agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni426Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-03-2014, 08:45   #61
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
Tahlil tohumlari ekimden 2 hafta öncesi yeterli süredir cünkü Zamanla gübrelerde degisim olabilir yagan yagmurlar iz elementleri degistirebilir leonardit kullanmadan arastirma yaptin umarim fazla dis macunu agizda sadece köpürme yapar findik kadari en ideal ölcüdür bilirsin herhalde, aralardaki mesafe cögürleri digerine zarar vermeyecek sekilde söküm yapabilecegin mesafedir ve birbirine gölge durumu söz konusu 1,5 metre olduklarini dusunerek hareket et.

erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 08:59   #62
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erhan62 Mesajı Göster
Tahlil tohumlari ekimden 2 hafta öncesi yeterli süredir cünkü Zamanla gübrelerde degisim olabilir yagan yagmurlar iz elementleri degistirebilir leonardit kullanmadan arastirma yaptin umarim fazla dis macunu agizda sadece köpürme yapar findik kadari en ideal ölcüdür bilirsin herhalde, aralardaki mesafe cögürleri digerine zarar vermeyecek sekilde söküm yapabilecegin mesafedir ve birbirine gölge durumu söz konusu 1,5 metre olduklarini dusunerek hareket et.
Hayvan göbresi 15 gün önce toprakla karıştırıldı. İyi de yağmur yağdı ondan sonra.

Tohumlar kalıcı yerlerine ekilecek. Dikim çukuru yakalaşık 80x80 gibi olur tahminim. Yaklaşık 400 cm³ çukur için; 1 kg civarı leonardit, 2 kürek hayvan gübresi, 2 kürek kum, belki biraz ince odun talaşı ve kalanına da toprak kullanmayı düşünüyorum.

7,5x5 metre dikim mesafesi olacak. Çukurlar 80 cm, her bir çukura 4 er adet ceviz ekeceğim. Artık kaç tanesi çıkar, kaç tanesine aşı yapılır, kaç tanesinde başarı alınır, nasip.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 09:21   #63
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
cevizleri suda tut ekmeden belki icine biraz suyuna birseyler katman icap eder (fazla sorma bu konuyu), aralardaki mesafe konusu benim bilgime göre dar derim ben ekecegin ceviz yan dal verimi olan ise yan dala agirlik vermen gerekmez mi.. 7,5 metre 3,75 eder agac basina 4 de yani 1 agac 4 metre buyudunmu yana Dogru diger agaca ulasacak bazi bilgiler türkiyede ters aralarda sonra traktör nasil tirmik ceker nasil ilac atarsin bahce traktörün var mi ufacik olanlardan..Bak bir yalan dinle simdi 5 yasinda agac 150 Kilo meyve veriyor gibi .. yalan Hemde dik alasi yalan.. Agacik kökü yapragi meyvesi 150 Kilo gelmez iken bu agac verir diyip satiliyor.. Yerse .. cukurlardaki 80x80 mesafe iyi usten cikan topragi kenara koy, sonra alttan cikani en üste aktar ekerken 4 ceviz bana cok geldi ama sen bilirsin 3 daha Uygun degil mi vardir dusundugun 4 koyarsan kac ceviz hesap yapmissindir ... Haa cikan fazla cögürleri de sat derim bak millet nasil haram para kazaniyor 1 cögüre kac liralar isteyerek..

cnrtkt beğendi.
erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 09:30   #64
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
Bak denegim paylasmasi.. Oku bakalim

Chandler Ceviz Bahçemi nasıl Oluşturdum.

Şu anda 3,5 yaşında ve bana göre çok iyi durumda olan 9 dekar ceviz bahçemi oluştururken yaşadığım tecrübelerimi özet halinde forumdaki dostlarla paylaşma isteğiyle bu konuyu açmış bulunmaktayım.

