agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen geopratik

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-12-2015, 10:15   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 26
Ceviz Özel Ağaçlandırma Uygulama Projemiz

11 dekar alan üzerinde proje tanzimi yapılmış ve proje onayından sonra uygulama çalışmalarına başlanmıştır.
Proje uygulama aşamasında öncelikle saha etrafında beton direkler sabitlenerek sahanın tamamı kafes tel örgü ile çevrilmiştir.

Fidan dikiminden yaklaşık 1 ay önce tüm saha üzerinde üst toprak işlemesi yapılmış, fidan çukurları ekskavatör ile 100cm derinliğinde açılmıştır. Açılan fidan çukurlarına yanmış hayvan gübresi konulmuş (çukur başı 3 kürek) ve dikim zamanına kadar bu şekilde bekletilmiştir.
Dikime başlanılmadan önce toprak düzenleyici madde olarak her çukur için ortalama 4-5 kg Leonardit kullanılmıştır. Proje aşamasında sahada yapılan toprak analizi ile her ceviz fidanı için gerekli besin elementleri, ziraat mühendisince hazırlanan reçeteye bağlı kalınarak yapılmıştır.
Uygulama sahasına dikilecek fidanlar, proje sahibinin isteği ile kendi fidanlığımızdan temin edilmiş ve dikim gününden 1 gün önce proje sahasına ulaştırılmıştır. Sahada kullanılan fidan cinsi Fernor olup tozlayıcı tür olarak ise 1/10 oranında Fernette kullanılmıştır. Dikim yapılan fidanlarımız ismine doğru, üretim sertifikalı 100-120cm boyunda ve oldukça sağlıklı fidanlardır.

Dikimde her ekipte 2 şer kişi olmak üzere toplam dört ekip çalışmış, fidan çukurlarına atılan gübreler fidan köklerine gelmeyecek şekilde çukurlar doldurularak dikim gerçekleştirilmiştir. Dikim yapılırken rüzgar yönü dikkate alınmış aşı yönü rüzgar istikametine dik gelecek şekilde dikim çukuruna yerleştirilmiş ve fidana destek sağlamak amacı ile 150cm uzunluğunda ahşap kazıklar ile sabitlenmiştir. Fidanları sabitlemek için kullanılan rafya fidan gövdesine zarar vermemesi için “8” şeklinde kazıklara bağlanmıştır.

Dikimi takiben 2 adet sulama tankeri ile sulamaya zaman kaybetmeden başlanılmıştır. Bu sayede toprak içerisinde kalan hava boşlukları tamamen kapanmış, fidan kökünde toprağın çökmesi ile kök boğazındaki açıklıklar toprak takviyesi ile kapatılmıştır. Sulama için kullanılan suya tanker başı 15 lt civarında Humik Asit(Sıvı Gübre) ilavesi yapılmıştır. Her fidan için ortalama 10-20 Lt arasında can suyu verilmiştir. Mevsim itibarı ile fidan dikiminden sonra dikim sahasında tekrar sulama yapılmayacaktır.

Eklenen Resimler
 
sinbas ve arkeo beğendi.
geopratik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ağaçlandırma izni, ceviz bahçesi, ceviz fidanı, ceviz fiyatı, ceviz yetiştiriciliği

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024