agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Şimşirlerde görülen hastalıklar (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/16890.htm)

renmen 11-09-2018 12:36

Ligustrum kuruması
 
1 Eklenti(ler)
Merhaba

Evimin bahçesinde çit amaçlı ekilmiş iki sıra ligustrum mevcut. Evim İskenderun da. Her yıl nisan mayıs ayında çok güzel sürgün veren bitkilerim iki yıldır bu bu tür sürgün vermediği gibi aşağıdaki fotoğraftan görüleceği gibi komple kuruyor. Yan yana olan ve aynı zamanda ekilmiş olan bu ligustrumlara ilkbaharda gübre verirdim. Halen aynı şekilde devam ediyorum ama bitkilerimin % 50 sini kaybettim. Yeni fidanlar ektim. Bitkimin dallarında keserek zirai ilaç gübre satanlara danıştım , mantar ilacı verdiler . Bunları kullandım ama hiç bir yararını göremedim. Kurumaya devam ediyorlar. Fotoğraf ise bugüne ait . Bu konuda çaresiz kaldım , bitkinin gövdesinde kurtçuklar veya lekeler yok. Yan yana olan bitkilerden bir gayet iyi durumdayken diğer fotoğraftaki gibi kuruyor. Bu hastalık mı yoksa toprak tabanından gelen bir sorun mu. Bitkiler güneşli bir ortamda ve toprak kurumadan sulama yapıyorum. Yani toprak sürekli nemli.
Bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selam ve saygılarımla

Mustafa35buca 09-04-2023 20:29

şimşir yapraklarındaki kahverengilik
 
Merhaba, bonsai yapmak için izmir karşıyaka orman bak. fidanlığından 2 şimşir aldım. Yaprakları kısmen kahverengi idi. Mevsim değişiminden dolayı öyle olduğu söylendi.

Sonra torbalı orman bak. fidanlığından da 12 adet şimşir aldım. Torbalıdakiler 40 cm ve oldukça canlı ve gürler.

Forumdaki tartışmayı görünce panikledim. Şimşirlerde mevsim geçişlerinde yapraklarda renk değişimi oluyor mu? Yoksa bir hastalık söz konusu olabilir mi?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024