agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   mimozam hep solgun.. (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/5403.htm)

salserol 08-08-2007 18:27

mimozam hep solgun..
 
1 Eklenti(ler)
selamlar arkadaşlar..
bahçemde güney cephesinde 2sene evvel diktiğim bir mimozam mevcut. iki senedeir hiç çicek açmadı. bu sene nitrat ile zor da olsa yaprak sürgünleri verdi. Fakat yapraklar bir türlü yeşillenmiyor ve sarı renkte kalıyor. Bir yerde mimozanın ortancalar gibi asitli toprak sevdiğini okudum. Sizce neden bu mudur? Toprağın asitli olması için ek olarak ne ilave etmem lazım. Aklımdan sirke geciyor ama bilemiyorum..
cevaplarınız için tesekkürler.

Güler 08-08-2007 21:04

Sevgili salserol,
Ben de mimozayı çok severim. Resimden anladığım kadarı ile senin mimozan Adana, Bodrum yöresinde olan mimozalardan. Benimki ise Ada mimozası yani yaprakları balık sırtı gibi olandan. O inat etti ben inat ettim 5. kez dikiyorum. Hem Silivri'de hem de Manyas'ta denedim. Ama bir türlü tam istediğim şekilde yapamadım. Birinci sene iyi, ikinci sene eh. Çiçekleri de hiç benim istediğim gibi olmadı. İstersen bu konuyu sayın Mine Pakaner'e (bir bilene soralım).

Mine Pakkaner 09-08-2007 10:09

Mimozanız İzmir mimozası olarak bilinen Acacia retinoides. Asit toprak sever bilgisi ise doğru değil. Nötr ve hafif alkali toprakları sever. Ancak aşırı alkali ortamdan da rahatsız olur, bu durumda besin elementlerini alamaz. Sirke değil, limon tuzu kullanın.

Bitkide çok ciddi bir besin eksikliği var. Yalnız besin eksikliği değil, toprağından da memnun olmayabilir. Ağır toprakları sevmez. Organik maddece zengin, kumlu-tınlı toprak sever. Hümik asit uygulaması yapın, mikro element de içeren bir kompoze gübre verin.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024