gelelim neticeye

BİR: Bu araştırma bazı kanserlerin gelişiminde belirli amino asitlerin önemli rolleri olabileceğini düşündürüyor ama sadece buna dayanarak kuşkonmaz veya asparagin ihtiva eden besinlerin kanserleri hastalara yasaklanması doğru değildir:

Kanserli hastalara kuşkonmazdan uzak durmalarını tavsiye etmiyorum.

Kuşkonmaz adam gibi beslenmenin unsurlarından biridir.

İKİ: Asparaginin meme kanserlerinin bazı türlerinde veya bir takım başka kanserlerde tümör büyümesi veya metastazı teşvik ettiği insanlar üzerinde de ispatlanırsa bu hastaların asparagin bulunan gıdalardan uzak durmaları tavsiye edilebilir.

Bir başka çare de asparagin bulunan yiyeceklerle beraber asparagini parçalayan asparaginaz enzimi verilmesidir.

Bu sayede hem hastalar değerli besinlerden mahrum kalmamış olurlar hem de hastalıkları üzerine olumsuz bir etkisi olmamış olur.

ÜÇ: Kanser olmamak için veya kanseri olanların yani herkesin uzak durması gereken gıdalar işlenmiş un, şeker, trans yağlar ve katkı maddeleriyle dolup taşan paketlenmiş hazır gıdalardır. Bunların yanında kuşkonmazın esamisi okunmaz.

Prof. Ahmet Rasim Küçükusta

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta » KUŞKONMAZ KANSERİ AZDIRIYOR

g.c. 23-05-2019 15:02

Elibelinde Tarım | Taze ve Yerel Kuşkonmaz

İş yerinde arkadaşlar arasında paylaşmak üzere topluca sipariş verdik. Site çok düzgün bir şekilde çalışıp ertesi gün bizlere koşullanmalarımızı iletti.

pria 23-05-2019 15:24

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1568925)
Elibelinde Tarım | Taze ve Yerel Kuşkonmaz

İş yerinde arkadaşlar arasında paylaşmak üzere topluca sipariş verdik. Site çok düzgün bir şekilde çalışıp ertesi gün bizlere koşullanmalarımızı iletti.

Sayın g.c.

Ben bu kızımızın methiyesini bugün Bloomberg TV'de başarılı iş kadınları anlatılırken duydum..Bu kızımız ayrıca bu yıl Birleşmiş Milletler konferansına da davet edilmiş sanırım FAS'ta..

Çok başarılı..hayranım böyle insanlara..yaşı ilerlemeden doğru olan mutluluk kaynağını keşfetmiş..ofislerde paslanmadan atmış kendini doğaya..
Tabi ODTÜ mezunu olmanın da birçok avantajı vardır..iyi bir üniversiteden mezun bir insanın başararılı olamıyacağı hiçbir konu, meslek dalı yoktur bence..üniversite kuru diploma değil, araştırmayı, bilgiye ulaşmanın yollarını öğrenmektir.
Tek kelimeyle AFERİN bu güzel kızımıza :)

pria 23-05-2019 15:27

Ben de buradan sipariş vericem :) ayrıca meşhur ''sade yağı''ndan da isteyeceğim :)

''Muğla Tarlamız’da Taze Kuşkonmaz hasadımız bu sezon sona erdi. İklimsel olarak önce Muğla’da uyanan kuşkonmaz sezon sonuna geldiğinde, Eskişehir tarlalarında yeni uyanmış oluyor. Yerli üretim kuşkonmaz siparişleriniz için Eskişehir Nomad Tarım sayfasından sezon boyunca sipariş vermeye devam edebilirsiniz:

https://kuskonmazvadisi.com/shop/

g.c. 23-05-2019 15:39

Yetiştirdiğin şeyi sev! Sevdiğin şey, yetişecektir!

Sitesini inceleyince denk gelip beğendiğim çok güzel bir sözü. Gerçekten yaşıtım birini böyle güzel bir projeyi hayata geçirmiş görünce içten içe kıskanıp, gıptayla izlediğimi itiraf etmem gerek.

pria 23-05-2019 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1568937)
Yetiştirdiğin şeyi sev! Sevdiğin şey, yetişecektir!

Sitesini inceleyince denk gelip beğendiğim çok güzel bir sözü. Gerçekten yaşıtım birini böyle güzel bir projeyi hayata geçirmiş görünce içten içe kıskanıp, gıptayla izlediğimi itiraf etmem gerek.

Benim de iletişim bölümündeki şu sözleri hoşuma gitti:

BANA ULAŞIN
Gün içinde genellikle tarlada oluyorum. Cep telefonumu her an yanımda taşımaya tövbe ettim.
Onun için lütfen e-posta gönderin.


Başarılı olmanın sırlarından biri de bu cep telefonu hammallığından ve bağımlılığından kurtulmak olarak yorumladım ben :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024