agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Organik

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-07-2008, 10:02   #1
Ağaç Dostu
 
Organik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
Galeri: 46
Doğanın insana verdiği enerji

Doğa; hayat, güç ve enerji..

Ağaçların ve yeşil doğanın verdiği büyük enerjiyi hepimiz biliriz, bahar gelince bunu farketmemek elde değildir. Kendi içimizdeki enerjiyi ve gerçeği en iyi doğa ile ve tabii hayat ile yakalayabiliriz.

Bir ormana gittiğimizde başımız ağrıdığında kendimizi daha iyi hissederiz çocuklara neşe herkese bir ferahlik gelir, ****** bunda oksijenin etkisi var ancak aslinda göremediğimiz bu ağaclarin yansıttıkları Doğa enerjisi yani bioenerji...

Ülkemizde bilinmesede gelişmiş ülkelere bilinen şey doğanın ve ağaçların yalnızca oksijen üretmeyip doğaya enerji yayılımı yapması bu enerji aynı radyo dalgası gibi bedenimeze iletilmekte.

Reiki gibi uygulamalardada yapılan doğayla yani evrenle yeniden bağlantımızın sağlanmasıdır. Baglantıda problem yani tıkanıklık olmayınca doğada varolan enerjiyi daha hızlı alır daha sağlıklı oluruz. Bu gibi uygulamaları yapanlar veya iyice gevşemeyi, rahatlamayı bilenler için doğa çok büyük bir enerjiyle ve ruhla bu kişilerin içine nüfuz edecektir. Doğa evrenle bütünleşmenin biricik mekanıdır. Hiçbir yerde o kadar hayatı anlayamazsınız. Psikolojik problemlerde, baş ağrısında, iç sıkıntısında, streste doğa insanlara gerekli herşeyi sunar, gerisi insana kalmıştır. Bunları doğa; ağaçlarıyla, renkleriyle, ışıltısıyla, aromatik kokularıyla, meditatif sesiyle, çiçekleriyle ve verdiği birbirinden çeşitli faydalı ürünleriyle insana sunar. Bunlara sizde ekleyebilirsiniz.

Her dağın ayrı bir enerjisi vardır, eğer ki farklı minerallerden oluşuyorsa, kim bilir bulunduğu coğrafi konum, iklim ve bunlardan ötürü uzaydan aldığı farklı ışın açılarıyla evrenin farklı bir gerçeğini yayabiliyordur. Denizinde üstünde enerji akımı vardır; yüzün, sahilde dolaşın, gemiyle yolculuk edin. Şunu bilelim ki sahile sadece güneşlenmek, cildi yakmak için gidilmez, yine mayomuzla gölgede doğanın verdiği enerjiyi, yararı yakalayabiliriz. Güneşlenmek diyince kadınlara beyaz ten çok daha yakışıyor, ayrıca herkes açısından sahilde gölgede uzanmak, denize girmek cildi güzelleştirir, sağlığımıza sağlık katar. Bronz bir ten bazılarının hoşlandığı doğanın verdiği yan bir ürün gibidir. Asıl etki doğanın kendinde her mevsim mevcuttur.


Doğadan gelen enerjiden daha iyi faydalanmak için içimizdeki enerji yolları düzenlenmelidir: Fizik kanunları enerjinin hiçbir zaman kaybolmadığını bildirir. İnsan bedeni de karmaşık bir enerji sisteminin bütünüdür. Nasıl ki 3 ana renkten ve ışığın etkisiyle yani beyaz ve siyahla birsürü farklı renk elde ediliyorsa, aynı zamanda ton farkıyla sınırsız bir farklı renk etkisi ortaya çıkarılıyorsa. Bedenimizdeki biinen 7 ana enerji merkezi, çakra bulunmaktadır. Bunlar sınırsız çeşitlilikte bir skala oluşturmaktadır. Bu enerjilerin hiçbiri kapalı değildir, canlı bir insanda hepsi işler durumdadır; ancak bu kapıların açıklık oranları değişmektedir, kiminde kapı azıcık aralanmıştır kilit bulunsa bile fazlaca bir çalışma ister.

Hareket, rahatlama, doğa ve doğada geçirilen vakitler, doğal olan ürünler bu enerjilerin aktif duruma geçmesi bakımından etkilidirler.

Her aura kendine özgü bir titreşime sahiptir.
Her enerji alanı kendine özgüdür. Hiçbirisi diğerine tümüyle benzemez. Benzerlikler olabilir. Auralar sese, ışığa ve elektromanyetik alanlara sahip olabilirler fakat bunların gücü ve yoğunluğu bireyden bireye değişir. Her birey kendine özgün frekansa sahiptir.

