agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Dişbudak ağacı fideciğimdeki hastalık nedir? (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/12792.htm)

sgokce 01-03-2009 11:50

Dişbudak ağacı fideciğimdeki hastalık nedir?
 
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Elimdeki dişbudak ağacı (Fraxinus Pennsylvanica) tohumlarından minik fidecikler elde ettim. Ancak bir hastalık dadandı:( Önce yaprakları sarartıyor, sonra dökülüp fideciğin kurumasına yol açıyor. Acaba bu hastalık nedir ve ne yapmalıyım? Bu arada fideciklerim kalorifere yakın, sıcak bir yerdeler. Bu durum hastalığı tetikliyor olabilirmi? Balkona koysam bir faydası veya zararı olurmu? Şimdiden teşekkür ederim...

Nariel 01-03-2009 20:07

Sayın sgokce, fidenize kırmızı örümcek dadanmış gibi görünüyor. Fotoğrafta örümcek ağları gözüküyor, siz de bitkiye dikkatle bakın, göreceksiniz.

Bunları yok etmek için ev yapımı bir yöntem var; 1 litre suya 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı arapsabunu koyup iyice çalkalıyorsunuz, sonra bir püskürteç ile bitkinize püskürtüyorsunuz. Arapsabunu örümcekleri uzaklaştırıyor, zeytinyağı da uzaklaşmayan örümceklerin dışını kaplayarak solunum yapmalarını engelliyor ve onları öldürüyor.

Bir de benim bu gibi örümcek sarma durumlarında kullandığım Chrysamed isimli bir böcek ilacı var, o da harika sonuç veriyor, üstelik bitkilere hiçbir zarar vermiyor. Marketlerde, eczanelerde bulabilirsiniz.

sgokce 01-03-2009 21:31

Çok teşekkür ederim. İnşallah sayenizde kalan fideciklerimi kurtarırım. Selamlar...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024