21-12-2009, 16:29 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Fındık yağı tüketelim
Arkadaşlar ülkemizin lider konumda olduğu ve dış güçler ve tutarsız hükümet politikaları tarafından yok edilmek istenen ürünlerimiz arasında olan Fındık aslında zeytin gibi çok önemli bir bitkisel yağ kaynağıdır.Mısır ve Ayçiçek yağına göre çok üstün özellikleri bulunan fındık yağını kullanalım ve önerelim. Aşağıda fındık yağına ait bazı özellikler belirtilmiştir. (http://www.nkfu.com/findik-yagi-ve-faydalari/) sitesinden alıntıdır. • Fındık yağının yağ asitleri bilesiminde % 80 oranında oleik asit bulunmakta olup bu oran zeytinyağı da dâhil diğer bitkisel yağların üzerindedir. • Oleik asit; yüksek tansiyon riskini azaltmakta, kötü kolesterolü (LDL) düsürmekte, iyi kolesterolü (HDL) arttırmakta, kalp damar hastalıklarına karsı koruyucu etki göstermekte, diyabetli hastaların insülin ihtiyacını azaltmakta, kan sekerini düzenlemekte ve tümör gelisimini engelleyerek kansere karsı koruyucu etki yapmaktadır. • E vitamini fındık yağında diğer bitkisel yağlardan daha fazla miktarda bulunmaktadır. • E vitamininin; üreme sistemine olumlu katkıda bulunduğu, alyuvarların parçalanmasını önleyerek kansızlığa karsı koruyucu etki yaptığı, vücut hücrelerini koruyarak yaşlanmayı geciktirdiği, Parkinson ve Alzheimer hastalıklarını önlediği bilinmektedir. • Fındık yağının yanma noktası diğer yağlardan çok daha yüksektir. Yanma ısısı 220 0C olan fındık yağı ısıya karsı en dayanıklı yağdır. Fındık yağı dısındaki diğer yağların, yüksek ısıya dayanamadığından pisirildiklerinde, (özellikle yüksek dereceli kızartmalarda) fiziksel ve kimyasal yapıları değiserek zehirli (toksik) özellikleri açığa çıkmaktadır. • Fındık yağının, kızartmalarda kullanıldığında ortamda ve yiyecekte koku bırakmadığı, hafif ve lezzetli olması nedeniyle hamur isleri de dâhil her türlü yemek yapımında çok iyi sonuçlar verdiği bilinmektedir |
23-12-2009, 12:49 | #2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2009
Şehir: sakarya
Mesajlar: 24
|
ben yıllardır fındık yagı kullanıyorum saglık için )dıger yaglardan bıfarkı yok |
01-01-2010, 12:50 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Uzun yıllardır fındık yağı kullanmaya özen gösteriyorum,içim rahat kullanabildigim ürünlerin başında geliyor.(dogallığından dolayı) Yanma noktasının bukadar yüksek oldugunu bilmiyordum doğrusu,bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.Sağlıklı günler dileğiyle. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|