agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-04-2007, 20:25   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-03-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 10
Thumbs down İlçe Tarım müdürlükleri çalışmalı

Değerli arkadaşlar, ilçe tarım müdürlükleri aktif hale getirilmeli yatma yeri olmaktan çıkarılmalı.Bir şey sorulduğunda sürekli mazeret üretmekten kurtarılmalı.yaratıcı olma yolu açılmalı.ben kendim ziraatci olmadığım halde internet araştırmalarından kendimi geliştiriyorum.Bir meyve işi için bir şey danışmaya gittiğimde ,burda o işe bakan ziraatci yok,mazeretini duydum.aslında kendisi ziraat fakültesi mezunuydu. Ben kendim internetten araştırarak sorunumu çözdüm.ilçe tarıma gerek bile kalmadı.o zaman soruyorum,devletten bunca maaş alan bu kişiler ne iş yaparlar.ne işe yararlar.devlet buraları acele revize etmeli.burada çalışan mühendisi - teknisyeni çağa ayak uydurmalı. devlete yük olmaktan kurtarılmalı.

semfero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2007, 20:42   #2
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Ziraat Mühendisi veya Teknisyen veya tekniker ne olursa olsun ziraat teknik elemanlarının memurlaştırıldığı bir tarım sistemiyle ancak bu kadar arkadaş.

Elimizde 80 bin kişilik bir tarım ordusu var ama memleketin tarımı alçak sürünme yapıyor. Oradaki teknik elemanın ne diye rahatını bozarsın kardeşim ne diye yuvaya çubuk sokarsın?

Bürokrasiye uymak işine gelen memurlara mı sözün, bürokrasinin körelttiği mühendislere mi yoksa memurunun önünü tıkayarak kendini geliştirmesine engel çıkaran devlete mi ... diye uzayaıp giden bir tartışma? Sözüm bu söze uymayan memurlar meclisinden dışarı...

Hem bak semfero kardeşim yara kaşıma ..

Sen merak etmeyesin mesleğinin farkına varan mühendis ve teknisyenler buradalar...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2007, 22:00   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Herkesi bir tutmayalım. Salla başını, al maaşını zihniyeti kadar, gerçekten görevini seven ve yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarımızda var. Ben şahsım adına her seferinde güleryüz ve yardım görüyorum.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2007, 22:57   #4
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
... Sözüm bu söze uymayan memurlar meclisinden dışarı...
Diye devam eden bir cümlem vardı aynende onu düşünerekten...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2007, 23:43   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-03-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 10
hocam,eskiden beri buranın pek çalışmadığını,iş üretmediğini duyardık.ben bir olayı bizzat yaşadım, ızdırap duydum bunu burada paylaşma gereği hissettim.Türkiye genelinde aynı durum var.Dürüst çalışan azınlığı bu konudan çıkarıyorum.Çalışmayan ,üretmeyen,kendini geliştirmeyen,işten kaçan büyük çoğunluğa sözüm.

semfero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2007, 17:29   #6
Ağaç Dostu
 
ÇeteÇakal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 305
Özelleştirmeye karşı çıkanlar duysun bunları. Özelleştir bakalım bir tanesinde göbek kalıyor mu? Seneye mezun oluyorum sırf bu işe karşı çıktığımdan KPSS ye girmeyeceğim. Yazık bu milletin paralarına. Açmışlar her tarafa enstitü dünya para harcanıyor oratada birşey yok. Ver orasını o çalışanlara, halkla buluşsunlar, kazansınlar kendi paralarını, bak bakalım o zaman nasıl işliyor düzen. Hazır maaş güzel tabi. Lütfen işini layıkıyla yerine getiren arkadaşlar yanlış anlamasınlar lafımız sizlere değil...

