agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 5 Gönderen alperfect
  • 6 Gönderen Kozanli
  • 1 Gönderen Kozanli
  • 2 Gönderen Kozanli

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-2020, 08:19   #1
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Koronavirüs (Viral Salgın)

Uygun bir bölüm bulamadım ancak adı ''doğaya ve yaşamınıza sahip çıkın'' diye bu bölümde açtım konuyu.

Öncelikle günümüzde her birey sanal mecralardan istese bile uzak kalamıyor ama bilinçli bir reddetme durumu varsa bu siteyi aktif kullanan arkadaşları bilgilendirmek isterim.

Son günlerde karşılaştığımız viral salgınla ilgili olarak en önemli korunma yöntemi sosyal izolasyondur. Mümkün mertebe insanlarla temas etmeyin; gezme, misafir kabul etme, tiyatro, gün v.s. gibi tüm aktiviteleri iptal edin. Özellikle elinizi sık sık yıkayın bol su ve sabunla. Ortalıkta gezen temizlediği iddia edilen bir sürü madde hikayedir su ve sabun en önemlisi (tabi ev ortamında eğer hastane v.s gibi bir yere gittiyseniz el dezenfektanı kullanın O ayrı bir madde)
Sık sık evi ve odayı havalandırın. Sağlıklı beslenin rutin ilaçlarınızı düzenli kullanın. Raporlu ilaçları direkt olarak eczaneden temin edebiliyorsunuz.
Eğer acil bir durum söz konusu değilse sağlık kurumlarına gitmeyin.
Dışarı çıkıp döndükten sonra bütün kıyafetlerinizi çamaşır makinesine atıp yıkayın kendi elinizi yüzünüzü bol sabunla yıkayın.
Özellikle 65 yaş üstü Kronik hastalığı olanlar bağışıklık sistemi bozukluğu olanlar (organ nakli, Steroid -kortizon- kullananlar dahil) yüksek risk altında özellikle dikkat edin lütfen.
Ve umarım iyi bir izolasyonla bu salgını minimum hasarla atlatırız.


Düzenleyen alperfect : 19-03-2020 saat 14:27 Neden: kelime ilave ettim
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2020, 14:23   #2
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
VİRÜSLERLE BİRLİKTE YAŞAMAYA ALIŞMALIYIZ,

NECDET TOPÇUOĞLU

HİÇ BİR VİRÜS SERBEST ORTAMDA KENDİ KENDİNE ÜREME VE ÇOĞALMA ŞANSINA SAHİP DEĞİLDİR. ÜREMESİ İÇİN MUTLAKA BİR HÜCREYE GİRMEYE İHTİYACI VARDIR. SALGIN İNSANDAN İNSANA YAYILDIĞI İÇİN BU HÜCRENİN İNSAN HÜCRESİ OLMASINA GEREK VARDIR.

VİRÜS HÜCREYE NEREDEN GİRER ? MUKOZADAN GİRER, YANİ AĞIZ, BURUN VE GÖZDEN GİRMEKTEDİR. VİRÜS HÜCREYE GİRDİKTEN SONRA HÜCRE İÇİNDE ÜREME GAYRETİ İÇİNDE OLACAKTIR. BU NEDENLE HÜCRE İÇİNDE BİR SAVAŞ BAŞLAR. VİRÜS ÜREMEK İSTER, HÜCRE ÜREMEYİ ENGELLEMEK İSTER. BU SAVAŞ SIRASINDA VÜCUT ISISI YÜKSELİR. İŞTE ATEŞLENMENİN SEBEBİ BUDUR. ATEŞLENME İYİYE İŞARETTİR. ÇÜNKÜ VÜCUDUN DİRENDİĞİNİN İŞARETİDİR.

VÜCUDUN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLÜ İSE, SALGILANAN ANTİKORLAR VİRÜSÜ MAĞLUP EDER VE ÜREMESİNİ ENGELER. ŞAYET BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIF İSE VİRÜS HÜCRE İÇİNDE KOPYALANARAK ÇOĞALIR. ÖYLESİNE ÇOĞALIR Kİ, SONUNDA HÜCRE PATLAR. BÖYLECE BİNLERCE VİRÜS ORTAMA YAYILIR. BAŞKA HÜCRELERE GİREREK ORADA KOPYALANARAK ÇOĞALMASINI SÜRDÜRÜR VE SÜREÇ ZİNCİRLEME OLARAK DEVAM EDER. ZAMAN GEÇTİKÇE VİRÜS SAVAŞI KAZANIR, VÜCUT KAYBEDER. BU DURUM ÖLÜM İLE SONUÇLANIR.

