20-03-2007, 12:46 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Gıda diye yediklerimiz... (Yağlar)
Sabah Gazetesi'ndeki haberi okuyunca konu açma gereği duydum... Gıda Terörü Sabun ve biodizel yapılmak için toplanan kullanılmış yağlar Türkiye'de gıda sektöründeki hijyeni gözler önünen serdi. Toplanan yağlar bir çok kez kullanıldığı için katı hale geliyor. İnsanların yediği yiyeceklerin üretiminde kullanılan yağlarla ilgili uzmanlar hiç de iç açıcı açıklama yapmadı. |
20-03-2007, 13:59 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Yağ iyi olsun kötü olsun ,yağda kızartılmış hiçbir şey yemeyin derim...Hele yaş 40 ı aştıysa... Tek dostumuz sızma zeytinyağı...o da iyisini bulabilirseniz, onun da sahteleri var...sızma zeytinyağı diye pamuk yağı,kanola yağı,palmiye yağı vs. yağı yiyor olabilirsiniz.. |
20-03-2007, 14:30 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Bazı anne babalar çocuklarını dışarıda yemek yedirerek ödüllendiriyor. Oralarda doğum günleri kutlayarak, oyuncak alarak...oraları çocukların gözünde masal yerine dönüştürüyorlar. Oysa ki oradaki patatesin, köftenin alasını çok kolay şekilde evde kendileri hazırlayarak, çocuklarının sağlıklı beslenmesini sağlayabilirler. Bir çocuğa yapılabilecek en büyük kötülük ona dışarıda yemek yedirmek olmalı. Lavobonun içine bir miktar kola dökerek çocuklarımızın (ve kendimizin) midesine ne yaptığımızı görebiliriz. Sağlıklı nesiller oluşturmakta en temel taşı yerine oturtmazsak, ilerisi için plan yapmanın da bir anlamı kalmıyor. |
20-03-2007, 15:05 | #4 |
Ağaç Dostu
|
En hassas olduğum konulardan biri de bu işte. Yağ seçimi. Her markanın sızması, rivierası mevcut. Damak tadımıza hitap edeni bulduğumuz zaman onu alıyoruz. Denizakvaryumu arkadaşımızın dediği gibi, sahte mi gerçek mi bilemeden tüketiyoruz işte. Keşke güvenilir biri çıksa da dese ki; şu markanın yağını iç huzuru ile tüketebilirsiniz.. Şahsen denemediğim marka kalmadı gibi. Yıllardır aklımda kalmış eski lezzetli zeytinyağına hasretim ve arayışlarım bitmedi. Nereye gitsem 1 teneke yağ alıp geliyorum. |
07-05-2007, 21:56 | #5 | |
Doğadelisi
|
Alıntı:
"gel evladım onlar kaka.." desekte ille de fastfood ve kola demekteler veletler.. Ebeveynler mi evlatları etkiliyor, çocuklar mı ebeveynler üzerinde etkili, buyrun siz çözünüz.. |
|
08-05-2007, 11:58 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: İzmir - Saraykent 6
Mesajlar: 141
|
Biz egeliler bu konuda oldukça şanslı olmamıza rağmen yeni nesil gençlerden gördüğüm kadarıyla fast food çılgınlığı giderek artmakta. Açıkçası İzmir'de son zamanlarda fast food ve kebab dönercilere karşı balık pişiricileri çoğalıyor. Yağda kızartılmış herhangi bir şeyi yemek yeterince sağlıksız zaten. Bunun yerine suda kızartmayı deneyebilirsiniz patatesi, patlıcanı, biberi Üstüne de rendelenmiş domates - zeytinyağı karışımı süper olur Çoğunlukla zeytinyağını köye giden birileri olursa oradan alıp geliyor. İzmir çevresinde herhangi bir köyden çok güzel zeytinyağı bulunuyor. Ege'de oturmayanlar için önerim ise (Umarım reklama girmez) kesinlikle Tariş'in zeytinyağları. Yemek tarzı konusunda referans olarak Akdeniz mutfağını alırsanız kesinlikle sağlığınızdan ödün vermezsiniz |
08-05-2007, 14:00 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: İzmir - Saraykent 6
Mesajlar: 141
|
Tariş uzun yıllardır kalitesini ve güvenilirliğini kanıtlamış olduğu için. Belki de İzmirli olarak alışık olduğumuzdandır. Ama bildim bileli kiminle zeytinyağı konusu açılsa herkes tariş konusunda hemfikir. Tad ve kalite açısından. |
08-05-2007, 15:40 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Ben de Tariş Naturel Sızma kullanıyorum. Lizard'ın da dediği gibi İzmir'de yıllardır var. İncirini ve üzümünü de oğluma güvenerek yediriyorum. Büyük firmaların basit oyunlar yapıp isimlerini karalayacaklarını sanmam. |
