agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni50Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-05-2016, 17:50   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
yilmazms / Ceviz Bahçesi (Balıkesir, Susurluk)

Merhaba arkadaslar, ceviz bahcesi kurarak kurumsal,uzun saatler bilgisayar basinda veya toplantilarda gecen hayat yerine doga ile ic ice yeni bir hayata adim atma karari aldim.

Bana yardim ve desteginizi esirgemezseniz sevinirim.

Forumun neredeyse tamamini okudum, iyi bir arastirmaciyim, ingilizce ve almanca ana dilim kadar iyi bilirim ve kaynaklari arastiririm. Ancak her bahce farkli ve ne ile karsilasacagimi bilmiyorum.

Adim adim yapmayi tasarladiklarimi yazip sizin yorumlarinizi rica edecegim.

Tum agac dostlarina sevgiler saygilar.

Yasamak bir agac gibi tek ve hur ve bir orman gibi kardescesine...

yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 17:59   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Ceviz icin arazimi almak uzereyim. Bu hafta sonu toprak ve su analizi yaptiracagim. Arazide bugday ekili, temmuzda urun kalkacak. Lokasyon Balikesir Susurluk, rakim 700.

Planim Kasim ayinda fideleri acik kok dikmek. Simdi ilk soru geliyor, Kasimda acik kok yerine Bugday hasatindan hemen sonra ekmenin avantaji olur mu?


Dezavantaj 1: Sulama sistemini erken kurmam gerekecek veya bu sene tanker ile idare edecegim.

Avantajlar? Dezavantajlar?

yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 20:24   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2016
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 120
Merhaba Yılmazms
Yeni hayatında ağaçlarla daha mutlu ve umutlu sağlıklı stressiz uzun yıllar temennı ederim.
Sorularına cevap vermek isterdim.Ancak Bende yetiştirici değil araştırma safhasındayım.Mutlaka üstadlar yardımcı olacaklardır.Araştırmaya devam...
Başarılar dilerim ALLAH Utandırmasın

coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 21:08   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-05-2015
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 19
Merhaba
Şimdiden hayırlı olsun.Geçen Temmuz ayında bende sizinle aynı durumdaydım.Ne yapmam gerektiğini az çok tasarlamama rağmen öngörmediğim aksilikler çıkmadı değil.Öncelikle bu işi çok sevmeniz gerekiyor,aksilikler ve zorlukların altından bu sayede kalkarsınız.

Toprak analizini yaptırdıktan sonra,tarlanıza dip sürüm yaptırmanız gerekiyor,Bulabilirseniz toprağa iyi yanmış koyun veya keçi gübresi atın.Fidan dikiminden 2veya 3 ay evvel pikaj çalışmasını bitirip.Fidan çukurlarını 80*80 açtırın.Tabi bu arada bölgenize en uygun cinsi tespit edip,güvenilir bir fidan üretimi yapan bir fidancıya siparişinizi verin.Ben şahsen açık köklü dikim yapmanızı tavsiye ederim.
En önemli konulardan biride dikimden bir hafta önce mutlaka çukurları kepçe ile tekrar doldurtturun yoksa dikim süresi çok uzar.İnsan gücüyle hem dikim hem çukur doldurma işi çok zor olur.Bu konuda ben hata yaptım ve hala uğraşıyorum.

Buğday hasatından sonra açık köklü dikemessiniz.Açık kök fidanlar yapraklarını mevsimin durumuna göre kasım ayının ortalarına,hatta sonuna doğru dökebiliyor.Geçen yıl çok kimse Aralık ayında dikim yapmak zorunda kaldı.Çevredeki fidanları gözlemleyin fidanlar yapraklarını döksün fidanlarınızı sonra teslim alın.Sahtekar fidancılar yaprakları elle sıyırıp satabiliyor,dikkat edin.

Şimdiden kolay gelsin.Saygılarımla


Düzenleyen bahaes26 : 10-05-2016 saat 21:14 Neden: ekleme
bahaes26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 21:33   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim Syn coskunsarikaya ve bahaes26.

