agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları (http://www.agaclar.net/forum/doga-cevre-ekoloji-gida-hukuk-ve-politikalari/)
-   -   Bakanlıkça teşhir edilen firmalar (http://www.agaclar.net/forum/doga-cevre-ekoloji-gida-hukuk-ve-politikalari/27005.htm)

pria 13-04-2012 20:41

Bakanlıkça teşhir edilen firmalar
 
Bakanlıkça teşhir edilen firmaları, bu adresten takip edebilirsiniz:

GIDADA TAKLİT VE TAĞŞİŞ YAPAN FİRMALAR


kamuoyuduyuru.tarim.gov.tr (bu adresi değiştirmişler çalışmıyor)




6 firmadan taklit ile hile çıktı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 6 firmanın taklit ve tağşiş yaptığını belirledi. Bakanlık yaptığı incelemeler neticesinde yüzde 100 dana eti olarak tanıtılan sucukta kanatlı eti, pişmiş dana kavurmada ise tek tırnaklı eti tespit etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen 6 firmanın adları ile tağşiş yapılan ürünlerin isimleri açıklandı. Buna göre, Konya merkezli Akgökseller Gıda ve Süt Mam. Tar. Ürn. Canlı Hay. Oto. Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Hasan Dede markalı yağlı tulum peynirinde “nişasta ve bitkisel yağ” tespit edildi. Kayseri merkezli Birsen Güven Gıda San. ve Tic. A.Ş.’nin Yalçıntepe markalı tam yağlı tulum peynirinde (bitkisel yağ), Konya merkezli Güldemce Gıda İnş. Otomotiv San. Tic. Ltd.’nin Güldemce markalı tam yağlı tulum peynirinde (bitkisel yağ), İzmit’te Efraim Usta Lokantası Nazım Çakmak Çınarlı Mh. N. Erim Cd. Kayacı Sk. No:2’de bulunan lokantanın pişmiş dana kavurma yemeğinde “tek tırnaklı eti”, İstanbul’da kurulu Etsan Gıda Sanayi A.Ş’nin Apikoğlu markalı acılı kangal sucuk yüzde 100 dana eti olarak tanıtılan sucukta “kanatlı eti” ve İstanbul’da kurulu Karizma Beşler Et tesislerinde üretilen Uludağ markalı soyulmuş sosiste “yabancı doku ve iç organ” tespit edildi.


Gıda ve Tarım Bakanlığı sucuk, kavurmave tulum peynirinde 6 firma ile ilgili olarak taklit ve hile tespit ettiğini açıkladı.

Bakanlık yaptığı incelemeler neticesinde yüzde 100 dana eti olarak tanıtılan sucukta kanatlı eti, pişmiş dana kavurmada ise tek tırnaklı eti tespit etti.
PEYNİR ÜRETİCİLERİ

-“Hasan Dede” marka yağlı tulum peyniri üreten Akgökseller Gıda ve Süt Mam. Tar. Ürn. Canlı Hay. Oto. Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti. Konya (nişasta ve bitkisel yağ tespiti) (parti seri no:01.12.2012)

-“Yalçıntepe” marka tam yağlı tulum peyniri üreten Birsen Güven Gıda San. ve Tic. A.Ş Kayseri, (bitkisel yağ tespiti) (parti seri no:11.04.2012)

-“Güldemce” marka yağlı tulum peyniri üreten Güldemce Gıda İnş. Otomotiv San. Tic. Ltd. Konya, (bitkisel yağ tespiti) (parti seri no:01.01.2013)

ET ÜRETİCİLERİ

-“Yemek” marka pişmiş dana eti üreten Efraim Usta Lokantası Nazım Çakmak Çınarlı Mh. N. Erim Cd. Kayacı Sk. No:2 İzmit/Kocaeli, (tek tırnaklı eti)
-“Apikoğlu” marka acılı kangal sucuk yüzde 100 dana eti üreten Etsan Gıda Sanayi A.Ş Tepeören-Tuzla/İstanbul, (kanatlı eti tespiti) (parti seri no:4701)

-“Uludağ” marka soyulmuş sosis üreten Karizma Beşler Et Tesisleri Kemerburgaz Cad. No 76 Kağıthane /İstanbul (yabancı doku, iç organ tespiti) (parti seri no: SN 08–P1)

6 firmadan taklit ile hile kt - thelira.com

pria 13-04-2012 20:51

'Sahte bal'da 5 marka ifşa edildi!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan 3 bal firmasının isimlerini daha deşifre ederek 'sahte bal' satan 5 firmayı açıkladı



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaptığı incelemeler sonucu laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan 3 bal firmasının isimlerini daha deşifre etti. Bakanlık daha önce de 2 bal üreticisinin isimlerini deşifre etmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceğinin hükme bağlandığı ifade edildi.

Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten ya da ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü çerçevesinde Bakanlık laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan 3 bal üreticisini daha deşifre etti.

Bakanlığın deşifre ettiği bal firmaları ve üretilen süzme çiçek balı niteliğindeki ürünlerin markaları ise şunlar:

“- Marmaratürk Bitkisel ve Organik Ürünler firmasının Bal Teknesi markası;

- Nurs Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti.’nin Balderesi markası;

- Tuana Bitkisel Ürünler Kozmetik Gıda İnş. San. Dış Tic. Ltd. Şti.’nin Balderesi markası.”

Daha önce ifşa edilen markalar

Bakanlık daha önce de Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti’nin Oskar markası ile Tadaban Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti’nin Maxitat markalı ballarını laboratuar sonuçları olumsuz olması nedeniyle deşifre etmişti.

'Sahte bal'da 5 marka ifşa edildi! - Sağlık - T24

Adalet Yağcı 13-04-2012 21:03

Sayın pria;
Böyle önemli bir konuya dikkat çekip bilgi verdiğiniz için teşekkürler.
Malesef bu tür ürünler ucuz oldukları için tercih sebebi oluyor çoğunlukla.

Kim bilir piyasada neler var daha, geçenlerde bir çocuk adı sanı belli olmayan bir çikolata yedikten sonra tüm vücudu kabarmış, hastanede antihistaminik enjeksiyondan sonra rahatladı yavrucak.

pria 13-04-2012 21:23

'Burger King' ağır cezada yargılanacak

Şirketler Burger King'in (maret) 'salmonella ve listeria Bakterili et' davası Ağır Ceza'da Bakteri taşıyan 160 bin hamburgeri piyasaya sürdüğü iddia edilen Burger King ile dağıtım firması Fasdat Gıda hakkında açılan davada önemli bir gelişme yaşandı. Gebze 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya artık Ağır Ceza Mahkemesi bakacak. Son duruşmada iki ilçe tarım görevlisi de bakterili etlerin kendi kontrollerinde imha edilmediğini itiraf etti.Fast food devi Burger King'e et tedarik firması T&T Gıda ve Fasdat Gıda arasında yaşanan bakterili et tartışmasında yargı süreci devam ediyor. Geçen nisan ayında Gebze 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan dava, Asliye Mahkemesi'nden alınarak Ağır Ceza Mahkemesi'ne verildi. Davanın ikinci duruşmasında ayrıca önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

Tutuksuz olarak yargılanan Gebze Tarım İlçe Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Sözbir ve Nejla Filiz, bakterili etlerin kendi kontrollerinde imha edilmediğini, Fasdat yetkililerinin tutanağa geçirdiklerini itiraf etti. Geçen yıl eylül ayında fast food devi Burger King'in salmonella ve listeria bakterileri taşıyan 160 bin adet hamburgeri piyasaya sürdüğü iddia edilmişti.
Bakanlık, ilgili firmalara bakterili etlerin akıbetini sormuş, şirket önce Balıkesir Zeybek Katı Atık Tesisleri'nde imha edildiğini, daha sonra ise Bursa'daki Madımak Kangal Çiftliği'nde tüketildiğini öne sürmüştü.

Olayın kamuoyuna yansımasının ardından Gebze Cumhuriyet Savcılığı tarafından Fasdat Gıda Genel Müdürü Derviş Celalettin Aktay hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 204/1 ve 53. maddesi gereğince 'resmi belgede sahtecilik', Gebze Tarım İlçe Müdürlüğü çalışanları Nejla Filiz ve Mustafa Sözbir hakkında da Gebze Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmıştı.

Davanın ikinci duruşması önceki gün yapıldı. Hakim Kadriye Erdoğan, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bundan sonra Gebze Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verdi. Buna gerekçe olarak da Nejla Filiz ve Mustafa Sözbir hakkında Gebze Ağır Ceza Mahkemesi'nde derdest dava bulunduğu, bu dosya ile ceza mahkemesinin 2011/133 esas sayılı dosyası arasında hukuki ve fiili bağlantı sebebiyle CMK'nın 10. ve 5395 sayılı kanunun 17/3 maddelerini gösterdi.

