agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Diğer İller Bonsai Atölye Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/diger-iller-bonsai-atolye-calismalari/)
-   -   Aydın, Sultanhisar Meslek Yüksek Okulu Bonsai Çalışması - 1 (http://www.agaclar.net/forum/diger-iller-bonsai-atolye-calismalari/18563.htm)

İpekKa 26-12-2009 13:44

Aydın, Sultanhisar Meslek Yüksek Okulu Bonsai Çalışması - 1
 
5 Eklenti(ler)
İlk Bonsai çalışmamızı gerçekleştirdik, forumdan uzun süre takip ettim ve sonunda hocamız İlknur Kavas'ın öğretileri ile Yaş ve Kuru Çiçek Düzenlemesi dersimizde zevkli bir Bonsai başlangıcı yaptık, hepimizin Bonsai'leri oldukça amatör, umarım hoşunuza gider ;)


Eklenti 119274

Eklenti 119275

Eklenti 119276

Eklenti 119277

Eklenti 119278

İpekKa 26-12-2009 13:54

1 Eklenti(ler)
Eklenti 119279

Benim Bonsai çalışmam :)
Ne yazık ki fidanı arkadaşıma aldırdığım için türünü bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

tourkana 26-12-2009 14:30

Ne güzel bir sürpriz oldu, öncelikle sizi tebrik ederim, bu konunun lisans düzeyinde paylaşılması bile Türkiye'de bonsainin geliştiğinin bir göstergesi..

İlk çalışmalar olduğundan dolayı telleme yanlışları ,tarzların yanlış uygulanması gibi bazı kusurlar olsa da zamanla düzeleceğinden eminim. Bazı arkadaşların ağaçlara bakışından zamanla amatörlükten daha usta düzeye geçecekleri belli.

Başarılar.

şahin05 26-12-2009 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İpekKa (Mesaj 552265)

Benim Bonsai çalışmam :) Ne yazık ki fidanı arkadaşıma aldırdığım için türünü bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Mezarlık servisine benziyor.

memet 26-12-2009 17:51

Keşke önceden haberimiz olsaydı, gelseydik çalışmaya.

Nejla K. 26-12-2009 17:57

Sayın İpekKa Sultanhisar MYO ( AYDIN ) daki değil, değil mi? Bana mı öyle geldi yoksa... Biraz daha bilgi vermeniz mümkün mü?

Harun Parlak 26-12-2009 18:04

Sayın İlknur Öğretmeni ve tüm öğrencilerini kutlarım. Böyle bir etkinlik yaptıkları için.
Sanırım okul düzeyinde ders olarak işlenen ve atölye çalışması yapılan ilk olmanız takdire değer bir olay.
Tekrar tüm katılımcıları kutlarım. Geleceğin bonsai ustaları aramıza hoş geldiniz.

Sayın İpekKa sizin fidanınız net değil ama büyük bir ihtimal yayılıcı ardıç gibi geldi bana. Juniperus horizontalis (Yayılıcı Ardıç)

Ali H. ALI 27-12-2009 08:40

Sayin IpekKa, haber vermeseniz kimsemizin boyle bir calismadan haberi olmiyacakti. Paylasim icin tesekkurler.

Daha onceleri benzer bir okulda, buna benzer calismalar yapildimi bilmiyorum, belkide ogretmeninizle birlikte yaptiginiz bu calisma bir ilktir. Bonsai calismalarinizin devamini dilerken, bircok baska okula da bu calismanizla ornek olacaginizi ve buna benzer calismalarin olacagini dusunuyorum.

Ilk bonsai calismasi yapan herkesde oldugu gibi, sizin calismalarinizda da bazi eksiklikler goze carpsa da, zaman icerisinde yapacaginiz calismalarla, deneyimlerle bu eksikliklerinizi gidereceginizi dusunuyorum. Bonsai, teorik bilgi yaninda pratik calisma ve deneyimleri de gerektiren bir ugrastir ve siz ne guzel belirtiniz "forumdan uzun süre takip ettim ve sonunda hocamız İlknur Kavas'ın öğretileri ile Yaş ve Kuru Çiçek Düzenlemesi dersimizde zevkli bir Bonsai başlangıcı yaptık" once bilgi toplamaya calistiniz sonra da hocanizin denetimi altinda pratik yaptiniz.

