agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-09-2008, 19:28   #1
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Poşet Yerine Bez Torba

Bir çok ülke alışverişte poşet kullanımını azaltmaya uğraşıyor. Kampanyalar yapıyor. Bazı yerlerde torbasız alışverişe gittiğinizde hoşnutsuzlukla karşılaşıyorsunuz. Bizde ne yazık ki son hız poşet kullanımı devam ediyor.

Ben artık market ve pazar alışverişime bez torbayla gidiyorum.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Metin Y. beğendi.
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 19:29   #2
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Sabah Gazetesi bu konuyla ilgili haber yapmış.

http://arsiv.sabah.com.tr/2007/09/08...B10715EA9.html

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 19:58   #3
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Radikal Gazetesi 15/01/2008
Geçen hafta dünyanın üç köşesinden çevre düşmanı naylon torbalarla ilgili yeni düzenleme haberleri geldi. Yasağı bazı bölgelerde uygulayan ülkeler de kapsamı giderek genişletiyor. Türkiye'deyse sadece atık maddeler işlenerek elde edilen siyah torbalar yasak. Büyük marketlerin çoğu da konuya ilgisiz...

Hangi market ne yapıyor?

Migros Türk:

Migros, Tansaş, Şok, Makro Center ve Kangurum markalarının bağlı olduğu Migros Türk'ün Kurumsal İletişim Müdürü Ahu Başkut, plastik poşetlerle ilgili son bir yıldır bir proje üstünde çalıştıklarını belirtiyor. Yakında kamuoyuna duyuracakları proje hakkında fazla bilgi vermeyen Başkut, Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerini söylüyor.

Geçmişte bez ve naylon torbaları paralı satarak, gelirleri Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışladıklarını belirten Başkut, "Önemli olan tüketicinin bilinçlenmesi. Daha önce bez torba kullanımını teşvik edecek bir çalışma yaptık. Şimdi bunu bir adım daha ileri taşımak istiyoruz" diyor.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 19:59   #4
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Metro Cash&Carry:

Metro Cash&Carry, Real ve Media Markt markalarıyla pazarda yer alan Metro Group'a bağlı Metro Cash& Carry Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, kuruldukları yıl olan 1990'dan beri plastik torbaları parayla sattıklarını belirtiyor.

Kaliteli ve en az 20 kere kullanılabilen poşet sattıklarını kaydeden Ergin, bez torba kullanımını teşvik ettiklerini ve mağazalarında bunları da sattıklarını söylüyor.

Poşet satışlarından elde ettikleri gelirleri TEMA'ya bağışladıklarını, Bursa'nın Ericek Köyü'nde TEMA'yla ortak bir proje gerçekleştirdiklerini ve toprakların tarıma uygun hale getirildiğini anlatan Ergin, "Bu topraklarda elde edilen ürünleri de satın alarak üretime katkı sağlıyoruz. Antalya mağazamızın soğutma sistemini 1 milyon YTL harcayarak güneş enerjisiyle çalışır hale getirdik. Çevre konusunda çok duyarlıyız. Tepki almamıza rağmen parayla torba satmaya devam ediyoruz" diyor.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 20:00   #5
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
DiaSA:

İlk mağazalarını açtıkları dönemde paralı torba uygulamasını başlattıklarını söyleyen DiaSA Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Bahar Samancıoğlu, tüketiciler ters karşıladığı için paralı satışı durdurduklarını aktarıyor ve insanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydediyor.


PM:

Reklam Sorumlusu Elif Aslan, yasal zorunlulukları bulunmadığı ve Marketler Birliği'nin bu konuda aldığı herhangi bir karar olmadığı için şu an bir çalışma yapmayı düşünmediklerini belirterek, ileride gerekli fizibilite çalışması yapıldığı takdirde bu konuyu gündeme alabileceklerini söylüyor.