Öte yandan duruşmada son savunmalarını yapan sanıklar Filiz ve Sözbir, Fasdat yetkililerinin, bakterili etleri imha ederken yanlarında olmadıklarını itiraf etti.

Fasdat Gıda'nın o tarihlerde birtakım etleri imha ettiğinden dolayı İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirimde bulunduğunu dile getiren Sözbir, "Biz de bu bildirimler üzerine firmaya gittik. Birtakım et ürünlerinde bakteri çıktığından dolayı imha ettiklerini söylediler. Biz de diğer sanık ile beraber bu konuda bir tutanak tuttuk. Tutanakta sözü edilen, bu gıda maddelerinin bizzat imha görerek belgelendirmedik. Sadece firma yetkililerinin beyanlarını tutanağa geçirerek imzaladık." ifadelerini kullandı.

Sanık Nejla Filiz de imha işlemleri sırasında olay mahallinde bulunmadıklarını, sadece Fasdat yetkililerinin beyanlarını tutanağa geçirdiklerini söyledi. Bir sonraki duruşma 13 Eylül 2011'de görülecek.

'Burger King' ağır cezada yargılanacak - Gıda Hareketi

madlord 14-04-2012 12:52

bilmeyen arkadaşları uyarayım tek tırnaklı eti demek at ve eşşek eti anlamına geliyor

cliepy 14-04-2012 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi madlord (Mesaj 946601)
bilmeyen arkadaşları uyarayım tek tırnaklı eti demek at ve eşşek eti anlamına geliyor

ıyyy bende bu bahsedilen de nedir diyordum...
bunu yapan insandışı bir varlık olsa gerek...

nevsune 15-04-2012 19:07

Bakanlığın teşhir ettiği firmaların içinde Apikoğlu firmasını görünce çok şaşırmıştım. Diğerlerinin ne olduğunu bilmiyorum ama öyle merdiven altı firması falan değil, benim çocukluğumdan beri var olan tanınmış bir kuruluştur. Bu teşhirden önce sucuk almaya kalksam ilk tercihim olurdu. Bundan böyle ne yaparım, güvenir miyim bilmem.

Firma web sitesinde bir açıklama yapmış. Bakanlık teşhirine karşılık bu açıklamaya da yer vermek gerek diye düşündüm. Yorum okuyana kalmış.

Alıntı:

Talihsiz bir Durum
Ancak tedbirlerimizi arttırarak sürdüreceğiz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı testler neticesinde Apikoğlu Acılı Kangal sucukta kanatlı eti (tavuk ve hindi) tespit edildiği 13 Nisan Cuma akşam üzeri kamuoyuna duyurulmuştur.

Öncelikle Bakanlığımızın yaptığı bu testleri ve sonuçları web sitesinde yayınlama uygulamasını desteklediğimizi belirtmek isteriz. Duyurular devam etmelidir.

Çünkü tam 100 yıldır ticari faaliyetini sürdüren Apikoğlu markası bu gücünü Türk halkının güveninden almaktadır. Ve yaşanan son olayda bu güveni zedeleyecek bir durum söz konusu değildir.

Apikoğlu üreticisi Etsan fabrikası resmi makamlarca Avrupa Birliği normlarına uygun tesis olarak yabancı heyetlere örnek gösterilmekte, çok sayıda resmi ziyaret gerçekleştirilmektedir. Firmamız saygın laboratuvarların testlerini kalibre ettiği güvenilir bir iş ortağı durumundadır.

Firmamızın Cuma gecesi teşhir edilen ilk grupta yer alması, uygulanan test yönteminden kaynaklanan talihsiz bir durumdur. Ancak firmamız bundan da gerekli dersleri çıkarmış olup yeni önlemleri hızla devreye sokacaktır.

İlgili test yöntemi ürünün içinde kanatlı oranını yüzde olarak tespit edememekte, sadece VAR ya da YOK demektedir. Ürün içinde binde bir, hatta DNA dizisi halinde kanatlı ürün olsa dahi VAR sonucu çıkabilmektedir.

Ülkemizdeki tüm et tesislerinde kırmızı ve beyaz et üretimi aynı çatı altında yapılmaktadır. İlgili kodeks gereği kırmızı et- tavuk karışık üretim yapıldıktan sonra makinelerin yıkanması ve %100 dana üretimine geçilmesi öngörülmektedir. Tesislerimizde de bu kurala titizlikle uyulmakta, tavuk-hindi karışımlı mamüllerin üretimi yapıldıktan sonra makineler temizlenip %100 dana üretimine geçilmektedir.

