agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Beğeni Düzeni119Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2011, 21:57   #91
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Öyle bir uç örnek vermişsiniz ki ne diyeyim bilemiyorum. Madımak Oteli' nde yapılanları içinize sindirebiliryorsanız bırakın Kebapçı olarak kalsın. O lokantada et yiyenlerde yayyam gibi insan eti yediklerini varsayıp mutlu olsunlar.

Demokrasiler çoğunluğun azınlığı yakması için düşünülmemiştir. Azınlığın haklarının korunması ve yaşamasına olanak sağlamak için vardır. Öbür türlüsü diktatörlük olur. Muhalefet olmak yürek ister. İktidara yakın durmak herkesin becerebileceği bir şeydir. Özellikle çoğunluk iktidarlarına ezilen halkın yararına muhalefet etmek daha da bir yürek ister.

chelik26 beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 01:17   #92
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sayın Kazanlik,

Burası daha çok doğa ve bitkilerin tartışıldığı bir platform olduğu için sorularım sadece buna yönelik olacak.

Ömrünüzde hiç ağaç diktiniz mi?

Bir ağaç nelere kadirdir? Kaç tane insana oksijen sağlar? Kaç tane mikroorganizmaya ev sahipliği yapar?

Dini efsaneleri bir tarafa bırakarak, hiç dünyada yaşamın başlangıcını okudunuz mu? Mikroorganizmaların dünyayı yaşam için uygun duruma nasıl getirdiklerinden haberdar mısınız?

Paskalya adasının trejedisini hiç duydunuz mu?

Karadeniz otoyolu ile katledilen doğa yüreğinizi sızlatıyor mu?

Melen suyunu İstanbul'a taşımak kanun zoru ile oradaki insanın suyunu zorla elinden almak değil mi? Bu memleket sadece İstanbuldan mı oluşuyor?

Durmadan buna benzer rant projeleri yapan ve küfeyi dolduran Dubai Emiri'nin iflas ettiğini biliyor musunuz?

Ya en güzel vadileri HES'lere peşkeş çeken anlayış sizce etik mi?

Üstelik Ensar'ın şu sorusuna hiç yanıt vermediniz? Son 5 yıl içerisinde Trakya'da kimlerin yer kapattığını biliyor musunuz? Sizde yer kapatanlar arasında mısınız?

aziztoprak ve chelik26 beğendi.
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 09:12   #93
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
Acemi arkadasda acemice konusuyor,
Alıntı:
Üstelik Ensar'ın şu sorusuna hiç yanıt vermediniz? Son 5 yıl içerisinde Trakya'da kimlerin yer kapattığını biliyor musunuz?
Madem kimlerin yer kapattigini biliyorsunuz, kalkar soylersiniz, burda laf kalabaligi yapmazsiniz. Bahsi gecen alan binlerce km2 alan. illaki birileri almistir. Alanlarda yarin oburgun gun yuzune cikar. Bizde hep beraber laten okuruz. Daha oncede dedigim gibi orada bir rant olur endisesiyle hayir derseniz size katilmam. Bu mantikla ruzgar jeneratoru tarlalarida kuramazsiniz. Cilgin proje catalcaya ruzgar gulu, gunes paneli v.s. olsaydi o zamanda mi rant v.s. deyip karsi cikacaktiniz?

Alıntı:
Sizde yer kapatanlar arasında mısınız?
Bilginiz olsun diye soyleyeyim. Istanbulun hicbir yerinde 100m2 yer almisligim yok.
Alıntı:
Dini efsaneleri bir tarafa bırakarak, hiç dünyada yaşamın başlangıcını okudunuz mu? Mikroorganizmaların dünyayı yaşam için uygun duruma nasıl getirdiklerinden haberdar mısınız?
Ben Hz.Adem`in soyundan geldigime inanirim, mikroorganizmalardan geldigime degil,
Alıntı:
Bir ağaç nelere kadirdir? Kaç tane insana oksijen sağlar? Kaç tane mikroorganizmaya ev sahipliği yapar?
Turkiye`de her gun ne kadar agac kesildigini bildeydiniz tem cevresindeki agaclarin devede kulak kaldigini bilirdiniz.
Alıntı:
Ya en güzel vadileri HES'lere peşkeş çeken anlayış sizce etik mi?
Termik santrallerin verdigi zarari HES lerle kiyaslarsaniz, HESleri kucaklardiniz. Burda HES TES polemigine girmeyelim, Diger topiklerde bu konular var.


