agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Beğeni Düzeni61Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-02-2015, 09:39   #31
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Sayın kerkenez,

Aslında o kadar uzağa bakmamıza gerek yok. Atatürk orman çiftliğinin durumuna bakın, urlada 1. derece sit alanına villa yaptırıp "onlar 30 senelik" diye yalan söyleyebilecek kadar sığ bir adam tarafından yönetiliyoruz. Başka yer yokmuş gibi güzelim zeytin ağaçlarını, termik santral diye kökleyenler kim? Gezi'deki olayları bir kaç ağaç için bu gürültü niye diyecek kadar man kafalar tarafından yönetiliyoruz. Her tarafı termik santral dolduruyorlar, bakalım o enerjiyi tüketecek insan kalacak mı?
Modern ülkelerde yapılanlar insan için, biz de ise insana rağmen. Bunların dini imanı para, rant. Ne yazık ki güzel ülkemim aptal insanları bunları hala göremiyor. Röportajlarda "Çalıyorlar ama çalışıyorlar" diyen bir halkın nasıl yönetilmesini bekliyorsam. Ben biraz safım herhalde. Çevremdeki insanlara anlatmaya çalıştım. Resmen ya akıl hastası olacağım ya katil. Yok uzun adam diyorlar başka bir şey demiyorlar. Mümkün olmadığını bilmesem hepsi bu adamın gayri meşru çocuğu herhalde diyeceğim. Bir insan nasıl bu kadar kafasız ve aptal olabilir anlayamıyorum. Hadi bir insanın aptallığı kabul edilebilir de bir ülkenin yarısı nasıl bu kadar aptal olabilir?



Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 10:07   #32
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-07-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 40
Türkiye'de iktidar sorunu yoktur ama büyük bir muhalefet sorunu vardır. Durum böyle olunca da iktidar siyasi arenada adeta tek kale maç yapmaktadır. Zaten kaybetmiş durumdaki muhalefet sürekli savunmada kalarak kendi sahasından dışarı çıkamamaktadır. Gündemi iktidar belirlemektedir. Muhalefetin, iktidarın kendi kendine yıkılmasından başka bir umudu yoktur.
Çözüm herşeye karşı olmaktan öte iktidarın alternatifi olmaktır. İktidarın ak dediğine kara demek, doğru dediğine yanlış demek siyaset olamaz. Muhalefetinde Türkiye'nin sorunlarına projeleri olmalıdır. Aksi halde bu iktidar önümüzdeki 10 yılda da iktidarda kalacaktır.

ozanemre, pria ve kerkenez beğendi.

Düzenleyen enginyilmaz : 17-02-2015 saat 16:56
enginyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2015, 11:49   #33
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Tarla satışları durdu