Biz %100 dana ürünlerine kanatlı eti koymadığımıza eminiz. Ancak üretim sırasında eser miktarda bulaşmalar olabilmektedir.

Yine de şirketimiz sektörü yıllardır rahatsız eden ve sivil toplum örgütlerinde hep tartışılan bu talihsiz duruma bir son vermek için yeni kararlar almıştır. Yaptığımız makine yatırımlarıyla tavuk ve hindi eti kullandığımız ürünlerin hattını tamamen ayıracağız. 15 Mayıs 2012 tarihinden sonra binde bir dahi karışma olmayacağını kamuoyuna taahhüt ediyoruz.

Ayrıca, ürüne tavuk eti karışması halk sağlığını tehdit eden bir risk olmamakla birlikte, ilgili dönemde üretilen tüm acılı kangal sucukları marketlerden toplayacağımızı bildiriyoruz.

Apikoğlu’na yüz yıldır duyduğunuz güvene layık olmaya devam edeceğiz.
Kaynak

denizakvaryumu 16-04-2012 12:35

Anlaşıldı artık büyük firmalara da güven duyulmayacak...

Apikoğlunu ben de alırdım ama bundan sonra almam.

pria 16-04-2012 20:42

Beşler'i açıklayıp BİM'i neden gizlediler?


Şirketler Tarım Bakanlığı'nın internet sitesinde teşhir ettiği ürünler arasında bulunan Beşler'in ürettiği Uludağ sosis, aynı zamanda BİM'in de private label ürünü. Ama Bakanlık BİM'in adını gizledi. Peki neden? Bakanlığın internet sitesinde, laboratuvar sonuçlarının olumsuz çıkması üzerine gıdada taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen peynir üreticisi 3 firma ile et ürünleri üreticisi 3 firma ilan edildi. Bu ürünlerin arasında yer alan ''Uludağ'' marka soyulmuş sosis BİM'in private label ürünleri arasında yer alıyor.
Belgede şöyle denilmişti:

1-''Uludağ'' marka soyulmuş sosis üreten Karizma Beşler Et Tesisleri Kemerburgaz Cad. No 76 Kağıthane /İstanbul (yabancı doku, iç organ tespiti) (parti seri no: SN 08-P1)"

Konuyla ilgili BİM'den henüz bir açıklama gelmezken, Türkiye'nin en büyük ve memnuniyet endekslerinde en önde yer alan perakendecisinin bu durumla nasıl baş edeceği merak konusu.

HATIRLAYALIM: 2009 yılı denetim sonuçları açıklandığında BİM'in pazarladığı mamada kurşun çıktığı ortaya çıkınca Bakanlık alelacele raporu değiştirmişti.

Beşler'i açıklayıp BİM'i neden gizlediler? - Gıda Hareketi

http://www.aydinlikgazete.com/index....omi&Itemid=196

http://www.habercim.net/hileli-sosis...asi-cikti.html

http://www.sinavekrani.net/gundem/sa...di-h15537.html

http://forum.donanimhaber.com/m_59801404/tm.htm

pria 16-04-2012 21:05

Sağlık eski Müsteşarı ve Gazi Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Sefer Aycan, hileli ve halk sağlığını tehdit eden gıdalarla ilgili Takvim'e önemli açıklamalarda bulundu.

Hileli bal ve et ürünlerinden sonra halkın tüm gıdalara korkuyla yaklaştığını belirten Prof. Aycan, üreticilerin ucuza mal edip pahalıya satmak için yaptığı hilelerle halk sağlığının tehlikeye girdiğini kaydetti.
Prof. Aycan, et ve et ürünlerinde ortaya çıkan, tedavi edilmediği takdirde ölüme neden olan Salmonella bakterisinin yumurtada bulunduğunu söyledi.

Bakterinin yumurtaya hem tavuktan hem de bulunduğu ortamın kirliliğinden dolayı geçtiğini anlatan Prof. Aycan, bakterinin yumurtanın kabuğundan içine ulaştığını vurguladı.

Mehdi Eker'in yumurtalarında ölümcül virüs çıktı - Gıda Hareketi

http://www.gidahareketi.org/Dikkat--...86-haberi.aspx

pria 17-04-2012 11:59

Yasak ceza bol ama şakır şakır satılıyorlar internette ve piyasada..
 