Ceviz konusuna merak duyunca başlarda internetten bu konuyu çok araştırdım. Bazı faydalı bilgiler edinmekle beraber yoğun bir bilgi kirliliğiyle karşılaştım. Ardından üç kitap satın aldım; birisi "Walnut Production Manual", ikincisi "Aşılı ceviz yetiştiriciliği" (Ramazan Topak, Selami Bayrak), üçüncüsü de Yaşar Akça Hoca'nın "Ceviz Yetiştiriciliği" kitabı. Bu kitapların büyük faydasını gördüm. Ayrıca telefonla ulaştığım Yaşar Hocamın destek ve ilgisine teşekkürü borç biliyorum.
Cevizin toprak isteği olarak doğal drenajı olan, bir miktar kumlu, kil oranı düşük, derin topraklarda kolay yetiştirilebildiği kanaatine vardım. Tersi durumdaki topraklarda en az 2X2 metre derinliğinde fidan çukurları açılıp tarlanın üstündeki toprakla doğal gübre, leonardit, milli toprak, kompoze gübre vs. gibi malzemelerle karıştırılarak çukurun yeniden kapatılması durumunda sonuç alınabileceğini düşünüyorum. Ayrıca toprak PH' ının 5,5-7,0 arasına getirilmesi, topraktaki eksik temel ve eser elementlerin tamamlanması iyi sonuç veriyor. Toprağımın özelliklerini öğrenmek için Tarım İlçe Müdürlüğünde 35 TL lik toprak analizinin yettiğini söylemeliyim.

Bahçenin kurulacağı yerin iklim koşullarına göre çeşit seçimi yapılması gerektiğini öğrendim ki bu verim açısından çok çok önemli. Çevremde (Manyas-Balıkesir) yerli çeşitlerle (Bilecik, Şebin, Yalova) bahçe kurmuş insanların bahçelerini gezdim. 10 yaşındaki bahçelerden ağaç başına ortalama 10 kg' ı geçeni görmedim. Ardından Bursa yöresinde Pedro ve Chandler çeşitleriyle oluşturulmuş bahçeleri gezdim. 6 yaşındaki çok genç Pedro ağaçlarında bile 30 kg. ortalama ceviz verimini gözümle gördüm. (Bu arada Chandler ve Pedro' nun her yöreye uygun olmadığını, Karasal iklimin yaşandığı trakya bölgesinin iç kesimleri ile Anadolunun iç ve yüksek kesimlerinde Fernor veya Fernette cinsi yine çok verimli Fransız ceviz çeşitlerinin uygun olduğunu düşünüyorum.)

Benim bahçe toprağım doğal drenajlı, PH' ı 5,5 tınli yapıda bir toprak. Buna rağmen Fidan çukurlarını makine ile 10mX10m aralığında 1x1 ebatında açtırdım (Şu anda olsa 5X7 **** 5X8 metre aralıkla dikerdim), her çukurun dibine bir su bardağı 15x15x15 kompoze gübre verdim, çukurun 2/3 kadarını tarlanın üst toprağıyla yine makine ile doldurttum. 100 adet çukurun dibine 5 ton eskimiş-yanmış temiz koyun gübresini paylaştırdım. 2008 yılı kasım ayında Kalem aşılı 70 adet chandler ve 6 adet franquette (tozlayıcı) ayrıca 20 adet pedro, 4 adet kaman-1 tüplü fidan satın aldım. Fidanlar 20-30 cm. civarı boydaydı. Toprağın tavlı olduğu bir gün toprak-doğal gübre karışımıyla fidan dikimini yaptım can sularını verdim.