Bonsai dunyasi, ucsuz bucaksiz mavi bir gok yuzudur bu mavilerde ucabilmeniz icin bir cift kanada ihtiyaciniz var, bu kanatlarin biri teorik bilgiler diger kanadi ise pratik calismalar. Ilk kanat cirpisinizi gerceklestirdiniz. Ogretmeninize, size ve diger arkadaslariniza sonsuz ucuslar dilerim...

İpekKa 27-12-2009 13:25

Şahin05 mezarlık servisi benzetmeniz açıkçası biraz üzdü beni. Bu stile rüzgar stili deniyormuş, rüzgar ne kadar sert eserse essin gövdenin dik durma çabasını simgelermiş, zaten dallar gövdenin tersi yönünde. Tabi ki ben ve arkadaşlarımın ilk çalışmaları olduğu için gerek benim çalışmam gerekse onların seçtikleri tarz tam yerine oturmamış olabilir, nihayetinde amatör bir çalışma.

Nejla K. Evet Aydın’a bağlı Sultanhisar MYO, rumuzun altında şehir: İstanbul yazıyor bu yüzden sordunuz sanırım. Geçici bir süre Aydın’dayım, bu son yılım.

Memet okulumuz bünyesinde yaptığımız Bonsai ve İkebana’larımızın bir sergisi olacak. Tarihi kesinleşirse size haber veririm. Açıkçası ben amatör bir çalışmaya forumdan katılım olmayacağını düşündüğüm için haber vermedim.

Tekin, tür belirttiğiniz için çok teşekkür ederim. Tourkana, Ali bu ilk çalışmamı bilmiyorum ama bizler için hem İkebana hem Bonsai çok zevkli çalışmalar oldu. Okulda bu zamana kadar gördüğümüz en zevkli dersti. her şeyden önce bunun sadece ders olmadığını bir felsefesi olduğunu öğretti hocamız. Kendisi de zaten agaclar.net üyesi. Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

şahin05 27-12-2009 14:35

Sayın ipekka üzdümse sizi kusura bakmayın, roket servide denir , mezarlık serviside , dimdik büyüdüğü için, o olduğuna emin değilim , ama bu sene kurban bayramında belediye mezarlıklarda bedava dağıttı ,ona çok benziyor ondan dedim , siz yanlış anladınız ben stile bişey demedim , ağacın cinsi için söyledim .

şahin05 27-12-2009 14:36

Ayrıca çalışmanızıda çok başarılı buldum , tebrikler.

tourkana 27-12-2009 14:42

Mezarlık servisi denir çünkü genelde Ölen kişilerin o tür serviler gibi düz,doğru olduğundan yola çıkarak dürüst anlamını yüklemek için mezarlıklara bu servilerden dikilirmiş..

Sanırım yanlış anlaşılma olmuş.

şahin05 27-12-2009 14:46

Teşekkürler tourkana , aydınlatıcı açıklamanız için, hatta fidancıdan bi tane alayım dedim , fidancı ne yapacaksın abi onlar mezarkık servisi , evin önüne olmaz dedi , ordan dolayı aklımda kaldı.

İpekKa 27-12-2009 15:06

Ben görünüm açısından diyorsunuz sandım :) Teşekkür ederim :) Mezarlık servisini ilk defa duyuyorum kusura bakmayın lütfen.

nariçi 27-12-2009 15:20

Ağaca bir anlam yükleyip dikim yeri sınırlamak yanlış. Ben bahçeye 4 tane diktim ve boyları 7-8 metreye yaklaştı. Ama mezarlıklarda önceden çok diliyordu son zamanlarda her tür ağaç dikiyorlar.

İpeKa nın çalışma formuna ormancılık dilinde bayraklaşme deniyor. Devamlı fırtına - Rüzgar geliş yönü tersine doğru dallanma olur. Bunlara devamlı rüzgar akışı olan sırt geçişlerinde rastlanabilir.