'Clavis panax' ilacına acil yasak

14.12.2011
Sağlık Bakanlığı, "Clavis panax", "Clavis" ve "Klavis panax" isimli ürünlerin toplatılması ve reklamlarının acilen durdurulmasını istedi. Dr. Mustafa Eraslan tarafından, televizyon ve radyo kanalları ile internet sitelerinde, "bitkisel gıda takviyeli, kalp damar hastalıklarının iyileştirilmesinde "faydalı bir ürün" olarak tanıtılan "Clavis" ve "Clavis panax" ile Dr. Ömer Coşkun'un tanıtımını yaptığı "Klavis panax" isimli ürünlerle ilgili şikâyetleri önceki gün değerlendiren Sağlık Bakanlığı Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Danışma Komisyonu, Dr. Mustafa Eraslan ve Dr. Ömer Coşkun isimli şahısların, "Clavis panax", "Clavis" ve "Klavis panax" isimli ürünlerin muhtelif televizyon, radyo kanalları ve internet sitelerinde satışını yaptığı, gerçeğe aykırı beyanlarda bulunarak halkı istismar ettiği, yanılttığı, herhangi bir tedavi etkisi olmayan ürünleri para karşılığı satarak menfaat temin ettiği, ayrıca halkın sağlığını bu fiilleri ile tehlikeye düşürdüğü sonucuna vardı. Söz konusu ürünlerin endikasyon belirtilerek satış ve tanıtımlarının yapıldığı, olası sağlık problemlerinin de önlenmesi amacıyla "Clavis panax" da dahil olmak üzere "Clavis" markalı ürünlerin ve "Klavis Panax" isimli ürünün piyasadan toplanması gerektiği vurgulandı.Ürünlerin mühür altına alınarak satışının engellenmesi için il valiliklerine, her türlü reklamın acilen durdurulması için de RTÜK'e bildirimde bulunuldu.
'Clavis panax' ilacına acil yasak - Sabah

...............................


Reklam Kurulu, başta kanser olmak üzere, kolesterol, şeker, tansiyon, kısırlık gibi birçok hastalığı önlediği ve tedavi ettiği iddiasıyla tanıtılan “Clavis Panax' isimli ürünün reklamlarının durdurulmasını kararlaştırdı. Söz konusu ürünün reklamını yapan bir televizyon kanalı ile 2 internet sitesine toplam 369 bin 830 lira para cezası verildi.Kurul ayrıca “Ozoderm”, “Orjin Ağrı Kremi”, “Epilamor”, “Nasal Spray” ve “Grey Away” markalı kozmetik ürünlerle ilgili reklamların, tüketiciler nezdinde yanıltıcı ve aldatıcı bilgilendirme yapıldığı gerekçesiyle 3 ay süreyle tedbiren durdurulmasını kararlaştırdı.

...Reklamlarda, söz konusu ürünün, kalp ve damar tıkanıklarını giderici, organların işleyişini düzenleyici, kısırlığı önleyici ve başta kanser olmak üzere, kolesterol, şeker, tansiyon, karaciğer, üriner ve genital sistem rahatsızlıkları gibi birçok hastalığı önleyebileceği, tedavi edebileceği veya tedavisine yardımcı olabileceği yönünde etkilere sahip olduğunun iddia edildiği belirlendi.

“ClavisPanax” isimli gıda takviyesine ilişkin reklamların, ilgili kanun ve mevzuatta bahsedilen, “gıda ürünlerinin çeşitli hastalıkları önleyebileceği ya da tedavi edebileceği yönünde bildirim veya imada bulunmayı yasaklayıcı” hükmü ile “reklam ve ilanların kanunlara uygun olması, tüketicileri yanıltıcı ve anlam karışıklığına yol açıcı eksik ve abartılı bilgilere yer verilmemesi, kamu sağlığını bozucu nitelikte olmaması” şeklindeki hükümlerine aykırılık teşkil ettiği tespit edildi.

İncelemeler sonucunda Kurul, söz konusu reklamların yapıldığı Mustafa Eraslan'a internet sitesine 73 bin 966 lira idari para cezası verilmesine ve reklamların durdurulmasına karar verdi.

Kurul, ayrıca bu ürünün reklamlarını ve tanıtımını yapan “A Kalite Pazarlama-İsmail Çetin”e de 147 bin 932 lira para cezası verilmesini ve reklamların durdurulmasını kararlaştırdı.