CarrefourSA:

CarrefourSA yetkilileri, konuyla ilgili görüş vermek istemiyor.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 20:01   #6
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Başka ülkeler nasıl mücadele ediyor?
ABD: San Francisco, Oakland ve Kaliforniya'da alışveriş merkezleri ve eczanelerde kullanılmıyor.
Fransa: Paris'te naylon torba kullanımı geçen sene yasaklandı. 2010 itibarıyla tüm ülkede yasaklanacak.
Hindistan: Yeni Delhi ve Bombay başta olmak üzere, dört bölgede
naylon torba kullanımı yasak.
Tayvan: Naylon torbanın yanı sıra plastik çatal-bıçak kullanımı da yasak.
İrlanda: Naylon torba kullanmak isteyen, 20 cent vergi ödüyor.
Kenya: 2008 itibarıyla tüm ülkede naylon torba yasaklandı.
Güney Afrika: İnce torba yasak, geri dönüşümlü olanlar serbest.
Uganda: İnce torba kullanımı yasak, kalınlarda vergi var.
Ruanda: İki yıldır naylon torba kullanmı yasak.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 20:05   #7
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Kenya veya Ruanda vatandaşı olduğumu varsayarak poşet kullanmayı kendi kendime yasaklıyorum.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 20:52   #8
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Bu yaz yaylada fırına ekmek almaya gittim, her zaman kağıt ya da gazeteye sarılan ekmeği yine aynı şekilde sardıktan sonra bir de poşete koydu fırıncı.Sebebini sorduğumda bir fırıncının böyle yaptığını, kendileri yapmazsa müşteriden azar işittiklerini, hatta bazı müşterilerini diğer fırıncıya kaptırdığını söyledi.Bu yüzden kendisi de poşet vermeye başlamış, tek bir ekmek için bile poşet veriyor.Ben istemediğimi belirtince ekmek bekleyen yaşlı bir amca da bana kızdı; "Al al kullanırsın"

Yalnız bir de şu var; ülkemizde evlerde biriken çöpler poşetlerle atılıyor.Çöp kovalarına poşet geçiriliyor, kapıcılar poşetle topluyor.Böyle olunca insanlar parayla poşet almak yerine marketlerden bol bol poşet alıyorlar.Aslında marketlerden alınan poşetler sağa sola atılmıyor, çöp poşeti yerine kullanılıyor.Henüz çöp toplama için, ki bence asıl sorun bu, alternatif bir çözüm olmadığına göre ben alışverişlerde poşet kullanılmasında bir sakınca görmüyorum.Bir şekilde o çöp poşette biriktirilecek, parayla almak yerine bu yöntem daha uygun geliyor bana.
Ha, çöpler için alternatif bulunsa biz de elimizde ne güzel bez torbalarla daha şık, daha sevimli bir şekilde alışveriş yapsak, ya da poşet torbalarına vereceğimiz parayı düşünmeyecek kadar maddi açıdan rahat bir toplum olsak, bu renk renk, yazılı boyalı çeşit çeşit torba yerine düz siyah çöp poşetlerini kullansak daha iyi olur ama buna daha zaman var gibi.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 21:25   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Zenfree ne yazıkki hammaddesi Petkimde üretilmekte ve pazarlanmakta. Ayrıca çöplerden ayrıştırılan bütün naylon ve benzeri ürünler ne yazıkki tekrar kullanılmakta. Müthiş bir sektör yani.

Benimde azami dikkati göstererk pazarda çarşıda mümkün olduğunca poşet kullanmıyorum. Arabamda hala eski filem ve pazar torbam durur ve çocuklarım gülerler fakat ne kadar işlevi varmış meğer.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2008, 22:10   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: Fethiye
Mesajlar: 46
File kullanımı

Sn. Leventoğlu,
Çocukluğumuzda pazara giderken kullandığımız fileler aniden ortalıktan yok oldu ( bazı başka değerler gibi ). Sizin yazınızda eski filenizi kullandığınızı okuyunca çok sevindim. Ben de yıllardan beri acaba daha hala file kullanan veya üreten varmı ? diye merak ediyordum. Sizin yazınızı okuduktan sonra internet' te küçük bir tarama yaptım.İlginç bilgiler var. "File hareketi" diye bir girişim olmuş şu anda aktif olmayan bir hareket. Ayrıca file üreten iki firmanın sitesini buldum. Birincisi ; http://naylonposet.tripod.com , ikincisi ; http://www.pasahamak.com . File fiyatları 2,5 Ytl + kdv . Çok güzel renkli fileler de var.

Faralya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2008, 09:23   #11
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
17 yıl kadar önce bir süre İngiltere'de kalmıştım. Büyük marketlerde alışveriş sonunda kullanılan poşetler, eve gelince katlanıp tekrar kullanılıyordu, bu uygulama hoşuma gitmişti. Bizde de o sıralar poşetli, ambalajlı mallar moda olmaya başlamıştı.