Yine bahçedeki kuzey tarafta kalan birkaç çam ağacımda bu durum az da olsa fark ediliyor.

malina 27-12-2009 16:21

Konuyu daha uygun olduğunu düşündüğüm yere taşıdım... :)

Fotoğrafları da foruma yükleyeceğimizi hatırlatıyorum. Bu güzel çalışmanın şerefine, bu seferkileri ben yükledim :)

Dikkat: Fotoğrafları foruma yükleyin

kalambaklı 27-12-2009 18:26

Sayın İpekKa, Bonsai dünyasına hoş geldiniz, size bu konuda önderlik ettiği için İlknur hocanızı da tebrik ederim.:)
İyi akşamlar,

İlknur Kavas 27-12-2009 23:13

5 Eklenti(ler)
Sevgili İpek;
Geçtiğimiz cuma günü yapılan "Bonsai Uygulama Atölye Çalışması" nı sıcağı sıcağına paylaşman çok isabetli olmuş.Ben de bir başlık altında paylaşma düşüncesi içerisindeydim, sen açmışsın iyi de yapmışsın.Kendi adıma paylaştığın ve tüm yazdıkların için çok teşekkür ederim.
"Yaş ve Kuru Çiçek Düzenlemesi" dersi okulumuz Seracılık ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı 2. sınıflarda okutulan 3 kredilik derslerden biri.Ders içeriğinin zenginleştirilmesi, öğrencilerin uğraş alanlarının genişletilmesi ve onlara farklı bir bakış açısı kazandırmak hususunda "Bonsai" ve "İkebana" bu ders içerisine dahil edildi.Türkiye 'de Önlisans düzeyinde ders içerisinde ilk kez yapılan bir çalışma olmasının yanında tek olma özelliğini de taşıyor.Ama şahsi deneyim ve kanaatime göre bu sayı kesinlikle artırılmalı. Çünkü "Bonsai" ve "İkebana" çocuklar üzerinde ruhsal anlamda olumlu etkiler yaratmasının yanında, Onlara farklı bir uğraş alanı alternatifi de sunuyor.
Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz "Bonsai Uygulama Atölye Çalışması"nın bu yıl 2. sini düzenledik.Elbette eksiklikler çok çünkü hepsi de "Bosai" ile ilk kez tanışıyor.Bu tanışmanın uzun bir yolculuğa sebebiyet vereceğini ve çoğunun bu uğraşa gönül vereceğini ümit ediyorum...
Ve
Birkaç fotoğraf da ben paylaşmak istiyorum.

kök_nar 30-12-2009 15:16

Şu kırmzıılı olan ve her resimde gözüken kişilik benım, İpek, merhaba, en guzel bonsai de benım :DD:D sağolun

Orkun Kırcı 30-12-2009 23:12

Tebrik ederim güzel çalışmalar. Sergilerinizden haberim olursa gelmek isterim.

kök_nar 26-01-2010 00:21

selam sayın hocam sağolun kesme çiçek dersinden geçtim... mutlu falan oldum yanı:D:D:D bu arada yaptığımız bonsai ye sulamak ıcın hangi perıyotlarda su vermeliyiz veya farklı bakım işleri gerçekleştirmelimiyiz.. hediye gidecek yani yanlış olmasın sayın hocam:DD

memet 27-01-2010 18:40

Bonsaiye başlaynalar için sulama ilk ve en önemli derstir.

Özellikle yaz aylarında can alıcı olacak.
Bonsaiye periyodik değil gereksinime göre sulama yapmak gerekir. Bu kış günlerinde sulamayı az ve uzun aralarla yapmak gerekir. Benim dışarıda duran çalışmalarımı bir kaç aydır hiç sulamıyorum, zaten yağmurlarla toprak ıslak. Bu arada şartların okulda uygun olmadığnı biliyorum ama, bonsailer iç mekanda durmamalı.

Evet farklı bakım uygulamaları da malesef var. Hem de çok.
Hediye verecekseniz, bir de ağaçlar üyeliği hediye etmelisiniz çok işine yarayacak.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024