Düzenleyen kazanlik : 06-05-2011 saat 10:11 Neden: yazimi alintilarla belirginlestirdim
kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 10:10   #94
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 62
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik Mesajı Göster
Bunun disinda kalan rant, 1.Tayyip Sultan, montro anlasmasi, hepsi spekilasyon. Anlasma Allah`in emri de degil, Fizik kanunuda.
Montrö Anlaşması "spekülasyon" değil, yazılı bir anlaşmadır. Normal şartlar altında bu bilgiyi ilkokulda veriyorlar. "Zamanı gelince Montrö anlaşmasını da düşünürüz." demek, devlet adamlığı ile de bağdaşmaz. Devlet adamı attığı her adımın, söylediği her sözün yaratacağı dalgalanmaları ve sonuçları göz önüne almalı ki sonra geri dönüp o lafları yedirmesinler. Mesela neyin ne olduğunu, kimin niyetinin ne olduğunu anlamadan, cengaverce ortaya çıkıp "Nato'nun Libya'da işi yok." deyip o kocaman laftan bir hafta sonra Nato bombardımanına lojistik destek sağlamak zorunda kalmak gibi. Yakın tarihten ufak bir ders:

'Bir ara Mussolini'nin Türkiye'ye dönük emperyalist emelleri yeniden depreşmiş ve bu nedenle Ankara'daki İtalyan büyükelçisi Atatürk'ü ziyaret emri almış.

Büyükelçi, uygun bir fırsat bulup diktatörün emirlerini yerine getirmek için hayli sıkıntı çekerek, Duçe'nin Antalya ve yöresi hakkındaki istemlerini münasip bir dille Atatürk'e anlatmaya çalışmış.
O, elçiyi hiç sözünü kesmeden sabırla dinledikten sonra izin isteyip dışarı çıkmış ve az sonra da Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana hiç giymediği mareşal üniformasıyla salona gelmiş, yerine oturmuş.
'Buyrun' demiş elçiye, 'nerde kalmıştık'? Bazıları elçiden sorusuna yanıt alamayınca Atatürk'ün 'neden Mussolini gelip almıyor' diye sorduğunu da söylüyorlar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik Mesajı Göster
Gozunuz yerse bozarsiniz anlasmayi , 100 yillik anlasma , Derseniz ki savas cikar, demekki bu proje sandiginiz kadar basit, gereksiz, sacma bir proje degil.
Sanırım Duçe'nin gözü yememiş.
Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden birinde İnşaat bölüm başkanlığı görevini icra eden bir kardeşimle dün akşam Çılgın proje hakkında ayak üstü konuşma fırsatım oldu. Birinci olarak bu proje hakkında üniversiteler ile fikir alışverişi yapılmamış. İkincisi Marmara ile Karadeniz arasında 50 cm kot farkı varmış ve bunun her iki denize de etkisinin ne olabileceğini kestiremiyorlarmış. Üçüncü olarak ise iki yakanın genişliğinin en az 750-800 metre arasında olması gerekiyormuş

chelik26 beğendi.
Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 10:15   #95
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 62
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Muhalefet olmak yürek ister. İktidara yakın durmak herkesin becerebileceği bir şeydir. Özellikle çoğunluk iktidarlarına ezilen halkın yararına muhalefet etmek daha da bir yürek ister.
Elektronik imza atıyorum.

aziztoprak beğendi.
Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 10:37   #96
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
tarihci degilim ama kurtulus savasinin baslatilmasida daha once yapilan bir cok teslimiyet anlasmasina karsiydi. Mussolini, Duce v.s. ne demis bilenler bunlarida burda hatirlatsin lutfen,

Delikanlilik Muhalefet olmak degildir. Sonucda Muhalefette iktidar olmaya calisiyor,

Saygilar

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 10:44   #97
Ağaçsever
 
çetinpak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 98
EmekliTuğamiral Türker Ertürk, ’Kanal İstanbul Projesi’nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi"i tartışmaya açtıracağını iddia etti. Ertürk, "1936 Montrö Sözleşmesi’ne göre, Türkiye hiçbir yabancı gemiyi bu kanala zorla yönlendiremez. ABD’nin Karadeniz’e sınırsız girebilmek ve Montrö’yü bir şekilde değiştirmek peşinde olduğunu fark ettiniz mi? Bu konu hakkında Dışişleri Bakanlığı’nın, Genelkurmay Başkanlığı, Türk Deniz Kuvvetleri’nin görüşünü aldınız mı? Montrö’nün dolanılması ve değiştirilmesine ulusal çıkarlarımız nedeniyle büyük direnç göstereceği şüphesiz olan Türk Ordusuna ve Türk Bahriyesi’ne yapılan Balyoz Baskınının nedenlerinden biri bu mudur?" dedi.

Ertürk, Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevini yürütürken rütbesinde 4 yıllık bekleme süresini doldurduğu halde 2010 YAŞ Toplantıları’nda terfi ettirilmemesine tepki göstererek istifa etmişti. İstifa ettikten sonra, memleketi Trabzon’dan yayın yapan ’haber61’ isimli internet sitesinde güncel siyasi değerlendirmelerini yayınlamaya devam etti. Ertürk, haber61’de yayınlanan ’Fantezi’ başlıklı yazısında da Başbakan Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde ’Çılgın Proje’ olarak tanımlanan ’Kanal İstanbul’a değindi.