Dikimde dikkat edilmesi gerekenler; aşı kaleminden patlayan ve süren filizin bakış yönü ağırlıklı rüzgarın geldiği yöne doğru olmalı ki filiz rüzgarla gövdeden ayrılmasın, toprağın daha sonra bir miktar çökeceğinden, ileride toprak işlenirken yığılan toprağın aşı yerini kapatma sorunu doğabileceğinden bir miktar yüksek (5-6 cm. kadar) dikilmeli, fidan toprakla kapatılırken fidanın torba içinde bulunduğu toprak düzeyi geçilmemeli, fidanın içinde bulunduğu toprak dağıtılmamalı, aşırıya kaçmadan can suyu verilmeli. Kışa girerken yapılan bu dikimde yağmur sularının fidanların diplerinde birikmesini önleyecek şekilde toprağa şekil verilmeli. Yabancı ot barındırılmamalı.

Kış bitip bahar gelirken yabancı ot mücadelesine başladım. Fidan aralarını traktörle, fidan diplerini çok dikkatli biçimde el çapasıyla 20 günde bir çapaladım. Gerçekten etraftaki yerli cevizler erkenden canlanırken Chadler ve Pedro geç don tehlikesi geçtikten sonra uyandılar. Mayıs ayı sonlarında yağmurlar kesildikten sonra 20 metrelik küçük bir sondaj yaptırdım. içine 2,2 kW' lık dalgıç pompa koyup 200 metre mesafeden 4x6 NYY yer altı kablosu ile elektrik çektim. Bu şekilde 3500 TL masrafla su sorunumu çözdüm. 1000 metre kadar deliksiz damlama hortumu, 200 ayarlı damlatıcı, 80 metre ana boru, santrifüj kum filtreli gübre tankı için 1300 TL harcayarak damlama sulama sistemi kurdum. Sulamada dikkat edilmesi gereken; sık ama az su vermeli, güneşli saatlerde değil akşam sulanmalı. (ben 5 günde bir suladım.)

Cevizler boylanmaya başlayınca; yanlarına herek dikip 8 şeklinde bağladım, En güçlü gelişen filizi bırakıp diğer dalları ve aşı altından gelen yabani filizleri sürekli temizledim. İlk yıl gübre vermedim. Yaz sonunda en iyi gelişme hızı sırasıyla; Kaman-Franquette-Chandler-Pedro olmak üzere cevizlerim 2-3 metre boy yaptılar.

İkinci yıla girerken aralık ve şubat aylarında bordo bulamacı verdim, mart ayında cevizlerin 1,5 metre yükseklikten tepe kesimlerini yaptım. 50 cm. den aşağıdaki gözleri temizledim. Burda yine dikkat edilmesi gereken en üstte bırakılan gözün hakim rüzgar tarafına bakmasıdır. Ardından her bir ceviz dibine 200 gram DAP (18-46 Diamonyum fosfat) gübresi verdim. Gövde üzerindeki bütün gözler sürdü ve bütün sürgünler ucunda çiçek açtı öyle ki bazı pedrolarda 40 tane çiçek saydım. Fakat çiçeklerin hemen hemen hepsi döküldü sebebini araştırdığımda en büyük etkenin tozlayıcıların şimdilik erkek çiçek açmaması ve döllenmeyen dişi çiçeklerin dökülmesi olduğuna ikna oldum. Yaz boyunca sık sık suladım. Ana gövdeyi ve lider dalın rüzgardan eğilmesini önlemek için herekleri daha güçlüleriyle yeniledim. Yan dalların ve gövdenin gelişimi öylesine iyi olduki 2 metre uzunluğunda yan dallar gayet sıradan. Bu yıl sonunda ilk cevizlerimin tadına baktım. Kabukların inceliği, içlerinin doluluğu çok güzel.

