agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Mücevher Çalısı

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-09-2007, 11:35   #1
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Galeri: 1
Bu çamlar komşu binaya zarar verir mi?

Merhaba...

Ben Gaziantep 'te kendi çapımda ağaç ve çiçek yetiştirmeye gayret ederken, dün akşam gelen bir telefon beni huzursuz etti. Mersin 'de eşimin dedesi rahatsız olduğu için ve mahalleden ayrılmak istemedikleri ve ev sahibi evlerini satışa çıkardığı için, evlerini yaklaşık 4 yıl kadar önce satın almıştım. Bahçesinde de 2 tane 50 yıllık çam ağacı vardı. Bu ağaçları çok seviyordum ve satın alırken "50 yıllık ağacım olsun" düşüncesi de hakim oldu.

Aldığımız günden beri sürekli bu 2 ağaçtan dolayı bitişik komşu bizi hep rahatsız ediyor. "Bu ağaçları kesin" diyorlar. Sebep olarak da önce dökülen yapraklarından, yuva yapan kuşlardan şikayet ettiler. Baktılar olmuyor bu defa da "binaya zarar veriyor, duvarlarımız çatladı bize birşey olursa siz nasıl rahat edeceksiniz" diyorlar. Bu sene baharda Mersin'de sel olduğunda ağaçların bitişiğindeki sınırı olışturan bahçe duvarları yıkıldı. O zaman da kestirin dediler. Sonra duvarı yaptırdılar. Dün gece telefon edip, "bu ağaçlar yeni duvarı da çatlattı, binada da çatlaklar var, bu ağaçları kestirin, yoksa bina başımıza çökecek" diyorlar.

Ben komşuma zarar vermek istemem. Lakin Onların asıl derdi bahçe sınırını oluşturan bu ağaçlardan kurtulmak. Kendileri binayı yaparken bahçe payı bırakmamışlar. Sınıra kadar inşaat yapmışlar. Sonra da bahçe elde etmek için bizim tarafa geçmişler. Lakin bu 2 koca çam onların daha fazla içeri girmesine müsâde etmiyor.

Esas sorun ne olursa olsun, bu ağaçlar gerçekten komşuya zarar verir mi? Vermezse, bu ağaçları korumak için ne yapabilirim. Kafasına göre devamlı tepeden kestirdiği için 50 yıllık ağaç, kelaynak gibi oldu. Şikayet edeceğim yer neresi olmalıdır.

Eğer zarar verirse, bunu nasıl belgelendiririm. Çünkü zarar verip deyip kafadan kesmek de doğru olmaz. Şu ana kadar bir zarar var mı, bunu nasıl tesbit ettirebilirim? Kesimden başka yapılacak tedbirler yok mudur? Kesimi lazım olursa nasıl ve kimlerle irtibata geçmem lazım.

Bana bu konuda yardımlarınız olursa çok memnun olurum. Şu anda çok sıkıştırıyorlar ne yapacağımı bilemiyorum. Ya birgün evde kimse yokken ağacı kökünden kesecekler ya da beni sürekli taciz edecekler. Aydınlatıcı bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...



Resimde görülen soldaki ev bizim, sağdaki ev komşunun. Ağaçlarla bizim ev arasında küçük bir bahçe var. Yaklaşık 5 metre kadar. Komşunun alt katı ile en fazla 1 metre ve diğer üstteki katlarla ise yarım metre var yok. Evlerinin köşesi zaten sokağa çıkarken az biraz bizim araziden çalmış durmda...

Eklenen Resimler
 
TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2007, 12:11   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Eyüp bey, konuyu anladım ama , fotoğraf ile birleştiremedim.
Sanırım çamlar Pinus brutia (kızılçam) veya Pinus halepensis (Halep çamı).
Çamların kök yapıları kazık köktür. Çevreye yayılmazlar.

Duvardaki çatlak derken ; evin duvar çatlağı mı, yoksa bahçe duvarının çatlağı mı? Bunu anlayamadım. Ayrıca ağacın gövdesi mi yamuk yoksa evin 2. katı öne doğru çıkma yaptığı için mi arada yarım metre kalıyor? Bunu da anlyamadım.

