agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-06-2009, 09:59   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ankara'da kır düğünü mekanları

Ankara'da kır düğünü mekanları

Arkadaşlar bugünlerde Ankara'da kayınçonun nişan düğün mekanları için yer bulma telaşına düşmüşken ;

Bu kadar çok doğa-çiçek-bitki severin buluştuğu bu forumda da böyle bir başlığın açılması gerekliliğine inandım

Bu konuda en kapsamlı yazıyı;

ÖZGECE nin blogunda rastladım

Ankara'da aşık olmak ve sonrasında evlenmeye karar verdiyseniz bunu başarmakta oldukça zormuş. 2 ağustos 2008 cumartesi akşamı için sevgili kuzenim ve müstakbel eşinin düğün törenlerini gerçekleştirmek niyetindeyiz. Onların isteklerine uygun bir yer bulabilmek; hem keseye uygun, hem de şık bir mekan ayarlamak 250 kişilik bir grubu ağırlayabilecek, keyifli bir düğün organizasyonu yapmak hele ki bunu çok değer verdiğin ailen için yapıyor olmak epey zorladı beni. Ama kısaca Ankara'da özellikle açık havada düğün yapmak isteyenler için fiyatları öğrenmiş oldum. Öncelikle düğünün aslında sadece mekanla sınırlı olmadığını mekan ayarlanırken, müzisyen, düğün pastası, süsleme, video ve fotoğraf çekimi menü ( alkollü ya da alkolsüz limitli ya da limitsiz) vb. konukların ulaşımı, otopark detayları gözönünde bulundurmanın önemini kavradım.

Ve Ankara'da açık havada gerçekleştirilebilecek düğün mekanları...

Odtü Mezunlar Derneği Havuzbaşında yapılması planlanan bir düğün odtü mezununa herşey dahil 200 kişi için yaklaşık 15.000 ytl'ye mal olurken en büyük avantajı havuzbaşı olması ve kent içerisindeki konumu.(limitli içkili)

Club mirador benim en beğendiğim mekanlardan bir tanesi olarak gözüme çarptı.Tek dezavantajı İncek'te bulunması. Havuzbaşında mogan gölüne yukarıdan bakan güzel peyzajı ile çok şık bir mekan. 200 kişilik bir düğün için herşey dahil 10.000 ytl'yi gözden çıkartmak gerekiyor. ( limitli içkili)

Ankara Tenis Kulübü raket restaurant ise daha makul fiyatları ve 19 Mayıs spor kompleksi içerisindeki konumu ağaçların altında güzel bir mekan sunuyor. Tek dezavantajı 1 Nisan 2008 tarihi itibariyle tüm spor klüplerinin sosyal tesislerinde alkolün yasaklanması nedeniyle düğünü alkollü yapmak isteyenler için alternatif olmaktan çıkması. Kişi başı 30 ile 40 ytl arasında değişiyor fiyatları. Diğer tüm hizmetler bunun üzerine eklenecektir. Benzeri bir fiyat uygulaması Eskrim Klübünün Lokalinde de geçerliymiş.(Atlı spor klübü vb. mekanlar da bu genelgeye tabi olduklarından onlarda detaylı olarak ele alınmamıştır)

Club Leylaa dikmen'de kapalı alanı 700 kişi kapasiteli bir mekan ..Şarkıcı Gülşen'in silahlı saldırıya uğradığı mekanmış (!) anladığım kadarıyla çok büyük bir terası olmamakla birlikte bir benzinliğin üst katında hizmeyt vermekte imiş. Ankara manzarası övülmekte ancak tam açık mekan ihtiyacını karşılamamaktadır. Orda düğün yapmak isteyebilecekler için 200 kişilik bir organizasyon 8500- 9000 ytl civarında bir masrafı gözden çıkarmak zorunda.

DSİ lokali ve misafirhanesi Ankara'da "kır düğünü" konseptine uygun bir mekan olduğu rivayet olunur.Hem misafirhanesinde şehir dışından gelen konukların ağırlanması hem de doğal bahçesinde gerçekleştirilen organizasyonlar için uygunmuş.

İller Bankası Sosyal Tesisleri Macunköy'de yer almakta olup en çok övülen şık bir mekan imiş. Havuzbaşı düğünleri için tüm zamanları şimdiden doldurulmuş.

Gazi Üniversitesi Sosyal Tesisleri Gölbaşı'nda yer alan bahçesi yeniden düzenlenmiş ve kır düğünü için kiraya verilebiliyormuş.


Patalya Gölbaşı otel havuz başı'nda gerçekleştirilecek bir düğün organizasyonu için ortalama 24 euro fiyat veriyorlar kişi başı. Bu hizmete balayı dairesi dahil ancak pasta video çekimi vb dahil değil. Yaptığım araştırmalardan gördüğüm kadarıyla oldukça şık bir mekan tek sorunu göl kenarında olması nedeniyle "sinek" olabilir ki bu da yeri geldiğinde ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkabilmektedir.