Bu toplantı sırasında bazı sorunların çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Çeker, başlıca ortadan kalkan sorunları şu şekilde sıraladı:
“Tapularda satışla ilgili bir direnç olduğunu gördüklerini bunu yakından takip ettiklerini, bir hafta içerisinde birçok yeniliklere gidileceğini bazı satışların İl/ İlçe Tarım Müdürlüklerine ve Belediyelere sorulmadan yapılacağını.
Yasa çıkmadan evvel müracaatları yapılmış alım- satımı durdurulmuş bütün işlemlerin eski yasaya göre yapılacağını.
Mirasa konu tarımsal araziler, esas mal sahibi yeni çıkan yasadan evvel ölmüşse, eski yasaya göre işlem yapılıp alım satım gerçekleştirilebilecek.
Bir şahsın üç tane yeri var kanun bir tanesini satabilecek diğer ikisi kalabilecek, ancak bu satışı yaparken ben tarım işini bırakıyorum diyecek kalan yerlerini yine ekip biçecek ancak destekleme alamayacak. Daha sonra başka yer alabilecek ve ben tekrar tarım yapmak istiyorum diyebilecek.
Aynı bölge içinde 5 km uzakta olan bir yerini her zaman satabilecek. En çok malın bulunduğu yer merkez sayılacak.
Yıllardır çeşitli nedenlerle yapılamayan intikaller çok kısa sürede yapılacak. Bugüne kadar bulunamayan hissedarlar, varisler adına belirlenen değerdeki para devlet bankasına bu şahıslar adına yatacak, toprağı işleyene satış devri yapılacak. Parayı almayan, bulunamayan varis olursa bu para Devlete gelir irat edilecek. Toprağı işleyenin bu araziyi alacak parası yoksa kendisine uygun kredi desteği sağlanacak.
Her şehirde ve köylerde bir satıcılar listesi oluşturulacak tarlasını satmak isteyenlerin tarlaları, fiilen aynı yerde çiftçilik yapana bu yerleri almaları teklif edilecek ve kendilerine bununla ilgili kredi desteği sağlanacak.
Tarlalarını birlikte kullananlar için aile malları ortaklığı kurulacak veya Limited şirketi kurulacak veya mülklerini hep beraber bir bütün halinde satabilecekler.
Kendilerinin de Tapu Kadastronun satışlarla ilgili sıkıntıları olduğunu, görüşmelerin devam ettiğini, kısa zamanda birçok sorunun çözüleceğini.
En önemli konu olan ve üzerinde özenle durulan konu ise şu olmuştur. Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde bununla ilgili sorunların çözümü masası kurulmuştur. Bu yasa ile ilgili sorunlarınızı 0282 653 84 47 Nolu faksımıza veya Şeyhsinan Mahallesi Kantarcı Sokak Ataman Han No:1 Kat:1 Çorlu / Tekirdağ Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneğine posta ile veya bizzat gelerek Genel Başkanımız İlhan Kurt’a bildiriniz. Edirne Şubesi için Tahmis Çarşısı Esenkal İş Merkezi Kat:2 No:4 Dernek Başkanı Serhat Çeker ile 0284 214 29 29 numaralı faksla veya 0284 214 28 28 telefonundan ulaşarak irtibata geçebilirsiniz. Biz Dernek olarak Trakya’da sizin denetçiniz, gözünüz, kulağınız ve sesiniz olacağız. Lütfen bu konudaki dilek ve temennilerinizi, yaşanan aksaklıkları kısa zaman içinde bize bildiriniz, bizde sizin adınıza yetkili mercileri bilgilendirelim. Ayrıca Federasyonumuzca ortak görüş olarak mevcut yasanın 6 ay ertelenerek her vatandaşın bu altı ay zarfında satacağını dilediği kişiye satmasının, alanında dilediği malı bu dönem içinde almalarının sağlanması istenmiştir. Emlak Müşaviri arkadaşlarımıza, Trakya’daki köylü ve çiftçi vatandaşlarımıza önemle duyurulur.”


Arazi satışı sorunlarına kismi çözüm - Hudut Gazetesi

ozanemre ve kerkenez beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2015, 11:52   #34
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Yakında satışlar başlar. Alın size kanunda ki bir açık

"e- 6537 sayılı Kanunda, rehin ve ipotek işlemlerini engelleyici bir hüküm bulunmadığından, cebri satışlarda; asgari tarımsal arazi büyüklüklerinin altında yeniden ifraz ve hisselendirme yapılmaksızın hissedarlara veya üçüncü kişilere satış yapılabilir."


Satmak istediğiniz bir araziniz mi var? satacağınız kişiye burayı ipotek olarak gösterir (tabi ipotek masrafını göze almanız kaydıyla) daha sonra tarlayı alacak olan kişi ipotekli yerin satışını ister. Açık arttırmayla araziyi alır. Bu maddeyi bankalar rahat hareket etsin, zarar etmesinler diye koymuşlar ama yakında bizim cin fikirli halkımız bunun üstesinden de gelir.
Benim böyle ''açıklara'' çok ihtiyacım var sayın tarku..

Yazdıklarınızı biraz daha açıklayıp detaylandırabilir misiniz ?

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2015, 22:45   #35
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Benim böyle ''açıklara'' çok ihtiyacım var sayın tarku..

