06-05-2010, 02:13 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2010
Şehir: samsun
Mesajlar: 6
|
Doğada yenilen ve yenilemeyen bitkiler...
...büyük bi yıkımda insanların bilmesi gereken önemli konu... |
06-05-2010, 02:14 | #2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2010
Şehir: samsun
Mesajlar: 6
|
ben yeni bi üyeyim bu konudaki merakımı gıdermek için böyle bi baslık açtım, yardımlarınızı bekliorum... |
23-08-2011, 16:54 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2011
Şehir: İstanbul-Karamürsel
Mesajlar: 48
|
Bizim köylerde KERTİLCE denir, labada, efelek de deniyor. Genellikle ilkbahar da tarlalarda, bahçelerde çok olur. Bu mevsimde resmini çekemediğim için internet üzerinden buldum. Ispanak gibi pişirilip yenir, 3-5 saniye sıcak suya daldırılıp üzerine zeytinyağ, limon sıkıp ılık ılık salatası yenir Resmi bulduğum blog da bir de tarifi vardı. Tarifini de ekleyeceğim. Bu başlığın geliştirilmesini çok isterim. Özellikle görsellerle de desteklenirse ... Belki etrafımızda olup tanımadığımız bir çok ot çeşidini değerlendirmiş oluruz. Bir de doğada kendiliklerinden yetiştiği için kimyasal ilaç vs... kullanılmış mı diye tereddütlerimiz olmaz. Tabii ki kirlenmeye açık yerlerden toplanmaması kaydı ile |
23-08-2011, 17:03 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2011
Şehir: İstanbul-Karamürsel
Mesajlar: 48
|
yaklaşık 1 kg kertilce - labada 1 adet kuru soğan 3 domates zeytinyağı, tuz Kertilceyi yıkayıp, saplarını ufak, yapraklarını iri doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında hafifçe pişirin. İçine kabuklarını soyup, küçük doğradığınız domatesleri ilave edip, kavurun. Kertilceyi tencereye ilave edip, tuz ekleyin. Çok az su ilave edip, kısık ateşte pişirin. sapları pişince yemeğiniz hazırdır. Alıntı: http://muhteremleafiyetle.blogspot.c...1_archive.html Bu blogda başka ot tarifleri de bulabilirsiniz. |
23-08-2011, 17:06 | #5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2011
Şehir: İstanbul-Karamürsel
Mesajlar: 48
|
Ayrıca Forumda Mutfak başlığı altındaki "Yabani ot yemekleri" bölümüne de bakmanızı öneririm |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|