29-01-2011, 04:26 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
|
Bal üzerinde oynanan oyunlar
durum çok vahim arkadaşlar ÇAM BALI DIYEREK INSANLARI KANDIRIYORLAR cidden üzerine düşmek gerek şöyle tarif ediyim; -taze cam sürgünlerı toplanır (sanırım recınesı bol oldugundan) -suda kaynatılarak acısı alınır -daha sonra çam kokusunu vermesi icin reçinesi suya geçene kadar tekrar kaynatılır -suzulerek dallar uzaklaştırılır -buraya dıkkat suzulen reçineli çam kokulu su alabıldıgı kadar toz seker verılır -karısım kıvama gelenekadar takrar kaynatılır arkadaslar durum boyle tarıfte eksıkler olabılır bılıyorda olabılırsınız ben ılkdefa dıydum cok sasırdım bılmeyenler olabılır Düzenleyen miralay : 29-01-2011 saat 04:32 Neden: imla |
29-01-2011, 08:25 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-09-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 89
|
Sevgili miralay, Keşke durum senin yukarıda anlattığın kadar masum olsa ve herşey doğal malzemeden olsa gerçek bal olmasada. Ancak durum şu çam esansı ve glikoz şurubu karışımı ve birtakım kıvam arttırıcılar...Bildiğiniz üreticiler haricinde alım yapmamınızı öneririm... |
29-01-2011, 18:35 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
|
süzme baldan uzak durmak gerek petek bal için bir hiyle söz konusu deyil sanırım Düzenleyen miralay : 29-01-2011 saat 18:35 Neden: "i" |
09-02-2011, 11:26 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,734
|
Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, ''gıda üreticilerince şekerden daha ucuz olduğu için tercih edilen mısır şurubu şerbetinin, kalp ve damar sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiğini'' belirtti. Prof. Dr. Bingür Sönmez, mısır şurubu şerbetinin, kalp ve damar sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şurubun, mısır nişastasının glukoz ve fruktoza dönüştürülmesiyle elde edildiğini ve şeker pancarından sağlanan şekerden hem daha tatlı hem de daha ucuz olduğunu ifade etti. Birgün, mısır şurubunun bu özellikleriyle tatlı sektöründe imalatçılar tarafından tercih edildiğini aktardı. Batılı ülkelerde mısır şurubu kullanımı için kotalar bulunduğunu, ABD'de yüzde 2, Almanya'da yüzde 8, Fransa'da yüzde 5 olan bu oranın, Türkiye'de yüzde 15 olduğunu vurgulayan Sönmez, mısır şurubunun, doymayan şişmanlar yarattığını kaydetti. Şeker pancarından elde edilen çay şekerinin yüzde 50 glukoz ve yüzde 50 fruktozdan oluştuğunu, mısır şurubunda bu oranın fruktoz lehine artarak yüzde 80'i bulduğunu ifade eden Sönmez, glukoza göre daha kuvvetli bir tatlandırıcı olan fruktozun emilerek karaciğere geldikten sonra metabolize edilmek için insüline gerek duymadığını ve hızla trigliseride dönüşerek depo yağ haline geldiğini bildirdi. Fazla fruktoz kullanılan hayvanlarda obezite, diyabet, kan yağları yüksekliği, karaciğer yağlanması, yüksek tansiyon ve koroner kalp hastalıklarının görüldüğüne işaret eden Sönmez, son 30 yılda şeker pancarından elde edilen şeker yerine mısır şurubu şerbeti kullanılmasının obezite ve buna bağlı hastalıkların salgın şeklinde ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtti. Kaynak ve Devamı |
|
|