Başbakan’ın aylardır konuşulan projesini, ’Dağ fare doğurdu’ sözleriyle değerlendiren Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, şöyle dedi:



"Eğer hayalin arkasında bilgi, bilim, kaynak ve deneyim yoksa buna ’fantezi’ denir. Şöyle tarif ediliyor fantezi; Gerçekleşmesi imkansız boş hayaller. Bir problemin veya sorunun çözümü için tasarlanmamış, ayağı yere basmayan ve umut üzerine inşa edilmemiştir. Mısır Piramitlerini bilir misiniz? O da Firavunların boş hayali yani fantezisiydi. Hangi sorunun çözümü için yapılmışlardı? Milyonlarca insanın ölümü, gözyaşına ve sefaletine mal oldular. Ayağı yere basan hayaller kurabilmek için okumak, bilgi ile dolu olmak lazım. Son bir yıl içinde kitap okudunuz mu? Bugüne kadar yaşamınız süresince kaç kitap okudunuz? Dünya ve Türk edebiyatının klasiklerini, ya bilim kurgu, Jules Verne’in ’Denizler Altında 20 Bin Fersah?’ı. O zaman nasıl hayal edeceksiniz? Fakat şu olabilir. Başkasının hayalini çalabilirsiniz" dedi.

BALYOZ’UN NEDENİ KANAL İSTANBUL MU?

Kanal İstanbul&un teknik boyutu ve çevresel etkileri gibi konuları işin uzmanlarının değerlendirdiğini vurgulayan Ertürk, kendi uzmanlığı olduğunu belirttiği ’Boğazlar’ konusuyla ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

"Niye gemiler hiçbir ücret ödemeden geçtikleri İstanbul Boğazı yerine bu kanaldan tonla para vererek geçmek istesin? 1936 Montrö sözleşmesine göre Türkiye hiçbir yabancı gemiyi bu kanala zorla yönlendiremez, biliyor musunuz? Fiziksel özellikleri nedeniyle bu kanal alınacak tüm tedbirlere rağmen İstanbul Boğazı’ndan çok çok dar olduğu için seyrüsefer emniyeti açısından daha güvensiz olacağını idrak ediyor musunuz? Bu fantezinizin 75 yıldır yürürlükte olan Türkiye’ye ve Karadeniz’e kıyıdaş ülkelere avantaj sağlayan ve yürürlükte kalması ülkemizin çıkarına olan Montrö Boğazlar sözleşmesinin tartışılmasına ve emperyal kurtlar masasına gelmesine neden olabileceği yönünü hiç düşündünüz mü? ABD’nin Karadeniz’e sınırsız girebilmek ve Montrö’yü bir şekilde değiştirmek peşinde olduğunu fark ettiniz mi? Bu konu hakkında Dışişleri Bakanlığının, Genel Kurmay Başkanlığının, Türk Deniz Kuvvetlerinin görüşünü aldınız mı? Montrö’nün dolanılmasına ve değiştirilmesine ulusal çıkarlarımız nedeniyle büyük direnç göstereceği şüphesiz olan Türk Ordusuna ve Türk Bahriyesi’ne yapılan Balyoz Baskınının nedenlerinden biri bu mudur?"

Yazı sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Ertürk, "Sayın Başbakanım tuttuğunuz yol iyi yol değildir. Yalakalar, işbirlikçiler ve hainler doğruyu söylemiyorlar. 74 milyon nüfusu ile Türkiye Gemisi çatışma rotasındadır. Eğer ciddi rota değişiklikleri yapmazsanız ülkemiz için hayırlı şeyler olmayacaktır" diye yazdı.

çetinpak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 10:47   #98
Ağaçsever
 
çetinpak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 98
‎1936 yılında imzalanan boğazlardan geçiş (Montrö) anlaşmasına göre savaş gemileri boğazdan geçemiyor, Amerikanın bu engele takılmadan Karadeniz'e çıkma hesabı olabilir KANAL İSTANBUL..

çetinpak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 11:04   #99
Ağaçsever
 
çetinpak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 98
İstanbul un nüfusunun şişirecek ve doğaya uygun olmayan büyük hafriyatlar yapmak, bugün olmasa bile ileride muhakkak çok sıkıntılara neden olacaktır. istanbul daki dere taşkınını duymayan yoktur ta osmanlı zamanında yapılan çok gözlü köprüler sonraki zamanda daraltılarak ve dere yatağı alanı imar'a açılarak binalar inşa edilmiş ve hepimizin şahit olduğu felaket meydana geldi.
Maalesef memleketin hastalığımı yoksa doğu toplumunun alışkanlığından mıdır ülke yöneticilerinin yapacakları işlerde herşey normalmiş gibi davranılır sıkıntısı yıllar sonra çıkar ortaya,Gözümüzün içine baka baka sanayi bakanı tarafından çayda radyasyon yok diye ekranlarda boy gösterildiğini unutmadık.DOĞA YAPILAN TECAVÜZLERİ HİÇ BİR ZAMAN AFFETMEZ 100 yıl bile geçse.