Üçüncü büyüme yılına girerken yine bordo bulamacı verdim, mart ayında şekil budamalarını yaptım. Burada dikkat ettiklerim; Ayrı yönlere bakan aralıklı 5-7 adet yan dal bırakıp diğerlerini dipten çıkardım, bıraktığım dalları da 80-100 cm uzunlukta kalacak şekilde, orantılı olarak kısalttım. Tozlayıcılar çok az miktarda erkek çiçek gösterdi. Geçen yıla göre daha fazla meyve tutulumu görülüyordu.Ekim ayında küçük bir hasat yaptım. Bu yıl 4 kg. kadar meyve aldım. Şu günlerde şekil (ikinci kat yan dallar) ve verim budamalarına devam ediyorum. Budarken dikkat ettiğim noktalar gövdeye yakın bodur meyve dalları dışında tüm dalların 1/3 - 1/5 aralığında uç alımını yapmak, çatallanmış birbirine rakip dalların birisini kaldırmak, içe doğru büyüyen veya birbirine sürtünen gölge yapan sık dalları çıkartmak şeklinde. Budamadan çıkan dallara aşı kalemliği olarak kullanmak üzere talep geldi 2000 Tl kadar gelir elde ettim, yıl boyunca yaptığım masrafın epey bir kısmını geri almış oldum. Şu ana kadar soğuk zararı görmedim. Saygı ve sevgilerimle.

erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 09:32   #65
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
dere1974 cok güzel yaptiklarini yanlislarini yazmis degerlendir...

erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 10:23   #66
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erhan62 Mesajı Göster
cevizleri suda tut ekmeden belki icine biraz suyuna birseyler katman icap eder (fazla sorma bu konuyu), aralardaki mesafe konusu benim bilgime göre dar derim ben ekecegin ceviz yan dal verimi olan ise yan dala agirlik vermen gerekmez mi.. 7,5 metre 3,75 eder agac basina 4 de yani 1 agac 4 metre buyudunmu yana Dogru diger agaca ulasacak bazi bilgiler türkiyede ters aralarda sonra traktör nasil tirmik ceker nasil ilac atarsin bahce traktörün var mi ufacik olanlardan..Bak bir yalan dinle simdi 5 yasinda agac 150 Kilo meyve veriyor gibi .. yalan Hemde dik alasi yalan.. Agacik kökü yapragi meyvesi 150 Kilo gelmez iken bu agac verir diyip satiliyor.. Yerse .. cukurlardaki 80x80 mesafe iyi usten cikan topragi kenara koy, sonra alttan cikani en üste aktar ekerken 4 ceviz bana cok geldi ama sen bilirsin 3 daha Uygun degil mi vardir dusundugun 4 koyarsan kac ceviz hesap yapmissindir ... Haa cikan fazla cögürleri de sat derim bak millet nasil haram para kazaniyor 1 cögüre kac liralar isteyerek..
Bahçeye traktör girmeyecek. Çapa motoru ile çapalama, ilaçlama vs. işlerimi hallediyorum. Çok farklı mesafelerde de çalışmalar yaptım. Kimisinde, kenar sıradaki ağaçlar sınıra çok yakın oluyor, kimisinde de çok fazla mesafe kalıyor.8 metreden de fazla sıra arası düşünmüyorum.

Zaman kısıtlı burgu ile açacağım çukurları. Çukurun duvarlarını kürek, bel vs. ile yumaşıtırım artık. Çukurun üst toprağını değilde tarla yüzünden alacağım toprağı çukur dibine koyacağım.

4 cevizden bir kısmını farelere ayırdım Fire verebileceği düşündüm. Daha sonra kalan çöğürleri naparım bilmiyorum, belki satarım, belki yüksek rakıma uygun bi cinsle aşılar köye falan biyerlere dikerim.

Tavsiyelerinizi için teşekkürler. Dört gözle okuyorum. Not alıyorum.

Tugsad beğendi.
cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 12:13   #67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-06-2013
Şehir: Bulgaristan, Eski Cuma
Mesajlar: 158
Cevizleri suda bekletme süresi 4-5 günü geçmesin, çürürler .
en ideal 2 gün fakat o zaman bir hafta gec fililenirler. o yüzdn sen 3 en fazla 4 gün suda tut, alt taraflarından hafif belirgin çatlama (1-2mm) oluşunca hemen sudan çıkarıp yerine ek, cok fazla derine ekip zorlamazsan (ideal 2 parmak- 2-3 sm incecik gömmek) 2 haftaya kalmadan yeşillenirler. çatlama başladıktan sonra suda kalmaları cürüme yapar . haa su ılık olsun, souk olursa gercekten 2 ay beklersın catlamalarını o zaman souk katlama yapmış olursun.


başarılar

cnrtkt ve Tugsad beğendi.