Yazdıklarınızı biraz daha açıklayıp detaylandırabilir misiniz ?
Aslında kanun şahısları değil, bankaları ve tüzel kişiliklerin alacaklarını garanti altına almak için böyle bir madde koymuş. Bankalardan kredi alırken arazilerinize ipotek koyulmuşsa ve bu borçları ödeyemezseniz banka mallarınızı istediği gibi satabilsin diye bu madde eklenmiş. Bu maddeye göre; ipotek altına alınmış tarlaların satılabilmesi için hiç bir şarta bakılmıyor. Neden böyle bir madde konmuş? Sebebi; kanunun halkın topraklarını büyütmek değil de ondan. Siz herhangi bir sebeple tarlanızı satmak istiyorsunuz. Bu durumda bin dereden su getirip, bir sürü kriter ortaya koyuyorlar. Banka **** başka bir kurumdan borç aldıysanız ve bu sebepten tarlanıza ipotek koyulduysa, bu kriterlerin hiç bir değeri kalmıyor ve borç aldığınız kurum bu tarlayı rahat rahat satıyor.

Olacak olan basit. İnsanlar ihtiyaçları için tarla satamayacaklar. Bundan sonra ihtiyaçları için kredi alacaklar ve borçlarını ödeyemeyince faizi, temerrütü, mahkeme masrafları, icra masrafları, ipotek masrafları sırtlarına bindirilecek. Böylece 1 dekar tarla satıp işini görecek olan köylü, bunun 10 katı masraf edecek ve elindekini toprak ağalarına kaptıracak. Bu kanunun gizli amacı da budur zaten.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2015, 14:07   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Bir şahsın üç tane yeri var kanun bir tanesini satabilecek diğer ikisi kalabilecek, ancak bu satışı yaparken ben tarım işini bırakıyorum diyecek kalan yerlerini yine ekip biçecek ancak destekleme alamayacak. Daha sonra başka yer alabilecek ve ben tekrar tarım yapmak istiyorum diyebilecek.
O zaman kişi destek almaktan vazgeçerse tarlalardan birisini de satabilecek, benim anladığım bu doğru mudur?

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2015, 14:24   #37
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
O zaman kişi destek almaktan vazgeçerse tarlalardan birisini de satabilecek, benim anladığım bu doğru mudur?
Destek almaktan vazgeçmesi sorunu çözmüyor maalesef. Verdikleri destek ne ki? dekara 4 lira mazot desteği!!! Bundan vazgeçmekle sorun çözülse kimse sesini çıkarmazdı. Bütün arazilerini satması gerekiyor. Zaten sorun da burada başlıyor. Bölük, pörçük, irili ufaklı arazileri olan adam ne yapacak düşünülmemiş. Sanki her tarla sahibinin arazisi tek bir yerdeymiş gibi kanun yapılmış. 10 parça farklı yerlerde tarlanız var diyelim. Çiftçiliği bırakacaksınız, ama nasıl? 10 parçayı aynı anda mı satmanız isteniyor? Belirli bir kural yok. Satamazsın derler işi hallederler. Ya da uyanıklar durumdan pay çıkarmak için pusuya yatarlar.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2015, 14:57   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Birini satabilir diğerleri kalabilir diyor ama. Ya Bakanın kanundan haberi yok ya da tapu işgüzarlık yapıyor.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2015, 15:18   #39
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Birini satabilir diğerleri kalabilir diyor ama. Ya Bakanın kanundan haberi yok ya da tapu işgüzarlık yapıyor.

Sayın pria'nın yazdıklarını okudum. Yazılanlarda ya eksik bir nokta var ya da yamalı bohça misali sonradan yamalanacak. Desteklemelerden vazgeçip istediğimiz tarlayı satabiliyoruz ve sonradan tekrar desteklemelerden yararlanmak için çiftçiliğe dönebiliyoruz. Buraya kadar yanlış anlamadım umarım. Peki bu sonradan geçiş ne kadar zaman sonra oluyor? Ben bu gün tarla satmak için desteklemelerden vazgeçtim derim. Yarın araziyi satıp, ertesi günde tekrar çiftçiliğe dönüyorum derim. Bunun için bir tarih belirtilmiş mi? Önce kanun yapıyorlar, sonrada yamamaya çalışıyorlar. Onu da yarım yamalak yapıyorlar.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2015, 16:28   #40
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Şimdi haberi okudum. Bundan benim anladığım istersen tarımı bıraktım deyip bir tarlayı satabileceksin. Destek alamayacaksın. Destek almak istiyorsan yeni bir yer alman gerekecek. Herhalde bundan kasıtta destek alabilmek için asgari arsa büyüklüğüne ulaşman gerekecek. Zaman içinde anlaşılır.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2016, 17:24   #41
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Yazının sonundaki programı kullanarak yeni kanuna göre tarlanızı satıp satamayacağınız kolayca anlayabilirsiniz:

Tarm arazilerinin satış şartları

YeniBON beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2016, 09:58   #42
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
''...Tarım Komisyonu Üyesi, CHP Burdur Milletvekili R. Kerim Özkan, 150 dekar altındaki arazilerin satılamaması şartı içeren Toprak Koruma Kanunu’nun çiftçileri zor durumda bıraktığına vurgu yaptı. Meclis’te bu kanuna karşı çıktıklarını, ancak sayısal çoğunluğa sahip iktidar tarafından yasalaştığını anlatan Özkan, “bu yüzden çiftçi 10 dekar alanını satmak istese satamıyor ‘ya tamamını satacaksın ya da satamayacaksın’ diyor. Topraklarımızı koruyamıyoruz topraklarımızı yabancılar almaya başladı. Suriyeliler satın alıyor, İranlılar bu ülkede toprak alıyor” dedi.''

CHP

''...Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, geçen yıl Mayıs ayında çıkarılan Torak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun toprak satışı konusunda çiftçileri mağdur ettiğini söyledi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hükümetin yapılan yasa değişikliği ile küçük çiftçileri gözden çıkardığını vurguladığını belirterek, bugün gelinen noktada çiftçilerin bu mağduriyetinin net bir şekilde görülmeye başladığını açıkladı. Çiftçilerin tapulu topraklarını satamaz hale geldiğine işaret eden Dedeoğlu, “Çiftçilerimiz bu dönemde, bu hükümet tarafından borçlandırılmıştır. Girdiler artmış ve kazanç azalmıştır. Çiftçiler çoğu bölgede neredeyse üretimden uzaklaşmıştır. Alın terinin karşılığını alamadığı için gelirleri azalan çiftçiler borçlarını ödeyemez hale delmiştir. Artan borçlarını ödemek için toprak satmak isteyen çiftçilere, hükümet 10 dönümüm üzerindeki toprağını tek satamazsın demektedir” dedi.

Yeşil Afşin Gazetesihttp://www.yesilafsin.com/bolge-haberleri/dedeoglu-ciftci-borcunu-odemek-icin-topragini-da-satamiyor-h8230.html

Yeşil Afşin Gazetesi

Başka bir yoruma gerek yok..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2016, 01:33   #43
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-09-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nda yapılan değişiklik ve Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinde son durumu mirasdavas.net teki makaleden okuyabilirsiniz.

KonseptHukuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2016, 22:12   #44
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-02-2016
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1
25 dönüm tarım arazisine ceviz ekip hisseli tapumuzu bolebilir miyiz

baykus54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2016, 15:08   #45
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Ayrıntılı bir döküman:

http://kastamonu.tarim.gov.tr/Lists/...YGULAMALAR.pdf

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2016, 14:23   #46
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-04-2016
Şehir: GAZİANTEP
Mesajlar: 2
lütfen bir fikir verin