Reklam Kurulu, Clavis Panax'ın reklamlarına - Hürriyet EKONOMİ

Sakaki 05-06-2012 23:24

At, eşek ve domuz eti yediren 11 firma teşhir edildi
 
Güncel:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde aralarında köklü firmaların da yer aldığı bazı markaların ürünlerinde hileler tespit edildi.


Sucuklarda at ve eşek eti, tereyağında bitkisel yağ, tulum peynirinde nişasta, pidede domuz eti, yüzde 100 dana sosiste ise kanatlı etine rastlandı.

İşte bakanlığın denetimine takılan 13 firma:

Firma Adı
Ürün Adı Marka
Aliçler Sucuk Erenler/SAKARYA
Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün
(% 100 Dana)
Tek Tırnaklı Eti (At Eti, Eşek Eti Tespiti) Nazifoğlu
Çiftarslanlı Et ve Et Ürünleri AFYONKARAHİSAR Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün (%100 Dana) Tek Tırnaklı Eti (At Eti, Eşek Eti) Kanatlı Eti Tespiti
Çiftarslanlı
Elmalı Çiftliği Süt Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ANTALYA Geleneksel Tereyağı
(Bitkisel Yağ)
Elmalı Çiftliği
Akdeniz Süt Ürn. ve Gıda San. Tic. Tur. Ltd. Şti. ANTALYA Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt (Bitkisel Yağ ve Jelatin)
Akdeniz
Onurtur Ak. İnş. Nak. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. MARDİN Yoğurt (Bitkisel Yağ)
Onurköy
Mutlu Tolga Gıda İnş. Petrol Turizm Tarım Hay. Orman Ürün. San. ve Tic. Ltd.Şti. AFYONKARAHİSAR Yağlı Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ ve Nişasta)
Ilgaz Yaylası
Güldemce Gıda İnş. Oto. San. Tic. Ltd. Şti. KONYA Yağlı Eritme Peyniri
(Bitkisel Yağ)
Bacanaklar Güldem Süt
Nurs Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti Yüreğir/ADANA Süzme Çiçek Balı (Diastaz Sayısı, Fruktoz/Glikoz, Fruktoz+Glikoz, C4 Şeker Oranı %, Balda protein ve ham delta C13 değerleri farkı) Balderesi
Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova /İZMİR Kıymalı Pide
Domuz Eti Tespiti
Milenyum Pide

Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova /İZMİR Kuşbaşılı Pide
Domuz Eti Tespiti

Milenyum Pide

Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa/İZMİR Uzun Soyulmuş Sosis (%100 Dana)
Kanatlı Eti Tespiti
Pınar
Özok Gıda Salihli
MANİSA
Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün (Dana eti)

Kanatlı Eti Tespiti Salihli Özok

Kaynak: Pidede domuz, sucukta eşek eti

memet 05-06-2012 23:33

Ufak tefek firma olsa anlayacağım, hile yapmış diyeceğim %yüz dana etine tavuk karıştıran koca Yaşar holding.

Sakaki 05-06-2012 23:34

İzmirliler çok dikkat!!! Yoğunluk o bölgede Memet hocam :)

At, eşek, domuz ne ararsan var :)

incites 05-06-2012 23:46

Birde yalanlama geldi şimdi Pınar firmasından her şeyimiz %100 dür diye .

syılmaz 06-06-2012 00:02

Yalnız bir hususu belirtmek gerekiyor, devletin yaptığı ölçme şeklinde oranın ne olduğu belirtilmiyor. Mesela tavuk eti ve dana eti sırasıyla aynı tezgahlarda işleniyorsa, tavuk etinden sonra tezgahın tam temizlenmemesinden kaynaklı binde bir oranda tavuk eti, dana eti bir ürüne karışırsa, raporda kanatlı etine rastlandı deniyor.

Bu sebeple firmalar haklı olarak devlet ne oranda bulduğunu açıklasın diyiyor, haksız da değiller. Pınar'ın başına gelen de böyle bir durum olabilir. Cevap hakkı vermek gerekir.

Tek tırnaklı eti ya da domuz etinin açıklaması yok tabi. :)

Sakaki 06-06-2012 00:52

Bu dediğiniz küçük firmalar için geçerli olabilir de koskoca entegreleri kombineleri olan Pınarın tavukla danayı aynı tezgahta kestiğini pek sanmıyorum ben açıkcası :)
Sahip olduğu ISO'lara aykırı bir durum olur zaten.

kelebek çalısı 06-06-2012 02:23

Bizim toplumda, bize bir şey olmaz felsefesi var olduğu sürece bu firmalara da bir şey olmaz. Oysa bu açıklanan firmaların ürünlerine olan talebin bıçak gibi kesilmesini beklememiz gerekir mantıken.