ODTÜ Eymir Gölü Bağevi bir diğer favori mekanım..Her ne kadar gerek ulaşım konusunda gerekse beklenen standard açısından tatmin edici olmasa da hala yıllar önce gelin ve damadın gölden düğün mekanına motor ile getirilişini düşündüğümde çok sempatik gelir bana orada bir düğünde olmak. Benzeri bir sinek sorunu ayrıca alkol aldıktan sonra şehre dönüş konusundaki problem bir soru işareti olarak durmakta kafamın bir köşesinde.

TSYD Lokali bu alkol yasağından nasibini almamış kent merkezinde 19 mayıs spor kompleksi içinde yeşillikler içerisinde bir mekan. peyzajı ilk bakışta kalabalık gelmiş olsa da bahçesi kamelyalarla vs dekore edilmiş hatta ankara keçisi bile var. Bahçenin kapasitesi 500 kişilik... 250 kişilik bir düğünün ortalama bedeli herşey dahil 7000-8000 ytl arasında değişiyor seçilen menüye göre.

Bu listede otellerin havuzbaşları direk mevzu dışı bırakılmıştır malum maddi nedenlerden dolayı

Tüm bu araştırmalarımın ardından biz TSYD lokalini 2 ağustos akşamı için düğün mekanımız olarak belirledik. Geriye diğer tüm ayrıntılar kaldı. İşin zor tarafı kuzenin ve hatununun ayrı ayrı şehirlerde olması daha da beteri hiçbirisinin Ankara'da olamayışı. Haliyle organizasyon konusunda tecrübeli olan bünyem kendiliğinden süreci üstlenmiş oldu. Şimdi davetiyeler, gelinlik, damatlık, ev eşyaları vs. bilimum formaliteleri de ilerleyen günlerde onların kendi aralarında halletmelerini umut ederek onların gıyabında düğün mekanlarına karar vermiş bulunmaktayım

http://ozgedenozgece.blogspot.com/20...n-araylar.html

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 10:02   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ankara'lı arkadaşlar sizler de ,

Ankara'da kır düğünü mekanları hakkındaki tecrübelerinizi bu başlık altında aktarırsanız sevinirim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 10:36   #3
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
TSYD Lokali bu alkol yasağından nasibini almamış kent merkezinde 19 mayıs spor kompleksi içinde yeşillikler içerisinde bir mekan. peyzajı ilk bakışta kalabalık gelmiş olsa da bahçesi kamelyalarla vs dekore edilmiş hatta ankara keçisi bile var. Bahçenin kapasitesi 500 kişilik... 250 kişilik bir düğünün ortalama bedeli herşey dahil 7000-8000 ytl arasında değişiyor seçilen menüye göre.
Saydığınız diğer yerlerle bir kıyaslama yapacak durumda değilsem ve bahçesini de görmediysem de, TSYD'nin yemek ve servis kalitesinin oldukça iyi olduğunu biliyorum. Otopark konusunda sıkıntı çekmezsiniz ve şehrin göbeğinde, bu gibi avantajları var.

Bir kez Çankaya'da yine bir yazar derneğinin (ama ne yazarlarıydı hatırlayamıyorum) bahçesinde bir davete katılmıştım. Hala durur mu bilmem. Harika bir bahçeydi ama bahçenin konumu itibariyle fazla yaygın ve resmi bir davet olmuştu Oysa benim kır düğününden anladığım biraz daha doğal olması olur.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 11:14   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Yazışmalarınızın konu başlığına uygun olmasına dikkat etmelisiniz.

Konu dışı yazılar silinmiştir.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2009, 16:40   #5
Yeni Üye
 
Sudamlasi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 19
Havaalanı yolu üzerinde esenboğa otel var orada geçen sene iftar davetine katılmıştım. Otantik bir mekan güzel bir havuzu var ve havuzun ortasındaki köprü ile davet bölümüne geçiyorsunuz hava kararınca cırcırböceklerinin seslerini duyabilirsiniz....

Sudamlasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2012, 22:42   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-05-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
At çiftliginde,otantik bir ortamda kır dügünü

Arkadaşlar,at çiftliginde kır dügünü,sünnet dügünü vs gibi etkinliklerde,otantik ortamı ile Özbek at çiftligini önerebilirim.Gelin at üzerinde geliyor,aynı şekilde sünnet çocuklarıda at üzerinde geliyor,mükemmel bir dogası var.Ankara At iftlii -- zbek At iftlii

omurpeyzaj Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2012, 10:21   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-01-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
kır düğünü bahçesi

arkadaşlar lütfen inceleyin sizlerin bilgisi olsun istedim...
melben kır bahcesi melbengrup

melbenkırbahce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2012, 10:27   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-01-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
arkadaşlar düşünün yirmibin mkarede binlerce ağac akarsular şelaleler göletleri olan bir mekanda kır düğünü yapmak isterseniz ben sizleri zevkle bilgilendirip misafir etmeye hazırım
limuzinle getirip götürüyorlar ücretsiz ve size özel fiyatlandırmaları istemeden sakın baska mekanları düşünmeyin yarı fiyata en lüksünü yasamak ve yasatmak istemezmisiniz.
melbengup bilgilerinize saygilarımla kenan

melbenkırbahce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024