aziztoprak ve chelik26 beğendi.
çetinpak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 11:38   #100
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Konu site içeriğinde, projenin çevre ilgisiyle sorunları olur mu olmaz mı biçiminden, siyasi atışmaya dönmüştü. Şimdi komplo teorisine dönmüş. Sanki paşanın terfi ettirlilmesi zorunluymuş gibi. Belki kimse ilgilenmiyordur ama kimin terfi edeceği hükümetin insiyatifinde. İstifa ettiyse kendi bilir. Makam hırsı bürümüş paşayı. Kendi sıkıntısını komplo teorilerine yansıtmış. Yoksa kanalın çevre etkisiyle ilgili değil.
Montrö sözlemeşmesine de atıfları da trajikomik buluyorum. Boğazda serbest geçiş hakkı varsa, neden canı isteyen istediği gibi boğazdan geçemiyor da, Marmara Karadeniz girişlerinde tekneler bekliyor olabilir ki? Hatta yığılmalar oluyor.
Ticari gemilerin geçişi engellenmiyor ama kontrol ediliyor. Diyelim proje çevre konusunda bizi ikna etti. Yapıldı tamam ne güzel dedik. Boğazda sıra bekleyeceğine aklı olan vakit kaybetmez buradan geçer parasını da verir. Böyle her tarafı bitti bir üstünün süslemesi kaldı içerikli tartışmalar konu içerinin tartışılmasına engel oluyor. Zaten Montrö de allah kelamı değil. İşimize gelmiyor bu bizim deriz, bir daha sözleşme yapılır. Zaten boğazlarda tahakkümümüzü kısıtlayan bir anlaşmadır Montrö. Nedense bütün tartışmalar polemik şekline çekiliyor. Çevre etkileri ne olur bunu diye merak edenler de konudan kaçıyor.

Montörden paşanın derdinden önemlisi milyonlarca ton hafriyatı eski madenlere gömeceğiz sözünün ciddiyesizliğine yönelmektir.
Ne zaman bir konuda paşalar beyler siyasi fikir açıklıyorsa hemen altında bir çıkar grubu derin bir bağlantı vardır.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 12:52   #101
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
ilk defa sayin MEMET ile %100 hemfikirim. Demekki karsit goruslu insanlarda yer yer ayni fikirde olabiliyormus, dusuncelerimi ve uslubumu yeniden gozden gecirecegim,,

ortada henuz bir proje yok, bir fikir var. oda zamanla sekillenecek,Nasil ki Ecevit once onermis sonradan vazgecmis, Bizimde vazgecmek icin onumuzde uzun bir zaman var.En buyuk temennim bu projenin ya hemen tamamlanmasi ya da derhal unutulmasi. Cunku Istanbul depremine her gecen gun yaklasiyoruz ve projeden vazgecilirse alinacak onlemler otelenmis ve zaman kaybedilmis olur.

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 13:00   #102
Ağaçsever
 
çetinpak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 98
Zaten olası İstanbul depremine hazırlık yapılacağına ve gerekli önlemler alınacağına kanal meselesinin ortaya atılması ülkemizde ki sorunların üzerine bir şerit çekip halkın dikkatini başka yönlere çekmekten başka birşey değildir, ne pahasına olusa olsun o güzelim şehrin doğasının tahrip edilmemesi gerekir. Depreme dayanıklı yeni konutlar yapmak için mevcut bulunan binaların yıkılarak tekrar yapılması daha uygundur.

çetinpak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 13:15   #103
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik Mesajı Göster
deprem gercegi goz gore gore geliyor ve hazirliksiz yakalanirsak milyonlar olebilir. benim butun ailem istanbulda yasiyor. deprem gercegide beni urkutuyor.

Bu kanal projesinin BANA gore en onemli ayagi yapilacak yeni konutlarin dayaniksiz konutlarla takas edilmesi ve eskilerinin yikilmasi.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik Mesajı Göster
projenin diger ayagi yeni yapilacak konutlar ve yikilacak olan depreme dayaniksiz evler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik Mesajı Göster
Cunku Istanbul depremine her gecen gun yaklasiyoruz ve projeden vazgecilirse alinacak onlemler otelenmis ve zaman kaybedilmis olur.
Depremi çok önemsiyorsunuz haklı olarak ama tek çare yeni kanal yapımı imiş gibi davranıyorsunuz...

Büyük depremi bekleyen İstanbul'da çadır ve toplanma alanlarına konut yapılmasının ardından riskli ilçelerde bile bu tür yerlerin yüzde 75 oranında azaldığı ortaya çıktı

Not: Aslında önemsemiyoruz Forumdaki Deprem başlıklı konuya son mesaj 2008 yılında yazılmış

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 13:18   #104
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarp99 Mesajı Göster
Marmara ile Karadeniz arasında 50 cm kot farkı varmış ve bunun her iki denize de etkisinin ne olabileceğini kestiremiyorlarmış.
Tuna'daki gibi bir sistem düşünülüyor diye biliyorum. O zaman 50 cm'lik kot farkı avantaj sağlamayacak mıdır? Her kot farkındaki beklemeler çok sıkıcı ama Boğaza girişteki beklemelere göre daha avantajlı olacağı kesin. Her kış bir kaç gemi beklemedeyken fırtınada karaya oturuyor. Yani bence gemilerin boğazdan geçişleri kadar beklemelerinin de riski var. Kilyos sahilinde dolaşınca yıllardır öylece duran duran hurda yığınları var. Gemi sahibi olan firmaların bu çöplerini toplamaları gerekmiyor mu? Veya para cezası kesilip, devletin bunları toplaması gerekmiyor mu?

