agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-04-2005, 13:20   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
60'lık nineler adliyelik oldu

Kastamonu'nun Küre İlçesi'nin Beşören Köyü'nde keşfe giden bir hakim, katır üstünde ağaç dalları taşıyan 2 kadın hakkında zabıt tuttuktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.



Edinilen bilgiye göre, Küre Sulh Ceza Hakimi Yusuf Dikeç, Küre Sulh Ceza Mahkemesi'nde süren bir davayla ilgili olarak Beşören Köyü'ne keşfe gitti. Hakim Dikeç, köye yaklaştığı sırada katırıyla evine ağaç dalları götüren Hanife Karataş'a (62) rastladı. Karataş hakkında zabıt tutturan Hakim Dikeç, yine aynı yoldan geçen ve elinde kuru meşe dalı taşıyan Fatma Karataş'ı (64) da durdurarak aynı işlemi yaptı.



Akraba oldukları bildirilen 2 kadın hakkında Hakim Dikeç'in Küre Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu ve savcılıkça bu kadınlar hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.



ELİNDEKİ MEŞE, 8 KİLO ÇIKTI

Küre Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, Fatma Karataş'ın elindeki meşenin ağırlığının 8 kilogram olduğunu ve 3-4 yıl önce kesildiğinin tespit edildiğini; diğer kadının katırındaki kuru meşe dallarının da yaklaşık 100 kilogram ağırlığında olduğunu kaydettiler.



Yetkililer, kuru ağaç dalları ile katırın, İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Özlüce Orman Deposu'nda yediemine teslim edildiğini bildirdiler. Yetkililer, el konulan katırın, açık artırmayla satışa çıkarıldığını ifade ettiler.



'CEZAEVİNE GİRMEKTEN KORKUYORUZ'

Fatma Karataş, adliyelik olmasına neden olan kuru meşe dalını, koyunlarını otlatırken bulduğunu ve yakmak için evine götürdüğünü söyledi.



Fatma Karataş'ın eşi Salim Karataş da 'Kuru bir dal yüzünden başımıza gelenlere hem üzüldük, hem şaşırdık' dedi. Katırına el konulan Hanife Karataş ise tarlasına gübre atarken çevrede bulduğu dal parçalarını toplayarak yanındaki katırına yüklediğini savundu. Fatma ve Hanife Karataş, ilerleyen yaşlarında cezaevine girmekten korktuklarını söylediler.

Kaynak: http://www.stargazete.com/starextra/...?haberID=19601

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024