agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2008, 10:35   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1
Sapanca'da dere yatağına kurulan fabrika

Sakarya'dan herkese selamlar.

Sapanca'ya gelmiş olanlarınız Mahmudiye Deresi'ni de mutlaka görmüşlerdir. Bölgenin en güzel ve en doğal derelerinden olan, Samanlı Dağları’ndan gelen kar suları ve mevsim yağmurları ile beslenen Mahmudiye Deresi aynı zamanda Sapanca Gölü'nü de besliyor.
http://www.fotokritik.com/855527
http://www.fotokritik.com/131722
http://www.fotokritik.com/1052211

Mahmudiye deresi ve bölgenin geleceği bu gidişle pek parlak görünmüyor.

Haber kaynaklarına göre; Sırma Su'nun Sapanca Mahmudiye Dere yatağında inşa ettiği şişeleme fabrikası, Sapanca Belediyesi'nin aldığı yıkım kararına rağmen deneme üretimine hazırlanıyor. Dere yatağı değiştirilerek inşa edilen fabrikanın inşaatı sırasında doğaya verilen tahribat yetkililer tarafından görülmezken Orman Bölge Müdürlüğü ve Çevre İl Müdürlüğü'nün doğa tahribatına karşı duyarsızlığı sürüyor.

Bölge aynı zamanda haftasonu piknik ve dinlenme yeri olarak tanınıyor. Fabrikanın dere yatağına kurulmuş olması bir yana, işler hale geldiğinde yoldan geçecek nakliyat kamyonlarının doğanın huzurlu ortamını nasıl bozacağını da tahmin edersiniz.

Konuyla ilgili birkaç link:
http://www.sakaryayenihaber.com/habe...yuzde-yuz.aspx
http://www.bizimsakaryagazetesi.com/...=detay&id=1679

Saygılar.


Düzenleyen mkalendar : 13-06-2008 saat 11:08
mkalendar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2008, 13:00   #2
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Alıntı:
CHP ‘Dişli’ takibinde
ANKARA Milliyet

CHP’li Ünsal, verdiği önergede, Dişli’nin kuzenine ait olan Sapanca’daki su fabrikasının inşaatına göz yumanlar hakkında işlem yapılıp yapılmadığını sordu. CHP Sakarya İl Başkanı Serbes de yasal takip başlatacaklarını açıkladı


CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kuzeni Davut Dişli’ye ait olan Sapanca’da dere yatağına yapılan Sırma Su Fabrikası’nın inşaatına göz yuman belediye yetkilileri hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığının açıklanmasını istedi. CHP Sakarya İl Başkanı Vahit Serbes de, fabrikaya ruhsat kararını yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

‘Yasal kılıf hazırlandı’
Ünsal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde, Milliyet’in gündeme getirdiği Sapanca’daki dere yatağına kurulan Sırma Su Fabrikası ile ilgili gelişmelere yer verdi.
Ünsal, fabrika inşaatının belediyece mühürlendiğini, ancak Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı imar değişikliğinin ardından fabrikanın imar sorununun çözüldüğünü ifade etti.
İmar değişikliğiyle yasal olmayan duruma “yasal kılıf” hazırlandığını belirten Ünsal, “İmarsız devam eden inşaata hiç ceza kesilmiş midir? Yasal olmayan inşaata göz yumarak görevini kötüye kullanan belediye yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı mı?” diye sordu.

CHP: Dava açacağız
CHP Sakarya İl Başkanı Vahit Serbes de, Sapanca’da dere yatağına yapılan Sırma Su Fabrikası’na ruhsat verilmesini yargıya taşıyor. Serbes, kararının iptali ve kararda imzası bulunanlar hakkında dava açacaklarını söyledi.
“Büyükşehir ile ilgili getirilen konuları tartışırken Şaban Dişli’nin amcasının oğlu ve kendisinin de eskiden ortak olduğu Sırma Su konusu Sakarya’da yaşayanları rahatsız ediyordu” diyen Serbes, şunları söyledi:
“Su fabrikasının düzeltilmesi sırasında heyelan meydana geldi. Ve bu heyelan için doğal afet diye rapor hazırlandı. Bu doğal afet değildir. Tamamen bu fabrikanın yapılanması sırasında meydana gelmiştir. Ne oldu? Belediye meclisi toplandı. Oybirliği ile imar düzenlemesi yaparak burayı yasallaştırma yoluna gitti. Bununla ilgili kararı elimize geçirdikten sonra bu karara imza atan herkes hakkında yasal takip yapacağız. Belediye Meclisi Başkanı, Belediye Başkanı bu konuda sorumludur. Yasalara uygun olmayan bir konumu yasallaştırmıştır. Bunların arkasında Sayın Şaban Dişli vardır. AKP’lerin içindeki vicdan sahibi kişiler de bu karara katılmamışlardır.''
http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/H...ori=siyaset&b=
Silivri'de yaşanan arazi krizinin mimarının Sapanca'da da diş izi varmış.....

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024