Balıklar için yuva amaçlı gemiler batırılıyor. En azından bu gemiler sahilden görülmeyecek suya batacak şekilde açığa çekilemez mi?

Suveyş kanalıyla istilacı balık türlerinin arttığı yazılmış ama orada birbiriyle bağlantısı olmayan iki deniz birleştirilmiş, buradaysa zaten birbiriyle bağlantılı denizler sözkonusu. Bence durum çok farklı.

Bilimin ve teknolojinin çok geliştiğine, santimlik farkların, sorunların vs.. çözüleceğine inanıyorum.

Kim ne derse boğazımızın bize kalması hayaline bayılıyorum.

Bunların amacı gemilerinin geçmesi değil mi? Ha ordan geçmiş ha burdan. Kirli paslı gemileri cânım İstanbulumuzu görmeden geçiversinler. Boğazdan silah yüklü geçemiyorken kanaldan neden geçsin ki? Oradan da izin vermeyiz.

Rant sağlama konusuna gelince... Kanal olsa da olmasa da rant sağlayacak olanlar her zaman işbaşında değiller mi? Neler gördük neler? Çabuk unutuyoruz...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 13:29   #105
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
Depreme karsi bilinen daha ciddi bir projenin varligindan haberim yok. Boyle bir proje ve ya projeniz varsa duymak isterim, Adinizi, yerinizi, yurdunuzu, yasinizi gorusunuzu bilmeden ;begenirsem cani gonulden desteklerim. Bu forumda elimden gelen sadece bu, desteklemek ya da karsi cikmak.

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 13:57   #106
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Bir defalık diye çıkarılan deprem vergisinin üzerine yatıp tatlı para kaynağı gibi görülmesin, toplanan kaynaklar bütçe açığı kapatmak yerine deprem için kullanılsın yeter. Bizde yurttaşlık bilinci gelişmemiş, başka bir ülkede olsa dünyayı hükümetlerin başlarına yıkarlar. Kaç yıldır deprem vergisi ödüyoruz ve ne kadarı deprem için harcanmış hiç sorgulandı mı? Yasayı rahmetli Ecevit çıkardı ama yıllardır bu toplanan vergiyi harcayanlar kim? İsterseniz bu işe proje değilde toplanan paraların çarçur edilmesi veya değişik kaynaklara aktarılmasının sebebini araştırarak başlayalım.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 14:58   #107
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: PendiK İST
Mesajlar: 170
Galeri: 3
Yapılsın , insanlar çalışsın , karınları doysun iş olsun , geç olsun güç olmasın , herşeye muhalefet de olmasın ne bileyim , iktidardan yana olduğum anlaşılmasın oy da vermem ama 100 dönüm ağaç kesilir 1000 dönüm dikilir vesaire . Üzmeyin kendinizi o kadar.


Ortadan giden uzlaşmacı forum üyesi.

mirsat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 23:35   #108
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarp99 Mesajı Göster
Sanırım boşa kürek çekiyoruz, ortaya konulan bir teze karşı anti-tez konulacağına yok kemalistsin(ne demekse bir de açıklasalar), yok şu gazeteyi okuyorsun ve benzeri peşin hükümlü, kerameti kendinden menkul ne idüğü belirsiz laflar. Hala şu projenin topluma getirisinin ne ve olacağına dair bir analiz kırıntısı bile yok.

Nasılsa proje yapmak bedava ben de birkaç projemi ortaya atayım:

Çılgın proje 1: "İki sene içinde dağları delip tren ile güneye ineceğim. Türkiye'nin Alanya, Manavgat,Antalya, Finike, Fethiye gibi Türkiye'nin sebze ve meyve cennetlerini tren ile kuzeye ve doğuya bağlayacağım. İstanbul Antalya arasındaki kamyon trafiğini sıfıra indireceğim ve hatta İstanbul-Antalya arasında çift katlı yataklı vagonlar koyacağım, isteyen arabasını da trene koyabilecek, akşam yatıp sabaha Antalya'da olacaksınız.". Maliyet 7-8 Milyar USD

Çılgın proje 2: "Bundan sonra doğa ile barışık yaşamak ve çevreye verdiğimiz zararı azaltmak ve enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için evlerinin çatısına güneş enerjisi projesi yapanların proje maliyetinin yarısını hibe olarak vereceğim.". Maliyet 15-20 milyar USD

Çılgın proje 3: "Bundan böyle Çinekop ve Sarıkanat avlayanları hapse atacağım. Bundan sonra halkıma lüfer de yedireceğim.". Maliyet sıfıra yakın.

En Çılgın proje: "Genetiği değiştirilmiş ve F1 tohumları yasaklıyorum bundan böyle sadece geleneksel tohumlar ile üretilmiş gıdalar satılabilecek.". Maliyet sıfır.

