agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2011, 10:49   #1
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
3. Dünya savaşı tarlada başladı

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, üçüncü dünya savaşlarının tarlada çıktığını ve silahının da üretim olduğunu söyledi.

Tariş Başkanı Çetin, oda üyelerine, babalarından kalma doğal tohumları varsa saklamalarını ve onlardan ürün elde etmeleri gerektiğini belirtti.

ORGANİK LAFI YANLIŞ KULLANILIYOR BUNA TABİÎ DEMEK LAZIM


Edremit Ziraat Odası genel kurulunda konuşan TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, üyelere seslenerek, "Hibrit tohumdan yerli tohumu kaybettik. Evinizde varsa, eğer babanızdan kalan tohumu lütfen saklayın ve onları üretin. Yarın onlara ihtiyacımız olacak. Şimdi organik, organik tarım diyorlar ya organik tarım hikaye. Dünyada iki tane element vardır. Organik elementler, inorganik elementler vardır. Organik elementler et, süt, yumurta. İnorganik elementler ise şişe kapağı inorganiktir. Organik lafı yanlış kullanılıyor esasında, buna tabiî demek lazım.

HİBRİT TOHUM İNSANIN GENETİĞİNİ DE BOZAR


Eski mısırların lezzetini arıyorum, kestiğin zaman mis gibi suyu akan, mis gibi kokan domatesin tadını arıyorum. Lütfen varsa kendi değerlerinizi saklayın ve üretin. Üretin, çünkü bu hibrit tohum ne kadar doğal yaparsan yap, hibrit tohum esasında insanın genetiğini dahi bozacak maddeler içeriyor." şeklinde konuştu.

TARİŞ BAŞKANINI KUTLARIZ

Tariş Başkanı Cahit Çetin'in açıklamasılarını son derece isabetli olduğunu söyleyen Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, Başkan Çetin'i alkışlıyoruz. Ancak bu açıklama ile yetinilmemeli ve kendi sektörlerinde hibrit tohumların kullanımını engellemek için tüm imkanlarını da sefer etmeliler. Kendilerine yakışan budur" dedi. Organik ürünün masal olduğunu belirten Kemal Özer, "organik ürün demek GDO'suz demek değildir. Bu tür masallar yağmurdan kaçarken ki yakalandığınız başka sorunlara benzer bir sorun" dedi.

HİBRİT TOHUM DA GENETİK TOHUMDUR


Hibrit tohumların da genetiğiyle oynandığını belirten Gıda Hareketi Başkanı Özer; "Hibrit tohum güvenlidir, GDO'lu değildir masalına inanayın" dedi. Genetiği ile oynanmamışsa tohum nasıl kısır hale getirildiği ve nasıl ilaca bağımlı hale getirildiği " diye soran Özer, "Tüm insanlığı kandırıyorlar" dedi.

ORGANİK SERTİFİKASI SOYGUNDUR

Organik sertifikası adıyla üreticilerin soyulduğunu iddia eden Gıda Hareketi Başkanı, organik, naturel, doğal, gibi kelimelerle toplum aldatılıyor. Organik, naturel, doğal, hibrit, GDO, antibiyotik, pestisit, hormon bunlar hepsi yaratılışa ve tabiata savaş açmadır. Biz tabiî ürün istiyoruz" dedi.

TARIM BAKANI TOPLUMDAN DEĞİL ENDÜSTRİDEN TARAF


Tarım Bakanı'nın sürekli tohumcuların destekleyen açıklamalar yaparak tüketiciden değil endüstiriden yana olduğunu gösterdiğini söyleyen Özer, tüketiciden taraf olması gerekenler yanlış tarafı seçerek hata yapmaktalar. Yıllardır bize randevu vermeyen Bakan hergün tohumcularla birlikte. Bu davranış siyasi etikle bağdaşmaz. Bunun hesabını Allah'a veremezler. Kendi geleceklerini de insanlığın geleceğini mahvediyorlar. Vicdanlarına sesleniyoruz. Yaptığınız hatadır ve gittiğiniz yol yol değildir" dedi.

KAYNAK

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2011, 17:36   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Kendi adıma yazıyorum, neye inanacağımıza, güveneceğimize şaşırır olduk artık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2011, 23:40   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2011
Şehir: yalova
Mesajlar: 13
selam arkadaslar görüyorumki bu ülkede hala; bir mevkiye gelmiş insanlar bilmedikleri konu hakkında konuşabiliyorlar arkadaslar hibrit tohumdan tohum alınır ama tohum aldığınız mayve veya sebzenin tohumlarından elde edilen fidede oluşan meyveler tohum aldığınız meyveler gibi olmaz.hibrit tohum kısır tohum deildir .kısır tohum diyede bir şey yoktur.katır ile eşeğin hikayesi ayrıdır.onların ikisinin kramozom yapıları farklıdır onun için soyu devam etmez. hibrit tohum hakkında bu sitenin arama bölümüne( hibrit tohum) yaz ve f1 tohumlar bölümüne gir yeterli bilgi sanırım mevcuttur.orada dermana adlı bir arkadas bazı şeyler yazmış doğrudur.her çapraz döllemeden yüksek verim veya en iyisini alcam diye bir kaide yok.çapraz döllenmenin yapılışını yani hangi cinsin erkeği ile hangi cinsin dişisini çaprazladığını bir tarafa yazarsan bir sene sonra bu hibrit tohumun çiçeklerini vergili domates tohumu ile çaprazlarsın veya renkli domates ile çaprazlarsın.bu iş büyük bir uğraş tabi bu işi ticari olarak yapanlar için gerçi onlarda sistemlerini kurmuşlar.ne ile neyi çaprazlarsak ne elde edriz biliyorlar.onlar bizim gibi geçim derdinde deil.2 değişik domatesi çaprazladım ne çıkarsa bahtıma eğer iyi çıkarsa aynı cinsi devam ettiririm çıkmaz ise elde attiğim hibritin içine başka bir cins tohum katarım(dermanaya orda cevap veremedim,çünkü o sayfada cavap bölümü çıkmıyor.bu meretinde acemisiyiz

emin yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024