agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Daha İyi Bir Yaşam İçin (http://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/)
-   -   Tas Devri Diyeti (http://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/36226.htm)

Charlaux 29-12-2014 08:57

Tas Devri Diyeti
 
Uzun zamandir kilolarimdan kurtulmak icin bir diyet arayisi icindeydim.Once Dukanla basladim bu yola sonra sikildim biraktim.Televizyonda Karatay'i goruyordum ama tam beni ikna edemedi ve Tas Devri Diyeti okumadigim zaman hic cekici gelmemisti.Ancak 3 ay icinde 78-81 civari degisen kilom 81-83 civarina geldiginde acikcasi diyet zamaninin geldigini anladim ve gidip 7'den 70e Tas Devri Diyetini aldim;okudukca diyete dahada baglandim.

Diyetin baslica detaylari
-Guzel bir kahvalti edeceksiniz ara ogun olarak kuruyemis (oglen yemegi yerine) ve aksam yemegi olarak etlerden ve cig **** haslanmis sebze tercih edeceksiniz.

- Erkekler iki gunde bir,kadinlar uc gunde bir su orucu tutmalilar (Inanin su orucu tutmak zor degil,ben ilk kez oruca su orucuyla basladim ve yaptigim gunler ne karnim acikiyor nede kotu hissediyorum) ve normal zamanda mumkunse iki ogun yemeliler.

-Karbonhidrat,seker,tuz(rafine) yasak

Kendi onerim: Disariya ciktiginizda karbonhidrat yani hamurisi yemek durumunda kalabiliyorsunuz yolda yemeginizi atistirmalik yemek durumundaysaniz. Boyle durumlarda mesela kokorec yiyorum (cunku sakatata izin var),arkadaslarimla eglencedeysem pacanga boregi (ayni sekilde pastirmaya izin var) daha saglikli bir alternatif seciyorum.

1 hafta sonra sonuc : 83 kiloyla basladim 79 kiloya indim.Bu surecte kahvaltimda menemenim,gunde 1lt sutum,kuruyemisim aksaminda etim (balik,et,tavuk),sebzem,1 lt ye yakin ayranim eksik olmadi.Kisacasi ac kalmadan muthis bir diyet oluyor benim icin.

Aslinda olayi daha cok kavramaniz icin kitabi ve Beslenme Bulteni adli forumu tavsiye ederim.Kitap Turkiye'deki sayili kaynaklardan diyebilirim;bolum sonu kaynakcalariyla cumlenin arkaplaninin hangi kaynakta olduguna dair pek cok bilgi mevcut.Forumda Dr.Ahmet Aydin'da dahil olmak uzere diyeti gerceklestirenler size yardimci oluyor.Aslinda buna diyet demek yanlis olur,bu bir yasam sekli artik.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024