Agustos sonu tuplu dikim mi yoksa kasimda acik kok dikim mi tavsiye edersiniz? 3 ay pek bir fark yaratir mi?
Mesut

yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 21:52   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-05-2015
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 19
Genel olarak Agustos ayında tüplü dahi olsa dikim olmaz.Toprak tavından çok uzaktır.Açık kökü kasım ayında dikerseniz zaten tüplüye göre 1 yıl önde olmuş olursunuz.Planlarınızı Kasım için yapmanızı tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=bXZg9z0ivxc

bahaes26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 07:34   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 20
Merhaba
Şimdiden hayırlı olsun Ağustos ayında dikmeyi planlıyorsanız haziranda tüplü fidanlar satışa çıkacaktır ve sizin güvenilir bir fidancıyla şimdiden dörüşüp fidanların almanız veya ayırmanız gerekmektedir .Ağustosta fidan bulamassınız ve işleriniz aralık ayına kalacaktır

murat-16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 15:07   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-05-2015
Şehir: Tunceli
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Ceviz icin arazimi almak uzereyim. Bu hafta sonu toprak ve su analizi yaptiracagim. Arazide bugday ekili, temmuzda urun kalkacak. Lokasyon Balikesir Susurluk, rakim 700.

Planim Kasim ayinda fideleri acik kok dikmek. Simdi ilk soru geliyor, Kasimda acik kok yerine Bugday hasatindan hemen sonra ekmenin avantaji olur mu?


Dezavantaj 1: Sulama sistemini erken kurmam gerekecek veya bu sene tanker ile idare edecegim.

Avantajlar? Dezavantajlar?
sn yilmazms;

araziniz büyüklüğü ne kadar bilmiyorum, kaç ağaç dikiliecek bir şey yazılmamış
Tankerle sulama yapılma gibi bir durum var. ister açık köklü veya tüplü olsun ağaç sayısı fazla ise sulama maliyeti sizin için büyüyecektir. traktörünüz ve tankeriniz var ise idare edebilirsiniz, bu aletleriniz yok ise kirlamaya gidecekseniz bayağı bir masraflı olacaksınız bunun yanında temmuz-ağustos ayları fidanlar sulama zamanı gelecek, bir bakmışssınız traktör başka işlerde gelemeyebilir. 2-3 gün bile fidanları su stresine sokabilir.
uzun zaman önce badem için makale okuyup geçtiğim bir araştırmaydı, Ceviz ağaçları da Kazık kök sistemi sahip , Tüplü Fidanlar veya Açık köklü fidanlarda kök geleşimi doğal olmayabiliyor bunlarda bir kaç örnek;
Tüplü Fidanlarda kazık kökünde Dönme olabiliyor.bunlar toprağın derinliklerine tekrardan gitmesi bir kaç yılı bulabiliyor. bu süre boyunca sulama ihtiyacı fazla oluyor;

Açık kök Fidanda, yerinden çıkartıldığı zaman kazık kökünde kopma oluyor bunu yenileme oranı çok düşük,ikincil kök olduğundan dolayı her halükarda tohumdan yetişene göre kısa kaliyor. tabi bu yenileme su desteğine ihtiyacı var.

makaleden sonra folyo tepside bir badem çekirdeği çimlendirdim. filizlenen bademi (nisan 2016) ayında ölçtüğümde, toprak üstü yeşil filiz boyu 12cm ve kök uzunluğu 29cm çıktı, 3-4 yaşındaki çekirdekten yetişen ağacı düşünemiyorum.

Çekirdekten Yetiştirmede ;
-daha az su stresine gireceğine
-hastalıklı fidan olmayacağına (Aşı kalemi Hastalık taşımıyorysa)

dezavantajı;
-Aşı kalemi bulma zorluğu
-2 yıl geriden geriden geleceğine

inanıyorum.


Babamın "köylü çocuğuyuz" diyerek, eski üsul araştırmadan soruşturmadan cevizlerden sonra dilimiz yandı sizde yanmayın ve aşağıdaki husulara dikkat edin. Fidancılar,Yoldan geçen Halil amca ve Tarım İl Müdürlükleri lafını dinleyip fakat en son güveneceğiniz kurum ve kişiler olsun


1-toprak profilini Mümkünse 2-3 metre derinlikte tarlanın farklı noktalarından açmaya çalışın, kil/kist tabakası veya tabansuyu sorunu var ise ona göre düzenleme yapabilirsiniz

2-Toprak numulerini 120 cm'e kadar 30-60-90-120 olacak şekilde alın numuneleri İZ ELEMENTLER dahil isteyin. Çinko, bakır, bor v.b fazlalıklarından dolayı zehirlenmelere veya eksikliklerden karşı önlem alabilirsiniz.