ÇeteÇakal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2007, 19:16   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
İçim acıyarak bu konuya bende katılmak istedim. Eskiden benim çocukluğumda ilçemizde (Sütçüler) İpek böcekçiliği ve gül cülük yapılırdı.Gül konusu üreticilerin zamanla ilgisizliklerinden bittiğini biliyorum.Fakat İpek Böceği konusunda ailelerin İlçe Ziraat müdürlüğüne nasıl yalvardıklarını çok iyi hatırlıyorum. İnsanlar İpek böceği tohumları için resmen yalvarırlardı. Gel zaman git zaman İpek böcekçiliği bitti. Bir süre sonra ilçe ziraat müdürlüğü taşındı ve bina yıkıldı. inanırmısınız binanın bodrumundan neredeyse bir kamyon ipek böceği tohumu ve başka tohumlar çıktı. o zaman o çalışanlara ilçe halkı resmen lanet etti. O insanlarda Sütçülerde barınamadılar. Şimdilerde bakıyorumda durumda çok bir farklılık yok. İnsanlar kendilerini Devlet kapısına atabilmek için çırpınıyorlar fakat o kapıdan içeri girdikleri anda da bütün büyü bozuluyor.Üretkenlik bitiyor.En tepeden en alt kademedeki elemana kadar bu bir gerçek. Ha yokmu inanılmaz derecede ülkeyi düşünen aldığı maaşı kat kat hakeden yürekli insanlarda var. Ama yetmiyor.

Bürokrasinin üzerinden Politikacılar elini eteğini çekmeliler. O çalışanlar dayılarına ağa larına güvenipte yan gelip yatmamalı.Ü R E T M E L İ L E R.
Diye düşünüyorum dostlar.
Çok basit bir konu: Bütün İl müdürlüklerine bakın konusunda uzman olmayan bir dünya il müdürü var.Kapadokya gibi Turizmin gözbebeği bir bölgede Nevşehir il müdürü bir zamanlar ne yabancı dil bilirdi nede konusunda uzmandı,Çevre bakanlığı kuruldu İl müdürlerinin çoğu Çevre mühendisi **** konusunda uzman insanlar değiller.İstanbul gibi bir ilin çevre il müdürü Hukuk Fakültesinde okutman idi ve hasbelkader il müdürü oldu. Sadece Üniversite mezunu olduğu için o kadroya oturabilme olanağı verilmişti.Bunun gibi yüzlerce mevcut. Eh varın siz hayır bekleyin. ( Resmen bu ükeye yazık.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2007, 22:02   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Bütün İl müdürlüklerine bakın konusunda uzman olmayan bir dünya il müdürü var.Kapadokya gibi Turizmin gözbebeği bir bölgede Nevşehir il müdürü bir zamanlar ne yabancı dil bilirdi nede konusunda uzmandı,Çevre bakanlığı kuruldu İl müdürlerinin çoğu Çevre mühendisi **** konusunda uzman insanlar değiller.İstanbul gibi bir ilin çevre il müdürü Hukuk Fakültesinde okutman idi ve hasbelkader il müdürü oldu. Sadece Üniversite mezunu olduğu için o kadroya oturabilme olanağı verilmişti.
Bu saptama ile,
Alıntı:
Hazır maaş güzel tabii
yorumu birbirinden çok farklı...

Geçenlerde TV'de izlemiştim. Meteoroloji ile ilgili bir konuydu. Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU konuşuyordu...

Benzer bir yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Kurulduğundan beri başına meteoroloji konusunda eğitim görmüş biri getirilmeyen dünyadaki tek meteorolojinin bizde olduğunu da biliyor muydunuz?..

Kadrolar böyle olunca yapacak şey yok...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2007, 22:45   #9
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bu arada tarım il ve ilçe müdürlüğünde çalışan meslekdaşlarımıza haksızlık da yapılmasın. Tasarruf tedbirleri çerevesinde araziye bile doğru dürüst çıkamayan arkadaşlarımızın çabaları yadsınamaz.Buralarda görev yapan arkadaşlarımızın başında siyasi kadrolar da boza pişirmekte. Bunun dışında yürütmekle yükümlü oldukları projeler ve diğer görevler var. Destekleme, eğitim, yayım vs. işler.Takip etmeye çalıştıkları teknoloji de ellerinin altında değil.

Üniversiteleri beğenmiyoruz, tarım teşkilatını beğenmiyoruz, ziraat mühendisleri tu-kaka peki bu kadar yayım, eğitim, araştırma, destekleme vs. faaliyet kendi kendine mi oluyor?

Ayrıca her ziraat fakültesi mezunu da her konuda yetkin değildir. O zaman branşlaşma olmazdı. Gözü bozulan hastanın kulak burun boğaz hekiminden öneri alma çabası olsa garip karşılamaz mıyız? Tarım ilçe müdürlüğündeki çalışan arkadaşımız farzedelim tarım makinaları uzmanı veya zooteknist yani bir evcil hayvan yetiştirme uzmanı, meyvecilikle ilgili sorumu onun değil de, konu uzmanının cevaplamasını tercih ederim.

