agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2005, 08:02   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Atatürk'ün Yalova Çiftliği'nin Arap sermayesine verilmesi kamuoyunu ayağa kaldırdı.

Yalovalı siyasetçi Yaşar Okuyan, 'Ata'nın ruhunu incitiyorlar. AKP bu sevdadan vazgeçsin' dedi. Eski Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı, CHP'li Gürol Ergin, 'Bu yanlışı önlemek için gerekeni yapacağız' dedi.

HÜRRİYET'in dün duyurduğu, Atatürk'ün Yalova Çiftliği'nin tasfiye edilerek Arap sermayesine turistik tesis yaptırılması haberi yankı uyandırdı. CHP Milletvekili ve eski Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gürol Ergin, kamuoyunu olaya müdahale etmeye çağırdı. CHP Grup başkanvekilleri ve hukukçular ile görüşerek, mücadele yöntemini belirleyeceklerini belirten Ergin, 'Gerekeni yapacağız. Bir şekilde bu yanlış önlenecektir' dedi. Ergin şöyle konuştu:

SİNDİREMEYİZ

'Böyle bir olayı kabullenmemiz, içimize sindirmemiz kesinlikle mümkün değil.
Türkiye'de bir Mustafa Kemal varsa yapılan onun aziz anısına karşı çok büyük bir yanlışlıktır. Çünkü Mustafa Kemal Yalova'yı Türk Ulusu'na armağan ederek bu dünyadan göçtü. İster büyük Atatürk'ün Türk Ulusu'na armağanının elinden alınması açısından, ister deprem kuşağında olması, ister meyvecilikte örnek olmuş çiftlik olması açısından ele alınsın kabul edilemez.'

ŞAİBELER VAR
Yalova'nın Türk siyasetine kazandırdığı isimlerden eski bakan ve milletvekili Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan da, 'Atatürk'ün bir çınar ağacının dalını kesmek pahasına ev taşıttığı çiftliği peşkeş çekmeye kalkışıyorlar' dedi. Çiftlikteki uygulama ile ilgili şaibelerin olduğunu, Yalova halkı arasında birilerinin karardan menfaat sağlandığının konuşulduğunu belirten Okuyan, şunları söyledi:

ATEŞLE OYUN

'Yalova'ya milyonlarca dolar girecek diye savunuyorlar, bunlar hikaye. Uygulama, Yalova'nın geleceğini karartmaktır,
Atatürk'ün ruhunu incitmektir. AKP iktidarı bence çok ateşle oynamaya başladı. Çok fazla yanlışlıklar yapıyor. Bu sevdasından vazgeçmesi lazım. Atatürk'ün 'Benim kentim' dediği tek şehirdir Yalova. Şimdi aynı toprakları talan ediyorsunuz. Şiddetle protesto ediyoruz.'

TELAFİSİ YOK
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın ise Yalova'nın da içinde bulunduğu ülke genelindeki 32 işletmenin hem araştırma hem ülkenin tohum ihtiyacını karşılama hem de özel ekolojik bölgeler olması için korunduğunu söyledi. Günaydın, 'AKP hükümeti tarım arazilerini ranta açma konusunda son derece kararlı davranıyor maalesef. Bu uygulamalar, kaybedilince tekrar kazanılması olanaksız olan birinci sınıf tarım arazileri üzerindeki tehdidin giderek artmakta olduğuna işaret ediyor' dedi.

Ata'ya saygısızlık söz konusu değil

ÇALIK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, 'Ata'nın Çiftliği Dubaililere' başlıklı haberle ilgili yaptığı açıklamada, sözkonusu arazinin üzerinde herhangi bir projeleri olmadığını söyledi. Yalova Valisi ve Belediye Başkanı'nın yatırım daveti üzerine çiftliği ziyaret ettiklerini belirten Çalık, harap halde bulduğu Atatürk'ün köşkünün onarımı için 300 milyar lira bağışladığını söyledi.

'Atatürk bir ağaç kesmemek için köşkü raylar üzerinde kaydırmışken, bizim ona saygısızlık yapmamız söz konusu olamaz' diyen Çalık, 'Belediyenin devralıp, turizme açmayı planladığı bölümle ilgili olarak Dubaililer'le protokol imzaladığı belirtiliyor' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

'Protokol imzalandığı doğrudur. Protokol, İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda basına açık bir törenle imzalandı. Bizim Yalova'ya gidişlerimiz de öyle gizli saklı değildi. Yalnız, o protokole istinaden tahsis edilecek araziyi belediye belirliyor.'

Yelda ATAÇ / ANKARA

Köşkün taşınması ile ilgili bilgiler ve fotoğraflar:

http://www.agaclar.net/index.php?id=550

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024