Düzenleyen karabuz : 21-03-2014 saat 12:14 Neden: ek
karabuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 13:10   #68
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karabuz Mesajı Göster
Cevizleri suda bekletme süresi 4-5 günü geçmesin, çürürler .
en ideal 2 gün fakat o zaman bir hafta gec fililenirler. o yüzdn sen 3 en fazla 4 gün suda tut, alt taraflarından hafif belirgin çatlama (1-2mm) oluşunca hemen sudan çıkarıp yerine ek, cok fazla derine ekip zorlamazsan (ideal 2 parmak- 2-3 sm incecik gömmek) 2 haftaya kalmadan yeşillenirler. çatlama başladıktan sonra suda kalmaları cürüme yapar . haa su ılık olsun, souk olursa gercekten 2 ay beklersın catlamalarını o zaman souk katlama yapmış olursun.


başarılar
Sayın karabuz teşekkür ederim ilginiz için.

Bu suyun içerisine herhagi bişey katmak gerekir mi? Henüz araştıramadım, yoğunum bugün biraz.

Suya veya ekilecek toprağa, çimlenmeyi hızlandırma amaçlı neler katabilriz? Tavsiyesi olan var mıdır?

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 15:03   #69
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-06-2013
Şehir: Bulgaristan, Eski Cuma
Mesajlar: 158
ben temiz su kulanmıştım. toprakta yalnız bolca iyi yanmış dogal gübre vardı. ama koymaya nietli oldugun maddeleri eklersen iyi olur elbet.

cnrtkt beğendi.
karabuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 15:59   #70
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erhan62 Mesajı Göster
Bak denegim paylasmasi.. Oku bakalim

Chandler Ceviz Bahçemi nasıl Oluşturdum.

......
Evet bu yazıyı okumuştum. Çok güzel paylaşım.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 08:58   #71
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Leonardit etkisi

Merhaba arkadaşlar,
Pazar günü 1200 kg leonarditi toprak ile karıştırdım. Sabah ne güzel hafif rüzgar esiyodu. Ama akşam üzeri rüzgar kesildi, ne olduysa ondan sonra oldu

Ve leonardit etkisini hemen gösterdi.
Fotoğraflarda belli zaten.
Leonarditten öncesi ve leonarditten sonrası

Eklenen Resimler
  
cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 10:21   #72
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Bahçemde 5-6 yaşlarında 3 adet ceviz ağacım var. Cinslerini bilmiyorum. Rahmetli babam dikmişti.
Çeşit değiştirerek ilerde chandler aşı gözü temin edebilmek için bazı dallarını 2 Mart' ta kesmiştim. Dün baktım ağlama yok hiçbirinde. Uyanma da yok.

Kestiğim yerlerin 2 - 3 cm altından biraz daha kestim. Bu hafta ağlarlar diye bekliyorum.
Chandler, fernor ya da nebiliyim geç açan başka bir çeşit mi yoksa bunlar

Eklenen Resimler
   
ömür-uşak beğendi.
cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 10:27   #73
Ağaç Dostu
 
hdoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 230
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt Mesajı Göster
Bahçemde 5-6 yaşlarında 3 adet ceviz ağacım var. Cinslerini bilmiyorum. Rahmetli babam dikmişti.
Çeşit değiştirerek ilerde chandler aşı gözü temin edebilmek için bazı dallarını 2 Mart' ta kesmiştim. Dün baktım ağlama yok hiçbirinde. Uyanma da yok.