çok güzel bir bakış açısı tebrik ederim gerçekten ama burda hükümet ve muhalefet açısından tartışılacak hiçbirşey olmadığı için halkımız benimsemedi galiba

xiphos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 15:44   #109
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 62
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xiphos Mesajı Göster
çok güzel bir bakış açısı tebrik ederim gerçekten ama burda hükümet ve muhalefet açısından tartışılacak hiçbirşey olmadığı için halkımız benimsemedi galiba
Tartışılsın benimsensin diye yazmadım, eğer ki maliyetli bir proje yapılacaksa, toplumun genelinin faydalanabileceği projeler nasıl üretilebilire bir iki örnek olsun diye yazdım.

İstanbul'da kanal yapılsın diye Konya'daki adamın cebinden tonla para çıkacak. İstanbul'daki kanalın Konya'dakine faydası ne ki? Olsa olsa, vay be bizim de bir kanalımız var diyebileceği marjinal bir fayda, %90'ı ömrü boyunca ne görecek ne de gezecek. İstanbul'da yaşayıp da, bırakın boğazı, denizi görmeden ölen o kadar çok insan var ki aklınız şaşar. Ama hepsi de illa da kanal, illa da kanal der.

Toplumsal refahın İstanbul'daki belirli bir zümrenin faydasına sunulmasındansa, her ne ad altında olursa olsun hepimizin cebinden çıkan vergilerle yapılan işlerin toplumun geneline fayda sağlaması görüşündeyim.

Ha illaki, bu işlerden birileri nemalanacak ise, paylaştıralım o abilere 5-10 milyar USD, hiç bir zahmete girmeden, sağa sola zarar vermeden atsınlar cebe çıksınlar aradan. Hiç olmazsa geriye toplumun insanca yaşaması için harcanacak 40-50 milyar USD kalır.

Bir de şu suçlamalara hasta oluyorum, yukarıda yine, "Bu tür faydalı işlere hep zenginler karşı çıkıyor." tadında yine garibanist bir edebiyat yapılmış. Düşünemiyorlar ki, karşı çıkanların ortak özelliği zenginlik değil.

Hiç niyetim yokken bir yazı daha yazdım bakalım şimdi ne diyecekler? Geriye kalan benzer suçlamalardan oluşan şıkları aşağıda sunayım da, şifreyi çözen doğru cevabı işaretlesin.

a) Ulusalcı
b) Mason
c) Yahudi Uşağı
d) Ergenekoncu
e) Hepsi

Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 19:30   #110
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
f) İslamcı
Bu seçeneği atlamışsınız bizden değilse, islamcıdır seçeneği çok güçlü bir seçenek.
Bir de a ve d seçenekleri bir arada olabiliyor. Sorun olmuyor.

Son olarak güzel yurdumda ancak kategorize edilebildiği kadar yazdığınızı anlıyorlar. O trajik bir sıkıntı tabi.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 23:21   #111
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
f) İslamcı
Bu seçeneği atlamışsınız bizden değilse, islamcıdır seçeneği çok güçlü bir seçenek.
Bir de a ve d seçenekleri bir arada olabiliyor. Sorun olmuyor.

Son olarak güzel yurdumda ancak kategorize edilebildiği kadar yazdığınızı anlıyorlar. O trajik bir sıkıntı tabi.

memet bey aklıma yazınızdan sonra bakın ne geldi

beni kategorize etme, benle oynama
yaftayı yapıştırıp bana isim koyma
karikatürleştirme beni, ilahlaştırma
tabulaştırma sakın, tapulaştırma

ne güzelde söylemiş bülent ortaçgil sanki güzel yurdumuzda yaşayanlara hitaben yazılmış

xiphos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2011, 02:14   #112
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 62
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
f)
Son olarak güzel yurdumda ancak kategorize edilebildiği kadar yazdığınızı anlıyorlar.
Aslına bakarsanız içim de acımıyor değil. Ekonomik olarak gelişmişliğini yüklenmiş olduğu borcun tutarıyla doğru orantılı olarak algılayan bir çıkarıma karşı ne diyebilirsiniz ki?

Aslında var diyeceğim de, o da ne kadar anlaşılır şüpheli. Evimi 2001 krizinde, ikinci arabamı da 2009 yılında hani o KDV ve ÖTV indiriminin yapıldığı, daha otomotiv firmalarının zam bile yapmayı akıl edemediği pazartesi gününde, nakit para vererek aldım. Birincisini şu andaki değerinin beşte birine, ötekisini de şu andaki ikinci el fiyatının yarısına aldım.

Yaşı bana yakın olanlar bilir, bir zamanlar bir bilen devlet büyüğümüz yurtdışından alınan yüklü miktarda borçlara savunma olarak "Borç yiğidin kamçısıdır." demiş idi. Ama, muhterem devlet büyüğümüz, bize kamçının kimin elinde olduğu söylemeyi unutmuş herhalde.

Ne alakası var diye düşünen arkadaşlar var ise onlara şunu söylemek isterim, onlar aldıkları kredinin borcunu ödemek için, bundan beş on sene sonra İstanbul varoşlarında gayri insani koşullarda köleler gibi çalışırken, Allah ömür verirse, ben onların bugün sahip oldukları tarlalarda "Acaba bu sene sıra aralarına ne eksem?" diye düşünüyor olacağım.

