agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 4 Gönderen evvelaa

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2020, 12:04   #1
Yeni Üye
 
evvelaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2019
Şehir: ankara
Mesajlar: 12
Hobi Bahçeleri az gelirli insanların Nefes Aldığı yerdir...

Merhaba arkadaşlar,

Hobi bahçelerinin yenii yasayla yıkılacağı söyleniyor. Ben 2 yıl evvel kooperatif vasitasıyla bahçe satın almıştım . Fidanlar dikmiştim . Onlara gözüm gibi bakıyorum . Her bir sürgününü oturup izliyorum .

Biz az gelirli vatandaşlar için nefes alabileceğimiz yerler oldu hobi bahçeleri. Bir dönüm arazime 52 m2 yer yapmıştım ağaçtan. Maalesef bahçeye gittiğimizde yamur yağdığında sığınacak bir yere ihtiyaç duyuyoruz. Bir de tuvalet ihtiyacaımız filan oluyor. O yüzden böyle bir kulübe yaptırmıştım . Şimdi yıkılacak deniyor . Bu bizlere reva mı ?

İnternette bununla ilgili gruplar kuruldu . Sizce bu işin sonu ne olur ? Çok üzülüyorum dikdiğim fidanlara , çiçeklere yazık olacak diye...

Altta paylaşacağım yazı bir gruptan Alıntıdır ...

HOBİ BAHÇELERİ YIKILSIN DİYEBİLENLERİ ANLAMIYORUM.
Kıt kanaat geçinirken , borca girip hobi bahçesi aldık. ( bizim gibi insanlar zaten Triblex Villa almayı hayal edemez). Sonra içerisine fidanlar , çiçekler diktik. Çocuklarımız toprakla buluştu. Şehrin dumanından haftada bir bahçelerimizde nefes aldık. Ben ve benim gibi bir sürü bahçe sahibi kulübeyi yapmak için (30-40 bin) kredi çektik. Bu bahçeleri bizler parayla aldık. Komşularımızla sebzelerimizi paylaştık. Çiçek tohumları ayırdık bir sonraki seneye dağıtmak için. Bizler bahçelerimizde tuvalet ihtiyacı oluyor . Bizlerde insanız. Nereye gidebilirsiniz. Bir kulübeye ihtiyaç oluyor. Yağmur yağınca başımızı sokacak yere ihtiyacımız oluyor.... İzmir depreminde bu kulübeler , insanlara yuva oldu...
Bizler devletin arazisini çevirip gasp etmedik. Kimseye de zarar vermedik. Diktiğimiz ağaçlarla belkide binlerce insana oksijen kaynağı olduk. Eski hobi bahçeleri alanları olarak , hiç bir hakkımız olmamalı mı? Elimizden bahçelerimiz uçup gitse ne olacak. Köylü gelip orada tarım mı yapacak. Köylü zaten bizler bahçeye geldik diye mutlu oluyor. Onlardan traktör kiralıyoruz. Onlardan tohum alıyoruz. Onlardan süt, bazlama (ekmek) alıyoruz. Onlardan gübre alıyoruz. Köylü mutlu bizlerden...
Düşünün Hollanda yı bir avuç yeri doldurup tarım yapıyor. Bizim ülkemizde hobi bahçelerinin tuttuğu yer, bir avuç bile etmez. Tarım yapacak yerlerin tamamını bizler mi zaptettik?
Ve yıkılsın diyen insanlara anlam veremiyorum . Yazıktır arkadaşlar. Keşke sizinde bahçeniz olsaydı , ve keşke komşu olabilseydik... Ve sizlerle 2 tane domates , 3 tane salatalık paylaşabilseydik... Keşke sizlerle bir bardak çay içip dertleşebilseydik. O zaman anlardınız içimizdeki acıyı... Eskiden birilerinin evi yıkılınca içimiz yanardı, bizim olmasa bile. ne hallere geldik...
https://www.facebook.com/groups/354912715579816

evvelaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2020, 20:43   #2
Yeni Üye
 
evvelaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2019
Şehir: ankara
Mesajlar: 12

evvelaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2021, 18:54   #3
Ağaçsever
 
guneydefne's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2020
Şehir: Bursa
Mesajlar: 85
Sayın evvelaa hobi bahçeleri yıkılmıyor, hobi bahçenize yaptığınız ruhsatsız ev yıkılıyor doğru mudur?

guneydefne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2021, 19:57   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılmasını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılması, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi ve alkol üretimi, satışının Tarım ve Orman Bakanlığının denetimine alınması, taklit ve tağşiş ürünleri üreten ve piyasaya arz edenlere yönelik yaptırımların ağırlaştırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Düzenlemeyle birlikte, verimli araziler üzerine hobi bahçesi kurulamayacak. Verimli arazileri satanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

İzinsiz ve ruhsatsız bahçelere metrekare başına ceza verilecek.
TRT Haber 28 Ekim 2020

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024