Aurarun güçlü elektromanyetik özelliklerinden dolayı sürekli olarak enerji verir ve alırsınız. Bir başka insanla her karşılaştığınızda bir enerji alışverişi oluşur. Siz onlara elektriksel etki verebilirsiniz, onlardan da manyetik etki alabilirsiniz. Ne kadar çok insanla ilişkide bulunursanız, o kadar çok enerji alışverişi oluşur.

Bu alışverişin farkında olmadığınız takdirde, gün boyunca birçok enerji atığı biriktirebilirsiniz. Farkında değilseniz, akşama doğru kendinizi tükenmiş hissedebilirsiniz, hatta kafanızın içinde yabancı fikirlere, düşüncelere ve hislere sahip olabilirsiniz. Hepimizin bir parça çıldırdığımızı düşündüğümüz günler olmuştur. Bunların sizinle hiçbir ilişkisi olmayabilir, daha çok günboyu karşılaştığınız insanlardan aldığınız enerji ile ilgili olabilir.

Ağaçlar dinamik enerji alanlarına sahiptirler ve insanların enerji alanları ile dinamik etkileşimde bulunurlar. Her ağacın, her insan gibi kendine özgü frekansı vardır. Bu nedenle değişik ağaçlar, değişik etkiler için kucaklanabilirler. Bir söğüt ağacının altında 5-10 dakika oturmak baş ağrılarına iyi gelecektir. Çam ağaçları, insan enerjisini temizleyici bir etkileşim yaratırlar. İnsan enerji alanlarından negatif duyguları, özellikle suçluluk duygularını emer ve dengelerler. (Çam ağacı bu işlemden zarar görmez, negatif enerjileri alırken, bunları âdeta gübre diye kullanır.)

80'lerde kristaller ve taşlar yeniden popüler olmuşlardır. Bunun sebebi elektromanyetik özellikleridir.

Hayvanların da sizi etkileyen auraları vardır. Evcil hayvanların yaşlılar ve hastalar üzerindeki etkileri açısından, ABD'nin değişik yörelerinde araştırmalar yapılmıştır. Hayvanları okşamanın tansiyonu düşürdüğü görülmüştür. Aurarun dengelenmesine ve fiziksel, duygusal, mantal ve ruhsal enerjilerin dengeli hâle gelmesine yardım eder.

İletişim ne kadar uzun süreli ve samimi olursa, enerji alışverişi o kadar büyük olur.
Aurarruz, iletişimde bulunduğumuzun üzerinde izini bırakacaktır. Bu; başka bir kişi, çevrenin bir bölümü ya da bir obje olabilir. İletişim ne kadar yoğun olura, iz o kadar güçlü olacaktır. Objeleri ve mekânları manyetize etmenize neden olan, auranızın elektromanyetik özelliğidir. Eğer her zaman belirli bir sandalyeye oturuyorsanız, oraya enerji izlerinizi bırakırsınız.

Auranız, çevrenizi sizinki ile uyumda olan bir desen ile doldurur. Birçok kişi, kendi yataklarından başka bir yatakta uyuyamazlar. Yabancı yataklar, onlara rahatlık sağlayan enerji modelleri taşımazlar. Yeni yataklara, giysilere, yeni bir eve ahşana dek geçen zaman, auranızın çevreyi ya da objeyi kendi enerji frekansınıza uyumlama ve manyetize etmesi için gereken zamandır.

Bütün bunlar evrendeki kayıt mekanizmasıyla ilgilidir daha çok..

Bu süreç, kolayca ve çabukça temizlenemez ve dengelenemez. Kendinizi nasıl inandırırsanız inandırın, "bir kerelik seks" diye bir şey yoktur. Dolayısıyla rastgele cinsel ilişkide bulunan biri, bir sonraki ilişki öncesinde enerji bağlantılarını koparmadıysa ve arınmadıysa, çok süptil düzeylerde birçok kişinin enerjileriyle dolaşık hâle gelecektir.

Güçlü birlikteliklerde bu enerji paylaşımları dinamiktir. İlişki ne kadar yakın ve samimî olursa, bu ayrılma o kadar uzun bir süreç alabilir. Yitirilen kişinin enerjisi fizik hayatta kalanlardan çekilirken büyük bir boşluk duygusu olarak hissedilecektir. İçinden birşeyler çekilip çıkacaktır.




yararlandığım kaynaklar:
enerjibedendengesi.com
ruhunyolculugu.com
icselguc.com

naturedesign beğendi.
Organik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 10:23   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Doğada, dağ başında, çam ormanları arasında olsak bile tepemizde dolanan onlarca uydunun negatif dalgalarından nasıl korunacağız?