Gelip evlendiğimde ben de bu uygulamayı sürdürdüm bir süre, ama her alış veriş sonunda çantamdan çıkardığım eski Migros poşetlerine, başta kasiyer olmak üzere yanımdakiler de garip garip bakıyordu.

Artık Migros poşetleri, içindekileri eve kadar bile taşıyamadığından tekrar kullanmak mümkün değil; bunu konuyu hatta artık bez torba kullanma konusunda öncülük yapmalarının iyi olacağını doldurduğum bir formla belirtmiştim. Bu yönde çalışmaları olması sevindirici. Ben de en kısa zamanda bez torba edinmeyi düşünüyorum.

Yine de pazardan, mağazalardan alış veriş yaparken poşet almamaya özen gösteriyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2008, 09:46   #12
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faralya Mesajı Göster
Sn. Leventoğlu,
Çocukluğumuzda pazara giderken kullandığımız fileler aniden ortalıktan yok oldu ( bazı başka değerler gibi ). Sizin yazınızda eski filenizi kullandığınızı okuyunca çok sevindim. Ben de yıllardan beri acaba daha hala file kullanan veya üreten varmı ? diye merak ediyordum. Sizin yazınızı okuduktan sonra internet' te küçük bir tarama yaptım.İlginç bilgiler var. "File hareketi" diye bir girişim olmuş şu anda aktif olmayan bir hareket. Ayrıca file üreten iki firmanın sitesini buldum. Birincisi ; http://naylonposet.tripod.com , ikincisi ; http://www.pasahamak.com . File fiyatları 2,5 Ytl + kdv . Çok güzel renkli fileler de var.
Sn.Faralya; bildigim kadariyle Fethiye Cezaevinde kalanlar file örüp mahkumlar ve yakinlari dernegi yararina satiyorlardi.Arzu ederseniz devam edip etmediklerini ögrenebilirim.Size haber veririm.

Biz bu sene Mavi Kus Dernegi olarak bez torba kampanyasini Fethiye' de yapmayi dusunuyoruz. Çalismayan ve çalismaya ihtiyaci olan kadinlarin yaptigi bez torbalari satmalari için onlara destek olup kampanyayi yayginlastirmak hedefimiz Yine bu konuda çalismalar hazir olunca sizi bilgilendirebilirim.

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2008, 17:43   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: Fethiye
Mesajlar: 46
Sn. Caretta,
İlginize teşekkürler. Cezaevinde böyle bir olanak varsa, bildirirseniz sevinirim. Biraz önce okuduğum bir alt forumda ağaçlar.net tarafından yaptırılacak torba önerisi de vardı. O da güzel bir seçenek olur.

Faralya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2008, 12:47   #14
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Faralyanın bahsettiği ağaçlar.net bez torba önerisini destekliyorum.1 günde kullandığımız poşet sayısını düşününce halimiz içler acısı...

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2008, 00:25   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-09-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
merhaba, çöp poşeti ile ilgili olumlu bir gelişme var arkadaşlar.

Bioplast Carrefour SA ile Türkiye'de bir ilk olan BIOPLAST Markalı Bio-Bozunur Çöp Torbalarının tedarikçisi olma teklifini başarı ile sonuçlandırarak çevre dostu Bio-Bozunur biyoteknolojiyi Türk tüketicisine 23 Ocak 2008 tarihinden itibaren bütün Carrefour SA mağazalarında satışa sunulmuştur.

Sanırım çöp torbasına bir alternatif var artık...
SEVGİ'yle

natalie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2008, 09:11   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: Istanbul-Los Angeles
Mesajlar: 4
bez torba

amerika da whole foods zinciri poset almayandan 5 cent dusuyor.
uyeli marketler ise bir kereye mahsus olmak uzere uyelerine bedava bez torba verdi. ve iki ay suresince bez torba kullanan uyelere cesitli hediyeler dagittilar. ben gecen eve su filtresi aldim. artik plastik sise suyu almiyorum. bir tek kisinin yarattigi plastik gorunce farki anliyorsunuz.

salimp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 13:44   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
bu konu da toplumun mutlaka daha fazla bilgilendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Fransa'da bu konuda ciddi adımlar atıldı ve naylon poşet kullanımı git gide azalıyor. Türkiye'de durum okadar vahim ki: 1 tane ekmek alırken poşete koyup veriyorlar.Lütfen biraz daha bilinçli hareket edelim.

