agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-05-2010, 02:13   #1
Yeni Üye
 
hakkibalkas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2010
Şehir: samsun
Mesajlar: 6
Doğada yenilen ve yenilemeyen bitkiler...

...büyük bi yıkımda insanların bilmesi gereken önemli konu...

 
hakkibalkas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2010, 02:14   #2
Yeni Üye
 
hakkibalkas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2010
Şehir: samsun
Mesajlar: 6
ben yeni bi üyeyim bu konudaki merakımı gıdermek için böyle bi baslık açtım, yardımlarınızı bekliorum...

hakkibalkas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 16:54   #3
Ağaçsever
 
Kırkmerdiven's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2011
Şehir: İstanbul-Karamürsel
Mesajlar: 48
Bizim köylerde KERTİLCE denir, labada, efelek de deniyor.

Genellikle ilkbahar da tarlalarda, bahçelerde çok olur. Bu mevsimde resmini çekemediğim için internet üzerinden buldum. Ispanak gibi pişirilip yenir, 3-5 saniye sıcak suya daldırılıp üzerine zeytinyağ, limon sıkıp ılık ılık salatası yenir Resmi bulduğum blog da bir de tarifi vardı. Tarifini de ekleyeceğim.

Bu başlığın geliştirilmesini çok isterim. Özellikle görsellerle de desteklenirse ... Belki etrafımızda olup tanımadığımız bir çok ot çeşidini değerlendirmiş oluruz.

Bir de doğada kendiliklerinden yetiştiği için kimyasal ilaç vs... kullanılmış mı diye tereddütlerimiz olmaz. Tabii ki kirlenmeye açık yerlerden toplanmaması kaydı ile

Eklenen Resimler
 
Kırkmerdiven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 17:03   #4
Ağaçsever
 
Kırkmerdiven's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2011
Şehir: İstanbul-Karamürsel
Mesajlar: 48
yaklaşık 1 kg kertilce - labada
1 adet kuru soğan
3 domates
zeytinyağı, tuz

Kertilceyi yıkayıp, saplarını ufak, yapraklarını iri doğrayın.

Soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında hafifçe pişirin. İçine kabuklarını soyup, küçük doğradığınız domatesleri ilave edip, kavurun. Kertilceyi tencereye ilave edip, tuz ekleyin. Çok az su ilave edip, kısık ateşte pişirin. sapları pişince yemeğiniz hazırdır.

Alıntı: http://muhteremleafiyetle.blogspot.c...1_archive.html

Bu blogda başka ot tarifleri de bulabilirsiniz.

Kırkmerdiven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 17:06   #5
Ağaçsever
 
Kırkmerdiven's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2011
Şehir: İstanbul-Karamürsel
Mesajlar: 48
Ayrıca Forumda Mutfak başlığı altındaki "Yabani ot yemekleri" bölümüne de bakmanızı öneririm

Kırkmerdiven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020