Kendini geliştirmenin, yetiştirmenin mutlaka önemi olduğuna inanıyorum, ama arkadaşlarımızın her konuda yetkin olmaları beklentisi de anlaşılması güç bir durum.

Şimdiye dek kapıdan kovalanan birini de duymadım. Hele enstitüler ne işe yarıyor denirse bu daha üzücü olur. O zaman bunca yapılan da bir kalemde silinip atılır. Emekler heba olur.

Birkaç münferit olaya dayanarak yapılan yorumlar tüm camiayı karalar ve devletin hantallığına rağmen güleryüzle üreticiye hizmet götüren idealist, gayretli arkadaşlarımızın hevesini kırar. Bu ülke domates yetiştirene mühendis denir mi diyen tarım bakanları görmüştür. Ziraat mühendisliğinin, tarımın ne olduğunu bilmeyen kişiler suyun başını çok tutmuştur. Sürekli siyasi kadrolaşmaya açık, şöförünün taşıdığı mühendisten daha çok maaş aldığı, bireysel inisiyatifin kullanılamadığı bir ortamda arkadaşlarımız ellerinden gelen çalışmayı yapmaktadır.

Gerektiği gibi hizmet etmeyenler ise bütün sektörlerde maalesef mevcuttur. Onların bireysel ayıbı bu kadar kişiye mal edilmemelidir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2007, 17:25   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-03-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 10
Mine hanım,sağlık ocaklarında pratisyen doktorlar var.herşeyden azçok anlıyorlar.yapamadıklarında da yönlendiriyorlar.Neden tarım müd. çalışan ziraat mühendisleri az çok bilgi vermiyor veya yardımcı olmuyor.bu işe bakan ,bu branştan kimse yok diye vatandaşın işine bakmıyorlar.Kime gidelim.Nereye gidip başvuralım.Allahtan internet varda ben sorularıma cevap bulabiliyorum.ya bu internetten anlamayan vatandaşlar ne yapacak?

semfero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2007, 18:58   #11
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bu konu ingilizce öğretmenine, sorulan kimya sorusunu bilmiyor diye kızmaya benzedi. Eğer okulda kimya öğretmeni yoksa ve öğrenci konuyu öğrenmek istiyorsa ne yapması gerekiyorsa, sorusunun cevabını öğrenmek isteyen vatandaş ta bu yöntemi kullanmalı. Öğrencinin sorusunu cevaplayamayan bir öğretmen için okulu karalamak haksızlık olur.

Bu durumda internet olmasaydı ne yapardınız konusuna gelince, ilçede sorunuza cevap alamazsanız il müdürlüğüne giderdiniz. İl size uzaksa en yakın diğer ilçeye gidersiniz. İlde cevap yoksa, örneğin siz bulunduğunuz ilde yer alan üniversitenin ziraat fakültesine giderdiniz. İlçedeki en yakın zirai ilaç bayisine giderdiniz. Yani alternatifiniz çok.

Böylece vatandaş bir konuya cevap alamadı diye bütün teşkilat asalak durumuna düşmezdi...Acaba araştırdınız mı, çiftçilerle görüştünüz mü, o ilçe müdürlüğünde hep böyle mi oluyormuş? Ya da oran neymiş?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi semfero Mesajı Göster
...Çalışmayan ,üretmeyen,kendini geliştirmeyen,işten kaçan büyük çoğunluğa sözüm.
dediğinize göre teşkilatın büyük çoğunluğunun çalışmaları hakkında bilginiz var.

Bir de tersine bakalım, eğer durum hep sizin söylediğiniz gibiyse tarım bakanlığına da başvurunuz, gazetelerin okuyucu köşelerine yazınız, şikayetinizi iletiniz, ki sizin ilçenizde tarım müdürlüğünün çalışmaları ile ilgili aksayan konular çözüm bulsun veya uzman eksiği varsa tayin yapılsın. Belki de bu yazışmalarımız da o işe yarar. İlçe müdürlüğüne yoksa meyvecilik uzmanı atanır.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024