![]() |
|
|
|
#181 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Ağaç döveç çok güzel bizdekiler hep taştan yapılmış. Ağaçtan olanını ilkdefa gördüm. Kimbilir bilmediğimiz daha neler var. |
|
|
|
|
|
#182 |
|
Ağaç Dostu
|
Fatma Hanım, Ne kadar güzel malzeme fooğrafları koymuşsunuz. Bir an dedemin, anneannemin evi geldi gözümün önüne. Birde ortasında harekeli iki balık bululan hamam tasları olurdu, tasa su koyunca balıklar ters yönde dönerlerdi. Acaba Kemaliye'de halâ satışı var mıdır? Eğer bulunuyorsa birtane almak isterim. sevgilerimle.. |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hozat hamamtasları Erzincanda yapıılıyor. Erzincan dörtyolda yeraltı çarşısı vardır. Orda bakırişleri satan dükkanlarda hala hamam tasları yapılıyor. Bende balıklısı var annemin çehizinden kalmış. Kemaliye ye gidince sizin için resimlerim. Erzincana gidersem bakırcılara ben bakarm bulabilirsem size alırım. |
|
|
|
|
|
#185 |
|
Ağaç Dostu
|
Balıksız olanlar çok ama balıklısını inşallah bulurum. |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
yun kırkma makasına kırklıkda denir |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2011
|
Eski tarım aletleri müzeleri nerelerde vardır bilmiyorum ama doğrusu gidip görmek isterdim. Aslında önemli olan husus bana göre şudur.Türkiye tarihinde köylünün tarımda kullandığı ilkel tabir edilen ne kadar alet edavat varsa tüm bunların sergilendiği bir müze varmıdır.? |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Yoğurt yaptığımız bakır bakraç hala kullanıyoruz. ![]() Sedir başlığı.. |
|