08-05-2007, 16:00 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: İzmir - Saraykent 6
Mesajlar: 141
|
Tariş Özel Naturel Sızma, Akdeniz Mutfak Konservatuarı'nın düzenlediği Akdeniz Bereket Şenliği'nde birinci oldu. Çağlar boyu uygarlıkların durağı olan Kaz Dağları'nın eteklerinde esen imbat, berrak pınarlar ve bereketli toprak1ar, Özel Naturel Sızma lezzetinin sırrı. Dünyanın en kaliteli zeytin türlerinden olan Ege zeytinlerinden, tümüyle doğal yöntemlerle elde edilen bu eşsiz lezzet, özenle üretilip şişelendi. Özel Üretim Körfez Bölgesinden özenle seçilmiş zeytinlerinden elde edilen maksimum % 0.5 asit Özel Üretim Naturel Sızma Zeytinyağı, Ege zeytininin kendine has tat, koku ve aromasını yoğun olarak içermektedir. Kaynak Çok reklam gibi oldu ama Tariş'in kuruluş amacına bakınca bunun reklamını yapmak gurur veriyor bana. |
12-05-2007, 01:30 | #11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: şile istanbul
Mesajlar: 38
|
Dünya'nın en kaliteli ve en pahalı ürünlerini satan, Londra'da bulunan meşhur Harrods mağazasında açılan ilk Türk firmasına ait stand ve satılan ilk made in Türkiye etiketli ürünler Tariş'e aittir... Ama bilmenizi isterim ki Türkiye'nin en kaliteli zeytinyağı, İzmir'in Selçuk ilçesindeki, Ab-u Hayat çiftliğinde üretilen ve İsviçre'deki yarışmada yüzlerce çeşit zeytinyağın arasından sıyrılarak, Dünya'nın en iyi zeytinyağı birincilik ödülünü almış olan ( yaklaşık on yıl önce ) Ab-u Hayat zeytinyağıdır. Lakin bu yağı bulmak çok zor, üretimi kısıtlı, fiyatı yüksek ve ancak daha geçen yıl iç piyasaya verilmeye başlandı. Bu yağı, çok derin bir zeytinyağı kültürü ve damağı olmayan kişilere asla tavsiye etmem, dalından yeni koparılmış taze yeşil zeytini tokmakla kırıp, bir iki defa sudan geçirdikten sonra, acılığı tam gitmeden büyük bir keyifle yiyebilen, gerçek zeytin dostlarına ise ısrarla tavsiye ederim! |
03-04-2008, 23:21 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Bence Türkiye'nin en kaliteli zeytinyağı iklimsel özellikler nedeni ile Ayvalık yöresi zeytinlerinden üretilen yağdır.Natürel ve 0,5 asit civarında olan Ayvalık zeytinyağını yerken damağınızda yoğun bir zeytin tadı ve kokusu duyarsınız.Ayvalık Ticaret Odası, diğer yörelerin kendi yağlarını Ayvalık yağı diye pazarlamalarından ötürü Coğrafi İşaret tescili aldı ve Tariş de bundan böyle kendi yağlarında bu işareti kullanacağını belirtti. |
04-04-2008, 13:03 | #13 |
Ağaç Dostu
|
Dün Tariş'in, yeni bir ürün daha çıkarttığını gördüm. "Erken hasat sızma" zeytinyağını çıkartmışlar. Arada biraz fiyat farkı var. Normal sızma zeytinyağından çok memnunum, bu sanırım daha iyidir. Evdeki yağ biter bitmez en yakın zamanda deneyeceğim. |
04-04-2008, 13:39 | #14 |
Ağaç Dostu
|
http://www.zeytinim.com/bolumyazilari.aspx?id=1 Ödüllü bir zeytinyağı markası isteniyorsa işte laleli zeytinyağı işte ödülleri. |
09-04-2008, 07:47 | #17 |
Ağaç Dostu
|
Eskiden zeytinyağında bir tek asit derecesine bakardık asit düşükse alırdık sonradan baktık ki rafine zeytinyağının da asit derecesini neredeyse sıfır yapacaklar, asit derecesinin tek başına belirleyici unsur olmadığını anladık. Şimdi zeytinyağlarının kalitesini belirlerken peroksit değeri ve E vitamini ölçüsü de asit değeri ile birlikte değerlendiriliyor. Zeytinyağı etiketlerinin üzerinde asit değerini belirten yazının yanında peroksit ve E vitamini değerlerini de arayınız derim. |
10-04-2008, 10:37 | #19 |
Ağaç Dostu
|
Peroksit ve E vitamini açısından değerlendirdiğimizde; Laleli selection %0.5 asidite 10 meqO2/kg'den düşük peroksit en fazla 197 mg/kg Vit E http://www.zeytinim.com/urunlerimiz.aspx ----------------------------------------- Laleli erken hasat %0.8'den az asidite, 12 meqO2/kg'den az peroksit, en fazla 190 mg/kg Vit E http://www.zeytinim.com/urunlerimiz.aspx ------------------------------------------- |
17-04-2008, 21:00 | #21 |
Ağaç Dostu
|
|
|
|