sayın forumdaşlar çok haklısınız adaletsiz ve kötü bir kanun fakire daha fakir zengine daha zengin ol diyen bir kanun benim bir sorunum var lütfen yardımcı olun gaddar açık artırma mafyası ve acımasız akrabalarımın insafına kalmak istemiyorum hasta bir çocuğum var o çocuğumun hakkı olan mallarımı korumak veya en azından gerçek değerine satmak istiyorum konuyu kısaca anlatayım dedem vefat etti ve mal paylaşımı başladı 98 dönüm ve 14 parça toplam arazi var ama bizim arazilerimiz mücavir alan içinde ve çok pahalı araziler(ortalama dönüm fiyatı 100 000 tl civarında)toplam 5 mirascı var ve problem çıkaran mirascı yok yalnız devlet problem çıkarıyor il tarım müd.diyorki 3 parça toplam 35 dönümü 1 kişi almak zorunda diğerlerini nasıl bölerseniz bölün diyor çünkü burda ağaç var diyor peki bizim 35x5 dönüm arazimiz yokki 98-35=63 dönüm kalıyor ve 63 /4 ortalama 16 dönüm düşer kişi başı ve bu kalan 19 dönüm farkı alacak 1 kişi mutlaka gerçek değerini vermeyecek oda bizim kendisine mecburen satmak zorunda olduğumuzu bildiği için bedavaya yakın almak isteyecek ve ben bu haksızlığa uğramamak için ne yapmalıyım lütfen dönüm hesaplarında yuvarlayarak yazdığım rakamları dikkate almayın konunun özeti ve ortalama hesabı böyle şimdiden teşekkür ederim

mağdur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2016, 08:00   #47
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mağdur Mesajı Göster
sayın forumdaşlar çok haklısınız adaletsiz ve kötü bir kanun fakire daha fakir zengine daha zengin ol diyen bir kanun benim bir sorunum var lütfen yardımcı olun gaddar açık artırma mafyası ve acımasız akrabalarımın insafına kalmak istemiyorum hasta bir çocuğum var o çocuğumun hakkı olan mallarımı korumak veya en azından gerçek değerine satmak istiyorum konuyu kısaca anlatayım dedem vefat etti ve mal paylaşımı başladı 98 dönüm ve 14 parça toplam arazi var ama bizim arazilerimiz mücavir alan içinde ve çok pahalı araziler(ortalama dönüm fiyatı 100 000 tl civarında)toplam 5 mirascı var ve problem çıkaran mirascı yok yalnız devlet problem çıkarıyor il tarım müd.diyorki 3 parça toplam 35 dönümü 1 kişi almak zorunda diğerlerini nasıl bölerseniz bölün diyor çünkü burda ağaç var diyor peki bizim 35x5 dönüm arazimiz yokki 98-35=63 dönüm kalıyor ve 63 /4 ortalama 16 dönüm düşer kişi başı ve bu kalan 19 dönüm farkı alacak 1 kişi mutlaka gerçek değerini vermeyecek oda bizim kendisine mecburen satmak zorunda olduğumuzu bildiği için bedavaya yakın almak isteyecek ve ben bu haksızlığa uğramamak için ne yapmalıyım lütfen dönüm hesaplarında yuvarlayarak yazdığım rakamları dikkate almayın konunun özeti ve ortalama hesabı böyle şimdiden teşekkür ederim
Hissedarlar tek bir hissedar üzerine devir yaparlar ve Arazilerin üzerine ipotek koyarlar (kendilerini garantiye almak için) daha sonra araziler tek kişinin üzerine geçince istediği gibi satar. Hisseli arazilerde, hissedarlara devir konusunda bir sorun olmaz.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2016, 17:01   #48
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-04-2016
Şehir: GAZİANTEP
Mesajlar: 2
teşekkürler tarku sağolasın

mağdur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2016, 21:28   #49
Ağaç Dostu
 
kkale71's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-02-2014
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 106
Arkadaşlar tarla satın almak istiyorum.
1800 m2 6 hisseli bir tarla. Hisse sahibi 400 mt yerini satmak istiyor.
Ben tarım işini birakmak istiyorum diye dilekçe verecek. Ayrıca 5 km köy içerisinde 2000 ve 4000 m2 bağ yeri var. 400 mt tarla dan baska tarlası yok. Acaba 3. Kişi olarak burayı ben alabilir miyim?

