agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Çocuklara ve Genç Arkadaşlara Özel (http://www.agaclar.net/forum/cocuklara-ve-genc-arkadaslara-ozel/)
-   -   ANATOHUM Projesi genç-çocuk yetiştirici kadrosuna katılmak ister misiniz? (http://www.agaclar.net/forum/cocuklara-ve-genc-arkadaslara-ozel/35933.htm)

birnefestoprak 12-11-2014 20:40

ANATOHUM Projesi genc/cocuk yetistirici kadrosu olusturulacaktir. Bunun icin simdilik uc kisilik yer acacagim. Ilgilenenler icin aradigim sartlar soyle:

- 18 yasindan kucuk olmalisiniz.
- Foruma uye olmali ve iletisim bilgileri dahil bilgi aktarimiyla ilgili anne/babanizdan izin almalisiniz (yetiskin uyeler, uye degillerse ilgilenen cocuklarini uye olmaya tesvik edebilirler).
- Forumun size faydali oldugunu dusundugunuz bolumlerini ve ozellikle tohum etkinligiyle ilgili proje kurallarini/duyurularini duzenli olarak takip etmelisiniz.
- Tohum yetistirme surecinde, buyuklerinizden/forum uyelerinden yardim alabilirsiniz ama proje surecinde dogrudan siz sorumlu olacaksiniz.

Ilgilenen uyelerin, bana ozel mesajla yetistirme sartlarini (balkon mu bahce mi, bahceyse buyuklugu, yetistirme ortaminin ne kadar gunes aldigi, toprak ozellikleri basta olmak uzere), mumkunse email adreslerini ve son olarak tohumlarin gonderilecegi posta adreslerini iletmesi ve bu mesaj disinda, her turlu iletisimi forumun genel basliklari ustunden gerceklestirmesi gerekmektedir.

Kadroya dahil olmak isteyen cocuk/genc yetistiricilerin dikkat etmesi gereken konular:
- ANATOHUM Cocuk/Genc yetistirici kadrosuna dahil olabilmek icin, foruma uye olmaniz, forumun ilgili bolumunde kendinizi tanitmaniz ve basta http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/ olmak uzere belli araliklarla, forumun ilgili bolumlerini ve projeyle ilgili duyurulari takip etmeniz gerekmektedir.
- Size gonderilecek tohumlarin tamami simdilik sadece meyvesi veya yapraklari yenilebilir zirai bitki cesitlerine ait olacaktir.

Bu etkinlik cercevesinde, asagida ozetlenmis 1., 2. ve 3. asamadaki uygulamalari tamamlamaniz ve her uygulamadaki gozlemlerinizi belli araliklarla fotograflayarak forumun ilgili bolumune aktarmaniz beklenmektedir. Genel basliklar itibariyle, bu asamalar asagida ozetlenmistir.
1. ASAMA
- Tohum ekilecek malzemenin belirlenmesi
- Tohum ekimi ve cimlendirme
- Cimlenen tohumlarin fide haline getirilmesi (hasat alanina dogrudan ekilecek bitki cesitleri icin bu asamayi atlayabilirsiniz)
2. ASAMA
- Fidelerin, tohum safligini korumak icin gereken izolasyon kurallarina uyularak, ekilmesi
- Fidelerin su, gubre, gunes isigi vb gibi ihtiyaclari gozetilerek ve hastalik ve zararli kontrolu yapilarak yenilebilir asamaya getirilmesi
3. ASAMA
- Tohumun, bitkinin tuketilmek uzere hasat edildigi durumlarda (or. domates, kavun) meyveyle birlikte hasat edilmesi
- Tohumun, bitkinin tuketim kalitesi gecildikten sonra hasat edildigi durumlarda (or. turp, yemeklik kabak) hasat edilmesi
4. ASAMA
- Agaclar.net tohum paylasim etkinligine katilip etkinlik takvimine ederek 3. asamada hasat edilen tohumlari talep edenlere ulastirmak


ANATOHUM Projesi genc uye kadrosu:

Gülsu45

malina 17-11-2014 16:23

Katılmayı düşünen çocukların kullanıcı adlarının altında yeni üye, ağaç dostu vb. nitelemeler değil, proje katılımcısı (ya da benzeri bir şey) yazmayı düşünüyoruz, ne dersiniz?

Cumhur Tonba 17-11-2014 22:21

Sayın malina. Herhalde çok iyi olur. Böyle bir niteleme onlara daha sorumlu ve ve işin ciddiyetini anlatan bir düşünce olmasını sağlar. Daha fazla benimseyebilirler çalışmayı.

hanımeli 04-12-2014 14:01

Yine yine harikasınız nerden geliyor bu enerji,bu fikirler,vallahi maşallah diyorum.benim kızımda sebze ve çiçek yetiştiriyor evin Bahçesinde 2x3 lük bir ada yaptım ona kendi tohumlarını kendi ekip bakacak ama henüz 7 Yaşında anatohum projesine katılabilirmi bilmiyorum çünkü Okumayı ve yazmayı yeni öğreniyor.ama o da annesi gibi toprakla uğraşmayı çok seviyor.geçen sene kadife çiçeği ve çeri domates yetiştirdi,koparıp yemesi çok güzelmiş anne diye diye yedi durdu domateslerini.ellerinize emeklerinize sağlık,Allah her işinizde önünüzü ufkunuzu açsın sevgili moderatörlerim.

Emre İlhan 17-01-2015 08:41

Motive edici olabileceğini düşünüyorum. Bu düzenleme; katılımcının forumumuza ve projeye dolayısıyla doğaya sevgiyle bağlanmasına itici güç oluşturabilir:)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024