musician Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 14:15   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-06-2008
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 394
Büyük marketlerin bu konuda bilinçli olmaları ve çalışma başlattıklarını öğrendiğime sevindim. Bizim de aramızda arkadaşlarımızla konuştuğumuz bir konuydu bu. Eskiden gazete kağıtlarından kablarla alır gelirdik bakkaldan ihtiyaçlarımızı naylon poşet lükstü. Ah keşke hep öyle kalsaydı. Neyse artık bizler tüketici olarak bu konu üzerine hassasiyet gösteren market ve dükkanlarla alışveriş yapmamız lazım. Bu konuyu rekabet gereksinimi gibi gösterebilirsek sanırım başarılı oluruz.

Doğal Doğa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 23:35   #19
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Sayın Doğa Doğa size katılıyorum.

Ancak artık alışveriş tarzımız değişmiş. Eskiden bakkalardan alışveriş yapardık. Bir file,ya da torba yeterdi. Şimdi ise uçsuz bucaksız süper marketlerden alışverişleri daha uzun periyodlarla yaptığımızdan sanırım - ve tabi reklamlar vs. sayesinde daha çok tüketici olduk kocaman market sepetlerini dolduruyoruz - birden çok torbaya ihtiyaç oluyor. Bu da çok caydırıcı malesef. Ama yılmak yok. Torba ve fileye devam.)

Bakkaldan bir kaç parça alırsam torba almıyorum.

Sipariş verirsem, getiren çocuğa torbayı boşaltıp geri veriyorum. "Çöpe atma sakın geri götür, tekrar kullanırsınız" diyorum. Yani bahşiş yerine naylon poşet.))

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2009, 11:31   #20
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-12-2009
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 2
Kanunlari guclendirmek gerek.

polimernet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2010, 17:16   #21
Yeni Üye
 
promotexx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 10
bu konuda tüm dünya yasaklar getiriyor,ancak bir çok doğal ürün yapıyorum yok bio yok doğada eriyor diye henüz halk bilinçlenmediği için yalan yanlış ürünlerde suan satılıyor bu konuda 30 yıllık bir firma olan son 5 senesinide bu işe ciddi arge çalışmaları için ayırmış dünyadaki sayılı firmalardan biri aslında türkiyede var www.cantanet.com adresini inceleyebilirsiniz,suan site yeni cok fazla ürün yok ancak 15-20 güne kalmaz tamamen dolacakmış,hatta dahada ileri gitmişler yakında doğada eriyen pvc malzemeden imal ürünlerde cıkarcakalarmış,düşünsenize pvc dünyadaki en zorkaybolan doğaya zarar veren ürün bile artık doğada eriyecek ve tüm bu yenilikleri ülkemizde yerli bir firma yapacak,şimdi diyeceksinizki kardeşim ne cok sevdin bu firmayı ;

promotexx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2010, 12:43   #22
Yeni Üye
 
promotexx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 10
merhaba arkadaşlar
ben bir bez torba üreticisiyim ancak aynı zamanda koyu bir çevreciyim son zamanlarda moda olmaya başlayan bez torbalar ve bu konudaki düşüncelerinizi burda beraber tartışalım istedim forumdaki amacım kendi reklamımı yapmak değil ilerleyen günlerde banner olarak düşünüyorum zaten ancak suan amacım nerden alalım değil nasıl hangi ürrünü alalım olacak.
ilk bilgiyi ben paylaşayım suan amaç özellikle marketlerdek naylon poşetlerden insanlarınn vaz geçmesi ben bunun için ilk ve basit çare olarak market naylon poşetlerinin alt kısmını delmek olduğu aklıma geliyor çünki insanlarımız markette 10 parca ürün alım 10 tane torba kullanıyorlar sebep çöp torbası olarak kullanmak için delik poşetten çöp torbası olmayacagı için öncelikle tüketim yarı yarıya düşecektir.

promotexx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2010, 14:08   #23
Ağaç Dostu
 
GLCN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 844
Galeri: 15
bende Bursa Nilüfer de oturuyorum ve Nilüfer belediyesi semtteki marketlerle işbirliği yaparak poşet kullanımı azaltmak için çaılşmalar başlatacaklarını duydum umarım kısa sürede hayata geçer..

GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 08:26   #24
Ağaç Dostu
 
omrfrk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2010
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 105
Galeri: 8
Poşet, plastik olduğu için toprak ta erimiyor yaklasık 200 yıl toprakta kalıyor böyle oluncada toprağın kirlenmesi kaçınılmaz oluyor.Bunun yerine file,kesekağıdı veya bez torba kullanırsak daha güzel olmazmı?

omrfrk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 17:12   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-05-2010
Şehir: ist
Mesajlar: 11
bizim de kadıköy belediyemiz 1 mart 2010 dan itibaren naylon poşeti yasakladı,bu sefer dönüşümlü poşet kullanıyorlar.benim de çantamda renkli filem var .pazarda ,mümkün oldukça az poşet almaya çalışıyorum pazarcı ısrarla bişey olmaz abla dese de boşaltıp geri veriyorum.carrefoure çantam var.aldığım poşetleri de çöp kovama kullanıyorum keşke bunun bir alternatifi olsa.

cerenimom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2010, 11:40   #26
Yeni Üye
 
promotexx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 10
aslında çöp poşeti olarak kullanılabilecek bez torba üretilebilir gayet basit ancak sıkıntı maliyeti yüksek olacaktır.buna çözüm olarak fabrikaların atık kumaşları ucuza alınıp üretilebilir yinede bu seferde başka bir sorun olacak bez sıvı emen bir malzeme sıvı geçirgenliğide yüksek çöpte sıvı akması koku sorunu başlayabilir,biz firma olarak yeni bir makineyi ülkemize getirmeye uğraşıyoruz tüm türkiyenin bez torba ihtiyacını neredeyse naylon torba fiyatları ile karşılacacak bir yeni üretim sistemi üzerinde çalışıyoruz eğer başarılı olabillirsek market torbasından çöp torbasına bu işi kökünden çözeceğiz napayım pahalı o yüzden naylon kullanıyorum diye bir seçenekte bırakmayacağız.www.cantanet.com internet sitemiz suan sadece toptan satış için düzenlenmiş durumda sitemiz ancak zamanla takip ederseniz çok işginç tekil kullanıcılar içinde ürünler çıkartmaya hatta sadece cantanet değil diğer satış kanalları ile satışa isteyen kişilere küçük kios lar şeklinde bayilikler vermeye başlayacağız.

promotexx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2010, 11:53   #27
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
İnanın çok yararlı bir iş olur. Sevindirici bir haber. Bizlerde bu haberi yayarak seve seve size yardımcı olmaya çalışırız.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2010, 09:44   #28
Yeni Üye
 
promotexx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 10
teşekkür ederim desteğiniz için makinemiz 2 ay kadar sonra türkiyede olacak günlük 115,000 üretim yapabileceğiz,suandada tekil kullanıcılar %100 pamuklu kumaştan koleksiyon hazırlığı içindeyiz çok yakında modelleri burada sizler ilede paylaşacağım,sanıyorumki pek çok kişi günlük hayatlarında bile suni deri çantalar yerine bez çanta ve torbaları kullanmaya başlayacaklardır,sırada kumaştan laptop çantası sırt çantası,günlük kullanıma özel modeller var her alanda ya bunun pamuklusu yokki ne yapayım sözü bitecek plastikk kullanmak artık bir tercih haline gelecek.

promotexx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2010, 14:48   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
2 ay öncesine kadar kendi bez torbalarımı kullanıyordum. Daha sonra Migros da 1.6 TL ye hazır satılanları görünce 5 adet aldım. Şimdi alışverişlerimi bu şekilde yapmaya devam ediyorum.

Pazarlar da da zor olsa da poşet kullanımını azaltmak için, bez torbamın yanısıra plastik poşetleri yanımda gezdirerek bir poşeti yıpranana kadar 7-12 hafta kullanmaya çalışıyorum.

İşlevini yitiren plastik poşetleri ve buna benzer malzemeleri tasnifleyerek çöp merkezlerine ulaştırmaya gayret ediyorum.

Biraz gayret edebilir ve yaygınlaştırırsak iyi yol alacağımızı düşünüyorum.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2010, 18:23   #30
Yeni Üye
 
promotexx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 10
http://urun.gittigidiyor.com/Ellamur...89631#aciklama

arkadaşlar yeni ürünlerimiz çıkmaya başladı ham kumaştan ellamur bez torba markası ile gitti gidiyorda satışta lütfen inceleyiniz.burdan yorumlarınızı iletir iseniz hatamızı dorumuzu biliriz ;

promotexx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024