Bu kadar yakın mesafede bir ağaç estetik ve fonksiyonel yönden elbette çok rahatsızlık verir.
1 m. mesafe ile kazık köklü çam ağacı temele ya da duvarlara statik olarak zarar vermez.
Ancak evin çam ağacının kök çevresinden geçen sıhhı tesisat boruları varsa ilerde sorunlar çıkabilir.Bahçe duvarını sel baskınlarının yıkma etkisine karşı bir boş- bir tuğla olarak yapmanızı veya yapmasını tavsiye ederim. Su gidecek yer bulamayınca basıncı artar ve yıkmaya başlar.

Genel olarak bilginiz olsun, yapılara en az 3 m. mesafe bırakarak ağaç dikin.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2007, 15:45   #3
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Galeri: 1
İlginize teşekkür ederim....

Anlaşılamayan konulara elimden geldiğince aydınlatıcı bilgiler vermeye çalışayım...

Çamların cinslerini ben de tam olarak bilemiyorum. İğneli tür olduğunu biliyorum. İğneleri düz değil. 1-2 cm aralıklı çentikleri var gibi. Çentikler çıkıntı yapıp 1-2 cm ara ile iğnelerin üzerinde yüzük gibi duruyor.

Duvardaki çatlakları ben de görmedim. Bana dün akşam telefonda, hem bahçe duvarı tekrar çatladı ve yıkılmak üzere dediler, hem de evin gövdesinde çatlak var dediler. İşte ben esasen evin gövdesinde çatlak yapar mı onu merak ediyorum. Bahçe duvarı o kadar önemli değil. Bahçe duvarı için 50 yıllık ağaçları kestirtmem.

Ağacın gövdesi sürekli bilinsiz kesilemlerden hafif bir yamukluğa sahip. Buna biraz da bina neden oluyor. Çünkü 2. katı öne doğru çıkıntılı yapmışlar. Ağaç da buna uyum sağlayarak binadan hafifçe uzaklaşmak için yamuk bir şekil almış. Ağacın ana gövdesi zeminde binadan yaklaşık 1 metre, üst kısımlardaki gövdesi ise binanın 2. katının çıkıntılı olmasından dolayı yarım metre kadar mesafededir.

Bahçe duvarını 1 dolu bir boş örmeleri teorik olarak iyi bir fikir ama giriş katı zamanla asfaltın yükselmesinden dolayı yer altında kalmış durumda. Eğer 1 dolu 1 boş örerlerse en ufak bir yağmurda veya sel de evi aniden sel basar. Bu nedenle bu onlar açısından imkansız. Zaten esas mesele de bahçe duvarı değil de, ana binanın temeline ve duvarlarına zarar verip binayı ileride yıkıma kadar götürecek bir zarar vermesidir. Böyle birşey olabilir mi ben bunu öğrenmek istiyorum?

Komşunun dediğine göre kökler kalınlaştıkça üzerindeki betonları çatlatırmış. Kökler binanın altından yana doğru yayılıp, zaman içinde kalınlaşıp temeli oynatırmış. Şimdiden ana bina duvarlarında 1-2 yerde çatlak varmış. Ben pek ihtimal vermesem de komşu hatırına böyle bir araştırma yapmam lazım. İnsan insana zararsız lazım...

Fotoğraf yaz tatilinde evin görünümünü çekmek için çekildiğinden yakın plan değil. Fakat aşağıda sizin için fotoğrafı biraz daha yakınlaştırıp tekrar gösterdim. Umarım ağacın cinsini tesbit etme açısından size çok daha yardımcı olur.

Şu an için Mersin 'e gitmem ve olayı yerinde incelemem mümkün değil. En yakın ihtimal ile 29 Ekim tatilinde gidebilirim. O zamana kadar da ne kadar şey öğrenip gidersem o kadar bilinçli inceleme yaparım ve hatta gerekiyorsa bu işten anlayan kişilerin kimler olduğunu öğrenebilirsem Onlara inceleme yaptırırım.

