agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2009, 16:29   #1
Ağaç Dostu
 
hamibasoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 549
Galeri: 11
Fındık yağı tüketelim

Arkadaşlar ülkemizin lider konumda olduğu ve dış güçler ve tutarsız hükümet politikaları tarafından yok edilmek istenen ürünlerimiz arasında olan Fındık aslında zeytin gibi çok önemli bir bitkisel yağ kaynağıdır.Mısır ve Ayçiçek yağına göre çok üstün özellikleri bulunan fındık yağını kullanalım ve önerelim.
Aşağıda fındık yağına ait bazı özellikler belirtilmiştir.

(http://www.nkfu.com/findik-yagi-ve-faydalari/) sitesinden alıntıdır.

• Fındık yağının yağ asitleri bilesiminde % 80 oranında oleik asit bulunmakta olup bu oran

zeytinyağı da dâhil diğer bitkisel yağların üzerindedir.

• Oleik asit; yüksek tansiyon riskini azaltmakta, kötü kolesterolü (LDL) düsürmekte, iyi

kolesterolü (HDL) arttırmakta, kalp damar hastalıklarına karsı koruyucu etki göstermekte,

diyabetli hastaların insülin ihtiyacını azaltmakta, kan sekerini düzenlemekte ve tümör gelisimini engelleyerek kansere karsı koruyucu etki yapmaktadır.

• E vitamini fındık yağında diğer bitkisel yağlardan daha fazla miktarda bulunmaktadır.

• E vitamininin; üreme sistemine olumlu katkıda bulunduğu, alyuvarların parçalanmasını

önleyerek kansızlığa karsı koruyucu etki yaptığı, vücut hücrelerini koruyarak yaşlanmayı

geciktirdiği, Parkinson ve Alzheimer hastalıklarını önlediği bilinmektedir.

• Fındık yağının yanma noktası diğer yağlardan çok daha yüksektir. Yanma ısısı 220 0C

olan fındık yağı ısıya karsı en dayanıklı yağdır. Fındık yağı dısındaki diğer yağların, yüksek ısıya dayanamadığından pisirildiklerinde, (özellikle yüksek dereceli kızartmalarda) fiziksel ve kimyasal yapıları değiserek zehirli (toksik) özellikleri açığa çıkmaktadır.

• Fındık yağının, kızartmalarda kullanıldığında ortamda ve yiyecekte koku bırakmadığı,

hafif ve lezzetli olması nedeniyle hamur isleri de dâhil her türlü yemek yapımında çok iyi sonuçlar verdiği bilinmektedir

hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2009, 12:49   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2009
Şehir: sakarya
Mesajlar: 24
ben yıllardır fındık yagı kullanıyorum saglık için )dıger yaglardan bıfarkı yok

which Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2010, 12:50   #3
Ağaç Dostu
 
tamaşa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 856
Galeri: 8
Uzun yıllardır fındık yağı kullanmaya özen gösteriyorum,içim rahat kullanabildigim ürünlerin başında geliyor.(dogallığından dolayı)
Yanma noktasının bukadar yüksek oldugunu bilmiyordum doğrusu,bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.Sağlıklı günler dileğiyle.

tamaşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024