Kestiğim yerlerin 2 - 3 cm altından biraz daha kestim. Bu hafta ağlarlar diye bekliyorum.
Chandler, fernor ya da nebiliyim geç açan başka bir çeşit mi yoksa bunlar
Yaşlarında yanlışlık olabilir mi? 10-15 yıllık gibi görünüyor

ermana ve cnrtkt beğendi.
hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 10:44   #74
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Evet, 5-6 yaşından daha büyük görünüyor.
Caner bey çok yüksekten kesilmiş cevizlerde de ağlama geç ya da çok az olabiliyor.
Ağacın altına yakın bir dalı daha kesin.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 10:57   #75
Ağaç Dostu
 
ermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2013
Şehir: kırklareli/lüleburgaz
Mesajlar: 366
5-6 yaşlarında olmaları pek mümkün görünmüyor. beizim bahçedeki 10 yaşındaki ağacın kalınlığı sizin bir dalın neredeyse yarısı kadar.geç açan yabancı bir çeşit olduklarını hiç zannetmiyorum. sonuçta aşılıda değiller.

cnrtkt beğendi.
ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 11:10   #76
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan Mesajı Göster
Yaşlarında yanlışlık olabilir mi? 10-15 yıllık gibi görünüyor
Ben de emin değilim yaşları konusunda. Bizimkilere soruyorum en fala 6 -7 yıl önce dikildiler diyolar.

Kestiğim yerlerden halkalarına bi bakıyım yaşını çıkarabilecek miyim.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 11:12   #77
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Evet, 5-6 yaşından daha büyük görünüyor.
Caner bey çok yüksekten kesilmiş cevizlerde de ağlama geç ya da çok az olabiliyor.
Ağacın altına yakın bir dalı daha kesin.
Akşam üzeri gidecem bahçeye, dikim çukurlarını açmak için.
Hafta içi yağmur, pazara kar fırtınası veriyo hava durumu. Tabi yüksek kesimleredir.

Tokat Hava durumu 15 günlük, 15 günlük hava durumu Tokat, Havadurumu, Tahmini, Raporu

Akşam kontrol ediyim uygun bi dal bulursam keselim bakalım.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 11:16   #78
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
5-6 yaşlarında olmaları pek mümkün görünmüyor. beizim bahçedeki 10 yaşındaki ağacın kalınlığı sizin bir dalın neredeyse yarısı kadar.geç açan yabancı bir çeşit olduklarını hiç zannetmiyorum. sonuçta aşılıda değiller.
Merkezde ki cevizlere bakıyorum. Bazılarında gözler uyandı. Bunlar da tık yok. Bir hafta daha bekliyelim bakalım.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 08:20   #79
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Sabah sabah çektim fotoğrafları, gözlerin durumu görüldüğü gibi.
Ağaçlarda ağlama yok. Birisine tabana yakın ksımdan kesik attım.
Du bakalım ordan su koyverecek mi.

En alttaki fotoğraf, 2 Mart' ta kesipte kenara yığdığım dallardaki gözler ve bu gözler daha çok gelişmiş iyi mi

Eklenen Resimler
    
orion1988 beğendi.

Düzenleyen cnrtkt : 25-03-2014 saat 10:50
cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 08:22   #80
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Yaş tahmini.

Evet arkadaşlar , bu cevizlerin yaşını belirleyebilir miyiz?
Kaç olabilir sizce?

Eklenen Resimler
  
cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 09:49   #81
Ağaç Dostu
 
ermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2013
Şehir: kırklareli/lüleburgaz
Mesajlar: 366
tahminim 15 yaşındalar. bizim buralarda ceviz ağacı motorlu testere ile kesilmez derler. sebebide sizdede görüldüğü gibi oluşan çatlamalar. ben aşı için 10 yaşındaki ağacı el testeresi ile kestim ve bu tarz çatlamalar oluşmadı.

cnrtkt beğendi.
ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 10:15   #82
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Ben de aşıdan evvelki yapacağım kesimi testereyle yapacaktım.
Motor bozuldu. Tamir edemedim henüz, fırsatını bulursam motoru bi söküyüm diyodum, her işte bir hayır varmış, isabet olmuş.