Yeni sorular olursa bildiğim kadarısı ile cevap veririm. Yeterki şu sorunu ağaçları kesmeden halletmenin bir yolunu bulup, komşuya da zarar vermeyelim...

Eklenen Resimler
 
TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2007, 16:11   #4
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Galeri: 1
Anlaşılır olması açısından fotoğraı parçalayıp, üzerlerine kısa notlar yazmaya çalıştım. Umarım işe yaralar...

Eklenen Resimler
  
TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2007, 09:32   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Sn Eyüp bey, gerçekten vahim bir durum. 1 m. var demiştiniz ama fotoğraflardaki açıklamalarda ise ''Bu bölümde gövde nerdeyse binaya değiyor.'' demişsiniz. Bunun binaya zarar vermediğini ya da vermeyeceğini asla söyleyemem.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2007, 09:31   #6
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Galeri: 1
İlginize çok teşekkür ederim. Sizden başka fikir belirten veya ilgi gösteren. Konunun uzmanı olan arkadaşlar eğer okuyorlarsa onların da yardımlarını bekliyorum.

Durumu tam olarak net bir şekilde anlatamıyorum galiba. Aslında biraz da karışık. Orada 2 tane ağaç bulunuyor. Birisinin gövdesi resimlerde görünmüyor.

Hem ev çıkıntılı yapılmış ve hem de ağaçlar kimi yerlerde bükülme göstermişler. Benim 1 m. var dediğim yer ilk başta da yazdığım gibi ağacın ana gövdesi ile binanın 1. katının zemini arasındaki mesafe. Sanırım esas önemli olan da bu olasa gerek. Çünkü ağacın köklerine en yakın mesafe burası oluyor.

Resimlerde görülen ağaç, resimde de belirttiğim gibi, yan bina hem yandan 1 mt. çıkıntı yapmış ve hem de 2. kata 1 metre saçak yaptığı için gövdesi ile binaya çok yakın duruyor. Bence bu yakınlık hiç önemli değil. Önemli olan tabandaki yakınlık diye düşünüyorum.

Esas sorun da burada düğümleniyor zaten. Tabanda binaya 1 mt. kadar yaklaşan 50 yıllık ağaçlar binaya zarar verir mi? Bina ağaçlardan çok çok sonra yapılmış. Sanırım en fazla 20 sene önce yapılmış. Sonuçta bina yapılmazdan 30 sene önce o ağaçlar orda idi.

Bilgisi olanlar veya fikir belirtmek isteyenlerden yadım rica ediyorum. Zarar vermezse ağaçı korumanın resmi yollarını da öğrenmek istiyorum.

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2007, 20:06   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: istanbul-antalya
Mesajlar: 5
Galeri: 2
Resimde görüldüğü kadarıyla o ağaçlar binalara zarar vermezler.Bahçe duvarları başka..duvar konusunda israr etmesinler.

aziz tavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2007, 11:17   #8
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aziz tavil Mesajı Göster
Resimde görüldüğü kadarıyla o ağaçlar binalara zarar vermezler.Bahçe duvarları başka..duvar konusunda israr etmesinler.
İnşaAllah dediğiniz gibidir de binaya zarar vermez. Bahçe duvarnı o kadar sorun etmiyorum. Sorun komşu binaya zarar vermemek. Komşu komşuya zararsız gerek...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2007, 11:38   #9
Ağaç Dostu
 
discovery35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 128
Galeri: 2
Arkadaşlar bu işin uzmanı değilim ama; ben ağacın evin duvarlarına herhangi bir şekilde zarar verebileceğini düşünmüyorum. Bilhakis, ağacın köklerinin binayı yere daha iyi oturtacağını düşünüyorum, çünkü kökler toprak kaymasını önleyici unsurdur, ve bina duvarlarının daha sağlam olmasına yardımcı olabilir diye düşünüyorum... ama bahçe duvarı için aynı şey söz konusu değil ******.. onu devirebilir.. çünkü temeli yok onların... şahsen ben evimin yanında böyle ağaçlar olsaydı asla kestirmezdim... Bence o insanlar kıllık olsun diye seni sıkıştırıyorlar kardeş...

