agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Harun Parlak

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-12-2014, 19:09   #1
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Galeri: 22
Thumbs down Zekeriyaköy’de, orman arazisine 1500 konut ve AVM

Gezicilere sıyasi davraniyorsunuz diye söze başlayan arkadaşlar. Gezici ruhu olan insanlar doğayı katleden her türlü zihniyete karşı olduğunu buradaki chp li belediye de her yerde olduğu gibi elini çek diyebilmektedir. Gezici ruhu biliyorki doğa giderse tüm canlılar gibi kendisinin de gideceğinin bilincindedir.




Zekeriyaköy’de 600 dönümlük orman arazisine yapılmak istenen 1500 konut ve AVM projesine karşı bugün Sarıyer Kent Dayanışması’nın çağrısıyla Zekeriyaköy’de yaşam savunucuları bir araya geldi. Eski füzze üssü olarak da bilinen orman arazisi kamulaştırılması ardından Savunma Bakanlığı tarafından TOKİ’ye devredilmiş, TOKİ ise araziyi Emlak Konut ve AKP döneminde palazlanan Siyahkalem‘e taşere etmişti. “Yeşil” / “köy konsepti” gibi söylemlerle meşrulaştırılmaya çalışılan Siyahkalem‘in rant projesi hakkında dava devam etmesine rağmen şarkıcı Mustafa Sandal’ın reklamlarıyla proje pazarlanmaya başladı bile
Ormanın talanını hızlandıracak, kuzey ormanlarına bir neşter daha atacak projeye karşı Zekeriyaköy Meydanı’nda bir araya gelen yaşam savunucuları buradan füze üssü alanına sloganlarla bir yürüyüş gerçekleştirdi. “Ormana uzanan eller kırılsın”, “Ormanıma, suyuma, toprağıma dokunma”, “sermaye elini ormanımdan çek “, “inşaat ruhsatını iptal et” sloganlarının atıldığı yürüyüşün sonunda şantiye alanına varan yaşam savunucuları burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sarıyer Kent Dayanışması’ndan Emin Turan ve Rüya Kurtuluş’un okuduğu basın açıklamasında SiyahKalem’in projesinin 3. köprü talanı ile süren doğa katliamının bir parçası olduğu ve kuzey ormanlarının giderek betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya kalındığının altı çizildi. Orman arazilerinin sermayeye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini belirten yaşam savunucuları, mücadeleye devam diyerek basın açıklamasını sonlandırdılar.

Eylemin sonlanmasının ardından “Boğazın Asi Çocukları” inşaat alanını gözden ırak tutmak için yerleştirilen paravanlara yazılama gerçekleştirdiler.

Ormana proje yapılmaz!

Zekeriyaköy’de, 600 dönümlük yeşil ve orman arazisine 1500 konut ve AVM yapacaklar.

Yıllar önce Zekeriyaköylüler’den füze savunma üssü yapmak üzere yok pahasına kamulaştırılan 600 dönüm arazi Savunma Bakanlığı eliyle WP_20141122_014TOKİ’ye devredildi. TOKİ işlevi biten araziyi köylüye geri vermek yerine Emlak Konut şirketine sattı. Emlak Konut’da haklarını 1500 konut ve AVM yapmak üzere Siyahkalem adlı şirkete devretti.

Geçen yıl burada 2000 konut imarlı yapılmasını içeren plan, SİT alanı ve orman vasfı nedeniyle iptal edildi. Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu Danıştay bu imar planını durdurdu. Bu kez konut sayısını sözde düşürerek yeni bir plan hazırladılar. Yeni hazırladıkları planı da, bir bütün olarak değil, ayrı ayrı ruhsat almak için yürürlüğe koydular. Tamamı için değil, bir bölümü için, 462 konut için Sarıyer Belediyesi’nden inşaat ruhsatı aldılar. Şehir Plancıları Odası’nın son hazırlanan plan için de dava açmasına karşın belediye ruhsat verdi.

SİYAHKALEM adlı şirket projenin bir bölümüne ruhsat almasına karşın, şarkıcı Sandal’ın oynadığı reklamlarla projenin tamamını tanıtmaya ve satmaya başladı. Bu şeytanca plan bölgeyi, yeşil alanı, ormanı parça parça yutmanın planıdır. Biz yutmuyoruz ve ormanı TOKİ’ye, Emlak Konut’a, SiyahKalem adlı taşerona yedirmeyeceğiz.

WP_20141122_019Şimdi köylüden yok pahasına alınan arazide milyon dolarlık villalar yapılacak. 3.köprü ile süren doğa katliamı ve betonlaşma bu projeyle devam edecek. Buradaki askeri alanın yapılaşmaya açılması İstanbul’daki tüm askeri alanların sermayeye peşkeş çekilmesinin yolunu açacak. Halk bu yolu kapatacak ve gerçekten halkın kullanımına açacaktır.

Bu doğa kıyımı ve orman yağması bir an önce durdurulmalıdır. Projenin bir bölümü olan 462 konut için onay veren Sarıyer Belediyesi tüm ruhsat işlemlerini iptal etmelidir.

Sarıyer Kent Dayanışması olarak bu eylemimiz, doğayı yok edenlere, ormanı betonlaştıranlara ve canlıların yaşamlarını tehdit edenlere karşı bir uyarı eylemidir. Milyar dolarlar hayal ederek doğayı betonlaştırma projesi yapanlar karşılarında bizi bulacaklar. Doğayı ve ormanları gerekirse ağaç ağaç savunacak, rantçılara dünyayı dar edeceğiz. Bu daha başlangıç…

SARIYER KENT DAYANIŞMASI – 22 Kasım 2014

Kaynak

Eklenen Resimler
 
Suveyda beğendi.
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024