İmkansız mı geliyor? Yanılıyorsunuz. Şu anda babamın Fethiye-Ölüdeniz'de ki arazisinde, araziyi satan adamın oğlu günlüğü 25 liraya çalışıyor. Rahmetli babama araziyi sattıktan sonra daha kaç tane tarlasını elden çıkardı Allah bilir.

Niye mi yazdım bütün bunları? Her akşam, dizilerde gördüğünüz, İstanbul'dan en fazla 50-60 bin insan faydalanıyor. Bu kanal projesi de onlara en fazla 2-3 bin kişi daha katar ve emin olun ki sizler bu seçkin(?) insanların arasında olamayacaksınız.

Kendiniz için değil, çocuklarınız ve onların çocukları için daha çok insanın insanca bir yaşayabileceği bir Türkiye hayal edin. Hiç olmazsa onlar sizinle ve belki de bizimle gurur duysunlar ve desinler ki:

"Bizim babalarımız ve dedelerimiz, bize uyum içinde yaşayabileceğimiz bir ülke bıraktılar. Allah onlardan razı olsun."

Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2011, 01:13   #113
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Merhabalar...!

Yazılanları okuyunca bu ülkenin bir yaşayanı ve vatandaşı olarak müsadenizle bende görüşlerimi paylaşmak isterim. Düşünüyorumda ne çabuk gündemimiz değişiyor. Ya bizler takip etmekte zorlanıyoruz veya düzen değişti haberimiz yok. Her gün bir yeni haberle uyanıyor ülkem insanı. O kadar bilgi yoğun yaşıyoruzki artık sapla saman birbirine iyice karıştı. Flaş flaş filaşlardan sizler bıkmadınızmı merak ediyorum. İstanbulun yanıbaşına 2-3 İstanbul daha peki sonrası? Sonrası önemsizmi sizce? Önemsizse söylenecek tek bir şey var kolay gelsin. Önemliyse o zaman günü kurtarmak yerine acaba ikinci hatta üçüncü İstanbulu anadolunun neresinde kurarız diye düşünmek kafa yormak gerekmiyormu? Tabiyat ve tarihi doku açısından baktığımızda İstanbul çoktan yükünün fazlasını almadımı? 1974-1998 arasında gençliğini dünyanın incisinde yaşamış birisi olarak son yıllarda zenginiyle fakiri ile insanımız çokmu mutlu bu şehirde. Mutluysa neden herkesin suratı bir karış dolaşıyor hiç düşündükmü? Çok sık aralıklarla gidip geliyorum benim gördüğüm manzara bu. Hayal iyi güzelde katkısı ne insanımıza diye düşünüyorum. Sırf birileri egosunu tatmin etsin veya atı alıp üsküdarı geçsin diye feda edilemiyecek kadar değerli İSTANBUL.

''Kendiniz için değil, çocuklarınız ve onların çocukları için daha çok insanın insanca bir yaşayabileceği bir Türkiye hayal edin. Hiç olmazsa onlar sizinle ve belki de bizimle gurur duysunlar ve desinler ki:''

"Bizim babalarımız ve dedelerimiz, bize uyum içinde yaşayabileceğimiz bir ülke bıraktılar. Allah onlardan razı olsun."

Sayın SARP çok teşekkür ediyorum öyle güzel özetlemiş ki sözleriniz. İşte benim hayalim.


Saygıyla.

Zekoş beğendi.
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 22:49   #114
Ağaç Dostu
 
Sinarit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 199
Kuzey ormanlarına ikinci şehirde geliyor,tam oldu,güle güle istanbul,güle güle kar.
Belki bilmiyorsunuz ama geçen sene köprünün ayağının konucağı garipçede 70 kiloluk domuz yakalandı,bu istanbula 20 dakikalık yerde hala muhteşem bir yabani yaşam var, bu kuzey bandındaki güzergahtan göç eden akbabalardan ,kartallardan bahsetmiyorum bile,bütün afrika kıtasından gelen kuşlar bu hattan göç ediyor,ülke zaten çöktüde,akp nin gitmesini istanbulun geleceği için istiyorum artık.

chelik26 beğendi.
Sinarit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2011, 00:19   #115
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
istanbul the end diyorum. rezillik, doğaya karşı bir soykırım. Allah sonumuzu hayretsin.

eskimo beğendi.
kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2013, 15:08   #116
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Aşağıdaki haberde ,Kanal İstanbul yapılacak bölgedeki arazilari kim satın almış? Diye soruyorlar.
Silivri de bilinenleri ben yazayım.
Kadir Topbaş ın dünürü Kavurmacı ailesi Gümüşyaka civarını.
Kavaklı,Gazitepe köylerini pardon artık mahalle oldular Allah'ın köyleri.
Bayan Erdoğan ın Siirt li akrabaları.
Yine Kınalı da Silivri Belediyesine ait 300 dönüm arazinin 2008 yılında AKP li belediye tarfından oy çokluğu ile oto fabrikası yapılması için TOKİ ye devrine karar verildikten sonra arazinin oto fabrikası yapılmadığı halde hangi kapanın elinde kaldığına dair bir bilinin bulunmaması ayrı bir soru...


