agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Mor Salkım'da beneklenme (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/21738.htm)

grauzone 19-07-2010 15:52

Mor Salkım'da beneklenme
 
2 Eklenti(ler)
Merhaba

Bir kaç hafta evvel belediye fidanlığından Mor Salkım fidesi alarak 40 lt'lik saksıya ektim. Fidemin bir çok yaprağında ortalarında kahverengi noktalar olan sarı benekler olustu. Internette biraz benzer fotografları çok aradım. Phyllosticta wisteriae, Septoria wisteriae adlı mantarlardan kuskulanıyorum. Ancak bunlar hakkında internetten pek bir bilgi bulamadım. Hastalığı tanımlar ve ne yapmam gerektiği hakında bilgilendirirseniz çok sevinirim. Son derece acemi olduğumu da söylemeliyim.

İlk fotograf bahsettigim beneklere ait. İkincisi ise az miktarda olan baska tur lekelere ait. Belki önemlidir diye onun da fotografını ekledim.

Harfler ve noktalamalar icin özur dilerim. Klavyeme kahve döktum maalesef.

grauzone 08-08-2010 20:29

Tanrı en çok kendine yardım eden kullarını severmis. Kimseden ses cıkmayinca bahsettigim mantar turlerinden biri oldugunu varsayarak benekli yaprakları (çoğu zaman surgunlerle birlikte) koparıp attım. 1 hafta boyunca her gun takip ederek yeni beneklenmis yapraklara da aynı muameleyi yaptım. Sorun kalmadı.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024