kkale71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2016, 06:06   #50
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 Mesajı Göster
Arkadaşlar tarla satın almak istiyorum.
1800 m2 6 hisseli bir tarla. Hisse sahibi 400 mt yerini satmak istiyor.
Ben tarım işini birakmak istiyorum diye dilekçe verecek. Ayrıca 5 km köy içerisinde 2000 ve 4000 m2 bağ yeri var. 400 mt tarla dan baska tarlası yok. Acaba 3. Kişi olarak burayı ben alabilir miyim?
Alman çok zor. Alsan bile diğer hissedarlar başını ağrıtır. Alacağın arazinin hangi tarafı sana ait olacak parseller belli olmadan bunu bilemezsin. Arazi böldürmek imkansıza yakın. Ayrıca satıcının aynı bölgede "kuş uçuşu 5 km " yakınlarda arazisi varsa, yine alamazsın. Diyelim aldın, belediyeden rayiç bedelini öğrenip, vergisini bunun üzerinden ödedin ve tapuda geçer bedel olarak bu gösterildi. Bir ay için de hissedarlardan biri tapuya bu bedeli yatırırsa, önce alım hakkından dolayı senin haberin yokken tapuyu üzerine geçiriverir.

kkale71 beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2016, 07:06   #51
Ağaç Dostu
 
kkale71's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-02-2014
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 106
Sayın tarku
Teşekkür ederim . 6 hissedarin 4 sağ ve bana satmaya razı. Fakat diğer 2 hissedar ölü.
Tarla fiyatı ucuz dolayısıyla sağ ve ihtiyar olan hissedarlar ortalığın giderilmesi davası masrafı tarla bedelinin üzerinde olduğundan ve sağlık nedenlerinden uğraşmak istemiyor
Nasıl bir yol izlemem gerek.

kkale71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2016, 20:23   #52
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 Mesajı Göster
Sayın tarku
Teşekkür ederim . 6 hissedarin 4 sağ ve bana satmaya razı. Fakat diğer 2 hissedar ölü.
Tarla fiyatı ucuz dolayısıyla sağ ve ihtiyar olan hissedarlar ortalığın giderilmesi davası masrafı tarla bedelinin üzerinde olduğundan ve sağlık nedenlerinden uğraşmak istemiyor
Nasıl bir yol izlemem gerek.
Benzer bir durum benim başıma geldi. Komşu tarlamı almak istedim. 6 hissedar vardı ve paylar karma karışıktı. Hissedarlardan birine 6 dekar araziden 300 m2 yer düşüyordu. Diğer hissedarlar kabul etmesine ve bu arazinin ederinden fazla vermeme rağmen, aralarındaki diğer tarlalardaki anlaşmazlık yüzünden adam kabul etmedi ve iş yattı.

Kısaca eğer bütün araziyi almaya niyetliysen, bütün hissedarların (ölmüş hissedarların mirasçıları dahil) aynı anda tapuya gider ve satışı verirler veya içlerinden birine vekalet vererek satışı yaparlar. Yok o razı geliyor işi var, hastası var, sonra imza atacak, laflarına inanma. Önce tapuda ismini gör, ondan sonra parayı ver. Hisseli arazinin bir bölümünü almayı düşünüyorsan, git bir garibanı giydir, yedir içir. Hiç olmazsa sevap kazanır, sinirlerini harap etmekten kurtulmuş olursun. Benim tavsiyem; Hisseli araziye ortak girme!!!(zaten tapuya gittiğinizde bu işin olurunun olmadığını size söyleyeceklerdir.)

kkale71 beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2016, 18:01   #53
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
...eya en büyük ve tüm hissedarların onayladığı en güvenilir hissedarla anlaşıp, o hissedar tarafından diğer hissedarlardan noterde vekaletname alınır, bütün vekaletnameler toplanınca tapuda herkesin payına düşen para ödenip tapu devri yapılabilir. Zor işler tabi bunlar..Hele bu sıcaklarda

kkale71 beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2016, 14:37   #54
Ağaç Dostu
 
kkale71's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-02-2014
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 106
pria sıcakta zor işler gerçekten.birde ölen iki hisse ve kayıp hissedarlar zor iş. keşke tarla sahibi olabilsem.

asıl sorum şu;

