agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Söğüt hastalıkları ve zararlıları (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/18888.htm)

skull25 21-01-2010 07:32

Söğüt hastalıkları ve zararlıları
 
Merhaba sevgili forum halkı bu yaz sonlarına doğru söğütüm kararmaya başladı yaptakları döküldü ve tam ortasından başlayarark git gide aralıklarla heryeri siyahlaşıyor acaba çok fazla mı su verdik...

Halil Önen 21-01-2010 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skull25 (Mesaj 567218)
...söğütüm kararmaya başladı yaptakları döküldü ve tam ortasından başlayarark git gide aralıklarla heryeri siyahlaşıyor acaba çok fazla mı su verdik...

Sn. skull25,

böyle bir şey fazla su vermekten olmaz.
Çünkü söğüt suyu çook sever. Ve sulak alan varsa söğüt vardır.

Gövdede kararma yani siyahlaşma ve yaprakların dökülmesinin sebebi,

söğüdün köklerinin asitik bir su ya da toprak bölgesine ulaşması olabilir. Ve hızla ölüme gidiyor.

Salkım söğüt mü?

mu-rat 07-03-2017 09:40

Söğüt ağacı kurdu
 
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar;
Çanakkaledeki bahçemize ektiğimiz söğüt ağacımız 2 sene önce ortadan kırılarak devrildi sonrasında bahçenin başka kısmına yine söğüt ektik o'da 5m boya geldi ve devrildi bunda rüzgarında etkisi var ama asıl bu kadar kolay devrilmesinin arkasında içini yiyen kurlardan kaynaklanıyor. 2. ağaçta telle oyuklardan kurt temizliği ve macunla açıkları kapatma işlemi yapmamıza rağmen çözüm olmadı. Tarım ilaçları satan yere gittiğimde bana meyve ağaçları için verdiği ilacı söğüte de kullanmamı önerdi ama pek güvenemedim be sene de söğüt ağacını bu kurtlar yüzünden kaybetmek istemiyorum. Bu ilacı birinin tavsiyesiyle "mavi bakır" diyerek aldım fotoğrafını ekliyorum. Önceden telef olan kesmek zorunda kaldığım söğüt ağacımın fotoğrafını da ekliyorum kurtların gövdenin içinde açtığı delikleri görebilirsiniz.

1- Verdikleri ilaç meyve ağaçları için her sene ne zaman yapılmalı, söğütle beraber hepsine 2 gün önce yaptım.

2- Söğüt ağacı'nın kurtlanmaması için bu ilaç tek başına bir önlem midir.

3- Eğer bu ilaç uygun değilse söğüt ağacının kurtlanmaması için hangi ilacı ne zaman ne oranda uygulamamı önerirsiniz kurtlanmadan tedbir almak istiyorum.

Teşekkürler.

mu-rat 10-03-2017 07:20

İnternetten araştırmam sonucu böceğin Agrilus ater olduğuna kanaat getirdim aynı zamanda kavak ağaçlarının da düşmanıymış. Bu böceği çift haline kuruyan 2 söğüt ağacında da görmüştüm sadece böcek deyip geçmiştim ama işin iç yüzü öyle değilmiş... Larvaları ağacın içini mesken tutuyormuş ve oyuyormuş. Şimdi sizlerden bu böceğin hiç olmaması adına önlem amaçlı ilaç rica ediyorum çünkü söğüt ağacını seviyorum ve yeni bir tane ektim.

Doku_Kültürcü 10-03-2017 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mu-rat (Mesaj 1498428)
İnternetten araştırmam sonucu böceğin Agrilus ater olduğuna kanaat getirdim aynı zamanda kavak ağaçlarının da düşmanıymış. Bu böceği çift haline kuruyan 2 söğüt ağacında da görmüştüm sadece böcek deyip geçmiştim ama işin iç yüzü öyle değilmiş... Larvaları ağacın içini mesken tutuyormuş ve oyuyormuş. Şimdi sizlerden bu böceğin hiç olmaması adına önlem amaçlı ilaç rica ediyorum çünkü söğüt ağacını seviyorum ve yeni bir tane ektim.

Rogor (aktif maddesi Dimethoate) sistemik bir böcek öldürücüdür. Yapraktan alınıp bitkinin diğer kısımlarına da taşınır. Bunu deneyin

Halocan 15-05-2019 13:06

Söğüt ağacımız kuruyor
 
Selam dostlar.iş yerimin bahçesinde bir söğüt ağacımız var ve dalları kuruyor. 3 koca dalını kesmek zorunda kaldım. Sanırım kurt var gövdede çok fazla delik var. Ağacı nasıl kurtarabilirim? Hangi ilacı nasıl kullanmalıyım lütfen yardım edin.yakınlarında da bir kurt buldum.


http://i.hizliresim.com/DYzqM3.jpg


http://i.hizliresim.com/YQnRBk.jpg

Teoman26 31-05-2021 17:02

Merhaba arkadaşlar
12 yaşında bir söğüt ağacım var. 2 yıldan beri giderek güçsüzleşti ve ilk sene yaprakları erken döktü ve sırayla ana dalları kurumaya başladı. Derin budadım kalan 3 anadaldan 2 si canlı ama yavaş kuruma devam ediyor. Sorunu bulamıyorum. Sanki su ve besin bir kısım dallara iletilemiyor gibi. Yapraklarda ve gövdede görünen bir şey yok . Ne olabilir Bana yardım edebilir misiniz ?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024