COVİD-19 VİRÜSÜ, İNSAN VÜCUDUNDA ACE2 PROTEİNİNİN OLDUĞU BÖLGELERDE TUTUNUR. BU PROTEİN, BAŞTA AKCİĞER, KALP VE ERKEKLERDE TESTİSLERDE BULUNMAKTADIR. BU NEDENLE COVİD-19 VİRÜSÜ VÜCUDUN BU BÖLGELERİNE SALDIRMAKTADIR. İŞTE ÇİN' Lİ UZMANLARIN ÖLDÜREBİLDİKLERİNİ ÖLDÜRÜYOR, ÖLDÜREMEDİKLERİNİ KISIR BIRAKIYOR İDDİASI BURADAN KAYNAKLANMAKTADIR.

İNSANLAR BİRBİRLERİ İLE OLAN SOSYAL MESAFELERİNİ AYARLARSA, VİRUSÜN YAYILMA ZİNCİRİ KOPMUŞ OLUR. EVDE KALIP, SOKAĞA ÇIKMAMANIN BU FAYDASI VARDIR. VİRÜS KENDİLİĞİNDEN YAYILMAZ, VİRÜSÜ İNSANLAR YAYMAKTADIR. BİZ İNSAN HAREKETLİLİĞİNİ MAKUL BİR SÜRE SINIRLARSAK, VİRÜSÜN YAYILMASINI ENGELLEMİŞ OLURUZ.

ÇİN'LİLER, BU KONUDA ÇOK DENEYİMLİLER. COVİD-19 VİRÜSÜNÜN 5 AYRI VARYETESİNİN BULUNDUĞUNU SÖYLÜYORLAR. İŞTE BU NEDENLE RECOMBİNANT AŞI DENEMESİNE BAŞLAMIŞLAR. AŞI BULUNSA BİLE MEVCUT SALGIN SÜRECİNDE BİR FAYDASININ OLMASI MÜMKÜN GÖRÜLMEMEKTEDİR. SALGIN İNFEKTE EDEBİLECEĞİ TÜM İNSANLARI İNFEKTE ETTİKTEN SONRA İŞİNİ BİTİRİP, SONA ERECEKTİR. O ZAMANDAN SONRA AŞININ BİR ANLAMI KALMAYACAKTIR.

HASTALIK, KURU ÖKSÜRÜK, BOĞAZ AĞRISI VE NEFES ALMA ZORLUĞU İLE BAŞLAMAKTADIR. HASTALIĞIN SEYRİ SIRASINDA İSHAL KAÇINILMAZDIR. SONRA TAD VE KOKU ALMA YETENEKLERİ BİRKAÇ GÜN KAYBOLUR. VÜCUT KASLARI GÜÇ KAYBEDER VE HALSİZLİK BAŞ GÖSTERİR. VİRÜS AKCİĞERLERE SALDIRDIĞI İÇİN ÖLÜM BU ORGANIN İFLASI SONUCUNDA OLMAKTADIR.

CORONA VİRÜS AİLESİ YENİ OLMADIĞI İÇİN, MUHTEMELEN AŞI VARDIR. PARA KAZANAMAYACAKLARINI DÜŞÜNÜRLERSE, SERİ ÜRETİMİNE GEÇMEZLER. PARA VAMPİRLERİNE GÖRE ÖLENLERİN SİVRİSİNEK KADAR ÖNEMİ YOKTUR. HATTA BIRAKALIM 65 YAŞIN ÜSTÜNDEKİLER ÖLSÜN, SİGORTA KURUMLARI İFLASTAN KURTULSUN YAKLAŞIMI BUNUN GÖSTERGESİDİR.

GELİNEN BU NOKTADA, HALEN NÜFUS ARTIŞINI İSTEMENİN BİR ANLAMI VARMIDIR ? HERKESİN DÜŞÜNCELERİNİ, FİKİRLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMESİ LAZIM. BİLİM İNSANLARI TAHMİNEN DÜNYANIN 10 DEFA 8 MİLYAR NÜFUSA GELDİĞİNİ VE BİR SEBEPLE BOŞALDIĞINI İFADE ETMEKTEDİRLER. İNSANOĞLUNUN GERİDE KALAN YOLCULUĞUNDA 150 MİLYAR İNSANIN DEVRİ DAİM OLDUĞU İDDİA EDİLMEKTEDİR. BU GÜN TAŞINMAZ HALE GELEN DÜNYA NÜFUS YÜKÜ ÇEŞİTLİ SEBEPLERLE MUTLAKA BOŞALACAKTIR. BU GERÇEKLERİ BİLEREK HAYATIMIZI SÜRDÜRMELİYİZ.