şimdi 2014 yasası önce vefat etmiş dedemden kalan tarlalar var. annem dahil 6 hissedar.
bunlar bu tarlaları nasıl paylaşacak. annem kendi adına tarlayı bölüp tapusunu alabilecek mi? veya hisseli tapu alacak olurlar ise annem bana hissesini devredebilir mi?
tarım ve tapudan konu ile ilgili net açıklama alamıyorum.
yardımlarınızı bekliyorum.

kkale71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2016, 14:49   #55
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 Mesajı Göster
pria sıcakta zor işler gerçekten.birde ölen iki hisse ve kayıp hissedarlar zor iş. keşke tarla sahibi olabilsem.

asıl sorum şu;

şimdi 2014 yasası önce vefat etmiş dedemden kalan tarlalar var. annem dahil 6 hissedar.
bunlar bu tarlaları nasıl paylaşacak. annem kendi adına tarlayı bölüp tapusunu alabilecek mi? veya hisseli tapu alacak olurlar ise annem bana hissesini devredebilir mi?
tarım ve tapudan konu ile ilgili net açıklama alamıyorum.
yardımlarınızı bekliyorum.
Veraset ilamı hangi tarihte çıkarılmış? Yeni kanundan önce ise eski kanuna göre işlem yapabilirsiniz.

pria beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2016, 16:10   #56
Ağaç Dostu
 
kkale71's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-02-2014
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Veraset ilamı hangi tarihte çıkarılmış? Yeni kanundan önce ise eski kanuna göre işlem yapabilirsiniz.
veraset ilamı 2000 yılı buna göre tarlalar bölüne bilir mi? şayet bölünemez ise annem hissesini bana devrede bilir mi?

kkale71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2016, 18:54   #57
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 Mesajı Göster
veraset ilamı 2000 yılı buna göre tarlalar bölüne bilir mi? şayet bölünemez ise annem hissesini bana devrede bilir mi?
Eski kanunda arazi bölmede bir sınırlama yok. Annenizin size devir yapması tapu açısından bir sorun teşkil etmesede varsa kardesleriniz ileride bunu dava konusu edebilir.

kkale71 beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2016, 09:31   #58
Ağaç Dostu
 
kkale71's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-02-2014
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 106
sayın tarku ilginiz için teşekkür ederim.
peki 6 dönüm tarlayı 6 hissedar 6 eşit parçaya bölünme konusunda kendi aralarında anlaşma yapıp da mı tapu dairesinde üzerine alacaklar veya neye göre, nasıl 6 eşit parçaya bölünecektir?

kkale71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2016, 12:30   #59
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 Mesajı Göster
sayın tarku ilginiz için teşekkür ederim.
peki 6 dönüm tarlayı 6 hissedar 6 eşit parçaya bölünme konusunda kendi aralarında anlaşma yapıp da mı tapu dairesinde üzerine alacaklar veya neye göre, nasıl 6 eşit parçaya bölünecektir?
Bu konuda bir bilgim yok. Yoruma dayalı düşüncem; mirasçılar, aralarında anlaşabilirlerse bir kadastro memuru veya harita mühendisi getirip, tarlayı böldürürler. Ardından kura ile kime hangi parselin verileceği belirlenir. Baştan kabul etseler bile bu durumlar da kuradan sonra çok itiraz olur. Iyi şanslar.

kkale71 beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2016, 22:49   #60
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-10-2016
Şehir: denizli
Mesajlar: 1
Hisseli tarla ile ilgili problemim var

Merhaba arkadaşlar benim sorum şu olacak. 14.5 dönüm tarla aldım aldığım tarlada 6 hissedar var.6 hissedardan 5 i tarlayı bana sattı biride yaşlı unutkan rahatsız biri.Hissesini bir türlü satmıyor. Hissedarın çocukları sattı baba satmıyor inat ediyor. Hissesi de 14.5 dönüm arazide 300 metre kadar bir yer yeni kanunda acaba tarım arazisini birleştirmek için dava açsam mahkeme satılması noktasında karar verir mi?

Satın alamazsam su ruhsatı için problem, tarlanın çevrilmesi düzenlenmesi problem, devlet desteğinden yararlanmak problem. Acaba bu noktada avukat arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

Acıpayamlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024