3-Türkiyede en büyük sorun ph, organik madde eksiliği ve Tuzluluk, bunlardan en önemlisi ph ve tuzluluğa dikkat edin arazide yapay gübrenin fazla kullanılması veya fazla sulanma olduğu zaman toprakta tuzlulaşma, Sülfat(kükürt) içerikli gübre kullanımında Ph'ın 6.5 altına düşmesi ile asitleşme, tavsiyem toprak analizin yaptıktan sonra arazinizi alın, düzeltmek daha çok paraya ve zamana neden oluyor.

4-fidan alacaksanız, en önemli şey Sözleşme yaparak alın ve kurumsal bir yapıya sahip firmalardan, fidan sertifikalarını ve sözleşmeyi en az 7-10 yıl boyunca saklayın(uzun vadeli yatırımlar) , hastallık testlerini yapın, sözleşmeye türüne doğru çıkmazsa veya hastalıklı çıkarsa cezai şart ekleyin,, açık köklü fidanda bahçeye dikmeden önce kök ve gövdeyi dezenfekte edecek ilaçlara batırdıktan sonra sonra bahçeye dikin.

5. ağacı bir canlı olarak görüyorsanız ve onunda bir ruhu olduğuna inanıyorsanız çocuğunuzdur büyüdükçe sevineceksiniz. ,ticari olarak düşünüyorsanız, tarlanızın fabrika ve onlarda fabrika içinde bulunan birer makine olarak görün yağ , bakım ister zamanı gelince eskisini atıp yenisini alırsınız.

wusiv Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 18:54   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-07-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 23
Beni whats app ekler misiniz? Sakarya Geyve' de bir bahçe aldım bende bir yıldır uğraşıyorum. Sizinle istişare etmek istiyorum. 05303632963 Murat ben. Teşekkürler


Sent from my iPhone using Tapatalk

Demirtaşlı beğendi.
motie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 23:01   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Sn wusiv,
Cok guzel yazmissiniz, oncelikle verdiginiz emege ve bilgilerinizi paylastiginiz icin size tesekkur ederim.
Arazi birden fazla parselden olusmakta, dolayisiyla henuz buyuklugu konusunda karar vermedim, tamamini da ceviz yapabilirim bir kismini da. En az 10 donum gibi dusunebiliriz.

Arazimde ayrica akan su var.

1,2 ve 3 maddeleri icin bir jcb ile cuma veya cumartesi toprak numunesi almak istiyorum. Ekin oldugu icin cok fazla kazmak da istemiyorum acikcasi.

4.madde icin ne gibi hastaliklar olabilir ve ilaclar nedir? Benim duydugum kok kanseri olabiliyormus ama fidancilarda kokler ilacli gelebiliyormus.

5.maddede ben ilk once agaci canli olarak gorurum, tam bir agac dostuyumdur, deli diyeceksiniz ama agaclara sarili fotograflarim vardir hippiler gibi. Her agac benim su fani dunyaya bir katkim gibi dusunuyorum. Onlar da bana meyvelerini verirse ne mutlu bana. ****** belli bir hedef ve planimiz olacak, sonucta isin maddi kismi da var.

Sanirim karar alabilirim artik, gorunen o ki zaten agustos ayinda toprak tavli olmayacak ve sulama icin bayagi efor sarfedecegim, sadece 3 ay kazanmak icin hem de. Onun yerine topragi 3 ay hazirlamak daha mantikli duruyor. Fiyatlari bilmedim ama acik kok belki daha ucuzdur. Bu yuzden aslinda ekim ayi sonu mumkunse ekim yapmak istiyorum, tabi acik koklu fide tamamen uyumussa. Balikesirde fidanci tanidigi olan var midir?

Can suyundan baska bir su gerekmez degil mi kis ekimleri icin? Sonra Allah Kerim mayisa kadar sulama sistemi icin zaman var.

Bir 3 donum yere acaba eylul gibi yagislar baslayinca cimlenmeye baslamis ceviz eksem mi diye de dusunuyorum, karsilastirma sansim olsun istiyorum...


