agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Bu zararlı küçük sürüngenler nedir? (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/17662.htm)

Yılmaz Yalçın 10-10-2009 17:18

Bu zararlı küçük sürüngenler nedir?
 
1 Eklenti(ler)
Sayın Arkadaşlar,
Bahçemde clematisimin dibinde gece bu küçük çiyana benzeyen ama çiyan gibi hızlı hareket etmeyen ve gerek daha kısa ayaklarıyla gerekse rengiyle daha çok tırtıla benzeyen ve 2 adet bıyık tarzı algıyı sağlayan anteni olan bu küçük hayvanın adı nedir ve clematislerimin kuruması bu zararlıdan mıdır?

limon 10-10-2009 21:32

Bu fotoğraftan anlayan olursa madalya takmak gerek :)

Sevgili İzmirli kardeşim, durmadan başınıza bir şeyler geliyor okuduğum kadarıyla. Ya siz çok pimpiriklisiniz, ya da hep kötüleri bizle paylaşıyorsunuz. Güzel giden bir şeyler yok mu bitkilerinizde Allahaşkınıza? :)

Ayrıca, fotoğraftan ne olduğu anlaşılması mümkün olmasa da, toprakta bitkilerinizden başka canlıların da yaşama hakkı var, toprakta hiç hareket yoksa ters giden bir şeyler var demektir. :) Bence tabii...

Yılmaz Yalçın 10-10-2009 21:41

Sayın Limon,
Çok uğraştım ama net görüntü alamadım:(ancak bu kadar oldu tarif etmek gerekirse çiyan gibi uzun ama çiyan değil,kısa bacaklı hafif kahverengi ve 2 anten algılayıcısı var baş bölümünde.Toprağı gece hafif karıştırınca onlarca var ve dokununca ölü taklidi yapıp kıvrılıyor alt kısmı ise gövdeye göre biraz daha beyaza yakın.clematisimin dibince buldum bunları yaprakla doldurmuştum clematisimin kök kısmı gölge kalsın diye onların altına bakıyım dedim bu sürüngenler çıktı:(zaten clematislerimin ikiside 2 ay önce kurumuştu şimdi bu böcekler mi kökünü yedi diye düşünüyorum

Yılmaz Yalçın 11-10-2009 20:47

1 Eklenti(ler)
Sayın Limon,
tam net çekemiyorum bu böceğin fotografını ama çekebildiğim en net görüntüsünü ekliyorum.Acaba hangi tür zararlı ?

birgaripyolcu 01-04-2010 18:27

arkadaşım bu tırtıl.Yeşil yapraklara musallat olup kemirir.Genellikle armut ve elma ağaçlarında ağ türü bir yapılanmanın nedeni olur.

Hhatice 01-04-2010 19:46

Bence kırkayak bu çıyana benzer yavru bu büyüğünce uzun bacakları oluyor yazlıklarda çok olurdu

Güler 20-04-2010 09:31

kubat izmirli'nin verdiği linkteki dana burnu değil, hemen hemen hergün toprakta karşılaştığımız bir böcek çok ayaklı ve rengi kırmızı.
Her toprağı karıştırdığımda veya kaldırdığım bir taşın altında hep görürüm.
Bu yüzden bu durumlarda hep eldiven kullanırım. O zaman da elimle patlattığım gibi öldürürüm kusura bakmayın. Pek canları da yoktur, hızlıca bir patlatın, bazen ikiye bölünürler, her iki tarafı da kıvrıla kıvrıla oynar. (ığhhh diyenlerinizi duyar gibiyim ama arkadaşlar bahçe ile toprak ile uğraşıyorsanız bunlara alışmanız lazım)
Peki, içinizden kaçınız kör yılan dediğimiz kara renkli ve sokmayan yılanı elinizle yakalayabilirsiniz?
Ben eldiveli elimle yakalar (kuyruğundan) hemen hızlı hızlı daire şeklinde çevirerek bahçe dışına fırlatırım.
Hızlı hızlı dairesel şekilde çevirirseniz başını toparlayamaz ve rahatça bileğinize sarılmadan fırlatabilirsiniz.


Uhhh yaaa sabah sabah konuştuğumuz kobuya bakın....

Haydi gelin sohbeti güzel konulara çevirip, çayımızı yudumlayalım.

Didem 20-04-2010 09:44

Güler hanım ya,

Mahvettiniz beni sabah sabah valla. Sanırım bir süre kendime gelemeyeceğim. Cesaretinize hayranım, ben arkamı döner kaçarım oradan...

Maliyeci-38 01-09-2011 20:28

Merhaba Arkadaşlar. Ben 2.5 aydır meyve yaprağından çimlendirdiğim ananasımı yetiştirmekteyim. Bu gün toprağının yüzeyini karıştırınca ince yarım santim uzunluğunda beyaz kurtçuklara rastladım birden fazlalardı. Çok endişeliyim. Saksının tabağına biriken suda da bir tane aynı kurttan rastladım. Ananasıma bir zararı olur diye çok tedirginim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Özenle yetiştirdiğim ananasımın başına böyle bir şeyin gelmesi beni çok üzüyor. Bilgisi olan arkadaşlarım yardım ederseniz çok sevinirim. Acaba çok mu abartıyorum yoksa zararı olmaz mı bilmiyorum ama bu kurtçuklar bana hiç de normalmiş gibi gelmedi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler sağlıcakla kalın Saygılarımla... (not kurtlar hafif şeffafımsı ve saç telinden çok az kalınlardır.)
Samet.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024