Ben de anlamadım Pınar neden buna tenezzül etmiş. Tercih etmeyeceğim bundan sonra açıkçası. Kanatlı eti ile karışık olmasından değil de aldatılmışlık duygusunu hissetmekten ötürü.

merlict 06-06-2012 02:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 979999)
Bizim toplumda, bize bir şey olmaz felsefesi var olduğu sürece bu firmalara da bir şey olmaz. Oysa bu açıklanan firmaların ürünlerine olan talebin bıçak gibi kesilmesini beklememiz gerekir mantıken.

Ben de anlamadım Pınar neden buna tenezzül etmiş. Tercih etmeyeceğim bundan sonra açıkçası. Kanatlı eti ile karışık olmasından değil de aldatılmışlık duygusunu hissetmekten ötürü.

Yok artık diyorum...

Memet hocamın dediği gibi sıradan firma yapsa anlayacağım da Yaşar holdingte yapıyorsa daha ne diyeyim.Merak ediyorum biz kime güvenipte çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız.

Doğru söze ne denir Kanatlı eti ile karışık olmasından değil de aldatılmışlık duygusunu hissetmekten ötürü

Mehmet

Tura 06-06-2012 07:46

Liste bunlarla kaldıysa iyi. Hem de çok iyi.
Ticari ahlak(sızlık) ne boyutlara geliyor.
İşi- gücü bırakıp kendi tüketeceğimiz her şeyi kendimiz mi yapacağız.

uugur 06-06-2012 08:26

Bir önceki listede apikoğlu da vardı ki kendisi benim favori sucuk markamdı(kanatlı eti varmış %100 dana sucukta)

Firmalar teşhir edilirken, teknik detaylar da verilse daha iyi olur.

çisem 06-06-2012 09:11

İki sene önce Polonez sucuktaki domuz eti olayı nasıl kapatıldıysa bu da unutulacaktır.

Talha Ateş 06-06-2012 09:18

Allah'tan pınar'dan tavuk eti çıktı. Acaba BAŞKA ŞEYLER KATTINIZ MI?

Bu arada pınar ismini özellikle küçük harfle yazdım. Bu kadar küçüldükleri için.

hepgül 06-06-2012 09:46

Offf offf ... daha çok para kazan!!!! daha çok nam yap!!!! daha fazla büyük firma ol !!! holding ol !!! hep daha fazla yani nereye kadar ??? Çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakıyoruz biz. GDO lu ürünler.... Kimyasallarla kirlenmiş ağacığımız, toprağımız... En çok kirlenen insanımız, insanlığımız ... içim daraldı sizlerinde içini karartmayım :(

syılmaz 06-06-2012 09:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 979968)
Bu dediğiniz küçük firmalar için geçerli olabilir de koskoca entegreleri kombineleri olan Pınarın tavukla danayı aynı tezgahta kestiğini pek sanmıyorum ben açıkcası :)
Sahip olduğu ISO'lara aykırı bir durum olur zaten.

Emin misiniz? Herhangi bir büyük markanın ambalajında içindekiler kısmına bakın, eser miktarda şu şu şu olabilir der. Yani aynı tezgahta üretilmiş başka bir ürünün içeriğinin karışmış olabileceğini yazar.

Ayrıca Pınar haklıdır demiyorum ama kendisine cevap hakkı verilmeden tipik bir linç kampanyası başlatılmasını anlamıyorum.

Önce bir neyin ne olduğu kesinleşsin. Belki de cidden karıştırmışlardır ama elde ki rapor bunu kesin olarak ispatlamaz. Suçlayabilmek için önce kesin olarak ispatlamak lazım.

memet 06-06-2012 10:00

Teşhir edildiğine göre elde yeterince veri var demektir. Bu teşhir edilme uygulaması da zaten firmaların bu konudaki umursamazlığından kaynaklandı.