Sn motie,

Ekliyorum, selamlar.

yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2016, 10:07   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-05-2015
Şehir: Tunceli
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Sn wusiv,
Cok guzel yazmissiniz, oncelikle verdiginiz emege ve bilgilerinizi paylastiginiz icin size tesekkur ederim.
Arazi birden fazla parselden olusmakta, dolayisiyla henuz buyuklugu konusunda karar vermedim, tamamini da ceviz yapabilirim bir kismini da. En az 10 donum gibi dusunebiliriz.

Arazimde ayrica akan su var.

1,2 ve 3 maddeleri icin bir jcb ile cuma veya cumartesi toprak numunesi almak istiyorum. Ekin oldugu icin cok fazla kazmak da istemiyorum acikcasi.

4.madde icin ne gibi hastaliklar olabilir ve ilaclar nedir? Benim duydugum kok kanseri olabiliyormus ama fidancilarda kokler ilacli gelebiliyormus.

5.maddede ben ilk once agaci canli olarak gorurum, tam bir agac dostuyumdur, deli diyeceksiniz ama agaclara sarili fotograflarim vardir hippiler gibi. Her agac benim su fani dunyaya bir katkim gibi dusunuyorum. Onlar da bana meyvelerini verirse ne mutlu bana. ****** belli bir hedef ve planimiz olacak, sonucta isin maddi kismi da var.

Sanirim karar alabilirim artik, gorunen o ki zaten agustos ayinda toprak tavli olmayacak ve sulama icin bayagi efor sarfedecegim, sadece 3 ay kazanmak icin hem de. Onun yerine topragi 3 ay hazirlamak daha mantikli duruyor. Fiyatlari bilmedim ama acik kok belki daha ucuzdur. Bu yuzden aslinda ekim ayi sonu mumkunse ekim yapmak istiyorum, tabi acik koklu fide tamamen uyumussa. Balikesirde fidanci tanidigi olan var midir?

Can suyundan baska bir su gerekmez degil mi kis ekimleri icin? Sonra Allah Kerim mayisa kadar sulama sistemi icin zaman var.

Bir 3 donum yere acaba eylul gibi yagislar baslayinca cimlenmeye baslamis ceviz eksem mi diye de dusunuyorum, karsilastirma sansim olsun istiyorum...


Sn motie,

Ekliyorum, selamlar.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...alnut_diseases
Hastalıkları yukardan görebilirsiniz.
genel hastalık önleyeci bakır içerikli ilaçlar (örnek: Göztaşı)

Kök Kanseride bakteriel bir hastalıktır. bakteriel hastalıklar ve Mantar kaynaklı(tedavi edilebilir düzeyde) hastalıklar bahçe için en tehlikeli hastalıklardır, bakteriel hastalıklar toprakta uzun yıllar boyunca hayatta kalabilme becerilerine sahiptirler rüzgarla bile dağılabilirler.

14 Dönüm bahçemizde bakteriel kaynaklı hastalık çıktı ve bahçeyi sökeceğiz her hangi bir ağaç dikemiyeceğiz 5 yıl boyunca, 3 ayrı ziraat müh. getirdik ve arazi 3km çevresinde hiç bir kurulu bir bahçe olmaması ve arazinin kuru tarım yapılan bir yer olmasından dolayı fidanlarla beraber geldiğini, sertifikaların saklanmaması ve sözleşme olmadığından dolayı her hangi hukuki süreç başlatamıyoruz.

şimdi ilk işimiz Tamamen çekirdekten yetiştirme yapacağız, 6 yaşında oldukça sağlıklı fernor bahçesi bulduk başka bir ilçede, aşı kalemlerini oradan sağlayacağız.

eğer devlet desteği almayı istemiyorsanız tavsiyem damızlık için sağlıklı bir bahçe bulduğunuzda, çekirdekten dikmek.

wusiv Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2016, 00:44   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Cok gecmis olsun. Artik bize ders almak duser.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2016, 21:05   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Kasim 2016 dikimi icin acik kok chandler fidani siparisini simdiden gecmek gerekir mi? Guvenilir mavi sertifikali ve yuksek sayida fidani karsilayabilecek fidanlik onerir misiniz? Tesekkur ederim