discovery35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2007, 13:57   #10
Ağaç Dostu
 
sezinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,969
Galeri: 28
Ben aynı görüşte değilim. Bu ağaçlar komşunun evine şu anda zarar veriyor. Evin temelinde çatlaklar oluşturmaya başlamıştır. Yakın zamanda bu çatlaklar duvarlarda kendini gösterecek. İleriki yıllarda kendi evinizinde temeline zarar verecek haberiniz olsun.

Bana göre işi hiç uzatmadan ağaçları kesin. Kıyamıyorsunuz belki ama insan sağlığı daha önemli.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2007, 17:24   #11
Ağaç Dostu
 
Plumbago's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 816
Galeri: 17
Öncelikle bir konuyu açıklığa kavuşturmakta fayda var. Bu ağaçlar çam ağacı değil, Casuarina equisetifolia (Demir Ağacı).

Demir ağacı kazık kök değil yumru kök yapar. Dolayısıyla bir çam ağacına göre, yakın oldukları yapılara daha fazla zarar verirler. Maalesef resimlerde görünen mesafelerde de, bitkinin duvarlara zarar veriyor olması çok olası. Bu durumda ağaçları kesmekten başka çareniz olmadığı düşüncesindeyim.

Ancak demir ağacı, çam ağacının aksine, kesildikten sonra tabandan yeni sürgün verir. Yaşayan kökler binanın temeline zarar vermeye devam eder. Yani ağaçları kestikten sonra köklerini de öldürmeniz gerekecektir. Aksi durumda ağaç tekrar sürgün verip büyümeye devam edecektir.

Demir ağacı ile ilgili daha detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.

Ancak size tavsiyem eğer fırsat bulabilirseniz Mezitli'de il çevre müdürlüğüne uğramanız ve uzman kişilerin bu durumu görmesini sağlamanız. Aksi takdirde bir kaç resme bakarak kesin durumu anlamak pek mümkün değil.

Plumbago Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2007, 11:07   #12
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Galeri: 1
İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim....

Ben Gaziantep 'te yaşadığım ve ağaçlar ise Mersin 'de olduğu için çok alakalı olamıyorum. Mersin 'e de ancak tatil zamanlarında gidebildiğim için resmi daireler hep kapalı oluyor. Yine de bir yolunu bulup resmi bir inceleme yaptırmak lazım ama nasıl olacak hiçbir fikrim de yok açıkcası...

29 Ekim 'de tatil olunca gidip yerinde ben ilk incelemeyi yapıp gerisine de bir çare bulmaya çalışacağım. Yardımcı olabilecek her türlü fikir ve görüşü dikkate alacağım. Görüşü olanlar varsa sevinirim....

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2007, 10:57   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Sn Tiger x , bahçenizdeki ağacın demir ağacı olup olmadığını araştırdınız mı?

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2007, 10:58   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Sn Plumbago böyle demiş, önce çam mı, yoksa demir ağacı mı buna karar verin derim.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2007, 11:02   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Aşağıda casuarina ağacına ait bir örnek fotoğraf var.

Eklenen Resimler
 
sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2007, 01:17   #16
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Ağacın demir ağacı olduğu konusunda Plumbago ile hemfikirim.

Name:  Mersin_2.jpg
Views: 27519
Size:  68.1 KB

Çamlar kesim noktasında bu şekilde sürgün vermezler. Demir ağacı ise kesim yerinden görüldüğü şekilde yaprak ve sürgün fışkırtır. Çok yükselenler kabaklanarak gençleştirilip yeniden toplu form elde edilebilir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2007, 10:42   #17
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Galeri: 1
Daha önce de dediğim gibi en erken 29 Ekim tarihinde ancak Mersin 'e gidip çamları ve binayı yakından inceleme imkanım olacak. Şu anda elimdeki tek veri yukarıdaki fotoğraflar...

