agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2005, 15:48   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
İstanbul'un çevreci avukatları birleşti

İstanbul'da yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmek için bir araya gelen İstanbul Çevre Konseyi'ne, İstanbul Çevre Avukatları Komitesi de (İÇAK) katıldı.
60 kişiden oluşan çevreci avukatlar, yaşanabilecek olumsuzlukları bertaraf etmek için çalışacak, diğer çevreci örgütlere de hukuki yardımda bulunacak. İÇAK ilk çalışmasında TBMM Çevre Komisyonu'ndaki "Çevre Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"ndaki eksiklikleri dile getirdi. İÇAK adına konuşan avukat Recep Yılmaz, TBMM Çevre Komisyonu'nda bekleyen kanun tasarısının bu şekliyle yasalaşması halinde, 1983'te çıkarılan kanunun çok daha gerisinde kalacağını iddia etti.
İÇAK ve diğer çevre gönüllülerince yapılan Çevre Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na ilişkin çalışmanın sonuçları açıklandı. Çevre Konseyi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz, hazırlanan yeni yasanın ileri adım atmak yerine, geriye gidişin söz konusu olduğunu söyledi. Yılmaz hazırlanan tasarı ile mevcut yasanın 20 maddesinde değişiklik yapıldığını, 4 maddesinin kaldırıldığını, 12 ek madde, 7 tane de geçici madde konulduğunu söyledi.

Çıkarılan yasanın aceleye getirildiğinin altını çizen Yılmaz, "Çevre Yasası'nda gerekli düzeltmelerin yapılması için önerilerimizi Meclis'te ilgili komisyona, hükümete ve siyasi parti temsilcilerine ileteceğiz. Geriye gidişi durdurmak adına bu ilk adımımız. Çevreye duyarlı tüm kişi ve kuruluşları yanımızda olmaya ve bize güç vermeye davet ediyoruz.' dedi.

İstanbul Çevre Gönüllüleri Platformu Sözcüsü ve İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Türksen Başer Kafaoğlu ise tasarıda öngörülen cezaların, çevre kirliliğini caydırıcı nitelikte ve uluslararası standartlara uygun olmadığını öne sürdü.

"Denizlerimizde ABD gemileri bir kaza yapsa verilecek para cezaları onlar için komik rakamda. Oysa ABD kendi denizlerinde yaşanan kazalar için herhangi bir üst limit tanımıyor." diyen Kafaoğlu, cezaların caydırıcı nitelikte olması gerektiğine dikkat çekti. Kafaoğlu, tasarıya ilişkin eleştirilerini Cumhurbaşkanı başta olmak üzere ilgili tüm kişi ve kuruluşlara ileteceklerini, 6-7 Haziran'da da Ankara'da Çevre ve Orman Bakanlığı'nı protesto edeceklerini belirtti.

Mükremin Albayrak



Kaynak: http://www.zaman.com.tr/?hn=176466&bl=bolgehaberleri

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024