YeniBON beğendi.
yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2016, 12:29   #14
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-02-2014
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Kasim 2016 dikimi icin acik kok chandler fidani siparisini simdiden gecmek gerekir mi? Guvenilir mavi sertifikali ve yuksek sayida fidani karsilayabilecek fidanlik onerir misiniz? Tesekkur ederim
mavi setrifikalı değil ama güvenerek alabileceğiniz bir firma öneririm ben ondan aldım diktim ve memnunum
bafra fidancılıktan güvenerek alabilirsiniz

kararsız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2016, 23:07   #15
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Tekrar merhaba, dikim icin hazirliklara devam ediyorum. Buyukbas hayvan gubresini yanmasi icin serdirdim.

Dikim 5 ay sonra.

Cikan toprakla karistirmak icin cukur basina kac kg gubre gerekecektir?

Bu gubre ile beraber yine cukur basina 250gr tsp uygulayacagim.

Dikimde baska gubre veya ilaca ihtiyac var mi?



Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

YeniBON beğendi.
yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 06:58   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-02-2011
Şehir: İZMİR-BALIKESİR
Mesajlar: 286
Merhabalar. Ben de Balıkesir Sındırgı da ceviz ile uğraşıyorum. Fidan almadıysan balıkesir küçük Bostancı köyünde kocaman Fidancılık var.ben de ordan aldım. Tavsiye ederim

YeniBON beğendi.
kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2016, 22:08   #17
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Henüz fidan almadım. Balıkesir civarında bayağı fidancı var, siz açık kök fidana ne kadar ödediniz?

Bir önceki mesajımda çukura yanmış gübre koymayı düşünüyordum, bu fikirden vazgeçtim. Tüm tarlaya sereceğim. Çukura da TSP ve hümik asitden başka bir şey koymayacağım.

Önümüzdeki 5 ay toprak işleme işlemleri ile geçecek. Fidan dikim noktalarını belirlemek için ipler yerine ölçüm aleti kullanan var mı? Sanki daha kolay olabilir öyle diye düşündüm, artık GPS ve lazer var, ipe gerek olmamalı.

yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2016, 20:10   #18
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Arkadaşlar, dikim çukurunun tanesini kepçeler kaça açıyor? Balıkesir'de kepçe kiralayan tanıdığı olan var mı?

Ayrıca 8x6 dikim için çukur yerlerini belirlemenin en kolay yolu nedir? İp ile uğraşmadan GPS ile yapılabiliyor mu?

Teşekkürler

YeniBON beğendi.
yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2016, 11:58   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Arkadaşlar, dikim çukurunun tanesini kepçeler kaça açıyor? Balıkesir'de kepçe kiralayan tanıdığı olan var mı?

Ayrıca 8x6 dikim için çukur yerlerini belirlemenin en kolay yolu nedir? İp ile uğraşmadan GPS ile yapılabiliyor mu?

Teşekkürler
Ücretlendirme, dikim çukuru birim fiyatı değilde saat üçreti olarak hesap ediliyor ve takribi 100 tl/saat

Dikim yerlerinin belirlenmesi GPS ile yapıldığında her çukur için ayrı ayrı koordinatları hesap etmek uzun sürebilir halbuki arazinin dört noktasına kazık çakıp bunlara ip bağlanarak çukur yerlerinin işetleretlenmesi daha pratik olur.

Demirtaşlı beğendi.
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2016, 12:57   #20
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Sagolun, bu durumda araziyi parca parca iplerle isaretlemek daha iyi olacak.
Kepceyi saatle tutmak isime gelmiyor cunku isinde oyalansin istemiyorum. Cukur basina ve cukurlar 1x1x1m acilacak sekilde anlasacagim. Saatte kac cukur acilabilir?
Bir de her cukurdan cikan toprak 1 ton olacak, bu topragi yanmis gubre ile karistirip doldurtmak da ayri para. Bunu bir traktorle yapsak, cukur basina 100kg once gubre ustune ust tabaka sonra alt tabaka doldursam olur mu? Karistirma isi zahmetli olacak.


Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

YeniBON beğendi.
yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2016, 22:56   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2016
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 120
Sayın yılmazms;

Araziyi iple belirledikten sonra kesişme noktalarına demir veya ağaç kazık çakınız. Kepçenin çalışmasına engel olmayacak şekilde iki ucu ve tam ortası kertikli dikim tahtası kullanarak 2-2.5 m olabilir iki ucuna demir veya ağaç kazık çakılır.Ortada kalan pikaj kazığı sökülür. Bu çalışma size birkaç avantaj sağlar.
1-pikaj noktanız röperlenmiş olur
2-kepçeci için ayrıca işaretleme gerekmez.
3-ikici kez ip çalışması gerekmez.
4-arazinin durumuna göre fidan dikim yüksekliğini ayarlayabilirsiniz.
Ayrıca bitki besleme uzmanı Prof Dr Habil Çolakoğlu nun tavsiyesi,. fidan çukurunun en altına 1 su bardağı Tsp,dap,veya 3*15,1 tatlı kaşığı kadar çinko sülfat.Toprak ph sı yüksek ise çukur toprağına kükürt karıştırılmasını tavsiye ediyor.Şimdiden bahçeniz hayırlı uğurlu olsun,kolaylıklar dilerim.Saygılar Selamlar.

Demirtaşlı beğendi.
coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2016, 15:21   #22
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-04-2015
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Tekrar merhaba, dikim icin hazirliklara devam ediyorum. Buyukbas hayvan gubresini yanmasi icin serdirdim.

Dikim 5 ay sonra.

Cikan toprakla karistirmak icin cukur basina kac kg gubre gerekecektir?

Bu gubre ile beraber yine cukur basina 250gr tsp uygulayacagim.

Dikimde baska gubre veya ilaca ihtiyac var mi?



Sent from my GT-N7105 using Tapatalk
250gr.tsp yazmıssınız.tsp dusuk ph li dap yuksek ph li topraklara önerilir.analiz sonucunda buna dikkat edin.bir de dikim cukuruna leonardit atın.2 kg kadar

berk10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2016, 14:26   #23
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Ok tesekkurler.

Arkadaslar, fidan icin teklif alimina basliyorum. Birkac arkadas birlesip aliyoruz ve sayi 3500e kadar cikacak. Ozelden aranizda fidanci varsa teklif alabilirim. Chandler + Franquette tozlayici. Ayrica 500 kadar kara ceviz coguru ariyorum.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2016, 14:37   #24
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi coskunsarıkaya Mesajı Göster
Sayın yılmazms;

Araziyi iple belirledikten sonra kesişme noktalarına demir veya ağaç kazık çakınız. Kepçenin çalışmasına engel olmayacak şekilde iki ucu ve tam ortası kertikli dikim tahtası kullanarak 2-2.5 m olabilir iki ucuna demir veya ağaç kazık çakılır.Ortada kalan pikaj kazığı sökülür. Bu çalışma size birkaç avantaj sağlar.
1-pikaj noktanız röperlenmiş olur
2-kepçeci için ayrıca işaretleme gerekmez.
3-ikici kez ip çalışması gerekmez.
4-arazinin durumuna göre fidan dikim yüksekliğini ayarlayabilirsiniz.
Ayrıca bitki besleme uzmanı Prof Dr Habil Çolakoğlu nun tavsiyesi,. fidan çukurunun en altına 1 su bardağı Tsp,dap,veya 3*15,1 tatlı kaşığı kadar çinko sülfat.Toprak ph sı yüksek ise çukur toprağına kükürt karıştırılmasını tavsiye ediyor.Şimdiden bahçeniz hayırlı uğurlu olsun,kolaylıklar dilerim.Saygılar Selamlar.
Merhaba Coskun Bey,

Tam anladim mi bir kontrol etmek istedim. Yeri belirledikten sonra pikaj tahtasina gore 2 kazik dikiyoruz. Sonra kepceciye bu iki kazik arasini kaz diyecegim. Toprakla doldurduktan sonra da pikaj tahtasina gore ekimi yapacagim.

Dogru mudur?

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2016, 15:09   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2016
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 120
Doğrudur sayın yılmazms selamlar

coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2016, 15:47   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2016
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 120
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Ok tesekkurler.