Oraya kadar gitmişken nelere dikkat edip, neleri incelemem gerektiğini bildirir düşünceleri olanlar, fikirleini yazarlarsa sevinirim..

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2007, 13:22   #18
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
En sağlıklısı bu:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Plumbago Mesajı Göster
Ancak size tavsiyem eğer fırsat bulabilirseniz Mezitli'de il çevre müdürlüğüne uğramanız ve uzman kişilerin bu durumu görmesini sağlamanız.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2007, 18:10   #19
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Türk Medenî Kanunu

Madde 740- Komşunun arazisine taşarak zarar veren dal ve kökler, onun istemi üzerine uygun bir süre içinde kaldırılmazsa, komşu bu dal ve kökleri kesip kendi mülkiyetine geçirebilir.

Ekilmiş veya üzerine yapı yapılmış arazisine dalların taşmasına katlanan komşu, bu dallarda yetişen meyvaları toplama hakkına sahip olur.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2008, 13:49   #20
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Bahçeşehir'de oturuyorum. Evim 1.katta ve balkonumun 3-4 mt önünde yaklaşık 16 metre boyunda bir çam ağaı var. Benim derdim görüntümün ve/veya manzaramın kapanması değil. Daha önce bir konuşma ortamında duydum ki, bialara yakın dikilmiş olan ağaçların bina temellerine düşünülemeyecek kadar zararları olmaktaymış.

Bu konuda ilgili ve yetkilileri uyarmak ve gerekenlerin yapılmasını sağlamak istiyorum. Benim amacım eğer söylenen zararları var ise ki, bunu bazı arkadaşlarda söylemekteler, bu ağacı daha rahat büyüyebileceği bir alana (Bahçeşehir'de böyle alanlar çok) köklerinle beraber aktarmak.

Bana bu konuda duyarsız ve bilgisi olmayan kişileri bilgilendirebileceğim bazı kaynakları, yazıları, incelemeleri adresleyebilir ve/veya gönderebilirseniz çok çok memnun olacağım.
Gelen bir epostayı buraya aktarıyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2008, 16:52   #21
Ağaç Dostu
 
sezinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,969
Galeri: 28
16 metrelik ağaç biraz büyük ama yine de belediyelerde bulunan ağaç sökme makineleriyle taşıtmayı denesin.

Yeni yerine taşındıktan sonra yaşama şansı çok az.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2008, 20:03   #22
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Peki, binaya bu kadar yakın ve bu kadar büyük bir ağacın sökülmesi sırasında temellere verilecek zarar ile, ağacın durmasının vereceği zarar arasındaki fark ne kadar?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2016, 20:37   #23
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Peki, binaya bu kadar yakın ve bu kadar büyük bir ağacın sökülmesi sırasında temellere verilecek zarar ile, ağacın durmasının vereceği zarar arasındaki fark ne kadar?
Bu konuda yorum yapan olmamış. Merak ettim, temele vereceği zarar ile kesilmesinin vereceği zarardan hangisi fazla acaba?

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2016, 10:15   #24
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Ben de merak etmekteyim, çok önemli bir konu.

feverkhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2016, 11:56   #25
Ağaç Dostu
 
Mücevher Çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2,194
Galeri: 4
Sayın TigerX'in Eylül ayı ile bağları

Giriş Tarihi: 12-09-2006

Bu konuyu Açış Tarihi: 10-09-2007

Son Hareketi: 16-09-2015 12:12

Sayın TigerX kendi açtığı bu konuya en son "29-09-2007 " tarihinde mesaj yazmış. Yıllar geçmiş, ne ağaçlar ne de binalar ayakta olmayabilir lakin şimdi ben de merak ettim bu Çam Ağaçlarının akıbetini...

NOT: Bana göre de Çam Ağacı (Pinus sp.) değil Demir Ağacı (Casuarina equisetifolia) lakin konu adına sadık kaldım...

defender77 beğendi.
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024