SONUÇ İTİBARIYLA KORKULARLA YAŞAYIP, HAYATI KENDİ KENDİMİZE ZEHİR ETMEYE GEREK YOKTUR. VÜCUDUMUZU, MİKROPLARA, VİRÜSLERE VE BAKTERİLERE KARŞI KAHRAMAN BİR SAVAŞÇI YAPABİLMEK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ DAİMA GÜÇLÜ TUTMALIYIZ. ZİRA BU VİRÜSLER SENEYE BAŞKA BİR AD ALTINDA HAYATIMIZI TEHDİT ETMEYE DEVAM EDECEKLERDİR. KENDİMİZİ BU GERÇEKLER İLE BİRLİKTE YAŞAMAYA ALIŞTIRMALIYIZ. HİÇ BİR VİRÜS ALINAN TEDBİRLERDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLDİR.

BÜTÜN DOSTLARIMA HUZURLU, SAĞLIKLI VE MUTLU YARINLAR DİLİYOYUM. BU BİZİM ELİMİZDE. "ÇARESİZ DEĞİLİZ, ÇÜNKÜ ÇARE BİZİZ."

Alıntı.

aylaman, Zekoş, pria ve 3 kişi beğendi.
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2020, 07:59   #3
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
Dün anahaberlerde bir camide imam ile cemaat arasında ki tartışmayı izlediğinizi düşünüyorum.
Bu topluma bu kızımızın anlattığını kabulletebilirmisiniz?
Ülkemiz insani bu duruma nasıl geldi inanamıyorum.
Bilgiye, bilime önem verirsek üstesinden geliriz.
Dağ, bayır gezip büyücü aramakla yol alamayız...

https://youtu.be/J8eQcr9ANds

pria beğendi.
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2020, 12:49   #4
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
KORONA VİRÜS ÖLÜMLERİ NEDEN ARTTI ?

Daha bir hafta öncesine kadar, Türkiye'de Korona Virüsden ölüm yoktu. Bir haftada ölü sayısı 37 ye ulaştı. Teşhis edilen hasta sayısı da artıyor.

Neden sayı artıyor?

Birinci ve önemli neden UMRE SEYAHATİ dir. Umreye gidenler, virüsü ülkeye taşıdılar. Hükümet adamları neden Umre İzni verdi sorusu halen cevap bulamıyor. İzin verdiniz, bari gerekli denetimi neden yapmadınız sorusuna cevap bulunamıyor. Yapılacak ilk iş, umreye giden vatandaşlardan uzak durmaktır.

İkinci önemli neden İHMAL ve CEHALETTEN kaynaklanıyor. Biz Müslümanız ''Allah bizi korur'' anlayışı kırılamadı. Camiler ''Allahın evi, oraya virüs girmez'' diyen İmamlar çıktı. Cahil halkı kandırdılar. Toplu olarak bir araya gelen halk kitleleri, salgını artırdı. Camilerde toplu namaz kılmak yasaklandı ama, iş işten çoktan geçmişti, virüs halka yayıldı.

Üçüncüsü, eksik ve yanlış bilgidir. Başkan Trump ''Virüs sıcakta yok olacak'' dedi ve tüm dünya buna inandı. Bilim kurullarından bir kişi çıkıp da ''doğru değildir'' demedi.Herkes, Nisan sıcakları ile virüsün yok olacağı beklentisine girdi. Televizyonlarda boy gösteren, okumuş cahiller, sıcak hava yerine ultraviyole ışınlarını koydular. Halkı yanılttılar. Halbuki virüs 55 derece sıcaklıkta ölüyor. Asvalt üzerinde 9 gün canlı kalıyor.

Dördüncüsü daha da vahim. Türk Milleti kaderci. Allah ne derse o olur anlayışı kırılamıyor. İmamlar, insanları ölüme hazırlıyor. Ebedi cenneti kurtuluş olarak sunuyor. Müslüman ahali maddi alemin geçici olduğuna inanıyor. Kaderde ne varsa olur anlayışı kırılamıyor. Hükümet sokağa çıkma kararı veriyor. Halk, kaderine razı şekilde sokaklarda dolaşıyor.

Beşincisi sevk ve idareden kaynaklandı. Virüse muhatap olacak görevliler korumaya alınamadı. Bunların başında, sağlık personeli, otobüs şoförleri, uçaklardaki uçuş ekibi, eczacılar, banka ve markette kasiyer olarak çalışanlar geliyor.

Altıncısı sosyal yapımızdan kaynaklanıyor. Büyükler ile birlikte yaşamak. Uzakta ise ziyaret etme kültürü devam ediyor. Virüs gençleri etkilemiyor. Gençler, yaşlı akrabalarını ziyaret edip kucaklaşıyor, öpüşüyor. Farkına varmadan virüsü bulaştırıyor.

Bu beladan kısa sürede kurtulmak için bilgiye sahip olmak ve disipline uymak gerekiyor.
Alıntı.

pria ve Jasmine Tea beğendi.
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2020, 14:05   #5
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
Hafife alınacak bişey olmadığının farkına lütfen toplum olarak varalım.

https://m.facebook.com/story.php?sto...&id=1341546379

Şakaya alınacak şey değil

Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024