Masadan yanlışlıkla bulaştı denmesini de, sanki evin mutfağında sucuk hazırladım içine biraz nane kaçmış gibi algılayamam. Endüstriyel üretim yapılıyor arasına karışmış diye bir savunma olamaz.

syılmaz 06-06-2012 10:17

Pınar Et'in kendi sitesinde eklediği Tarım Bakanlığı'nın yapmış olduğu 09.04.2012 tarihinde alınan numunenin analiz raporu. Rapor no:2868, parti no: 52228

Haberde geçen kanatlı etine rastlandığı söylenen raporun parti numarası da 52228, yani haberde aynı raporda kanatlı eti varken, aşağıda raporun belgesinde kanatlı eti yoktur demiş.

http://www.pinar.com.tr/images/analiz_raporu.pdf

Evet sayın kendinden çok emin üyeler, Tarım Bakanlığı'nın kendi yaptığı analizin belgesi yukarıda ve kanatlı eti yok diyiyor. Ne diyeceksiniz şimdi?

Cevabınızı merakla bekliyorum.

Bu arada tekrar söyleyeyim, Pınar'ın avukatlığını üstlenecek değilim ama çok sayıda insanın çalıştığı, Türkiye'nin konusunda sayılı şirketlerinden biri olan bir firmaya, elde kesin delil olmadığı halde bu kadar kolay çamur atılabilmesini, bu kadar kolay linç kampanyası yürütülebilmesini, ne vicdanım ne aklım kabul etmiyor.

ozturk59 06-06-2012 10:33

Bu şirket tabii ki temiz olanından numune gönderecek.Bakanlığın aldığı ise rastgele herhangi bir yerden.

memet 06-06-2012 10:41

Evet sayın kendinden çok emin üyeler

Bu tür hitaplardan uzak kalsanız iyi olur bence. Siz bir bakanlığa başvurun.
Yani bakanlığı yalancılıkla suçladınız da az önce.

Linç kampanyası çok komik oldu bu. Bakanlık açıklamasını veri alıyoruz kafamızdan bir şey uydurmuyoruz.

Çok sayıda çalışanı olması bir temizlik ,raporu sunmuyor hiç bir firmaya. Ülkenin en büyük holdinglerinden birinin çalışanlarının fazla mesailerini ödemediği bir ülkede, çok çalışanı var demek, tuaf bir itiraz noktası sizinki.

Raporda belirtilmiş aksi varsa, kendi kendini aklasın.

syılmaz 06-06-2012 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozturk59 (Mesaj 980083)
Bu şirket ****** temiz olanından numune gönderecek.Bakanlığın aldığı ise rastgele herhangi bir yerden.

Okumuyorsunuz galiba,

Haberde geçen iddia

-Pınar marka, uzun soyulmuş sosis (yüzde 100 dana), Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa, İzmir, kanatlı eti tespiti, parti/seri no: 52228 M

Yukarıda linkini eklediğim rapor, Bakanlığın kanatlı etine rastlandı dediği rapordur.

Ayrıca avukatlık yapmaktan sıkıldım. İsteyen istediğine inansın, benim için farkeden birşey yok.

Yalnız bu konu vesilesi ise birkaç şeyi hatırlatmak isterim. Facebook, twitter gibi sosyal medyada birkaç gün önce Aselsan'ın %51'inin İsrail'e satıldığı haberi yayıldı. Herkes akın akın bu haberi paylaştı, altına yazıklar olsun vs. yorum eklediler. Halbu ki Aselsan'ın %1'i bile satılmış değil ve yapısı gereği de satılamaz (%85'i TSK'yı Güçlendirme Vakfına ait olup geri kalanıda İMKB'de halka açıktır). Haberin yalan olduğu heryerde yazmasına rağmen, bugün bile insanlar Aselsan satıldı şeklinde haberi yaymaya devam ediyorlar.

Bir benzeride birkaç sene önce LCW'nin başına gelmişti, herkes birbirine mail yoluyla LCW'nın sahibi pkklı sakın onlardan birşey almayın şeklinde haber gönderiyordu. Tabi bu da bir iftiraydı, marka sahiplerinin bu işlerle hiç alakası yoktu muhtemelen ticari bir rakibinin yaydığı bir iftiraydı ama o dönem herkes buna inandı, kimse sorgulamadı araştırmadı gerçek mi diye.

Velhasıl cahil bir milletiz. Bu konu ile de alakalı yazdığım son mesajdır. İster Pınar iftiraya uğramış olsun, ister gerçekten sahtekarlık yapmış olsun. Derdim Pınar değil, derdim bu milletin nasıl bu kadar kolay yönlendirmeye gelebildiği. Gerçeği araştırma ihtiyacı hissetmeden, bu kadar kolay her denilene inanabilmesi.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024