Arkadaslar, fidan icin teklif alimina basliyorum. Birkac arkadas birlesip aliyoruz ve sayi 3500e kadar cikacak. Ozelden aranizda fidanci varsa teklif alabilirim. Chandler + Franquette tozlayici. Ayrica 500 kadar kara ceviz coguru ariyorum.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk
Sayın yılmazms;

Tozlayıcı konusunu tekrar gözden geçirmenizi isterim.Yanlış hesap Bağdattan döner derler.(Cevizde tozlama) başlığında 3.sayfa 62 nolu mesaj sayın formullane nin araştırması dikkate almanızı tavsiye ederim.4.sayfa 91 nolu mesaja kadar bölümü okursanız menfaatinize olacaktır.SELAMLAR

Demirtaşlı beğendi.
coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2016, 17:29   #27
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-04-2015
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Ok tesekkurler.

Arkadaslar, fidan icin teklif alimina basliyorum. Birkac arkadas birlesip aliyoruz ve sayi 3500e kadar cikacak. Ozelden aranizda fidanci varsa teklif alabilirim. Chandler + Franquette tozlayici. Ayrica 500 kadar kara ceviz coguru ariyorum.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk
Sizin yeriniz kac dönüm.3500 sayısı bayağı yuksek bir sayı.fidancılardan iyi bir indirim alınabilir.birde fidanların ekileceği bölgeye yakin bir yerden alinirsa fidan adaptasyonu daha kolay oldugunu duymustum.anektod olarak belirtmek istedim.

berk10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2016, 19:39   #28
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Ekecegim alan tamamen masraflarima bagli 10 ila 250 donum arasi. Birkac kisi toplaniyoruz

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

YeniBON beğendi.
yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2016, 11:27   #29
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 75
Merhaba arkadaşlar,

Araziden toprak ve su için numune aldım, gitmişken 5 ayrı bölgeden de profil çukuru 3m ye kadar açtırdım. 4 ü çok iyi yumuşak ve engelsiz bir toprak çıktı. ancak dereye 50mt yakın bölgedeki toprak ekteki gibi, topraktan ziyade katmanlar halinde elle zorlanınca kırılabilen bir taş var, suyu emmiş temmuzun bu sıcak günlerinde dahi içi ıslak. Bu cevize engel midir? Olmadı o bölgeye ekmeyeceğim.

kamil35 beğendi.
yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2016, 00:58   #30
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Ancak her bahce farkli ve ne ile karsilasacagimi bilmiyorum.
Öncelikle şevkle başladığınız bu işte başarılar dilerim, Umarım başarılı olursunuz.

1- Öncelik topraktır toprağınızı iyi etüt ettirin, toprak yapınıza göre işlem yapınız herkes çukur açıyor diye çukur açmayınız her toprak ta çukur açılmaz, çukur açılmayacak bir toprak yapısında çukur açarsanız hem maliyetli olur hemde iyi yapayım derken daha kötü yapmış olursunuz,

2- Fidan alırken Tabi ki, hesaplı olanını tercih edin ama en düşük fiat verenden alırsanız iyi yapmış olmazsınız.

3- mavi sertifika bir aldatmadan başka bir şey değil, Sen şimdi parayı veriyorsun sonra alıyorsun. Önemli olan sağlıklı ve adına doğruluğudur.

Sertifika demek adına doğruluğu demek değildir, sertifika üretim belgesidir, yani herhangi bir x cinsi üretim iznidir kişi bunun üretme iznini almıştır ve üretir, Adına doğruluğunun garantisini istiyorsan fidancınla 2-3 yıllık dikim bakım sözleşme sizi garantiye bağlar (Bu 2-3 yıllık zaman zarfında da yanlış cins varsa ortaya çıkar ve hak arama mahkeme gibi durumlarda haklı çıkmanız söz konusu) sertifika yarın hukiki bir durumda sizi haklı kılmaz, sözleşme sertifikadan önemlidir.

4- Bir kaç profil fotoğrafı göstermekle ya da görmekle sizleri yanlış yönlendirme yapabiliriz, bir kanaatimiz olur ama bu en doğrusu demek değildir. Örneğin: koyduğunuz fotoğraftaki toprak yapınıza göre ben çukur açmanızı hiç önermem, diğer yerler taraflar nedir nasıldır ne gibi bir işlem gerektirir bu arazinizin durumuna gör değişir.

Not: Bir de fotoğraflarınızı en yüksek 800 megapiksellikte yüklerseniz forum görselliğini bozmamış olursunuz.

YeniBON beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024