Projenin yapılacağı bölgedeki arsaları kim satın aldı

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2013, 15:29   #117
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Ben kendimce bu projenin olabilirliği konusunda şüpheliydim.
Çünkü.
Bir.Bugün, bu hükümetin bu projeye ömrünün yetmeyeceği kesinleşti.
İki. Bu bölgede yandaşlar arazi toplamaya 3.havalimanı projesi ile başlamıştı. Havalimanı başka bölgeye taşınınca toprak toplayan yandaşların elindeki toprakları değerlendirmek adına yeni projelere ihtiyaç vardı.
Üç.O bölge Dört Bin yıllık Trak Krallığı'nın arkeolojik alanı.


çılgın Proje, İstanbul 'u adaya dönüştürecek! 19-05-2011

Bir başlık daha.

http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/ha...aglanacak.html

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 11:04   #118
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
“Saydam’ın doktora tezi okyanusbilim yani oşinografi üzerine. Uzmanlık alanlarından biriyse Türk denizlerinin yapısal özellikleri.

Ne düşünüyor Prof. Saydam, Kanal İstanbul hakkında? Şöyle diyor: “Projeyi rafa bile kaldırmayın, unutun!”

Sebep? Dünyada sadece Türk boğazlar sisteminde görünen bir özellik. Karadeniz’e fazla tatlı su girişi olduğu için Karadeniz, Marmara Denizi’nden 30 cm. daha yüksek. Karadeniz’in Akdeniz’e göre daha az tuzlu olması sebebiyle doğa boğazdaki akıntılar yoluyla tuz oranını dengelemeye çalışıyor. Marmara ve Karadeniz arasında ikinci bir kanal açtığınız zaman doğanın binlerce yıldır kurduğu hassas denge bozuluyor.

Bozulursa bozulsun, üçün beşin hesabını mı yapacağız denebilir. Teknik ayrıntılara girmeden, Kanal İstanbul projesi gerçekleşirse ne olacağı hakkında Prof. Saydam’ın öngörüsünü aktarayım:

1. Karadeniz’in tuzlanma oranı artacak.

2. Marmara’nın alt suları oksijensiz kalacak. Hidrojen sülfür konsantrasyonu artacak ve bütün İstanbul’u bir çürük yumurta kokusu kaplayacak.

3. İzmit Körfezi’nde deniz yaşamı tamamen sona erecek.

4. Kanal İstanbul’un açılmasıyla oluşacak adanın doğal su kaynakları deniz suyuyla karışacak.


Prof. Saydam isyan ediyor: “Sen kalk iki denizi birleştirecek bir proje düşle ama hiçbir denizbilimcisine de ‘Bunları birleştirirsem ne olur acaba’ diye sorma!”

Bu, işin denizbilime ilişkin kısmı. Şehircilik, demografi ve uluslararası hukuk boyutları da başka tartışma alanları. Hadi Prof. Saydam yanılıyor diyelim. Söylediklerinin aksini ispatlayarak projeyi savunan var mı? Yoksa “Büyük oyunu bozduk” gerinmeleriyle önemli tartışmaları engellemek daha mı kolay geliyor?

Prof. Cemal Saydam örneğinde gördüğümüz üzere bilim insanları seçimle gelmedikleri için mi dinlenmemekte?

Demokrasi ile keyfi bir popülizm arasında çok ciddi farklar var. Sandık demokrasinin ilk, olmazsa olmaz ve temel koşulu. Demokrasinin başlangıcı.

Katılımcı, çoğulcu bir demokrasi ise keyfiliği kabul etmez. Halkın vergilerinin yüzyıllarca çürük yumurta kokusu salacak bir kanala harcanmasıyla da bağdaşmaz.

Hükümet, Prof. Saydam’ın ve diğer bilim insanlarının uyarılarını dikkate almalı ve kamuoyunu aydınlatacak bir tartışma başlamalıdır.

Hükümetten Prof. Saydam’ın tespitleri hakkında bilimsel bir açıklamayı talep etmek de medyanın görevi.”

İstanbul?u çürük yumurta kokusu saracak

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2014, 10:54   #119
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Kemerlerinizi bağlayın; 3. Havaalanı ile düşüşe geçiyoruz! - Baran Alp Uncu - T24

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2017, 09:23   #120
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Kanal İstanbul

Bu gün okuduğum bir yazı içimi sıktı. Medyanın durumu malum, doğru bilgi edinmek zor bu günlerde.

Konu hakkında bilgisi olanlar, bu konuyla ilgilenen arkadaşlar bildiklerini paylaşsalar da bizler de fikir sahibi olabilsek ne iyi olur diye düşündüm.

Kanal İstanbul’un görünmeyen yüzü! | biliyomuydun.com

Kanal İstanbul

pria, tarku ve bebd beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024