Düzenleyen cnrtkt : 25-03-2014 saat 10:51
cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 14:35   #83
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-09-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 105
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,
Pazar günü 1200 kg leonarditi toprak ile karıştırdım. Sabah ne güzel hafif rüzgar esiyodu. Ama akşam üzeri rüzgar kesildi, ne olduysa ondan sonra oldu

Ve leonardit etkisini hemen gösterdi.
Fotoğraflarda belli zaten.
Leonarditten öncesi ve leonarditten sonrası
Üstad Leonardit i kendi üstünemi attın da bu hale geldin yawww ) Bizdemi böyle oluruz daha kolay bir yöntemi varmı ?

cnrtkt beğendi.
ibas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 14:41   #84
Ağaç Dostu
 
ermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2013
Şehir: kırklareli/lüleburgaz
Mesajlar: 366
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibas06 Mesajı Göster
Üstad Leonardit i kendi üstünemi attın da bu hale geldin yawww ) Bizdemi böyle oluruz daha kolay bir yöntemi varmı ?
leonardit kaynaklı sıvı hümik asit atmak. bu kadar hammaliyeti olmuyor.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 14:51   #85
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibas06 Mesajı Göster
Üstad Leonardit i kendi üstünemi attın da bu hale geldin yawww ) Bizdemi böyle oluruz daha kolay bir yöntemi varmı ?
Kesin vardır kolayı bu işin. Rüzgar durmayaydı iyiydi, ne güzel toz uçup gidiyodu.

ibas06 beğendi.
cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 14:53   #86
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
leonardit kaynaklı sıvı hümik asit atmak. bu kadar hammaliyeti olmuyor.
Evet, sıra geldi leonarditten hümik asit elde etmeye.
Hümik asit kullanmanın belir bir zamanı, mevsimi, evresi, dönemi var mıdır?

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 22:37   #87
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt Mesajı Göster
Evet arkadaşlar , bu cevizlerin yaşını belirleyebilir miyiz?
Kaç olabilir sizce?
Caner bey bence 9-10, yaşlarında ama bu sanırım ağacın asıl gövdesi değil. Eğer öyleyse ağaç birkaç yaş daha büyük.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2014, 07:09   #88
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Caner bey bence 9-10, yaşlarında ama bu sanırım ağacın asıl gövdesi değil. Eğer öyleyse ağaç birkaç yaş daha büyük.
Evet Gökhan Bey, asıl gövde değil.
72 numaralı paylaşımda; ortadaki fotoğrafta, motorlu testerenin hemen üzerindeki ve onun hemen solundaki dal.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2014, 07:10   #89
Ağaç Dostu
 
ermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2013
Şehir: kırklareli/lüleburgaz
Mesajlar: 366
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt Mesajı Göster
Evet, sıra geldi leonarditten hümik asit elde etmeye.
Hümik asit kullanmanın belir bir zamanı, mevsimi, evresi, dönemi var mıdır?
şubat-martta 1 yaşlı fidanlara 100cc daha sonra her yaş için 50 cc ilave.
damla sulama sistemi ile sezon içerisinde 2-3 kez verilebilir. birde sezon sonunda ağaçlar uyumaya başlarken ekim-kasım gibi sezon başında verdiğimiz oranlarda.

ins ve cnrtkt beğendi.
ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2014, 07:56   #90
Ağaçsever
 
obahar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 98
arkadaşlar ben daha önce hiç hümik asit kullanmadım bu asit ağaçta ne yapıyor yani onu ne için kullanıyoruz? Beni bu konuda birazcık bilgilendirebilir misiniz?

cnrtkt beğendi.
obahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024