Bu dalgalar, reiki gibi doğayla bütünleşmemizi sağlayan uygulamaları etkilemiyor mu?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 12:33   #3
Ağaç Dostu
 
Organik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
Galeri: 46
Doğru söylüyorsunuz denizakvaryumu ancak doğa bunları emerek zaten bize yardımcı oluyor. Bir şekilde doğanın yardımıyla bunlarlada mücadele edeceğiz. Ayrıca içsel enerjilerimiz doğru bir şekilde uyum sağlıyor ki sağlığımız yerinde olabiliyor, rahatlayabiliyoruz. Eğer hala delirmediysek bu konuda birşeyler yapabiliyoruz demektir. Zaten bu uygulamalar zor günler içindir, herşeyin güllük gülistanlık olduğu yerde reikiyi kim takar. Bu uygulamalarda zaten enerjimizi bozan, sağlığımızı bozan şeylere karşı verdiğimiz mücadelelerden bazılarıdır..

Organik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 13:06   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Kişi çoğu zaman içsel enerjisinin doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığının farkında değil , benim bildiğim insanı saran auranın-canlılardan yayılan enerjinin fotoğrafının çekilebildiği ve bu fotoğraflarla kişinin çok daha erken önlem alabilme şansının olması.

Türkiye'de canlılardan yayılan enerjinin yani auranın fotoğrafını çeken kişiler var mı bilmiyorum.

Daha doğrusu aramızda kirlian tekniği ile fotoğraf çekenler varsa bu durumu çok daha iyi açıklayabilirler.


Not:
Kirlian Tekniği Nedir?

1939 yılında Rus elektronik mühendisi Semyon Davidoviç Kirlian yüksek frekanslı alanları resimleyebilen bir makina bulmuştur. Bu makina bilim dünyasının çok ilgisini çekmiştir. Günümüzde de hala bu makina ile çeşitli araştırmalar yapılmakta hatta kişisel kullanım için insanlar satın almaktadırlar. İnsanın çevresindeki Aura dediğimiz elektromanyetik alanın resmini çeken makinaya Kirlian makinası denir

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 13:30   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Alıntı:
Hayvanların da sizi etkileyen auraları vardır. Evcil hayvanların yaşlılar ve hastalar üzerindeki etkileri açısından, ABD'nin değişik yörelerinde araştırmalar yapılmıştır. Hayvanları okşamanın tansiyonu düşürdüğü görülmüştür. Aurarun dengelenmesine ve fiziksel, duygusal, mantal ve ruhsal enerjilerin dengeli hâle gelmesine yardım eder.
Bu araştırmaları yapan kurumlar hangileri? Çünkü bu sonuçların bilimsellik kazanacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 13:37   #6
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Bu araştırmaları yapan kurumlar hangileri? Çünkü bu sonuçların bilimsellik kazanacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.
Ben bunu nerde ise 37 senedir bekliyorum.
ilk duyduğumda çok heyecanlanmıştım, eğitimim yeni başlamıştı bilgisizdim. İşin içine girdikçe olayın çok da önemli olmadığı ortaya çıktı.
Bir tür atraksyon. Sonuçta ne görmek isterseniz onu görüyorsunuz da zaten.
Son yıllarda atom araştırmalarında dahi hangi parçacığı hesaplarsak, arasak onu mu buluyoruz acaba diye sorulur oldu.
Schördingerin kedisi (supra durum) Heisenberg'in belirsizlik ilkesi bu gibi deneylerde çok büyük bir etki yaratıyor. sanırsam...

Uydulardan gelen mikrodalga ise güneşten gelene oranla resmen solda sıfır bir değer kalır. Merak etmeyin...

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 13:43   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.reikiturk.com/reikinin-resimleri.html

Linkinde reikiden evvel ve sonra kirlian tekniği ile çekilmiş fotolar mevcut.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 14:01   #8
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Reikiye gerek yok. Bir iş dönüşü yoğun trafik sonrası, bir de tatilde güneşlendikten sonra çekin kirlianınızı orda da görürsünüz farkını...

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 14:09   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Haklısınız ama ben yine de

http://mbavakfi.org.tr/texts/reikihu.../dismekan2.htm

reiki huzur vadisinde olmayı isterim, gerçi reiki ile doğayla bütünleşirken keneleri ne yaparız bilemem

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 14:32   #10
Ağaç Dostu
 
Organik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
Galeri: 46
Aslında tabi önemli olan doğanın bize verdiği büyük ve olumlu yönde etki eden enerjisi. Ancak bu bilgileri doğanın yaydığı enerjiyi ve olumlu etkiyi güçlendirecek bilgiler olarak koydum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Reikiye gerek yok. Bir iş dönüşü yoğun trafik sonrası, bir de tatilde güneşlendikten sonra çekin kirlianınızı orda da görürsünüz farkını...
Bu fikrin de doğru olduğunu anlatmaya çalıştım.

