agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Daha İyi Bir Yaşam İçin (http://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/)
-   -   Atmosferik Su Jeneratörleri (http://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/16675.htm)

Buket Aknar 25-07-2009 12:31

Atmosferik Su Jeneratörleri
 
Arkadaşlar; bugün ilginç bir makine gördüm. Su sebillerini andıran bu makinenin ne olduğunu sorduğumda "soluduğumuz havadan su üreten bir jeneratör" olduğunu öğrendim. Böylece bu makineyi araştırmaya başladım. Bakınız bu makineler nasıl çalışıyormuş...

Denildiğine göre, atmosferik su jeneratörüyle şişe suyu alma veya kirli musluk suyu içme gibi dertlerimiz olmayacakmış.Tek yapılması gereken makineyi fişe takıp kendi haline bırakmak.

Makine öncelikle havayı elektrostatik bir filtreden geçirerek havadaki parçacıkların %93'ünü gideriyor. Makine su topladıkça, su bir tablaya damlayarak birikiyor ve anında UV ışınına maruz kalıyor, burada su yaklaşık 30 dakika UV ışınları altında bekliyor. Bu da sudaki bakterilerin %99.9'unu öldürmektedir. Su daha sonra bir süzgeçten geçerek 24 voltluk bir pompaya gönderiliyor, burdan da özel filtrelerden geçerek geri pompalanıyor. Bu süreçte suda olabilecek uçucu organik kimyasalların %99.9'u gideriliyor.

Ayrıca delik büyüklüğü 0.015 mikron olan destekleyici bir ultra filtreden bütün bakterileri ve virüsleri sudan ayrıştırıyor. Su daha sonra her saat UV ve rezervuar tankı arasında dönüşüm yapıyor. En sonunda tüketicinin isteğine göre soğutuluyor veya ısıtılıyor ve kullanıma sunuluyor.

Teknolojinin bu yeni icadı için bir başlık açarak, burada tartışarak daha güzel ve doğru düşüncelere ulaşabileceğimizi düşündüm, ne dersiniz bu makineler sağlığa zararlı olabilir mi? Bunun dışında böyle bir makine ile artık su sorunu diye bir şey kalmayacak demektir. Sadece getirilerini değil götürülerini de değerlendirmek gerekir...

Bu konuda bilgisi olanları bu başlığa davet ediyorum...

Zeytinci 27-07-2009 21:24

Sn. Buket Aknar,

Teknik olarak bu mümkün.

1-Bildiğimiz klimaların peteklerinde su haline dönüşen (yoğuşan) havanın nemidir. Saflığa yakın (belki de tamamen saf su) su elde edilir.

2-Anlattığınızdan anlaşılıyor ki ilaveten filtre ve pompa düzenekleri var.

3- Isıtmak ve sogutmak ayrıca istenilen sıcaklıkta muhafaza etmek.

1,2 ve 3'ün gerçekleşmesi için elektrik enerjisi tüketir.

Etiketine lütfen bakın. Ne kadar (kw/h; saatte ne kadar enerji çekiyor) enerji tüketiyor. Karşılığında ne kadar (litre) su veriyor.

Su maliyeti önemli ise bunlar hesap edilmeli.
Fikir olarak güzel:)

Delimus 27-07-2009 22:29

Sağlıklıda olsa içilebilirliği en azından piskolojik olarak ben içemem,aynı odada nefes alınan nemden su elde etmek ne kadar hoş bilemiyorum,ABD ve Avrupada kanalizasyon suyunu %100 arıtıp içme suyu haline getiriyorlar fakat bedavada olsa içmek size kalmış.

Ayrıca Bahsedilen cihaz türkiyede satılıyor fiyatı 1.000 tl civarı idi sanırım 10lt su üretebiliyor geçen seneki haberlerde yer aldı google amcada vardır.

Buket Aknar 28-07-2009 16:00

Makine'yi gördüğüm mağazada su bana ve eşime ikram edildi, önce tereddüt ettiysem de suyu denedim. Şişe sularına karşı damak tadı bakımından alışkanlığım olduğu halde suyu kolaylıkla içtim ancak sağlık bakımından durum beni pek ikna etmedi. Öncelikle delimus'un dediği gibi yaşanan ortam olayı beni düşündürdü ama makinedeki filtreler bu olaya çözüm olarak gösteriliyor. Bunun dışında çalışma prensibini değerlendirdiğimde suyun UV ışınında yaklaşık 30 dakika kalıyor olması da beni rahatsız etti. Satış yapan mağaza suyu devlet labaratuarında analiz ettirmiş bulguları bana verdi ama pek de anladığım söylenemez. Anlamadığım için evde kullandığım mevcut şişe suyunun üzerindeki labaratuar bulguları ile karşılaştırdım ama yine de pek bir şey ayırd edemedim. Kıbrıs'taki fiyatı 1200 Dolar.
Umarım aşağıdaki labaratuar sonuçları konusunda uzman birileri açıklama yapabilir...
Sonuçlar şöyle:
Kondaktivite: 20 micromhos (25 oC) pH:7.2

ANYONLAR ppm
Florür 0.10
Klorür 1.0
Nitrit 0.05
Bromür < 0.1
Nitrat 1.0
Fosfat <1.5
Sulfat 0.1
Karbonat Bulunamadı
Bikarbonat 12.0
Serbest Klor ...........
Toplam Klor ...........
TDS ..........
Tuzluluk 2
Karbonat sertliği 10
Kalıcı Sertlik 0
Sertlik Bütünü 6
Silkat ..............
Alkalinite ..............

( ........... olarak gösterdiğim kısımlar boş olduğu için bu şekilde yazdım)



KATYONLAR

Lityum <0.01
Sodyum 1.3
Amonyum <0.05
Potasyum 0.4
Magnezyum 0.1
Kalsiyum 2.1

cumartesi70 03-09-2009 01:53

O suyun içerisinde mineral olmazki,suda da vücuda faydalı mineraller var ayrıca fiyatı astronomik.

selim_50 03-09-2009 08:49

astım ve bronşit hastaları için yeni tip embolayzır cihazları var, aynı sistem, susuz buhar üretiyor.

SimoP 21-10-2009 21:22

TS 266 İçme Suyu Standartlarına içme suyunda bulunması gereken min ve mak değerler mevcuttur. Buna göre arıtılmış olan bu suda size zararlı maddeler sınır değerlerde veya altında olmasına karşın faydalı maddelerde oldukça alt değerlerde.. Bu tür cihazlar genellikle evlerde günlük kullanım için olmamakla beraber temiz suya çok zor erişebileceğiniz yerlerde kullanılması tavsiye edilir. Veya yarın öbür gün su savaşları çıkar diye endişe ederseniz evinize de almanızda fayda var:)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024