agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Doğasever, İnsansever, Hayvansever Web Siteleri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 10 Gönderen malina
  • 4 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-11-2015, 16:30   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
İhtiyaç Haritası

İhtiyaç Haritası

Alıntı:
Hakkımızda

Nerede yaşarsak yaşayalım, yaşadığımızın yerin ihtiyaçlarını en iyi biz yaşayanlar biliriz. Bu ihtiyaçların karşılanması ise toplumsal sorumluluk bilinci ile hem yurttaşlar olarak bizlerin hem de ilgili kurumların görevidir.

İhtiyacharitasi.org farklı konulardaki ihtiyaçların ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online bir platformdur. İhtiyaçların karşılanmasının yanı sıra farklı konularda destek sahibi kurumların ve kişilerin de kullanabildiği bu platform Türkiye’nin her yerinden kullanılabilmektedir. Temel olarak 3 bölümü olan platformun kullanımı aşağıdaki gibidir:

İhtiyaç GİR: Bu bölümde, yaşadığınız yerdeki (sokak, mahalle, kent, köy, okul…) eğitim, sağlık, ulaşım vb. gibi konularda ihtiyaçlarınızın adres temelli olarak giriyorsunuz. Bu kısımda ihtiyaç sahibinin (yani sizin) iletişim bilgilerini, ihtiyacın konusunu, tanımını ve varsa fotoğrafını paylaşması isteniyor. İhtiyaç girmek için ihtiyacharitasi.org’a mutlaka üye olmanız gerekiyor. Üye olduktan sonra, kendi profiliniz ile ihtiyacınızı detaylı bir şekilde girebiliyorsunuz. Sonrasında, ana sayfadaki haritada ihtiyacınızı kısa bilgi olarak görebiliyorsunuz. Herkese açık olarak yer alan bu bilgi ile ihtiyacınızı karşılamak isteyen kişi veya kurumlar “ihtiyacı karşılamak istiyorum” kısmına basarak ihtiyacınızı karşılayabiliyor. Bu süreçte ihtiyacharitasi.org olarak bizler sizin bilgilerinizi istemediğiniz sürece 3. kişi veya taraflar ile paylaşmıyoruz. Bu yüzden güvenilir ve etkin bir filtreleme sürecimiz oluyor.

Destek OL: Farklı konulardaki desteklerin girilebildiği bu bölümde, kişilerin ve kurumların destek konusunu, tanımını ve iletişim bilgilerini yine adres temelli olarak girmesi gerekiyor. Desteğe ihtiyacı olan kişi ve/ya kurumlar buradan başvuru yapabiliyor. Destek girmek için ihtiyacharitasi.org’a mutlaka üye olmanız gerekiyor. Üye olduktan sonra, kendi profiliniz ile desteğinizi detaylı bir şekilde yazabiliyorsunuz. Sonrasında, ana sayfadaki haritada desteğinizi kısa bilgi olarak görebiliyorsunuz. Herkese açık olarak yer alan bu bilgi ile desteğe ihtiyacı olan kişi veya kurumlar “Başvur” kısmına basarak desteğinize olan talebi bize iletiyor. Bu süreçte ihtiyacharitasi.org olarak bizler sizin bilgilerinizi istemediğiniz sürece 3. kişi veya taraflar ile paylaşmıyoruz. Bu yüzden güvenli ve etkin bir filtreleme sürecimiz oluyor.

Gönüllü OL: İhtiyaç Haritası’nda yer alan projelerde ve ihtiyaçların karşılanması sürecinde gönüllü olmak isteyen kişilerin dahil olabildiği bir bölüm. İhtiyaç Haritası’nda Gönüllü Ol kısmına bilgilerinizi girerek çalışmalarda aktif olarak yer alabilirsiniz. Gönüllü Ol kısmına girdiğiniz bilgiler ile sizin bir profiliniz oluşuyor ve ana sayfadaki haritada yer alan ihtiyaç ve destek kısımlarına gönüllü olarak başvuru yapabiliyorsunuz. Bu süreçte ihtiyacharitasi.org olarak bizler sizin bilgilerinizi istemediğiniz sürece 3. kişi veya taraflar ile paylaşmıyoruz. Bu yüzden güvenli ve etkin bir filtreleme sürecimiz oluyor.

Örneğin; mahallenizdeki ilkokulun müzik aletlerine ihtiyacı var, ne yapabilirsiniz? Bu konuda, online olarak haritamızı ziyaret edip, okulun bulunduğu yeri haritada belirledikten sonra karşınıza çıkan forma detaylı olarak ihtiyacı giriyorsunuz. Bu forma ihtiyacı ve ilgili iletişim bilgilerini bırakıyorsunuz. İhtiyacı karşılamak isteyen kişiler veya kurumlar buradan size ulaşabiliyor. Bu süreçte biz de, ihtiyacharitasi.org olarak ihtiyacınızın karşılanmasına destek oluyoruz.Daha fazla örnek için sıkça sorulan sorular kısmına bakabilirsiniz.

Ne istiyoruz?/bekliyoruz?/amaçlıyoruz?
İhtiyaç Haritası’nın amacı Türkiye’de kent ve mahalle temelinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile sistematik bir şekilde öğrenilmesi, harita tabanlı olarak toplanması ve bu ihtiyaçların gerekli kurum/kuruluş veya özel kişiler tarafından karşılanmasının kolaylaştırılması için bir sistem oluşturmaktır. Ayrıca, sadece ihtiyaç sahiplerinin değil, farklı konularda destek vermek isteyen kişi veya kurumaların da desteklerini yine harita tabanlı olarak girebildiği ve ihtiyacı olanların bu desteklerden yararlanabildiği dijital bir platformdur. İhtiyaçların karşılanması sürecinde Türkiye’nin dört bir yanından gönüllüler ile çalışıyoruz. İhtiyaçların karşılanmasında gönüllüler de site üzerinden başvuru yapabiliyor.
www.ihtiyacharitasi.org sitesi üzerinden yapılan çalışmalarda hiçbir şekilde nakit akışı yapılmamaktadır.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2015, 09:01   #2
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Bu haberdeki sözü edilen ihtiyaç haritası sitesi ise, gerçekten güzel şeyler yapıyorlar.

5 gün doktor 1 gün öğretmen

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024