Birde şu var ki enerjimizin ister fotoğrafını çeksinler ister çekmesinler enerjisi olmayan bir canlı yoktur. ****** buna mistik ve hayali özellikler yükleyerek anlatanlar ya da abartanlar olduğu için, böyle bişey var mı diye soruluyor. Bilimin bulamadığı elbette çok şey vardır daha, ruhumuzu mesela.. Bizim için önemli olan sağlığımız ve doğru olanı gerçek olanı yapmamız, bunun sonucunda bütün içsel varlığımız düzene girecektir. Doğa ve doğal ürünler sağlığımızda, içsel gücümüzde büyük rol oynamaktadır.

Organik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2008, 06:38   #11
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Galeri: 19
Sayin Organik
Güzel bir konu açmissiniz.Her canlinin bir enerjisi olduguna inaniyorum hatta cansiz nesnelerin bile bir enerjisi, aurasi var.Dediginiz gibi Moderen Bilim'in açiklayamadigi çok sey var beyin,ruh ,nazar,telepati vs gibi .Bunun nedenlerinden bir sebebi olaylara materyalist bir sekilde yaklasmalari.
Konun basindaki makale dogadan ve enerjisinden söz ediyor.Doga nedir ve bu enerjiyi nereden alir diye bir soru sorsak cevabimiz ne olur acaba? ilahi dinlere alternatif bir dusunce olarak karsimiza çikan NEW AGE tarzi inançlar Darvinist düsünceyi temel alan modern bilimin kabullenmedigi bazi olaylari açiklasalarda bana göre yinede yetersiz kaliyor.

Kizilderililerin uzun suren yolculuklarinda enerjisiz kaldiklari zaman bazi çam turlerine bir sure sarilarak güç aldiklarini okumustum. Bazen parkta büyük bir agaca sirtimi yaslayarak oturdugum zaman bende bu enerjiyi hissedebiliyorum.
Dedem bag evine gelen misafirler her zaman bahçede yalin ayak dolasmalarini söylerdi.Biz bu huyunu bildigimiz için ilk is ayakkabimizi çikarmak ve toprak uzerinde oyle dolasmak olurdu.Topraga yalin ayak temasin vucudumuzdaki elektirigi aldigi bilinen bir gerçektir.

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 19:37   #12
Yeni Üye
 
fantastic's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-08-2008
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 3
Galeri: 2
Foruma girmeyeli uzun süre olmuştu.İnternette gezerken yeniden karşılaştım : ) Bir ağaç hayranı olarak burada olmak güzel.

Açtığınız konuda benimde yapmış olduğum çalışmalar var,evet her ağacın kendine özgü bir enerjisi manyetizması var,aslinda özünde hepsi evrendeki enerjiyi yansıtıyorlar,fakat her ağacın boyutuna ve cinsine göre manyetik etkisi birazdaha farklı , bu aynı bir bardak su ile bir bardak ayran gibi özünde aynı sıvı ancak yoğunluk olarak kendisini farkettiriyor.

Eğer ağaçlardaki bu güzellik insanlar tarafından bilinse onlara duyulan sevgi dahada artar.Bu konuyu merak ederseniz konuyu detaylandırabilirim.İnsan bedeni ile doğa arasındaki bağlantıyı nefes , bioenerji , yoga gibi tekniklerle artırabilir,kendi bedeninizi hissedebildiğiniz gibi ağaçlarıda hissedebilirsiniz.Bu inanılmaz ,muhteşem bir duygu olduğunu söyleyebilirim : )


Düzenleyen fantastic : 20-10-2010 saat 22:59
fantastic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 14:18   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-02-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1
www.sayginnlp.com alıntıdır

Reiki gibi uygulamalardada yapılan doğayla yani evrenle yeniden bağlantımızın sağlanmasıdır. Baglantıda problem yani tıkanıklık olmayınca doğada varolan enerjiyi daha hızlı alır daha sağlıklı oluruz. Bu gibi uygulamaları yapanlar veya iyice gevşemeyi, rahatlamayı bilenler için doğa çok büyük bir enerjiyle ve ruhla bu kişilerin içine nüfuz edecektir. Doğa evrenle bütünleşmenin biricik mekanıdır. Hiçbir yerde o kadar hayatı anlayamazsınız. Psikolojik problemlerde, baş ağrısında, iç sıkıntısında, streste doğa insanlara gerekli herşeyi sunar, gerisi insana kalmıştır. Bunları doğa; ağaçlarıyla, renkleriyle, ışıltısıyla, aromatik kokularıyla, meditatif sesiyle, çiçekleriyle ve verdiği birbirinden çeşitli faydalı ürünleriyle insana sunar. Bunlara sizde ekleyebilirsiniz.

kesfet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024